O copie de rezervă a site-ului este una dintre cel mai îndatoriri importante a unui administrator web. Unii dintre voi care citiți acest articol pot fi noi pentru gestionarea site-urilor web. Poate doriți să începeți într-o zi propria companie de dezvoltare web. Ideile discutate în acest articol vor fi unele dintre cele mai importante lucruri pe care va trebui să le respectați – de-a lungul profesiei.


Pentru veteranii experimentați – persoanele care administrează companii de jumătate de deceniu, vă rog să vă împărtășiți poveștile despre dezastrele de rezervă (dacă aveți unele dintre ele) sau câteva sfaturi personale pentru toți cititorii noștri! Ceva ce ai dori să știi când ai început! Așa că, fără prea multă atenție, să începem.

În acest articol, voi vorbi despre 10 mituri comune care s-au dezvoltat în ultimii ani în anumite comunități de bloguri. Câțiva oameni neinformați răspândesc cuvântul precum focul sălbatic, iar oamenii care sunt noi în afaceri, îi consideră Evanghelia. Sunt aici pentru a schimba asta. Iti spun ce e ce?, bazat pe raționamente solide.

Lecția 1: Backup unic

ecuația matematică

Vă amintiți de algebra liceului? De câte ori a trebuit să o faceți pentru a-l înțelege corect? Backup-urile sunt ceva similar. Dacă credeți că veți face o singură copie de rezervă a site-ului dvs., sunteți la un tratament. Trebuie să luați un full-copie de rezervă cel puțin o dată pe lună, în funcție de site-ul dvs. web:

 • Dacă creați sau renovați un site web de la zero, faceți o copie de rezervă la fiecare șase până la douăsprezece ore.
 • Dacă aveți un blog activ, în care găsiți o mulțime de comentarii zilnic, luați o copie de rezervă zilnic.
 • Dacă aveți un site de portofoliu, o copie de rezervă săptămânală sau bi-săptămânală este suficient de bună.

Lecția 2: Copii de rezervă parțiale

mâncat-o jumătate de gogoașă

Copii de rezervă parțiale, cunoscute și sub denumirea de Copie de rezervă incompletă, ia o copie de rezervă numai a bazei de date WordPress și uită de wp_content folder, sau invers. Copiile de rezervă parțiale au avantajele și dezavantajele lor. Avantajul său este faptul că au dimensiuni relativ mici, în comparație cu o copie de rezervă completă. Vestea proastă este că ei singuri nu pot restaura un site prăpădit. Aveți nevoie de datele rămase (în cazul nostru conținutul directorului de instalare WordPress), care este prezent doar copie de rezervă completă.

O copie de rezervă completă include atât baza de date WordPress, cât și folderul de instalare. Dacă aveți o mulțime de imagini / imagini încărcate, dimensiunea copiei de rezervă va fi în mod natural mare. Prin urmare, trebuie să fii selectiv cu privire la tipul de rezervă tu alegi. Iată câteva sfaturi care să vă ajute în acest sens:

 1. Dacă încarci mesaje noi în fiecare zi, trebuie să iei o full-copie de rezervă
 2. Dacă publicați articole noi o dată pe săptămână, atunci a backup săptămânal complet și a backup parțial zilnic (din baza de date) ar face trucul.
 3. Dacă aveți mai mulți contribuabili care lucrează pe site-ul dvs., atunci a backup zilnic este din nou necesar.

Trucul este să găsești cea mai bună combinație care funcționează pentru tine. Obiectivul tău ar trebui să fie eficiența – folosind spațiul minim pentru a stoca cantitatea maximă de date.

Lecția 3: Se bazează pe gazdele web partajate pentru a lua o copie de rezervă pentru tine

lipsită de griji-om-laying-în-iarbă-iStock-2x3

Nu spun că gazdele web nu fac o copie de rezervă. Dar tipul de rezervă depinde de spațiul web pe care îl utilizați. De exemplu, o companie de găzduire partajată poate oferi o opțiune de rezervă redundantă de 30 de zile, care ar putea să nu includă bazele de date prezente în contul dvs..

Să presupunem că găzduiești site-ul tău într-o astfel de gazdă. Într-o bună zi, site-ul eșuează în mod neașteptat și începeți să măturați prin jurnalele de rezervă. Din fericire, îl găsești – dar așteaptă! Este doar public_html pliant! Unde vă este baza de date? Nu știi!

Astfel, ați rămas cu o copie de rezervă parțială. Ceea ce nu este bine fără Baza de date WordPress reală. Imaginați-vă că aveți toate cele 30 de imagini ale unui articol de 3000 de cuvinte, fără a avea în sine articolul de 3000 de cuvinte. Ați pierdut pe SEO și suferiți o pierdere mare de trafic.

Lecția 4: Backups locale

Hard disk

Ce este de fapt o copie de rezervă locală? Este simplu – păstrarea copiei de rezervă a site-ului dvs. numai în computer. Aceasta înseamnă că singura copie a site-ului dvs. este pe hard disk – un dispozitiv imprevizibil despre care se știe că la un moment dat.

Acest prieten, nu este un lucru înțelept. Trăim într-o epocă aparținând norului. În curând, totul va fi în cloud. De ce să nu începi devreme? În mod ideal, ar trebui să stocați backup-ul site-ului dvs. într-o companie de stocare în cloud precum Dropbox, Google Drive, Amazon S3 sau RackSpace Cloud Files.

Lecția 5: Mitul WordPress-Backup automat

Începând cu versiunea 3.5, WordPress a încorporat opțiunea de actualizare automată. Acest lucru a permis tuturor să actualizeze automat WordPress la cea mai recentă versiune, cu puțin efort. Acest lucru a dus și la o eroare greșită. Oamenii au început să se gândească – „Bine, dacă WordPress se actualizează automat, atunci trebuie să facă și backup automat pentru fișierele mele”.

Dragi cititori, acest lucru nu este adevărat. WordPress nu face în niciun fel o copie de siguranță a fișierelor. Gandeste-te la asta. Unde ar păstra arhivele de rezervă? În serverul gazdă? În Amazon S3? În acest caz, vă vor solicita datele de acreditare. Dar nici nu vă solicită informații! Este responsabilitatea webmaster-ului de a configura și de a lua o copie de rezervă într-un anumit interval de timp.

nu multumesc

Bine, până acum am acoperit câteva dintre miturile care au rezultat din lipsa de informații. Acum că știți toate acestea, sunt încrezător că veți fi atenți data viitoare. Timpul pentru a doua parte a postării: multǎ. Unii dintre noi suntem prea siguri de noi înșine și nu ne abonăm destul de la regula „prevenirea este mai bună decât vindecarea” – oricât de des ar trebui.

Acest lucru poate aduce sau nu probleme. Vorbind din experiența personală, aș spune că o mulțime de oameni au căzut pradă supraconfidenței. Voi descrie patru astfel de numere greșite începând cu „Nu am nevoie de o rezervă pentru că _____”. Vă rugăm să o citiți și să vă împărtășiți gândurile la fel.

Lecția 6: Nu am nevoie de o copie de rezervă

Oricât de arogant și sigur ar putea suna, există un uimitor de înalt numărul de persoane care subscriu la această regulă. Ei cred că ei pur și simplu nu aveți nevoie de o copie de rezervă. De ce? Poate pentru că s-au deranjat cel mai puțin cu site-ul, sau preferă să trăiască viața la margine. Sau pentru că ei cred că nu au atât de ghinion, că li se va întâmpla lucruri rele! Sper că nu ești unul dintre ei.

Lecția 7: Nu am nevoie de o copie de rezervă pentru că nu sunt suficient de prost pentru a-mi rupe propriul site

Nimeni nu spune că ești prost. Aceasta este mândria ta vorbind chiar acolo. Prietene, nu știi niciodată ce se va întâmpla.

 • Tu nu ești un invitat. (Tu esti?)
 • Nu ați rezolvat toate problemele incomplete NP greu și NP. (Ai?) Nu!
 • Deci, atât din punctul de vedere al unui credincios, cât și al unui om de știință, nu aveți nicio modalitate previzibilă de a prezice viitorul.

Voi fi sincer cu tine. Mă gândeam așa. Este destul de natural pentru unii. Însă ar fi cel mai înțelept să exprimați prudență și să vă dezabonați din această categorie. Nu știi niciodată când o actualizare a pluginului, o temă nouă sau o altă actualizare ar putea să îți rupă site-ul – așa că cel mai bine este să greșești mereu din prudență.

Lecția 8: Nu am nevoie de o copie de rezervă pentru că abia încep

WordPress 4.0 Benny Release

Băiete, aș vrea să mă fi avertizat cineva mai devreme! Cât timp și efort aș fi economisit! Când am fost nou la WordPress, am experimentat fiecare lucru pe care l-am putut găsi. Plugin-uri necunoscute, setări de temă, widget-uri noi, modificări CSS – îl numiți. Dar nu am luat o copie de rezervă! Nici nu știam ce a fost o copie de rezervă.

Și asta a fost moartea mea. Am petrecut peste 11 ore pe primul meu site doar pentru a afla că hard disk-ul gazdei a eșuat și copiile de rezervă zilnice au fost acoperite ultimele zile date.

Așa cum am menționat anterior în acest articol, trebuie să continuați să faceți o copie de rezervă la fiecare 10-12 ore când modificați activ site-ul. În mod ideal, ar trebui să faceți acest lucru într-o zonă de înscenare (offline sau online) și apoi să o înlocuiți pe site-ul principal. Pentru persoanele care nu au expertiza pentru a face față acestui lucru, este mai bine să acționeze cu frecvența de rezervă sporită.

Lecția 9: Nu am nevoie de o copie de rezervă, deoarece hackerii nu se deranjează cu micul meu site

Nu-mi place să sune clișeu, dar –

Începutul tuturor lucrurilor mari sunt mici

 • Universul este format din entropie. Deci, poate fi posibil ca un hacker amator să-ți folosească site-ul pentru practica țintă. Nu vrei să fii acum practica țintă a unui băiețel hack, nu-i așa??
 • De asemenea, trebuie să fiți prudent atunci când luați o copie de rezervă. Dacă faceți o copie de siguranță a fișierelor deja infectate, atunci la ce vă folosește? Ar trebui să instalați un plugin de securitate WordPress pentru a scana site-ul dvs. cu privire la malware și a-l păstra curat.
 • Dacă ați fost hacked înainte, atunci ar trebui să scoateți banii în plus – să spargeți o banchetă mică de porcine, dacă trebuie, și să obțineți un audit de securitate corespunzător de la Sucuri.

Lecția 10: O copie de rezervă este prea multă muncă!

jogging

Ei bine, această regulă este oarecum adevărată. Luând o copie de rezervă zilnic este prea multă muncă – mai ales dacă ești ocupat de cele mai multe ori. Recomandarea mea – folosiți un serviciu de plugin-uri de rezervă ca. VaultPress. Costă în jur de 5 dolari pe lună și păstrează copii de rezervă nelimitați!

Dar există într-adevăr o mulțime de resurse excelente WordPress care vă ajută să vă faceți backup-urile mai ușoare. Următoarea noastră postare va avea o colecție de cele mai bune pluginuri de rezervă din WordPress, de la pluginuri gratuite la servicii premium. Folosiți asta pentru a selecta soluția preferată de backup pentru WordPress.

Cuvinte de despărțire

Când site-ul dvs. primește mult trafic, ar trebui să vă concentrați cel mai mult timp pe îmbunătățirea acestuia, adăugând mai mult conținut și promovare activă. Un articol pe care s-a trimis un tweeted o dată nu va scoate un zâmbet.

Ceea ce este important este să distribuiți sarcina. Dacă credeți că crearea și gestionarea copiilor de rezervă ocupă prea mult timp, atunci ar trebui să luați în considerare o alternativă mai simplă – Gazduit WordPress găzduit. Aproape toți furnizorii vin cu copii de rezervă regulate nelimitate, cu o perioadă de păstrare de 30 de zile și o mulțime de alte funcții minunate. Pana data viitoare!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me