Mulți oameni gândesc în mod greșit WordPress ca o platformă de blogging, în realitate, este un sistem puternic de gestionare a conținutului, care poate fi utilizat pentru practic orice tip de site web, de la bloguri de bază până la magazine online complexe. Recent, tot mai multe persoane folosesc WordPress pentru micile lor afaceri. De fapt, ultima mea postare pe blog a fost intitulată „Puterea micii dvs. afaceri cu WordPress”, în care am oferit câteva motive pentru care întreprinderile mici ar trebui să folosească WordPress pentru site-ul lor corporativ și câțiva pași pentru ca aceștia să înceapă.


Așa că acum, când toată lumea folosește WordPress pentru site-urile lor de afaceri mici, există o cerere IMPLE pentru teme WordPress de afaceri, atât premium cât și gratuite. Ca dezvoltator web am lucrat pe câteva site-uri web de afaceri și știu ce este nevoie pentru a crea un site de afaceri minunat din punct de vedere al designului, al utilizabilității și al ratelor de afaceri. Crearea unei teme WordPress de afaceri este simplă, dar crearea unui șablon de afaceri excelent poate fi o sarcină dificilă și depune mult efort pentru a produce.

În această postare am vrut să vă ofer 10 caracteristici ale unei teme WordPress Excelente pentru afaceri. Așadar, fie căutați o temă pentru afacerea dvs., fie căutați inspirație pentru a crea una, veți dori să citiți postarea mea. se bucura!

1. Proiectare profesională

Ca orice temă sau șablon al site-ului web, designul este cel mai important aspect și dacă sunteți în căutarea unei teme WordPress care să vă dezvolte mica afacere, doriți ceva foarte curat, modern și profesional. Un design excelent poate face un HUGE diferit în ceea ce privește rata de afaceri și imaginea mărcii. Dacă site-ul dvs. de afaceri arată ca niște prostii nu vă vor lua în serios și cu atât mai puțin cumpărați ceva de la dvs..

Exemplu incorect – Temă de afaceri oribilă

Iată un exemplu rapid despre cum ar trebui să nu arate o temă de afaceri.

Temă de afaceri oribilă

Exemplu bun – Tema excelentă WordPress

Iată un exemplu de temă concepută profesional (Tema Total WordPress).

Total, o temă multifuncțională WordPress pentru infoprenitori

2. Slider prezentat

În zilele noastre, fiecare temă excelentă de afaceri vine cu un fel de glisor prezentat, cum ar fi un carusel sau un slider „nivel”. De ce? Pentru că oferă o modalitate excelentă de a afișa unele dintre cele mai bune produse, servicii sau mostre de portofoliu. Glisoarele tind să arate minunat, ele captivează atenția vizitatorilor / clienților și este o modalitate excelentă de a vă concentra atenția telespectatorilor către anumite elemente.

3 Slide-uri nemaipomenite de utilizat pe următorul tău design de temă

Glisoarele sunt o modalitate excelentă de a adăuga conținut suplimentar și un element de mișcare în postările și paginile dvs. Mai jos găsiți câteva dintre pluginurile noastre glisante premium preferate pentru WordPress.

Revoluția sliderului

Plugin WordPress Revolution Slider

Layer Slider

Plugin WordPress LayerSlider

Slide MotoPress

Exemplu de slider MotoPress

3. Secțiunea Mărturii

Dacă conduci o afacere minunată și clienții tăi te iubesc, de ce să nu împărtășești dragostea? Oamenii doresc întotdeauna să citească recenzii sau mărturii înainte de a cumpăra ceva, deoarece ajută la concretizarea ideii că produsul / serviciul merită cu adevărat.

Acesta este motivul pentru care, după părerea mea, o temă WordPress excelentă pentru afaceri trebuie să ofere un fel de widget sau o zonă cu mărturii în care utilizatorul să poată adăuga câteva citate de la clienții săi sau fragmente dintr-o recenzie (și da – Total oferă acest lucru încorporat) . De asemenea, este foarte util dacă utilizatorul poate controla conținutul secțiunii de mărturii prin intermediul panoului de control al temei. Și nu uitați să adăugați mărturii pe pagina de pornire și să vă asigurați că iese în evidență, deoarece va fi cheia pentru a transforma vizitatorii în clienți plătitori.

4. Formular de contact cu validare

Cu siguranță, există multe plugin-uri WordPress pentru crearea formularelor de contact, dar dacă doriți să creați o temă excelentă, trebuie să adăugați propriul formular de contact (să sperăm AJAX) și să-l încadrați prea bine. Formularele de contact sunt cruciale pentru companii, deoarece oamenii pot avea întrebări cu privire la produsele sau serviciile dvs. și dacă nu pot afla cum să vă contacteze, tocmai le-ați pierdut.

Cred că o temă de afaceri excelentă ar trebui să ofere posibilitatea de a adăuga un formular de contact atât prin coduri scurte, cât și să aibă un formular de contact vizibil pe toate paginile (în zona de subsol) sau cel puțin pe pagina principală. Validarea este importantă! Dacă conduceți o afacere mică, nu aveți timp să petreceți zilnic ore întregi prin e-mailuri spam.

O temă excelentă pentru afaceri ar furniza, de asemenea, o secțiune de contact care include numărul de telefon al afacerii, adresa, poate o hartă Google și link-uri către profilurile lor sociale (twitter, facebook, link-in, ect).

5. Personalizatorul temei sau panoul de opțiuni

Nimeni nu dorește un site web care să arate și să funcționeze identic cu alte sute de alte site-uri, mai ales dacă este site-ul dvs. de afaceri, deoarece doriți să ieșiți în evidență de concurenții dvs. Cel mai simplu mod de a personaliza modul în care funcționează tema dvs. este cu personalizatorul WordPress live. Aici mulți dezvoltatori adaugă acum funcții, cum ar fi opțiuni de culoare, machete de pagini, logo-uri, decupare de imagini și multe altele.

Alte teme pot oferi un panou de control cu ​​diferite opțiuni de proiectare pentru a vă permite să vă schimbați cu ușurință site-ul, să încărcați un logo și să mutați lucrurile. Deși nu este la fel de ușor ca personalizatorul, aceasta este încă o opțiune pentru a face site-ul tău să iasă în evidență de mulțime și să arate mai unic.

6. Scheme de culori multiple

Acest lucru se întoarce la punctul precedent … oamenii vor dori ca site-ul lor de afaceri să iasă în evidență, astfel încât furnizarea de scheme de culori diferite îi va ajuta să-și modeleze tema într-un mod care poate fi diferit decât fiecare alt site folosind aceeași temă. În plus, prin furnizarea de scheme de culori diferite, utilizatorii pot alege cea care se potrivește cel mai bine afacerii și logo-ului lor general. În aceste zile, mulți oameni încorporează culorile în temele lor, astfel încât utilizatorii să poată schimba culoarea aproape a fiecărui element de pe site-ul lor. Aceasta este o caracteristică foarte bună, în special pentru o întreprindere mică care dorește să își creeze site-ul web, dar nu are cunoștințe CSS sau nu își poate permite un dezvoltator / designer web scump.

7. Shortcodes

Majoritatea persoanelor care cumpără teme WordPress nu au cunoștințe CSS sau HTML, motiv pentru care este important ca temele să fie cât mai ușor de utilizat și cât mai WYSIWYG. Site-urile de afaceri solicită un pic mai mult, deoarece utilizatorii vor dori să adauge butoane peste tot (cum ar fi un buy now sau să ne sune butonul), probabil vor dori să includă mărturii în paginile / postările lor, să creeze galerii, conținut cu file … etc, etc. Chiar dacă includeți doar câteva shortcodes, cred că sunt cu adevărat importante pentru orice temă excelentă.

Shortcodes Simulare

symple-numerele scurte de actualizare

Shortcodes elegante

Shortcodes cu teme elegante

8. Servicii / șabloane de portofoliu

Orice temă WordPress excelentă pentru afaceri trebuie să aibă mai multe șabloane de pagini personalizate, inclusiv un șablon „portofoliu” în care utilizatorul poate adăuga cu ușurință produse, servicii sau probe de lucru pentru a-și prezenta vizitatorii. Un șablon de portofoliu, fie folosind postări personalizate, fie o buclă de postări de interogare, face cu adevărat ușor pentru o companie să creeze o secțiune a site-ului lor, axată pe a arăta oamenilor felul de muncă pe care îl pot face. Dacă vindeți produse, un loc în care vizitatorii le pot parcurge într-o grilă frumoasă precum moda ar fi fantastic. Aș recomanda, de asemenea, să aveți un fel de caracteristică „sortare după” pentru cei care doresc să își organizeze lucrările de probă sau produsele în categorii.

9. Secțiunea Blog

În aceste zile este crucial să rulați un blog pentru afacerea dvs. Vă poate ajuta foarte mult în ceea ce privește atragerea de noi clienți, creșterea traficului prin motoarele de căutare, vă puteți arăta expertiza în domeniul dat și, bineînțeles, vă puteți îmbunătăți imaginea și loialitatea. Din toate aceste motive și multe altele, o temă WordPress excelentă de afaceri trebuie să vină cu o secțiune de blog, care poate fi realizată prin crearea unui șablon de pagină și folosind metoda de postare de interogare pentru a obține postări pe blog sau poate fi realizată folosind noua caracteristică postări personalizate. Oricum, trebuie să încorporați o secțiune de blog în șablonul dvs..

10. Suport tematic

Nu în ultimul rând pe lista mea de „10 caracteristici ale unei mari afaceri WordPress Tema” este A SUSTINE. Tema dvs. poate arăta minunat și poate avea tot felul de caracteristici minunate, dar dacă nu oferiți nici măcar suportul de bază, atunci este practic inutilă. O mulțime de oameni care cumpără / descarcă teme, poate că sunt cei care au început prima dată pe WordPress și ar putea avea nevoie de ajutor pentru instalarea și ca tema să funcționeze cum își doresc. Dacă conduceți o afacere, veți fi foarte arătos în privința modului în care arată și funcționează site-ul dvs. – ca dezvoltator de teme, veți dori să fiți acolo când clienții dvs. se confruntă cu o problemă sau dacă descoperă un „glitch” în tema dvs..

Primă

Am pus acest lucru ca un bonus pentru că nu cred că este necesar, dar adăugarea de suport pentru unele dintre cele mai bune plugin-uri wp-eCommerce (cum ar fi WooCommerce) ar face ca tema dvs. de business să se distingă de restul. Nu există multe teme care vizează afaceri care să încorporeze un sistem de checkout cu tema lor, așa că dacă puteți face una, probabil că se va vinde foarte bine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me