Cu peste 21 de comentarii fiind postate pe secundă și 14 miliarde de pagini vizualizate pe lună, WordPress a apărut a deveni astăzi cea mai populară platformă CMS de pe Internet. Puteți construi literalmente orice doriți folosind WordPress. De la site-uri de e-commerce la un forum dedicat – tot ce ai nevoie este pluginul potrivit.


În mod tradițional, WordPress este oferit în două variante:

  1. WordPress.com – un serviciu comercial care vă permite să creați un blog gratuit
  2. WordPress.org – software-ul open source care a început revoluția

Cel mai important factor de vânzare care face WordPress.com atât de atractiv, faptul că este 100% gratuit – pe viață. Mii de bloggeri înregistrează un cont pe WordPress.com în fiecare zi și primesc un blog online în câteva minute. Dar WordPress.com vine cu ponderea sa corectă a limitărilor.

Probabil că nu știați că WordPress.com deține drept spre termină-ți blogul oricând te rog. Acesta este menționat în mod clar în Termenii și condițiile lor.

Există alte două posibile capcanele care nu fac din WordPress.com o opțiune atât de atractivă până la urmă. Așadar, am enumerat câteva dintre dezavantajele folosirii WordPress.com explicând necesitatea de a comuta la WordPress.org – platforma self-gazdată.

Vă rugăm să rețineți că WordPress.org se referă la un site WordPress self-hosting. Cei doi termeni sunt folosiți sinonim în restul acestui articol.

1. Anunțuri ocazionale

Conceptul de publicitate pe cloud cloud

Pentru a-și susține serviciul gratuit, WordPress.com afișează din când în când anunțuri discrete. Este modul în care plătesc pentru rețeaua lor gigantică care adăpostește milioane de bloguri. Când vă gândiți la asta, este de fapt destul de logic. Cum altfel vor plăti facturile pe server?

Nu pot apela la investitori spunând „investiți milioane de dolari în noi, astfel încât să putem găzdui blogurile altor persoane gratuit”. Nu este posibil. Astfel, utilizarea reclamelor este complet justificată.

Dar doriți cu adevărat ca site-ul dvs. de afaceri să facă publicitate, mai ales când nu faceți un singur ban din ele? Acest lucru mă aduce la următorul meu punct.

2. Afișarea anunțurilor în blogul dvs.

shutterstock_156197999

Reclamele pe un blog sunt a sursă perenă de venit. Le poți rula singur sau poți folosi un serviciu cum ar fi Google AdSense sau BuySellAds. Anunțurile bine plasate vă vor face o avere având în vedere cantitatea corectă de trafic; în timp ce un site cu trafic moderat va sta să facă 20-30 de dolari în fiecare lună. Acest lucru este suficient pentru a acoperi costurile de găzduire și alte cheltuieli, precum plugin-uri premium sau abonamente la servicii de marketing prin e-mail.

WordPress.com nu vă permite să afișați anunțuri, pe blogul dvs., când utilizați serviciul gratuit. Cu toate acestea, vor afișa ocazional anunțuri pe site-ul dvs., pentru a-și menține serverele în funcțiune.

3. Valoarea mărcii

shutterstock_140282785

Cel mai important factor atunci când vine vorba de un portofoliu online este valoarea mărcii. Când spun Nike, poți imagina imediat semnul iconic de căpușă. Rolex te face să te întrebi cum arăți cu coroana respectivă. Aceasta este imaginea mărcii. Este chintesențial faptul că întreprinderile lucrează la construirea unei valori solide a mărcii.

Cu WordPress.com, aveți dreptul la un sub-domeniu gratuit. Dacă intenționați să găzduiți un portofoliu de afaceri, permiteți-mă să vă asigur că mygroovybusiness.wordpress.com nu arată profesional. Deloc. Vopsea o imagine ieftină. Renunțați la reclame ocazionale și aveți o rețetă pentru dezastru. Pentru a remedia acest lucru, va trebui să cumpărați cel puțin două suplimente: Domeniu și Fără reclame. Costul domeniului va fi mult mai ieftin în orice registrator de domeniu certificat ICANN.

4. Fără legături de afiliere

shutterstock_47424769

Mulți bloggeri realizează un venit pasiv online folosind marketingul afiliat. Unii chiar fac peste 20.000 de dolari în fiecare lună. WordPress are o politică strictă împotriva legăturilor de afiliere. Nu puteți promova produse care au un sistem de afiliere. De exemplu, puteți scrie o recenzie de 3000 de cuvinte pe WPEngine, dar nu puteți include linkul de trimitere. Pentru a vă face o idee despre ceea ce veți lipsi, WPEngine plătește 150 USD (sau mai mult) pentru fiecare client pe care îl referiți.

Cu toate acestea, nu toată speranța este pierdută. Două forme de venit afiliat sunt permise:

  • Recenzii despre cărți, filme și jocuri din Amazon – nu este permis niciun alt produs
  • Linkuri către produsele dvs. enumerate în Etsy

Dacă sunteți un blogger care nu promovează cărți, filme sau jocuri, ei bine, nu aveți noroc. Dacă alegeți să fiți un rebel, vi se poate întâmpla unul dintre cele trei lucruri:

  • Obțineți un avertisment
  • Înghețați-vă legăturile de afiliere
  • Cel mai rău scenariu, blogul dvs. este încheiat!

5. Restricție cu teme

drum inchis

WordPress.com are o mulțime de restricții atunci când vine vorba de domeniul personalizării. Haideți să aruncăm o privire asupra acestor dezavantaje inactivante.

Primul este problema cu teme. Există sute de mii de teme gratuite și premium disponibile astăzi. Oamenii fac o crimă. Este categoria 1 de vânzări a lui Envato. WPExplorer este autor de elită la Envato și și-a pus un nume pentru ei înșiși oferind teme kickass la un preț scăzut.

Puteți obține aproape orice design doriți folosind o temă. Cu toate acestea, atunci când vă aflați pe WordPress.com, vă limitați doar la temele disponibile în Vitrina de temă WordPress.com..

Fără îndoială, găzduiesc o frumoasă galerie de teme, care fiecare dintre ele este ecranizată de experți pentru calitatea codului. Dar dacă ar fi să cumpărați o temă kickass precum Total, nu veți putea să le utilizați în WordPress.com

6. Personalizarea temei vă va costa

personalizați tema wp

Să presupunem că v-ați rezolvat pentru o temă pe care ați ales-o din vitrina tematică. Ce se întâmplă dacă doriți să modificați CSS un pic pentru a include anumite efecte sau să spuneți că includeți suport pentru pictograma fontului. Scuze prieten. Aceasta nu este permisă în versiunea gratuită. Pentru o mai bună personalizare, va trebui să cumpărați CSS și pachetul de fonturi personalizate.

7. Politica de toleranță zero împotriva pluginurilor

shutterstock_135573032

Aceasta este singura lovitură cea mai puternică care pune capăt dezbaterii. WordPress.com nu permite nicio cameră pentru instalarea de pluginuri – nici măcar cele mai populare descărcate de peste 14 milioane de ori și utilizate în aproape fiecare site WordPress. Acestea fiind spuse, să ne amintim că WordPress, în centrul său este un CMS bun. Pluginurile sunt cele care o fac Grozav.

Dacă puteți trăi știind faptul că nu puteți instala niciodată un plugin în blogul dvs., atunci puteți considera serios WordPress.com ca o soluție viabilă pentru găzduirea blogului dvs..

8. Cursuri de învățare online și comerț electronic

shutterstock_104989865

WooCommerce a venit cu două pluginuri uimitoare – Sensei și WooCommerce ceea ce face ca elementele menționate anterior să devină realitate. Cu Sensei puteți crea cursuri de învățare online pe site-ul dvs. WordPress. WooCommerce, iThemes Exchange și Descărcare simplă digitală sunt unele dintre cele mai populare pluginuri WordPress de comerț electronic.

În WordPress.com, nu puteți utiliza pluginuri, astfel încât ușa să fie închisă. Cu toate acestea, puteți construi un site de comerț electronic folosind o actualizare plătită – Plan de afaceri care costă 299 dolari anual. Este în jur de 25 USD pe lună.

9. Gazduire mai multe site-uri WordPress

shutterstock_133642784

Când vine vorba de găzduirea lățimii de bandă și spațiu de stocare, WordPress.com oferă suficient spațiu pentru un nou site – 3 GB pentru a stoca toate încărcările media cuplate cu 10 GB lățime de bandă în fiecare lună..

În gazdele web partajate tradiționale, aceste două caracteristici sunt nelimitate, dar se aplică o politică corectă de utilizare. Desigur, va trebui să plătiți 4-5 USD pe lună. Dar când vine vorba de găzduirea mai multor site-uri WordPress sau a unui multizolat WordPress, o platformă găzduită de sine este întotdeauna câștigătoare (deși suntem fani ai găzduirii WordPress Managed, care scoate părțile grele din găzduirea proprie a site-ului dvs.).

În WordPress.com, fiecare nouă instalare WordPress implică un domeniu nou și o achiziție „Fără anunțuri” (adică dacă doriți să par profesioniști). Întrucât majoritatea site-urilor web vă permit să găzduiți mai multe domenii și instalații WordPress într-un singur cont, ceea ce ar reduce semnificativ cheltuielile.

10. Experiență

pagina de pornire shutterstock 1

Mai presus de toate, atunci când îți asumi provocarea de a-ți găzdui site-ul, vor exista momente în care te confrunți cu o mică problemă. Ecranul alb al morții, eroarea de server intern, erorile de temă și permisiunile inadecvate ale serverului Web – toate acestea sunt comune pentru un începător WordPress. O veste bună este soluția la toate aceste probleme sunt disponibile pe Internet. Trebuie doar să știi unde să cauți.

Experiența pe care o obțineți din luptarea cu care vă ieșiți dintr-un blocaj rutier este de neegalat. Nicio cantitate de cunoștințe despre cărțile de text nu poate concura cu experiența acumulată din situații practice, din viața reală. Astfel, dacă doriți să învățați WordPress, trebuie să mergeți întotdeauna cu platforma self-hosting.

Concluzie

Oamenilor care nu sună din punct de vedere tehnic le poate fi dificil sau chiar intimidant atunci când înmânează WordPress. Dacă nu doriți dureri de cap suplimentare în ceea ce privește găzduirea și menținerea site-ului, vă veți descurca mult mai bine cu serviciul de hosting WordPress gestionat, cum ar fi WPEngine sau Media Temple. Aceste companii servesc zilnic aproximativ un milion de vizualizări de pagini și au o configurație specializată hardware optimizată pentru eficiență maximă WordPress. Ei au grijă de backup-uri, actualizări principale de WordPress și securitate generală a site-ului. Aici la WPExplorer folosim WPEngine și îl recomandăm cu tărie.

Așadar, dacă ați făcut trecerea de la WordPress.com la WordPress.org, împărtășiți-vă motivul pentru care în comentariile de mai jos. Sau dacă nu sunteți sigur dacă WordPress.org este potrivit pentru dvs., spuneți-ne ce vă reține – ne-ar plăcea să împărtășim câteva sfaturi prietenoase ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me