5 probleme comune post-lansare WordPress

5 probleme comune post-lansare WordPress

Lansarea unui nou site WordPress este interesantă și plină de satisfacție, iar dacă suntem sinceri, mai mult decât un pic stresant. Chiar și cu o listă de verificare ușor de urmărit înainte de lansare a site-ului. Dar lucrarea nu s-a terminat încă.


Chiar dacă aveți un proces de control al calității de top, există câteva probleme dificil de detectat înainte de a lansa un nou site web. Mai jos sunt cele mai frecvente 5 probleme care apar pe site-urile WordPress după ce site-ul este redat, și sfaturi despre cum să le rezolvi rapid.

1. Trimiteri spam prin Formularele de contact

12 cele mai bune pluginuri anti-spam pentru WordPress 2019

Este dificil să stabiliți ce nivel de protecție împotriva spamului este necesar înainte ca un site să fie transmis. Spamul – indiferent dacă este nedorit sau dăunător total – este atât de răspândit pe internet în zilele noastre, încât poate fi greu de evitat complet și este foarte frecvent ca un proprietar al site-ului să fie inundat cu trimiteri sub formă de spam la scurt timp după lansare..

Există 2 modalități comune de a lupta împotriva roboților la fața locului: miere și captchas. Honeypots se referă la metoda de adăugare a unui câmp la un formular care este ascuns utilizatorilor, dar care vor fi completate. Pentru site-urile WordPress, există o mulțime de pluginuri de formulare populare precum Gravity Forms și Contact Form 7 care oferă pași simpli pentru a activa mierele.

O altă opțiune este să adăugați un captcha la un formular care necesită utilizatorului să completeze un mic puzzle pentru a demonstra că nu sunt un robot. Opțiunile Captcha s-au îmbunătățit de-a lungul anilor și Recaptcha Google oferă acum un captcha invizibil cu setări diferite. Unele site-uri web pot necesita atât hote de miere, cât și captcha pentru a reduce un volum mare de trimiteri (din fericire, există o varietate de pluginuri anti-spam disponibile).

2. Performanțe lente datorită configurației de găzduire

Cel mai bun WordPress Gazduire pentru site-ul dvs. web

Performanța a fost un obiectiv esențial pentru fiecare site WordPress, de când viteza paginilor mobile a devenit Google factor de clasare în 2018. Timpurile slabe de încărcare a paginilor și timpii de dezactivare pot avea un impact negativ de anvergură asupra unui nou site web, dar există mai mulți pași pe care îi puteți face pentru a reduce orice potențial prejudiciu.

Începeți să executați teste preliminare de viteză și performanță în timp ce reproiectarea unui site web pe un server de producție. Aceste teste inițiale pot reduce avantajele problemelor viitoare, dar testele post-lansare vor oferi cele mai precise rezultate, mai ales când vine vorba de site-uri web cu trafic mare.

Dacă vedeți timpii de încărcare lentă a paginii, evaluați mai întâi configurația de găzduire. Site-ul este pe un server de gazduire partajat cu resurse limitate? Poate serverul să gestioneze volumul de trafic?

Deoarece majoritatea proiectanților și dezvoltatorilor web urmăresc cele mai bune practici pentru optimizarea imaginilor, de obicei, nu veți găsi optimizarea imaginii ca un vinovat de cea mai bună performanță pe un nou site.

Majoritatea testelor de performanță vor descompune timpul de răspuns al serverului și această valoare vă poate ajuta să identificați dacă trebuie să modificați setările sau serviciile de găzduire. Pe lângă performanțe, poate doriți să testați un sistem de monitorizare a uptime-ului pentru primele 30 de zile de la lansare.

3. Erorile de indexare cu Google Search Console

Raport de acoperire a indexului Console de căutare Google

Problemele de indexare apar adesea cu site-urile noi, în special pentru site-urile cu modificări majore la structura URL și numeroase redirecții. Google Search Console este un instrument excelent pentru a găsi erori de indexare.

În Google Search Console, consultați secțiunea Raport de acoperire a indexului și consultați secțiunea de depanare pentru eventuale erori. Iată câteva dintre cele mai frecvente mesaje de eroare care pot apărea după lansarea unui nou site web:

 • Paginile sunt blocate de robots.txt
 • Pagina nu a indicat
 • Pagina are o problemă cu rampele
 • Adresa URL trimisă este soft 404
 • Adresa URL trimisă este 404

Pentru orice erori legate de o setare de robots.txt sau fără index, verificați întotdeauna dacă setarea de citire generală pe site-ul WordPress pentru „descurajarea motoarelor de căutare de la indexarea acestui site” a fost debifată după lansare. Aceasta poate fi o greșeală simplă, dar semnificativă pentru un nou site web.

Pentru adresele URL specifice ale paginilor marcate ca indici, va trebui să revizuiți setările site-ului și dacă anumite pagini nu trebuie să rămână fără index sau să fie ajustate. O problemă de accesare cu crawlere în raportul de acoperire a indexului poate fi mai greu de rezolvat. Instrument de inspecție URL în Google Search Console este cea mai bună modalitate de a aduna mai multe date despre ceea ce poate cauza problema.

Dacă au fost detectate 404 erori, este esențial să le abordăm cât mai curând posibil. Dacă aveți numeroase erori 404, pot afecta răsturnările existente pe site-uri. Dincolo de aceste mesaje de eroare comune, Google Search Console poate dezvălui date suplimentare, cum ar fi erori de mobilitate și recenzii de performanță, care pot fi de asemenea utile pentru a evalua post-lansare.

4. Imagine recomandată incorectă pentru partajare socială

Cum să creezi imagini de conținut partajabile pentru social media

Lansarea unui nou site web este o oportunitate de marketing uimitoare și, desigur, veți dori să partajați frumosul site nou pe rețelele de socializare și pe diverse canale de marketing.

Înainte ca dvs. sau cineva să atingă butonul de partajare, verificați imaginea prezentată pentru pagina principală. Încercați să partajați adresa URL a site-ului web pe o platformă de socializare și vedeți ce imagine și text aparute pentru adresa URL.

Dacă nu ați examinat setările de distribuire socială, este foarte obișnuit ca o platformă ca Facebook să tragă o imagine aleatorie de pe pagina de pornire, transformând postarea dvs. interesantă într-o previzualizare dezamăgitoare a noului site web.

Există mai multe moduri de a regla aceste setări. Facebook și mai multe platforme folosesc protocolul grafic deschis. Puteți utiliza funcția Facebook depanare grafică deschisă instrument pentru a vedea informațiile curente pe care le folosește platforma atunci când adresa URL a paginii de pornire este partajată. După ajustarea protocolului grafic deschis pe pagina de pornire, puteți utiliza instrumentul de depanare pentru a șterge memoria cache Facebook pentru adresa URL.

Yoast SEO este un alt instrument util pentru setările de partajare socială. Pluginul gratuit include o secțiune de socializare pentru Facebook și Twitter. Întrucât acestea sunt 2 dintre principalele platforme de socializare, fixarea setărilor pentru aceste platforme va asigura adesea că site-ul web arată excelent atunci când este distribuit pe alte platforme. Sau puteți utiliza aceste sfaturi pentru a crea imagini partajabile pentru social media (manual sau cu ajutorul unui plugin).

5. Coduri de urmărire lipsă sau incorecte

Cum să configurați Managerul de etichete Google pentru WordPress

Majoritatea platformelor de analiză și campaniile publicitare se bazează pe coduri de urmărire pentru a colecta date pe site-ul dvs. web. Când reproiectați un site web existent, este posibil să nu vă dați seama sau să nu vă amintiți că aceste coduri de urmărire au fost configurate în trecut și poate uitați să le mutați pe noul site web.

Este posibil să angajați mai multe campanii de marketing pentru a coincide cu lansarea noului site. Să aveți coduri de urmărire incorecte sau să uitați să le adăugați poate provoca mai multe probleme, inclusiv o scurgere majoră în colectarea datelor chiar atunci când aveți nevoie cel mai mult.

Dacă utilizați Managerul de etichete Google pentru a gestiona toată urmărirea dvs., veți avea adesea codul de etichetă Google pe site și toate codurile de urmărire suplimentare din managerul de etichete. Cu toate acestea, dacă lipsește codul principal de etichete Google pe noul site web, acest lucru ar putea duce la o pierdere de date pe numeroase platforme de urmărire.

Ca element de listă de verificare post-lansare, aruncați o privire la orice analiză sau software de urmărire, cum ar fi Google Analytics, imediat după lansare și apoi din nou 30 de zile mai târziu. Căutați nereguli și scăderi de date. Majoritatea codurilor de urmărire sunt adăugate în antetul site-ului web, astfel încât puteți face o revizuire a codurilor antet pentru orice cod existent sau lipsă..

Evitați obstacolele post-lansare

Și acolo îl aveți: 5 sarcini de control al calității post-lansare, care vă ajută să evitați cât mai multă problemă post-lansare.

La urma urmei, lansarea unui site este o realizare uriașă și, fără îndoială, vă place mai degrabă să navigați fără probleme, decât să vă confruntați cu probleme evitabile..

V-ați confruntat cu alte probleme după lansarea site-ului dvs.? Sau aveți sfaturi suplimentare după lansare pe care doriți să le transmiteți? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map