Tot mai mulți oameni folosesc smartphone-uri și tablete în fiecare zi în toată lumea. De fapt, se estimează că până la sfârșitul acestui an, mai multe persoane vor folosi dispozitivele lor mobile pentru a căuta pe web, spre deosebire de internet desktop. Cu atât mai mult motiv pentru a vă asigura că site-ul dvs. WordPress este gata pentru mobil, nu? Nu recunoașteți puterea pieței de telefonie mobilă și, cu siguranță, veți lipsi de oportunitățile mari și mici pentru a ajunge pe o piață mai mare de consumatori.


Din fericire pentru tine, nu este la fel de dificilă din punct de vedere tehnic, cum ai putea crede mai întâi pentru a-ți optimiza site-ul pentru utilizare mobilă. Aruncați o privire la următoarele sfaturi pentru ca site-ul dvs. WordPress să fie egal cu restul web-ului gata pentru mobil.

De ce trebuie ca site-ul dvs. WordPress să fie gata pentru mobil?

Uită-te in jur. Aproape toată lumea poartă în jurul unor mărci de dispozitiv mobil. Chiar și copiii îi au în zilele noastre. Deoarece majoritatea oamenilor dețin un telefon mobil, este posibil să citească blogul sau site-ul cuiva al acestuia. De ce nu a ta? Probabil că v-ați efectuat deja diligența cuvenită atunci când vine vorba de conducerea traficului către site-ul dvs. web, cum ar fi, de exemplu, crearea de eforturi SEO. Ei bine, nu știi că optimizarea dispozitivelor mobile se încadrează în această categorie?

Trebuie să folosiți fiecare canal pentru a obține cât mai mult trafic. Având în vedere faptul că americanii le petrec în fiecare zi aproximativ 2,7 ore pentru a analiza rețelele sociale pe telefoanele mobile, este posibil să se întâlnească o grămadă de bloguri și site-uri diferite pe care prietenii lor le împărtășesc.

Întotdeauna trebuie să fii în picioare când vine vorba de lumea tehnologiei și a marketingului. Cu zeci de persoane care folosesc dispozitive mobile, este important ca proprietarii de site-uri să identifice o nouă cale de comercializare a site-urilor lor web pentru a genera un trafic nou. Și cel mai bun mod de a face asta? Optimizare mobilă, desigur! Simțiți o tendință aici?

Dacă site-ul dvs. nu este optimizat pentru a fi vizualizat pe un dispozitiv mobil, va fi dificil pentru spectatorii dvs. să vă citească conținutul și să vă vadă imaginile. Un site web trebuie optimizat corespunzător special pentru a fi utilizat pe dimensiunile ecranului pe care le au dispozitivele mobile. Dimensiunea ecranului și rezoluția trebuie să fie corecte. În caz contrar, vizitatorii dvs. vor găsi un alt site web pentru a accesa. În timp, acest lucru vă poate costa potențiali clienți.

Doriți ca site-ul dvs. să genereze trafic. Dar odată ce sunt acolo, doriți ca experiența lor să fie una pozitivă. Dacă aveți un site pregătit pentru utilizare mobilă, veți îmbunătăți experiența vizitatorilor dvs. și vă va crește șansele de a le transforma în clienți repetiți.

Sfat # 1: Utilizați teme prietenoase cu dispozitivele mobile

Pentru a menține tema site-ului dvs. web consistentă între versiunile desktop și cele mobile, o temă mobilă este perfectă pentru dvs. În acest fel, nu trebuie să vă dezvoltați unul singur sau trebuie să angajați pe cineva care să o facă pentru dumneavoastră. Odată cu creșterea utilizării dispozitivelor mobile apare și o creștere a numărului de teme mobile disponibile. Amuzant cum se rezolvă asta, nu?

Iată câteva pentru a vedea:

Douăzeci și paisprezece

  • Douăzeci și paisprezece. Tema implicită a WordPress este de fapt ideală pentru multe site-uri web. Este receptiv, atractiv și oferă numeroase configurații de meniu pentru a se potrivi pe ecranul de orice dimensiune.
  • Tema totală. Această temă de vânzare de top este o modalitate excelentă de a afișa site-ul dvs. web pe o varietate de dispozitive mobile. Totalul răspunde fluid, astfel încât aspectele paginii dvs. se ajustează automat la fereastra browserului. În plus, opțiunile mobile suplimentare personalizate fac ușor optimizarea.
  • Ananas. Această temă minimalistă de WordPress este uimitoare ca temă, ceea ce face uz de un design receptiv mobil.
  • Mayashop. Dacă utilizați un site de comerț electronic, pluginul Jigoshop este o opțiune excelentă care funcționează perfect cu tema Mayashop. Site-urile de comerț electronic tind să fie ceva mai dificil de optimizat pentru dispozitivele mobile. Această temă vă va ajuta să vă potriviți designul specific.

Sfat # 2: Utilizați pluginuri

Unul dintre cele mai bune lucruri despre WordPress este disponibilitatea de pluginuri care fac munca proprietarului site-ului mult mai ușoară și mai simplificată. Pluginurile servesc o mulțime de scopuri, inclusiv ajută la crearea unui site mobil prietenos.

În calitate de proprietar al site-ului, preferați să vă petreceți timpul și efortul dvs. concentrându-vă pe conținutul real de pe site-ul dvs. decât pe tot mumbo-jumbo-ul tehnic care se întâmplă în culise pentru a vă face site-ul funcțional, nu? Un plugin simplu vă poate ajuta să faceți ușor de citit conținutul de pe site-ul dvs., fără a fi nevoie să faceți un zoom de un milion de ori sau să derulați de la stânga la dreapta când încercați să citiți un paragraf de pe un telefon.

Iată câteva pluginuri pe care poate doriți să le verificați:

Pachetul mobil WordPress

Pachetul mobil WordPress. Acest plugin vă oferă un control total asupra versiunii mobile a site-ului dvs. web. Maparea domeniilor face ușor identificarea celor mai populare dispozitive, cu o singură temă oferită în patru palete de culori diferite.

Detectorul mobil WP

Detectorul mobil WP. Acest plugin oferă o modalitate simplă de a vă optimiza site-ul pentru dispozitive mobile în cel mai scurt timp. Detectorul mobil WP funcționează cu mii de smartphone-uri diferite, tablete, telefoane web activate, etc., oferind vizitatorului o experiență plăcută, fără ca tu să fii nevoit să petreci săptămâni încercând să le descoperi singur..

Sfat # 3: faceți site-ul dvs. sensibil

Ați vizitat cel mai probabil un site web cu reacție în trecut. Aceste tipuri de site-uri răspund în mod corespunzător în funcție de dispozitivul pe care este vizualizat. Când este vizualizat pe un desktop, site-ul este prezentat într-un fel. Când este vizualizat pe un smartphone, este prezentat în altul. Același lucru se întâmplă atunci când vizionați site-ul pe o tabletă sau laptop sau orice alt dispozitiv mobil pe care îl puteți pune pe mâna.

Să ai un design receptiv la site-ul tău înseamnă pur și simplu că va fi personalizat automat, indiferent de la ce sursă vizită vizitatorul tău. Destul de cool, nu? Dacă aveți un site web sensibil, este ușor de plăcut dacă utilizați WordPress ca platformă a site-ului dvs. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți o temă WordPress receptivă care să se potrivească stilului site-ului dvs. (nu putem înceta să vorbim despre tema noastră completă cu un răspuns complet pe WordPress cu constructorul de pagini drag and drop încorporat, astfel încât să puteți crea orice aspect sensibil dorit! ).

Sfat # 4: Minimizați graficele elaborate

Gândiți-vă la dimensiunea ecranului unui dispozitiv mobil. Acordat, par să crească în fiecare zi, dar sunt cu siguranță mai mici decât media medie. Uitați să completați site-ul dvs. cu o grafică fantezistă – prea multe dintre ele vor determina doar creșterea timpilor de încărcare, ceea ce este un no-no pentru surferii mobili.

Acest lucru este valabil în special pentru site-urile de comerț electronic. Cumpărătorii nu doresc să fie bombardați cu elemente grafice pentru a fi nevoite să le cernă. Ei doresc să poată face o achiziție rapid și eficient. Așa că veta excesul de grafică și păstrează-l simplu.

Sfat # 5: alegeți text în mod înțelept

În plus față de minimizarea graficelor pe site-ul dvs. web, veți dori să reduceți la minimum textul. Vizitatorii au un spațiu foarte limitat pe ecranele lor pentru a verifica despre ce vindeți sau scrieți. Întrucât nu este probabil să mărească și să nu micșoreze sau să deruleze în sus și în jos, țineți-vă textul de ras în funcție de produsul dvs..

Uitați de toate „bibelele” pe care mulți vânzători încearcă să le folosească pentru a atrage mai multă atenție asupra produselor lor. Oferați cumpărătorilor doar ceea ce au nevoie pentru a face o achiziție informată.


Optimizarea site-ului dvs. WordPress pentru dispozitive mobile nu trebuie să fie complicată. Dar trebuie făcut, indiferent de situație. Ca antreprenor online priceput, știi deja asta. Oricine are o pereche de ochi poate vedea cum preia lumea mobilă. Deci, sperăm că aceste sfaturi se vor dovedi utile.

Ați făcut deja site-ul dvs. mobil prietenos? Dacă da, ce pași ați făcut pentru a realiza acest lucru? Mi-ar plăcea să știu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me