10 probleme comune de temă WordPress și cum să le remediezi

Există mii de postări pe forum deschise zilnic nu numai pe WordPress.org dar și pe alte forumuri și, desigur, aproape toate site-urile de asistență ale dezvoltatorilor de teme cu privire la probleme foarte comune care pot fi rezolvate foarte rapid și ușor. Sunt sigur că dezvoltatorii temelor și membrii comunității sunt destul de plictisiți să răspundă la aceste întrebări încă o dată, așa că am decis să scriu următoarea postare care abordează unele dintre cele mai frecvente probleme de temă WordPress, astfel încât să puteți marcați-l și are-l gata la dispoziție.


1. Fișa de stil lipsește

Tocmai ați descărcat sau ați cumpărat o temă super grozavă și mergeți să o instalați și să vedeți mesajul minunat de mai jos:

Fișa de stil lipsește

Ei bine, primul tău gând ar putea fi …

„Dezvoltatorul m-a înșurubat și mi-a oferit o temă fără o foaie de stil”

Desigur, este posibil ca fișierul zip pe care l-ați primit nu a avut un fișier style.css, dar este foarte probabil ca problema să nu încărcați tema rădăcină pliant.

Lipsește soluția de eroare a fișei de stil

Localizați folderul pe care îl aveți al temei pe desktop și deschideți-l (dacă este fermoar, dezarhivați și deschideți-l). Acum, atunci când îl deschideți, ar trebui să vedeți toate fișierele dvs. acolo, dacă nu, tema este probabil într-un subdirector. De exemplu, temele noastre premium au toate temele într-un folder „Tema instalabilă”. În general, este undeva evident, iar folderul tematic propriu-zis va fi numit la fel ca tema. Odată găsit zip-ul și încărcați prin WordPress sau încărcați folderul dezarhivat prin FTP.

2. Erori de importare a datelor de eșantion

Aveți tema instalată și acum încărcați un exemplu de fișier .xml cu care dezvoltatorul temei a fost atât de plăcut să vă furnizeze, dar încă o dată primiți o eroare!

Erori de importare a datelor de eșantion

Nu a reușit să importe soluția de eroare 1

Eroarea „eșuată” la import este de obicei 1 din 2 lucruri. Prima este că ar putea încerca să încarce postări sau taxonomii din tipuri de posturi personalizate care nu există încă.

 • Activare Tema: Asigurați-vă că tema pe care o veți utiliza este activă.
 • Tema de verificare dublă: Asigurați-vă că tema include de fapt aceste tipuri de posturi personalizate și taxonomii – poate întrebați dezvoltatorul sau dacă știți cum arătați

Nu a reușit să importe soluția de eroare 2

Pentru erorile care arată „Nu a reușit să importe media”, imaginile nu sunt descărcate.

 • Ați bifat caseta pentru a importa fișierele atașate? Înainte de a rula importul, trebuie să bifați caseta care conține „descărcați și importați fișierele atașate”.
 • Sunt imaginile accesibile? Este posibil ca magii să nu fie accesibile de pe server. Puteți deschide datele de eșantion într-un editor de text și încercați să localizați unul dintre acele fișiere și să testați linkul din browserul dvs. Însă cel mai ușor este, probabil, să contactați dezvoltatorul temei și să le anunțați că imaginile nu se descarcă.

3. Pagina principală nu arată ca demonstrația

Ar fi minunat dacă orice temă activată ar arăta exact ca demo-ul odată ce a fost activată? Tema noastră Total WordPress face acest lucru atunci când utilizați importatorul de demo încorporat, dar nu orice temă poate fi la fel de minunată ca Total.

Așadar, dacă ați instalat o temă (și sunt date de eșantion), dar site-ul dvs. nu se potrivește cu demo-ul temei, există câteva motive foarte comune pentru care pagina dvs. de pornire ar putea arăta diferit.

Soluție de eroare afișată pe pagina de start 1

Setarea lecturii paginii de pornire

Setările de citire sunt greșite. Aceasta înseamnă că tema dvs. fie nu necesită sau nu este necesară setarea unei pagini de pornire, iar site-ul dvs. este setat în sens opus. Așa că mergeți la Setări> Citire și verificați opțiunile din „Afișaje pe pagina frontală”.

Dacă tema dvs. nu necesită niciun șablon de pagină pentru aspectul paginii de pornire, asigurați-vă că această opțiune este setată la „Ultimele dvs. postări”. Dacă tema dvs. folosește un șablon de pagină de pornire, adresați-vă site-ului pentru a utiliza o pagină de pornire statică.

Soluția de eroare afișată pe pagina de start 2

Șablonul paginii de start

Trebuie să utilizați un șablon de pagină de pornire. O mulțime de dezvoltatori de teme folosesc șabloane de pagini personalizate pentru machete de pagini de pornire. Așadar, mai întâi, ar trebui să citiți fișierele de documentare, dar dacă nu există niciun cap și să creați o pagină nouă, în timp ce în editor Atribute de pagină> Șablon verificați pentru a vedea dacă există o casă, pagină de pornire, prima pagină sau un șablon similar. Dacă da, atunci este probabil să creați o pagină folosind acest șablon, să o salvați / să o publicați, apoi treceți la Setări> Citire pentru a o seta ca opțiune statică a paginii dvs. principale.

4. URL-ul meu este „urât”

În mod implicit, structura URL urlă WordPress nu este foarte „destul de” mult mai puțin prietenoasă cu SEO. Așadar, atunci când ați configurat URL-ul site-ului dvs. Web ar putea părea urât (un mish-mash al ID-ului postării, data publicării, titlul postării și chiar categoria). Nu vă faceți griji – este ușor de remediat.

Adrese URL urâte Soluție de eroare

Setări permanente

Așadar, dacă adresele dvs. URL nu par atât de grozave (site-ul dvs. web.com/?p=1) mergeți pur și simplu la Setări> Permalink și schimbați setarea în opțiunea „Nume postare” (sau oricare dintre ceilalți – alegeți doar cea care vă funcționează cel mai bine).

5. Postările mele returnează erori 404

Github 404 Eroare

Dacă aveți postări care returnează acum o pagină de eroare 404, nu vă panicați (deocamdată) de cele mai multe ori postările dvs. sunt încă acolo și trebuie doar să actualizați setările de legătură permanentă pentru a remedia problema. Acest lucru este foarte comun cu temele care folosesc tipuri de postare personalizate. Ori de câte ori activezi o temă nouă care folosește tipuri de postare personalizate, ar trebui să resetezi setările de legătură permanentă.

Mesaje care prezintă soluția de eroare 404

Cea mai simplă soluție este să mergi doar la Setări> Permalink și faceți clic pe butonul de salvare. De obicei, acest lucru va face trucul. Dar dacă acest lucru nu funcționează, ar trebui să vă actualizați fișierul .htaccess manual (notă: nu vă recomandăm să abordați acest lucru singur dacă sunteți nou pentru WordPress, în schimb, poate fi necesar să contactați un dezvoltator freelance pentru asistență) . Puteți citi mai multe despre folosind permalinkuri WordPress în codul WordPress.

6. Meniul meu este gol

Pentru cei care folosesc WordPress zilnic, probabil că nu veți avea această problemă, dar dacă sunteți foarte nou la WordPress sau ați folosit WordPress cu câțiva ani în urmă și doar să vă întoarceți, este posibil să vă confundați de ce meniul dvs. este gol când instalați tema.

Lipsește soluția de eroare din meniu

Setări meniu WordPress

Tema implicită de WordPress are un cadru pentru meniul WordPress în cazul în care nu există nicio configurare, cu toate acestea, nu toți dezvoltatorii de teme au adăugat acest lucru la temele proprii.

Pentru a vă asigura că meniurile dvs. funcționează, mergeți la Aspect> Meniu pentru a configura meniul.

 1. Asigurați-vă că aveți un meniu. Dacă nu, va trebui să creați una (consultați această postare pentru a afla cum să configurați meniurile în WordPress)
 2. Asigurați-vă că meniul este alocat unei locații. Sub meniul dvs. ar trebui să vedeți „Locații afișate” – acestea sunt zonele de meniu încorporate în tema dvs. Unele teme pot avea doar o singură locație în meniul principal, altele pot avea tone de locații. Vă rugăm să verificați dacă doriți să apară meniul, apoi salvați.

7. Tema nouă folosește imagini prezentate, dar am o tonă de postări fără ele

Înainte de WordPress 2.9 nu era nicio imagine prezentată (postează miniaturi) sprijin în WordPress atât de multe teme au folosit meta opțiuni sau câmpuri personalizate pentru definirea imaginilor prezentate sau nu au niciun fel de imagine postată implicită.

Așadar, poate treceți de la o temă mai veche la una nouă care acceptă imagini prezentate sau poate că tema anterioară a fost foarte minimă și nu le-a folosit. Nu vom avea nevoie de ore întregi pentru a parcurge sutele de postări pentru a seta imaginea prezentată (sau poate sunteți), așa că există o soluție rapidă pentru aceasta și apare sub forma unui plugin!

Nu există soluții de eroare a imaginilor prezentate

Plugin de adăugare ușoară a miniaturilor

O soluție simplă este utilizarea „Miniatură ușor de adăugatPlugin ”pentru a seta automat imaginile prezentate pe postările vechi. Trebuie doar să instalați, activați și urmați instrucțiunile pentru a adăuga imagini la postările vechi. Continuați, nu uitați să adăugați imaginile dvs. în funcție când publicați postări noi.

8. Diapozitive, acorduri, comutatoare, file … Nu sau oprit funcționarea!

În zilele noastre, o mulțime de teme WordPress folosesc java-script / jQuery pentru a îmbunătăți temele adăugând lucruri precum glisiere de imagine, comutatoare, acordeoane, file, meniuri mobile, hovers de imagini … etc.

Dacă aceste funcții nu funcționează pe tema dvs. sau încetează să funcționeze brusc, cel mai probabil face o eroare javascript care face ca totul să se rupă.

Diapozitive sparte, comutări, file, etc. Soluție de eroare

Cache motor WP

Primul lucru ar trebui să faci este dezactivați toate pluginurile, ștergeți-vă memoria cache (toate) și reîncărcați-vă site-ul pentru a verifica dacă totul funcționează cum trebuie. Dacă este, atunci puteți activa plugin-urile 1 la 1 și imediat ce se va sparge, veți ști că ultimul plugin a fost cel care a cauzat probleme (rețineți acest plugin, dezactivați-l, apoi continuați să faceți la fel).

După ce știți ce plugin / pluginuri cauzează problema, puteți căuta un nou plugin cu aceeași funcționalitate care este compatibilă, sau puteți contacta pluginul sau dezvoltatorul temei pentru a le informa despre conflict (mai întâi inspectați pagina pentru a vedea ce problemele reale sunt astfel încât să puteți contacta persoana corespunzătoare – dacă o eroare a plugin-ului trimite o notă plugin-ul dev, sau dacă o eroare de temă este tema dev).

9. Modificările de styling nu fac nimic

Așa că aveți temă toată configurația și acum doriți să schimbați modul în care arată pentru a-i oferi mai mult „personalitatea” dvs. și pentru a face într-adevăr să se potrivească cu marca dvs., afacerile, nișa… etc. Așadar, ați început să adăugați unele CSS personalizate pe site-ul dvs. sau să modificați fișa de stil, dar de fiecare dată când actualizați site-ul dvs., niciuna dintre modificările dvs. nu afectează!

Lipsește soluțiile de eroare modifică stilul

Personalizator WordPress Live

Există câțiva pași pe care îi puteți face pentru a vă asigura că modificările dvs. sunt aplicate:

 • Dezactivați memoria cache: Problema cea mai frecventă este că aveți un fel de plugin de memorie în cache, cum ar fi W3 Cache totală instalat și plasat în cache CSS. Dacă o faceți, ar trebui să o dezactivați.
 • Personalizatorul WordPress: Dacă utilizați personalizatorul de teme, ar trebui să încercați să faceți clic pe butonul de salvare, apoi să reîmprospătați pagina pentru a vedea dacă modificările dvs. afectează.
 • Fundal care nu se schimbă: Dacă pur și simplu încercați să schimbați fundalul folosind tabloul de bord WordPress, puteți avea probleme dacă tema pe care o utilizați are o imagine setată pentru fundal. Încercați să încărcați o nouă imagine doar pentru a testa, deoarece asta ar trebui să o înlocuiască. Încărcarea unei culori solide de 1px și setarea acesteia pentru a repeta poate fi și o opțiune decentă.
 • Modificări editor WordPress: Dacă încercați să faceți modificări prin intermediul editorului WordPress la Aspect> Editor Este posibil ca modificările să nu economisească din cauza permisiunilor serverului, dar dacă este cazul, veți primi o eroare. Puteți afla mai multe despre setarea permisiunilor de fișiere aici.

10. Am actualizat Tema mea și toate modificările au trecut!

Cea mai probabilă cauză a acestei erori este că ați făcut modificări manuale în fișierele dvs. șablon, cum ar fi fișierul style.css (de obicei). Apoi, când ați actualizat tema, fișierele editate au fost suprascrise cu codul tematic implicit. Acesta este motivul pentru care NICIODĂ nu vă recomandăm să faceți modificări la tema originală.

Modificările temei sunt soluția de erori terminată

Adăugarea codului personalizat la WordPress

Din păcate, modificările dvs. pot fi dispărute pentru totdeauna, dacă nu aveți o copie de rezervă a site-ului dvs. web pe care îl puteți folosi pentru a-l restaura. Unele companii de găzduire oferă o copie de rezervă a site-urilor în valoare de 30 de zile, așa că încercați să contactați gazda dacă aveți nevoie de ajutor pentru localizarea și / sau reveniți la o copie de rezervă. Dacă aveți propriul backup manual, ar trebui să puteți restaura fișierele cu temă prin FTP.

Deși este posibil să nu puteți remedia această problemă în prezent, puteți lua măsuri de precauție pentru a vă asigura că nu vă mai aflați în această situație. În viitor, când doriți să efectuați modificări la temele dvs., ar trebui să utilizați una (sau mai multe) dintre următoarele:

 • Plugin CSS personalizat. Dacă aveți nevoie doar de câteva modificări mici, puteți utiliza un plugin CSS personalizat pentru a face modificările dvs. și pentru a vă asigura că nu sunt șterse în timpul unei actualizări tematice. Iată două care ne plac:
  • Editorul CSS creion galben
  • Editor CSSHero Visual CSS
 • Creați o temă pentru copii. Crearea unei teme pentru copii este probabil cea mai bună metodă de personalizare a temei dvs. și va permite cea mai mare flexibilitate și vă va permite chiar să editați fișiere de șabloane (pe lângă doar style.css), să eliminați sau să adăugați scripturi noi, precum și să adăugați funcții personalizate.
  • Consultați acest articol pentru a afla cum puteți crea o temă pentru copii WordPress.
 • Mențineți copii de siguranță complete. În cazul în care ceva nu merge bine, este întotdeauna o idee bună să păstrați copii de rezervă pe site-ul dvs. web. Pentru aceasta, vă recomandăm să vă faceți backup site-ului dvs. WordPress (care este diferit de copiile de rezervă ale serverului pe care le poate oferi compania dvs. de găzduire) folosind una dintre următoarele:
 • Păstrați un Changelog. Indiferent dacă editați manual fișierele șablon (cel mai bine nu) sau dacă utilizați o temă pentru copii, crearea unui schimb de modificări este cea mai bună modalitate de a urmări toate modificările pe care le-ați făcut cu tema. Este deosebit de util dacă se rupe ceva, astfel încât să puteți urmări înapoi și să vedeți unde ați făcut o greșeală.

Înveliți

Acolo îl aveți – 10 erori comune WordPress plus soluții, astfel încât să le puteți remedia. Dar acestea sunt doar câteva dintre erorile pe care le vedem că oamenii se confruntă cel mai des. Pentru mai multe sfaturi, ar trebui să aruncați o privire și asupra acestui ghid despre care am scris cum să instalați tema dvs. Themeforest WordPress (deși ghidul are sfaturi care s-ar aplica la majoritatea temelor).

Dacă aveți alte probleme, primul dvs. pas ar trebui să fie să efectuați o căutare rapidă pe Google pentru a vedea dacă puteți găsi un singur răspuns. Dacă după ce ați cercetat singur, încă nu puteți găsi un răspuns, încercați să contactați autorul temei sau al pluginului (dacă este vorba despre o problemă cu produsul lor) sau vizitați un forum de genul Reddit sau Envato pentru a vedea dacă un membru al comunității poate ajuta. Probabil că eroarea pe care o primiți este mai frecventă decât credeți!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me