Te-ai trezit vreodată să te uiți la un ecran gol la deschiderea site-ului tău WordPress? Totul a funcționat bine acum doar o clipă și brusc site-ul s-a transformat gol! Ar putea fi, de asemenea, că site-ul WordPress se încarcă bine, dar tabloul de bord nu este. Situații de genul asta le place comunității WordPress să numească infamul Ecranul alb al morții – și este unul dintre cele mai neliniștitoare lucruri despre WordPress.


Dacă nu ați întâlnit acest termen inca – atunci ești unul dintre cei mai norocoși. Astăzi vom vorbi despre diferitele simptome ale ecranului alb al morții (să-l numim WSOD) și vom învăța leacul pentru fiecare boală.

Să începem cu începutul. WSOD este o anomalie care provine dintr-o serie de motive diferite. Dacă aveți noroc, atunci cazul dvs. particular ar intra sub incidența simptome comune – pentru care sunt disponibile remedieri gata. Cu toate acestea, dacă nu puteți determina cauza problemei, atunci sunteți mai bine în mâinile unui expert WordPress.

4 motive (și soluții) pentru ecranul alb al morții pe WordPress

Vestea bună este însă că șansele ca incidentul dvs. WSOD să se încadreze în categoria necunoscute sunt destul de slabe. Cel mai adesea, cauza WSOD se încadrează în trei categorii generale. Acest tutorial prezintă pași simpli și ușor de urmat pentru a remedia fiecare dintre cauzele ecranului alb al morții WordPress.

Motivul nr. 1: Probleme legate de pluginuri

wp-wsod-r2

Ați instalat un nou plugin, ați actualizat unul vechi sau ați încercat să îl modificați.

Fix: Dezactivați unul sau toate pluginurile

În cele mai multe cazuri, ar putea exista un conflict între tema activă curentă și pluginul pe care tocmai l-ai instalat. Într-un astfel de caz, puteți pur și simplu dezactiva acel anumit plugin și totul ar trebui să funcționeze bine. Cu toate acestea, există o problemă. Cum o să dezactivezi pluginul atunci când tabloul de bord WordPress nu funcționează?

Dacă utilizați WordPress de mai bine de jumătate de an acum, nu citiți următoarea linie. Încercați să vă gândiți la o soluție. Vă voi oferi un indiciu – are ceva de-a face cu accesarea directorului de pluginuri WordPress prin FTP? O ai? Da? Apreciere! Nu? Nicio problemă – citiți mai departe, dar vă promit că vă veți bate la frunte odată ce ați citit soluția! Începem.

Cum dezactivați pluginul WordPress prin FTP?

Dezactivarea unui plugin WordPress prin FTP este o sarcină cu adevărat simplă. Ca o condiție prealabilă, trebuie să aveți acces FTP, cu permisiunile corecte la directorul dvs. WordPress.

NOTĂ: Majoritatea furnizorilor de hosting vă oferă acces FTP. Cu toate acestea, dacă ați instalat WordPress într-un VPS sau un server cloud, există șansa ca nu să fi instalat un server FTP în VPS. Într-o astfel de situație, va trebui să instalați un client FTP open-source, cum ar fi Proftpd sau vsftp. Există mai multe tutoriale online și vă sugerez să citiți unul care utilizează sistemul de operare al serverului. De exemplu, dacă rulăm un VPS bazat pe Ubuntu, termenul nostru de căutare ar fi „Cum se instalează proftpd pe Ubuntu”.

După ce ați șters acest pas, este timpul să dezactivați pluginul.

  1. Conectați-vă la serverul dvs. FTP într-un cont corect
  2. Navigați la directorul dvs. de instalare WordPress
  3. Introduceți tasta wp_content / plugins pliant
  4. Veți găsi mai multe foldere cu nume cunoscute în folderul pluginuri. Fiecare folder reprezintă un plugin.
  5. Găsiți și selectați folderul cu numele corect al pluginului
  6. Redenumiți-l cu un nume diferit, dar recunoscut. De exemplu, dacă numele pluginului (adică numele folderului) este Akismet, atunci ar trebui să-l redenumiți la ceva de genul _akismet sau akismet_disabled.
  7. Nu puteți alege orice nume pe care îl doriți. Doar asigurați-vă că nu se ciocnește cu numele altui plugin și este mai târziu recunoscut.
  8. Redenumirea folderului va dezactiva permanent pluginul.

După ce ai finalizat acești pași, pornește-ți browserul și vezi dacă site-ul se încarcă. Dacă problema este rezolvată – kudos!

Cum dezactivați toate pluginurile WordPress simultan?

Puteți urma procesul de mai sus pentru a dezactiva cât mai multe pluginuri doriți. Cu toate acestea, dacă doriți să dezactivați toate pluginurile dintr-o dată, atunci acest lucru ar dura mult timp. Există o modalitate mult mai simplă – redenumiți folderul de pluginuri (la ceva de genul plugins_old) și creați un nou director gol, etichetat Plugin-uri. În esență, acest lucru ar dezactiva toate plug-urile vechi dintr-o singură dată. Puteți muta pluginurile unul câte unul de la plugins_old folder la Plugin-uri, și activează-le individual.

Când ați modificat un anumit fișier plugin care a cauzat WSOD, atunci pur și simplu dezactivați pluginul prin FTP, iar site-ul ar trebui să funcționeze din nou. Este întotdeauna o bună practică testarea pluginurilor modificate pe un site de rezervă. (Salt la concluzia pentru o soluție).

Motivul nr. 2: Probleme legate de temă

wp-wsod-r1

Similar cu plugin-urile, problemele WSOD legate de temă au origini similare.

Fix: Dezactivează tema

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai simple cauze:

Noi teme de instalare

Instalarea unei noi teme ar putea crea un conflict cu un plugin existent – conflictul clasic tema-plugin. Într-un astfel de caz, trebuie doar să dezactivați tema recent activată, iar WordPress va reveni automat la tema implicită. Asigurați-vă că nu ați șters tema implicită ( douazeci si ceva temă). Dacă aveți, încărcați tema în tematică folder în wp_content.

Cum dezactivați o temă prin FTP în WordPress?

Acest proces este aproape similar cu procesul de dezactivare a unui plugin, singura diferență fiind că trebuie să deschideți wp_content / teme folder în loc de Plugin-uri pliant. Navigați la tematică folderul și redenumirea folderului temei specifice pentru a-l dezactiva.

Teme slab codificate

De multe ori, actualizările majore de pe WordPress ar putea conduce teme slab codificate pe râu. O temă slab codificată și depășită poate să nu funcționeze cu cea mai recentă actualizare a WordPress. WPExplorer se mândrește cu teme de calitate frumos elaborate – au un mult dintre clienții de la Themeforest (consultați doar portofoliul lor) și sunt unul dintre puținii oameni ai căror teme am încredere.

Dacă tema dvs. a încetat să funcționeze imediat după actualizarea WordPress, există șanse mari ca tema să fie vinovată. Dezactivați tema și lucrurile ar trebui să revină la normal.

Modificarea unei teme

WordPress nu-i place codul buggy. Se bazează pe un set de bine construite obiecte de cod, care lucrează în armonie. Dacă una dintre aceste părți (nu trebuie confundat cu un obiect al OOP), spuneți tema functions.php fișier, defecțiuni, atunci WordPress nu va funcționa. Acest lucru duce la WSOD.

De obicei, temele din depozitul WordPress sau dezvoltatorii renumiți sunt testate cu meticulozitate împotriva acestor defecte. O temă directă din casetă nu ar avea un fișier funcțional.php care funcționează defectuos. Dacă primiți un WSOD atunci când instalați o astfel de temă, cel mai probabil este un conflict dintre tema și plugin-uri.

Când modificați sau actualizați o temă, aceasta ar putea duce la un cod necorespunzător, ceea ce ne conduce către centrul problemei, adică un WSOD. Pentru a remedia acest lucru, puteți înlocui fișierul modificat cu o copie veche (presupun că ați luat o copie de rezervă). În orice alt caz, puteți încărca fișierele tematice originale.

Motivul nr. 3: depășirea limitei de memorie

wp-wsod-r3

Această situație este un indicator clasic prin care ați depășit actualul dvs. furnizor de hosting. Cantitatea de trafic de pe site-ul dvs. web necesită mai multe resurse – pe care gazda dvs. actuală nu le poate oferi. Este timpul pentru o actualizare. Aceasta este o veste bună – site-ul dvs. crește ”

Fix: Măriți limita de memorie

Ați putea încerca să vă măriți limita de memorie PHP modificând wp-config.php fişier. Pur și simplu adăugați următoarea linie:

define ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

O limită de memorie de 64 MB ar trebui să fie suficientă pentru gazdele partajate. Dacă problema persistă, ar trebui să vă consultați furnizorul de găzduire.

Gazde Web ieftine

Această problemă este frecventă și în cazările web ieftine care sacrifică calitatea. Pentru a obține un profit, aceste gazde înghesuie cât mai mulți clienți pe un singur server posibil. Drept urmare, cantitatea de resurse (de exemplu, RAM) pentru fiecare client este redusă semnificativ. Acest lucru duce la WSOD. Prin urmare, dacă vă aflați într-un plan de găzduire cu buget care nu vă va permite să vă creșteți limita de memorie, va trebui să vă actualizați planul.

Motivul nr. 4: Cauze necunoscute

wp-wsod-r4-cauze necunoscute

Uneori, cauza WSOD nu poate fi destul de determinată, ceea ce ne conduce către o soluție. În momente ca acestea, va trebui să determinați sursa problemei.

Fix: Activați modul WP_DEBUG

Pur și simplu adăugați următoarele linii în partea de jos a wp-config.php fişier:

error_reporting (E_ALL);
ini_set ('afișare_errors', 1);
define ('WP_DEBUG', adevarat);

Aceasta îi spune WordPress să afișeze toate erorile care au loc pe ecranul de ieșire. Puteți utiliza aceste informații pentru a determina cauza WSOD.

Concluzie

Ecranul alb al morții este una dintre acele probleme inevitabile cu care trebuie să se confrunte fiecare utilizator WordPress. Desigur, dacă utilizați WordPress.com, atunci nu va fi vreodată o astfel de problemă, dar vine cu propriul său set de limitări.

găzduire wordpress gestionată

Dacă doriți confortul de a nu vă face griji pentru astfel de probleme de găzduire, există o soluție – Gazduit WordPress găzduit. Furnizorii de găzduire WordPress gestionați sunt specializați în probleme legate de WordPress și WordPress. La WPExplorer folosim WPEngine și suntem foarte mulțumiți de asta – uită-te doar la cât de repede se încarcă site-ul nostru. ��

Dacă bugetul vă permite și doriți să vă eliberați de toate problemele legate de găzduire, atunci veți iubi găzduirea administrată de la templul WPEngine sau Media sau de la unul sau la alți furnizori de hosting recomandat. Ca întotdeauna, ne-ar plăcea să vă auzim gândurile! Care este povestea ta WSOD?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me