Mai multe persoane aleg acum să găzduiască resursele site-ului lor web pe o rețea de livrare de conținut (CDN) din mai multe motive. În timp ce există multe beneficii ale utilizării unui CDN, nu tu trebuie sa il folosesti? În acest articol, voi discuta despre avantajele cheie ale utilizării unui CDN cu un site web WordPress. De asemenea, voi discuta pe scurt cum funcționează un CDN și de ce s-ar putea să nu se potrivească neapărat la fiecare site web. Însă, în primul rând, este important să înțelegeți ce este un CDN și cum funcționează astfel încât să apreciați avantajele.


Ce este?

wordpress-CDN

Un CDN este practic un sistem de servere de cache interconectate care stochează componente structurale ale unui site web – de obicei active precum fișierele JavaScript și CSS – precum și conținut static, cum ar fi imaginile. Serverele sunt distribuite peste tot în lume și servesc resursele site-ului web în funcție de locația geografică a utilizatorului. O companie CDN bine cunoscută, Cloudflare, utilizează 180 de centre de date de pe glob pentru a accelera livrarea de conținut către utilizatori.

În esență, un CDN oferă servere alternative pentru descărcarea resurselor site-urilor stocate. Atunci când un utilizator face o solicitare pentru a accesa o pagină de pe site-ul dvs. web, resursele stocate pe CDN vor fi livrate de serverul cel mai aproape de locația geografică a utilizatorului. Înseamnă că conținutul servit de un CDN va parcurge întotdeauna cea mai scurtă distanță pentru a ajunge la utilizator și de aici un CDN obține cel mai mare avantaj al său..

Beneficiile CDN

Există multe avantaje pentru utilizarea unui CDN, inclusiv:

1. Viteză îmbunătățită

După cum am văzut din scurta descriere a modului în care funcționează un CDN, viteza îmbunătățită este, probabil, cel mai bun beneficiu al utilizării unui CDN pentru site-ul dvs. WordPress. Un CDN servește conținut static de la un nod de server care se află cel mai aproape de utilizatorul solicitant. Vă puteți aștepta o experiență ușor îmbunătățită a utilizatorului datorită vitezei îmbunătățite.

Deoarece o mare parte din timpul de încărcare a unei pagini web implică accesarea și descărcarea componentelor și a elementelor statice, cum ar fi imagini, scripturi și foi de stil, este ușor de văzut de ce un CDN este un impuls esențial pentru performanța site-ului dvs..

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că utilizarea unui CDN va face ca paginile dvs. web să se încarce mai rapid. De exemplu, dacă site-ul dvs. web are cod buggy, este posibil ca un CDN să nu compenseze pierderea de performanță ulterioară. În plus, performanța site-ului dvs. web depinde și de configurația serverului și de capacitățile gazdei dvs., printre altele.

Concluzia este că un CDN face ca unele dintre resursele site-ului dvs. să se încarce mai repede, îmbunătățind astfel viteza de încărcare a paginii cu o anumită marjă, iar pentru unii oameni, acest beneficiu merită costul suplimentar al utilizării unuia.

2. Uptime îmbunătățit al site-ului web

Un CDN reduce sarcina pe gazda dvs., rezultând viteze constante. Într-un scenariu tipic de găzduire în care toate resursele site-ului dvs. sunt găzduite pe serverul principal partajat sau privat, puteți observa viteze inconsistente sau o defecțiune totală în perioadele de trafic ridicat. Practic lucrurile încetinesc și uneori se pot descompune complet în timpul vârfurilor de trafic din cauza încărcărilor adăugate.

Cu un CDN, vârfurile de trafic sunt gestionate fără probleme, deoarece rețeaua este optimizată pentru a gestiona traficul ridicat, cu o eficiență îmbunătățită. Cu alte cuvinte, dacă site-ul dvs. web atinge brusc popularitatea, șansele unei zdrobiri sunt minime.

Din nou, la fel ca și în ceea ce privește îmbunătățirea vitezei, utilizarea unui CDN pentru site-ul dvs. WordPress nu înlătură în totalitate posibilitatea unei perioade de dezactivare în momentele de creștere masivă a traficului. Dacă fișierele dvs. dinamice sunt stocate pe serverul principal de găzduire, este posibil să aveți în continuare timp de întrerupere. Cache-ul merge mult spre minimizarea problemelor rezultate din vârfurile de trafic. Majoritatea serviciilor de găzduire WordPress de top își optimizează serverele prin memorie în cache, astfel încât adăugarea unui CDN nu va face decât să îmbunătățească lucrurile.

3. O mai mare integritate a datelor

Dacă sunteți ca majoritatea proprietarilor de site-uri web, probabil că doriți întotdeauna să utilizați cele mai noi instrumente pentru a vă reda conținutul. Actualizarea constantă a activelor web este o modalitate de a face acest lucru și un CDN ajută la păstrarea integrității ori de câte ori se fac modificări la activele dvs. Când actualizați fișierele CSS sau JavaScript pe un CDN, de exemplu, modificările sunt reflectate instantaneu pe diverse servere din rețea, păstrând astfel integritatea și coerența datelor.

4. Fără bariere geografice

Trăim acum într-o lume a mobilității și a internetului bazat pe aplicații. Utilizatorii doresc acces la servicii din mers, indiferent de locul în care se află în lume în orice moment. Aici vine un CDN la îndemână. Datorită serverelor distribuite la nivel mondial ale unui CDN, utilizatorii din întreaga lume pot experimenta site-ul dvs. ca și cum ar fi chiar lângă gazda dvs..

Acestea fiind spuse, merită remarcat faptul că acoperirea unui furnizor este în cele din urmă ceea ce vă determină. Dacă vă orientați către utilizatori dintr-o anumită zonă geografică, consultați hărțile de acoperire ale diferitor furnizori pentru a determina unde puteți obține cel mai bun avantaj pentru a ajunge la cât mai mulți utilizatori. Rețineți că furnizorii CDN nu realizează același lucru în fiecare regiune. Unele au un avantaj clar în unele regiuni bazat pe configurarea rețelei lor.

5. Mai ieftin și mai rapid

Deși puteți utiliza un CDN pentru 0 $ (există un număr de furnizori gratuit), serviciile plătite sunt, evident, calea de urmat dacă sunteți serios în legătură cu prestațiile de performanță. Deci, cum vă economisește timp și bani un serviciu CDN plătit?

În primul rând, nu există practic nicio configurare necesară în special pentru site-urile WordPress. Aproape toți furnizorii CDN oferă un plugin de configurare personalizat pentru WordPress. Mai mult, există mai multe pluginuri în directorul WordPress pentru configurarea unui CDN pentru site-ul dvs. web. Nu veți cumpăra hardware suplimentar pentru a utiliza un CDN.

În al doilea rând, deoarece un CDN îmbunătățește performanțele site-ului dvs. web, economisiți bani pentru achiziționarea de resurse de calcul suplimentare, în special RAM și CPU.

Când un CDN nu face diferență?

CDN-locații

Am văzut că un CDN este cu siguranță calea de urmat dacă doriți o viteză, o disponibilitate îmbunătățită, o experiență globală îmbunătățită a utilizatorului și o acoperire globală. Există însă situații în care un CDN poate să nu facă diferența sau chiar să înrăutățească lucrurile.

De exemplu, dacă un furnizor CDN nu are noduri de server într-o anumită zonă geografică, este posibil să descoperiți că resursele site-ului dvs. necesită mai mult timp pentru încărcare pentru utilizatorii din acea zonă decât dacă aveți resursele găzduite pe un server în acel loc. În acest caz, utilizarea unui CDN nu poate oferi beneficii.

Din acest motiv, trebuie să faceți teme temeinice pe un potențial furnizor de CDN înainte de înregistrare. Doriți să vă asigurați că au o acoperire adecvată pentru toate locurile în care locuiesc majoritatea utilizatorilor vizați.

Concluzie: ar trebui să folosești un CDN

În general, un CDN oferă multe avantaje de performanță pentru site-ul dvs. web. Prin distribuirea lățimii de bandă pe mai multe noduri de server, un CDN poate ajuta la reducerea încărcării pe gazda principală. Acest lucru nu elimină automat problemele de performanță ale serverului dvs., dar poate parcurge un drum lung către oferirea utilizatorilor dvs. cu o experiență lină în timp ce navigați pe site-ul dvs..

Acestea fiind spuse, țineți cont de faptul că un CDN nu este o necesitate absolută și, în multe cazuri, site-ul dvs. web poate fi în continuare performant fără a utiliza unul. Totuși, șansele sunt că probabil va performa mai bine cu unul singur. Dacă executați un site WordPress WordPress extrem de traficat și critic pentru misiuni, sunteți în stare să culegeți cele mai mari avantaje de performanță pe care le oferă CDN și cu siguranță ar trebui să îl considerați ca făcând parte din instrumentele dvs. de optimizare.

Asigurați-vă că faceți temele înainte de a selecta un furnizor CDN, deoarece beneficiile pe care le veți culege vor depinde și de furnizorul pe care îl alegeți. Nu sunteți sigur unde să începeți să căutați? Furnizorul dvs. de găzduire poate să ofere deja memorie în cache (noi folosim WPEngine aici la WPExplorer, iar ei au grijă de toate pentru noi). Dar dacă gazda dvs. nu oferă un serviciu de memorie în cache, consultați articolul nostru despre serviciile CDN gratuite. Există tone de opțiuni grozave din care să alegeți.

Aș dori să aud de la tine acum. Folosiți un CDN sau aveți în vedere să folosiți unul? Care este principalul motiv pentru care ai folosit unul și ce beneficii ai realizat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me