Când vine vorba de crearea unui site web popular (și profitabil), trebuie să vă concentrați atenția mereu fiți pe experiența utilizatorului.


Acea ar trebui să fără să spun, și totuși atât de mulți webmasteri par să ignore ceea ce consider a fi regula de aur a creării site-urilor web. Cu cel mai mare respect, dacă nu-i pui pe utilizatori pe primul loc, ești nebun.

Și asta mă conduce la subiectul acestei postări: numeroase modalități prin care poți îmbunătăți experiența utilizatorului de pe site-ul tău WordPress. Voi aborda unele greșeli comune comune făcute de mulți webmasteri (și în special de utilizatorii WordPress) și vă voi arăta ce aveți ar trebui să face pentru a încuraja oamenii să se întoarcă pe site-ul dvs. din nou și din nou.

Cele elementare

În primul rând, să vorbim despre cele trei lucruri pe care trebuie să le aveți dreptate pentru a crea o experiență de utilizator frumoasă:

 1. Proiecta
 2. Usability
 3. Conţinut

Dacă aveți un site cu aspect frumos, ușor de navigat și cu conținut excelent, sunteți auriu. Tot ce trebuie să faci apoi se concentrează asupra unei campanii de marketing stelare (dar acesta este un alt subiect pentru altă dată). Deși listarea celor trei cerințe de mai sus este suficient de simplă, executarea lor în practică este o altă poveste cu totul.

Următoarele sfaturi care pot fi acționate se concentrează asupra proiectării, a capacității de utilizare și a conținutului. Dacă nu luați nimic altceva din această postare, recunoașteți că ar trebui să vă concentrați atenția mereu fiți pe aceste trei lucruri când vine vorba de proiectarea, menținerea, optimizarea și actualizarea site-ului dvs. WordPress.

Bine – hai să mergem la asta!

1. Faceți-vă designul curat și simplu

Designerii web rău sunt adesea mai preocupați de crearea a ceva mai degrabă decât funcțional. Eșecul acestei abordări este profund – un vizitator preferă aproape întotdeauna funcția decât forma. Atunci când proiectați un site web, principala întrebare la care ar trebui să vă întoarceți este întotdeauna: „Site-ul meu va confunda vizitatorii?”

Modelele unice și intrigante pot câștiga premii, însă, prin natura lor, sunt de obicei un coșmar de uzabilitate. De ce? Pentru că oamenii ca predictibilitate. Se așteaptă să vadă anumite elemente în anumite locuri și, atunci când nu, se confundă și se frustrează. Apoi pleacă.

Nu este absolut nimic în neregulă cu un layout blog standard (un antet, urmat de conținutul principal și o bară laterală, urmată de subsol). Și, în realitate, puteți face multe aspecte cu machete standard pentru a le face să fie izbitoare. Cred că Traficul este unul dintre exemplele mele preferate:

Gandeste-te la trafic

Un design cu lățime completă, cu culori îndrăznețe și tipografie frumoasă. Curat și simplu, dar izbitor și frumos. Reprezintă un echilibru mare între formă și funcție. Este exact ceea ce ar trebui să cauți.

2. Faceți navigarea ușoară și evidentă

Navigarea prin site-ul dvs. ar trebui să fie absolut fără efort pentru utilizatorul final. Acestea ar trebui să fie prezentate cu unul sau mai multe elemente de navigație care ușurează găsirea a ceea ce caută. Recomand una sau mai multe dintre următoarele:

 • O bara de navigare (practic esențială)
 • O listă de categorii din bara laterală
 • O casetă de căutare în bara laterală
 • O pagină Arhive
 • Firimituri de pâine

Utilizați funcția puternică Meniuri personalizate WordPress (Aspect> Meniuri în bara laterală) pentru a aranja și numi pagini cheie, la fel cum Pat se termină la Venit pasiv inteligent:

Venit pasiv inteligent

Recomand pluginul Relevanssi gratuit pentru căutare. În ceea ce privește o pagină de arhivă, vă sugerez să urmați formatul pe care îl am pe blogul meu, lăsând lucrurile în spatele:

Lăsând munca în spatele lor

Ofer utilizatorului posibilitatea de a răsfoi site-ul meu prin dată, categorie și etichetă. Desigur, prezentarea de opțiuni ca aceasta este utilă utilizatorului final numai dacă categorizați și etichetați conținutul în mod eficient.

În cele din urmă, pesmetul este o modalitate foarte bună pentru vizitatori să vadă unde se află pe site-ul dvs. și să își găsească imediat rulmenții. Folosesc pesmet în blogul meu P90X Journal:

Jurnalul P90X

Integrarea pesmetului în site-ul dvs. este ușoară – utilizați doar funcția Linkuri interne incluse în WordPress SEO de Yoast (pluginul meu preferat la distanță).

Tema comună care se desfășoară în exemplele de mai sus este ușurința de navigare. Mulți oameni vor părăsi un site după ce au văzut o singură pagină. Treaba ta este să le oferiți o opțiune ușoară pentru a continua explorarea. Navigarea eficientă vă ajută să faceți asta.

3. Dă-le un loc de pornire

Cu excepția cazului în care aveți o postare extrem de virală (și chiar atunci), probabil că veți afla că pagina dvs. de pornire este de departe cea mai vizitată pagină de pe site-ul dvs. Motivul pentru asta este dublu:

 • Este un punct de intrare evident și va fi legat de alte site-uri mai des decât oricare altă pagină.
 • Este următorul pas evident pentru care oamenii să facă clic atunci când vă vizită prima dată site-ul orice pagină.

Prin urmare, puteți crește drastic experiența utilizatorului, oferind noilor vizitatori o mână de ajutor în ceea ce privește demonstrarea modului în care site-ul dvs. poate beneficia. Vă recomand să faceți acest lucru în două moduri.

Prima este o casetă de caracteristici. Acest lucru ar trebui să fie afișat în mod vizibil în partea de sus a site-ului dvs. și să oferiți vizitatorului o idee instantanee despre ce aveți de oferit. De asemenea, poate servi ca o formă de opțiune de convertire ridicată, așa cum se întâmplă la Derek Halpern Declanșatoare sociale:

Declanșatoare sociale

Cu o casetă de caracteristici bine pusă la dispoziție, niciun vizitator nu va fi lăsat confuz cu privire la ceea ce are site-ul dvs. de oferit. În comparație cu o pagină principală liniară care prezintă doar cele mai recente postări de blog și elemente similare, este o îmbunătățire uriașă în ceea ce privește experiența utilizatorului.

Al doilea lucru pe care l-aș recomanda este o pagină Start Here. Scopul acestei pagini este simplu – de a contura clar avantajele site-ului dvs. și de a oferi oamenilor pașii următori pentru a progresa. Folosesc o pagină Start Here pe Lasarea lucrului în spatele:

Părăsirea lucrului în spatele Start aici

Ca și caseta de caracteristici, puteți utiliza o pagină Start Here pentru a obține un efect dublu-dificil: angajați-vă mai mult pe blog-ul dvs. și trimiteți-le către paginile de pe site-ul dvs. care este cel mai probabil să conducă la o conversie și / sau vânzare.

4. Faceți conținutul dvs. să arate bine

Folositorii noștri web sunt o grămadă destul de neplăcută – adesea vom aprecia conținutul mai puternic atunci când a făcut să arate mai bine. Eu personal mi-am dat seama de efectele acestui lucru tocmai de curând, când un articol vechi al meu a fost sindicat într-o revistă iOS. A plecat de la arata astfel:

Lăsând munca în spatele postului

La acest:

Articol de revistă

M-am simțit obligat să recitesc articolul pe care l-am scris doar pe baza faptului că privit mai interesant.

Există două moduri în care puteți face conținutul dvs. mai captivant pentru utilizator (dincolo de a scrie conținut mai bun):

 1. Proiectare, tipografie etc.
 2. Formatarea

WPExplorer este un exemplu excelent al modului în care tipografia poate fi utilizată pentru a oferi varietate și interes textului simplu, cu anteturile sale portocalii și tipul ușor de citit fără serif. În ceea ce privește formatarea, este la dispoziția dvs. post-post. Luați în considerare următoarele:

 • Cuvinte scurte, propoziții scurte și paragrafe scurte: facilitează cititorul.
 • Subtitre: utilizați liberal și faceți-le descriptive.
 • Bold: evidențiați pasaje cheie.
 • Italice: subliniați anumite cuvinte.
 • Imagini: utilizați liberal pentru a adăuga culoare și varietate.
 • Alte elemente grafice: utilizați liste, tabele, blocaje și orice altceva care va adăuga puțin condiment conținutului.

Crearea conținutului convingător nu se referă doar la conținutul în sine – ci la modul în care îl prezentați și îl creați părea mai convingător.

Ce urmează?

Dacă încercați conceptele de mai sus, veți fi pe cale să aveți un site web interesant. Dar, deși am inclus mai sus ceea ce consider a fi cele mai importante considerente pentru o experiență pozitivă a utilizatorului, există un număr foarte mare de lucruri pe care le am nu acoperit.

În acest sens, mi-ar plăcea să citesc sugestiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos. Ce alte măsuri credeți că ar trebui să adopte webmasterii pentru a crea cea mai bună experiență de utilizare posibilă pentru vizitatorii lor? Să-mi dai de veste!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me