oast SEO Installasjons- og installasjonsveiledning for WordPress

SEO eller søkemotoroptimalisering er nøkkelen til å gjøre nettstedet og bloggen din lønnsom. SEO kan lage eller ødelegge bloggen din. Det hjelper deg med å bestemme nettstedets relevans for viktige søkeord og hvor du hører hjemme i søkeresultatene. Dette betyr at jo bedre SEO din er, desto lettere er det for nye besøkende å finne innholdet ditt som kan føre til en forbedring i trafikken. En av de enkleste måtene å forbedre WordPress-nettstedet SEO med er gratis Yoast SEO-plugin.


De Yoast SEO WordPress-plugin er en av de beste SEO-pluginene som hjelper deg med å optimalisere WordPress-blogger, pluss at den er helt gratis. Med mer enn 10 millioner nedlastinger og telling er det et godt valg for ethvert WordPress-nettsted.

Yoast SEO-plugin

Selv om det er mange guider for å sette opp Yoast SEO rundt på nettet, ønsket vi å lede deg gjennom trinnene og vise deg alternativene vi tror er viktigst i plugin-modulen. Så uten å vente lenge, la oss begynne å installere Yoast SEO for å få mest mulig ut av det for bloggen din.

Yoast SEO Plugin Installation & Setup

Først av alt, må du installere plugin-modulen. Yoast SEO installerer akkurat som alle andre gratis plugins fra WordPress.org, så de følgende trinnene skal være litt kjent for deg:

 1. Logg på WordPress-installasjonen
 2. Naviger til dashbordet Plugins> Legg til nytt
 3. Søk etter Yoast SEO – det skal være det aller første resultatet (den med en stopplys-logo)
 4. Klikk på Installere nå knapp
 5. Når plugin er lastet ned og installert, klikker du på Aktiver plugin

Og det er det! Du er installert og klar for konfigurering. Du bør se et nytt menyelement med tittelen SEO mot bunnen av dashbordet. Klikk på SEO lenke for å komme i gang!

Merk: Selv om innstillingene kan variere basert på dine egne individuelle krav, er følgende grunnleggende alternativer de fleste WordPress-blogger vil ønske å dra nytte av.

Yoast SEO Dashboard

Yoast SEO Dashboard

Den aller første skjermen du ser skal være Dashboard. Yoast SEO-dashbordet ditt er et flott sted å starte etter at du har installert plugin-modulen. Det er fem faner i denne delen, alle med viktige funksjoner og alternativer å vurdere.

 • Hovedfanen innenfor dashbord vil vise eventuelle SEO-problemer eller anbefalte forbedringer pluginen har funnet på nettstedet ditt. Dette er en rask og enkel måte å holde deg oppdatert om SEO på stedet.
 • Under Generell fanen finner du et alternativ for å tilbakestille Yoast SEO til de opprinnelige innstillingene. Etter å ha installert en plugin vil mange brukere gjerne teste eller prøve alternativer, og dette gir en enkel måte å komme tilbake til der du startet, slik at du bare kan aktivere de mest nyttige alternativene for nettstedet ditt.
 • De Bedriftsinfo fanen er akkurat slik det høres ut, grunnleggende informasjon om nettstedet ditt. Vi anbefaler i det minste å angi navnet på nettstedet ditt, enten du er et firma eller en person og ditt firma / personlige navn. Det er lagt til alternativer for et altnavn og logo, men det er opp til deg.
 • Bruke Webmasterverktøy -fanen for å bekrefte nettstedet ditt på store søkemotorer og for å aktivere OnPage.org indeksibilitetskontrollen.
 • Til slutt, Sikkerhet delen tilbyr muligheten til å aktivere den avanserte Yoast SEO metaboksen. Dette er et alternativ som de fleste brukere ikke trenger, siden det hovedsakelig er for å ikke-eksponere innlegg og håndtere kanonisk innhold.

Yoast SEO Titles & Meta

Yoast SEO Titles & Meta

Når du fortsetter, er neste trinn å konfigurere Titler & Meta. Dette er viktig, siden du konfigurerer alternativene for hvordan side- og innleggstitlene dine vises i søkeresultatene.

 • Starter med Generell, først sørg for å velge din foretrukne separator som skal brukes til alle titlene dine. Vi anbefaler – (strek) eller | (pipe) da disse er vanlige og kjente for de fleste brukere, men som du velger ikke bør ha noen innvirkning på SEO-en.
 • Neste gå til hjemmeside fane og angi startsiden og metabeskrivelsen. Dette er veldig viktig og det som vil vises når nettstedet ditt vises i søkeresultater. Forsikre deg om at det du skriver er relevant for nettstedet ditt som helhet, men pass også på å bruke nøkkelord du håper å rangere for.
 • De Innleggstyper, taksonomier og Arkiv faner tilbyr alle lignende alternativer for å angi foretrukne tittelmaler og metabeskrivelsesmaler for forskjellige sider på nettstedet ditt.
  Yoast SEO titler og meta for innleggstyper og mer
  Merkverdige innstillinger inkluderer alternativer for å noindex taggene dine (som hvis du ikke bruker dem, er det en god ide å sette dette til noindex) og muligheten til å deaktivere datobaserte arkiver (fordi de fleste av leserne dine søker etter kontekst, ikke dato ).
 • Den endelige fanen for Annen er der du vil finne metavalg for sidewide. De fleste brukere vil ha disse alternativene deaktivert, men hvis du virkelig ønsker å indeksere arkiv-undersidene, aktivere metasøkkelord-koder eller forhindre søkemotorer i å bruke standardbeskrivelsesutdrag i resultatene dine, kan du.

Yoast SEO Social

Yoast SEO sosiale innstillinger

Yoast gjør det enkelt å integrere sosiale nettverk med SEO. Alt du trenger å gjøre er å lime inn de relevante sosiale profilkoblingene under kontoer fane og lagre endringene. Hvis du er interessert, er det under de tilføyde sosiale fanene alternativer for å aktivere dine Open Graph-metadata for forskjellige nettverk, samt koble direkte til din firmageside på Google+.

Yoast SEO XML-nettkart

Yoast SEO XML Sitemap

Hvis du ikke bruker Google XML-nettkart plugin, foreslår jeg at du aktiverer Yoast XML sitemaps-alternativet. Det hjelper deg med å lage en tydelig nettkartstruktur for Google å gjennomsøke. Velg hva du vil vise i nettkart og lagre.

Yoast SEO Advanced Options

Yoast SEO-brødsmuler og avanserte innstillinger

Avansert-delen av Yoast SEO tilbyr tre veldig viktige alternativgrupper du ikke vil glemme – brødsmuler, permalinksinnstillinger og RSS-feeden din.

 • Brødsmuler vis banen til siden en bruker for øyeblikket er på (ofte vist som hjemme> kategori> postnavn eller noe lignende) og er avgjørende for hvert nettsted. Temaet ditt må støtte Yoast SEO Breadcrumbs-funksjonen for at det skal vises. Alternativt kan du følge Yoasts guide for å legge til den tilpassede koden.
 • Under den andre fanen finner du alternativer for dem Permalinks for å forbedre nettstedets koblingsstruktur. Alternativer vi anbefaler inkluderer stripping av kategoribasen din fra nettadresser, omdirigere vedlagte medie-URL-adresser til foreldreinnlegget og fjerne stoppord fra nettadressene for å opprette renere innleggslink. Sørg også for at du har alternativene for å “omdirigere stygge nettadresser” deaktivert. Du bør virkelig lage en ren URL-struktur fra begynnelsen.
 • De RSS fanen tilbyr alternativer for å optimalisere strømmen din for leserne dine ved å legge til innhold før eller etter innleggene dine. Bruk dette til å legge til forfatter-, innlegg-, blogg- og bloggbeskrivelseslenker i RSS-feeden din, selv om skrapere drar innføringslenkene til nettstedet ditt fremdeles vil vises sammen med innholdet. En annen interessant bruk av denne funksjonen vil være å tjene penger på strømmen. Du kan legge til et 728 x 90 reklamebanner med HTML for å avhenge eller legge ved eller legge inn innlegg der leserne dine vil se det, men dette vil avhenge av hva det er du skriver om. Hvis bloggen din handler om ett produkt, kan en annonse for det produktet være fornuftig, men ikke spam med leserne dine (de vil være mer tilbøyelige til å slutte å følge strømmen din fullstendig).

Yoast SEO-verktøy

Verktøy tilbyr alternativ for redigering av bulktittel (som redigerer Yoast SEO-posttittelen for søkemotorer) og filredigeringer (som din robots.txt og .htaccess – men vi anbefaler å la disse sensitive filene være i fred, med mindre du vet hva du gjør). Men viktigst av alt inkluderer det en Import Eksport trekk. Dette er veldig nyttig når du går over til Yoast SEO fra en annen SEO-plugin. Det hjelper deg med å importere de gamle alternativene dine til Yoast SEO (selv om du absolutt bør foreta en ny kontroll etter import), samt eksportere alle innstillingene dine for bruk på andre nettsteder du måtte ha.

Yoast SEO Search Console & Premium Extensions

Disse to siste fanene er der hvis du trenger dem, men ikke er avgjørende for Yoast SEO-oppsettet. De Søkekonsoll brukes til å oppgi autorisasjonskoden for å hente informasjonen din om Google Search Console, som kan være en nyttig ressurs for å overvåke rangeringene og resultatene dine. Det er en enkel måte å se om Google får tilgang til nettstedet ditt, se hva du rangerer etter og se hvem som lenker til deg.

Den siste delen for utvidelser lister opp premiumtilleggene Yoast-tilbudene for deres Yoast SEO-plugin. Pr. Dato tilbyr de fire utvidelser for en premiumoppgradering, videooptimaliseringer, Google News SEO og lokal (geografisk sett) SEO. Ingen av disse er påkrevd for å bruke Yoast SEO, men hvis du synes du trenger mer fra SEO-pluginen din, er utvidelsene enkle å finne.

Yoast SEO Innlegg og sidealternativer

I tillegg til alternativene for selve pluginen, legger Yoast SEO til nyttige SEO-innstillinger til innleggene og sidene dine. Disse sees best når du oppretter et nytt innlegg. Her er en titt på backend for denne artikkelen.

Yoast SEO-postalternativer: Primær kategori

Øverst på siden ser du noen ekstra SEO-alternativer og nyttige tips lagt til av Yoast SEO. Den første er et øyeblikkelig blikk på Flesch Lesbarhet og SEO poengsum for innlegget ditt. Grønt er bra, gult kan bruke forbedring og rødt er dårlig.

Du vil også se en lagt til Primær kategori alternativet hvis du har plassert innlegget ditt i mer enn én kategori. På denne måten kan du velge hvilken kategori som er viktigere og bør vises i Yoast SEO-brødsmulene.

Hvis du blar ned til bunnen av innlegget ditt, finner du en Yoast SEO-metakasse. Dette er kilden til resultatene du så øverst i innlegget ditt, og har en håndfull bruktalternativer for å optimalisere innlegget ditt.

Yoast SEO Innleggsutdrag & nøkkelord

Yoast SEO Post Meta

De søkeord -fanen inneholder et avsnitt der du kan skrive inn hovednøkkelordet ditt og se en fullstendig analyse av innleggets SEO for det aktuelle søkeordet. Dette er ikke nødvendig, og det betyr ikke at du umiddelbart vil rangere nr. 1 i søkemotorene for søkeordet du velger. Alt det gjør er å gå gjennom innlegget ditt og gi deg nyttige tips for å forbedre SEO-en din basert på søkeordbruk. Du kan også redigere innleggstittelen og kodebiten med Snippet Editor for å tilpasse hva som vises når innlegget ditt vises i søkeresultatene.

Yoast SEO Post Lesbarhet

Yoast SEO Post Lesbarhet

Gå videre når du klikker på lesbarhet fanen ser du en analyse av innholdet i innlegget ditt basert på forskjellige standard lesetester. Igjen, dette er bare for å hjelpe deg med å finjustere innlegget ditt. Ta også score her med et saltkorn. For eksempel kan en teknisk vitenskapelig artikkel med lange setninger og store ord få en rød score for ordtelling, Flesch leseevne og leddlengde. Dette betyr ikke at det er uleselig, det betyr bare at det ikke passer inn i scoresystemet for cookie cutter. Bare bruk din beste skjønn før du redigerer innlegget ditt basert på lesbarhet.

Yoast SEO Post sosiale innstillinger

Yoast SEO Social Meta

Hvis du klikker på det sosiale delingsikonet til venstre for Yoast SEO metaboks, åpner du fanen for å legge til egendefinert Facebook og Twitter titler, beskrivelser og bilder. Dette er en flott funksjon hvis du er bekymret for hvordan innlegget ditt skal se ut når det deles på sosiale medier. Facebook og Twitter er konsekvente uansett hvem som deler en lenke på nettstedet sitt. Bilder som er delt på Facebook skal være 1200 × 630 piksler, mens de som deles på Twitter, bør være maksimalt 1024 × 512 for å se best mulig ut. Med Yoast SEO kan du laste opp tilpassede bilder for at innlegget ditt skal vises i det tilsvarende sosiale nettverket. Selv om vi ikke vil anbefale å gjøre dette for hvert innlegg (det er mye ekstra medier!) Gir det mening for innlegg du vil bruke ekstra penger å markedsføre med Facebook- og Twitter-annonser.

Avanserte Yoast SEO Innlegg

Yoast SEO Advanced Post Settings

Den siste delen vi ønsket å dekke er Avansert fane. Bare klikk på tannhjulikonet for å åpne de avanserte Yoast SEO-alternativene for innlegget ditt. Denne delen vil bare være synlig for administratorer og bare hvis de avanserte alternativene via Sikkerhet under Yoast SEO dashbord ble aktivert. Herfra kan administratorer noindex, nofollow eller peke på kanoniske nettadresser på post etter post.

Hvis du vil ha flere alternativer som en URL-viderekoblingsbehandling, støtte for flere fokus søkeord, sosiale metaforhåndsvisninger og premium support, bør du vurdere Yoast SEO Premium. Fra bare 69 dollar for ett nettsted gir det nyttige tillegg du måtte ønske (eller trenger) for bloggen eller bedriften din.

Endnote

Vi håper denne guiden hjalp deg med å få SEO-alternativene dine riktig konfigurert. Yoast SEO er virkelig en av de beste gratis SEO-plugins som er tilgjengelige for WordPress, og med de riktige alternativene aktivert kan du kanskje se en enorm forbedring i SEO. Gi oss beskjed hvis du har noen Yoast SEO-plugin-tips eller spørsmål i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me