1. 1. Nybegynnerguide for SEO for WordPress: Intro, Prep & Jargon
  2. 2. Leser for øyeblikket: WordPress søkeordforskning og bruk for SEO
  3. 3. Forbedre SEO med tilbakekoblinger, nettstedets hastighet og mer

Vi har allerede slått fast at det hele starter og slutter med søkeordforskning, ikke sant? Men hvordan gjør du det? Og hva gjør du med nøkkelordene du finner? Det er det vi finner ut i dette kapitlet i guiden. For noen mennesker utgjør søkeordforskning å skrive sin nisje i Google søkeordplanlegger, og se gjennom de relaterte begrepene. Det er ikke veldig bra. Selv om Google er i stand til å lage smarte tilkoblinger på andre områder, er nøkkelordplanleggeren overraskende rett frem. Det vil sannsynligvis bare vise relaterte termer som allerede har nøkkelordet i det.


Hvis jeg skriver inn “fotball” og ber nøkkelordplanleggeren om ideer, må du forsikre deg om at det viser “fotballspill” eller “fotballkuler”, men det viser ikke “dribling”, “Messi”, “World Cup 2014” eller andre uttrykk som er veldig relatert til emnet. For de fleste emner betyr dette at hvis du bare stoler på nøkkelordplanleggeren, vil du ha et veldig begrenset antall forskjellige nøkkelord å velge mellom. Derfor må du …

Bli kreativ med søkeordene dine

Tenk utenfor boksen. Hva kommer i tankene når du tenker på din nisje? Noe som ikke har nisjenøkkelordet i det i det hele tatt? Ikke bekymre deg. Test for å se om det er levedyktig. Hvis du bare ikke synes å tenke på noe, er en god måte å finne ideer til nøkkelord å gå til fora om emnet, eller en yahoo-svar / quora-kategori, og se hva folk ofte ber om hjelp med. (Ikke mulig for alle nisjer.) Da kan du låne ordene deres, og se om søkevolumet vitner om at det er et verdig nøkkelord å gå etter. En annen god måte å komme foran konkurrentene dine er å …

Vet virkelig hva du skriver om

Mange mennesker som går inn i en nisje med den eneste hensikten å tjene penger, vil bare ha søkeordverktøy å stole på for nøkkelord. Men hvis du er kjent med emnet, kan du bruke det til din fordel. Du kan trekke inn tilsynelatende ubeslektede emner, som du vet er relatert, og bruke nøkkelord som en utenforstående aldri kunne tenke på om en million år. Kall det hjemmefelt-fordel. I noen nisjer er det til og med spesifikke lingo som kan gå over hodet til folk flest, bortsett fra de som faktisk er interessert i det.

Dessverre er det ingen reell snarvei her, med mindre du allerede vet hva du skriver om, må du sette av tid og krefter for å nå et nivå der det kommer uanstrengt for deg. En ting som imidlertid kan hjelpe er å velge noe du i det minste er interessert i, om ikke brenner for, å skrive om. Men hvis hovedmålet ditt er lønnsomhet, bør du alltid teste levedyktigheten til et produkt før du synker for mye tid i et prosjekt.

Bruk riktig type nøkkelord

WordPress SEO nøkkelord

Når du leter etter nøkkelord, er den beste typen de som har liten konkurranse, og som har en underforstått eller spesifisert hensikt å kjøpe et produkt eller en tjeneste. (Det er vanligvis en god del konkurranse der intensjonen er spesifisert, men ikke alltid like mye der intensjonen bare antydes av søkets egenart.) Brede nøkkelord er vanligvis utrolig konkurransedyktige, og også for generelle. Folk vil ofte søke på disse nøkkelordene av nysgjerrighet, og føler seg sannsynligvis tilbøyelige til å kjøpe noe.

La oss ta “tekstforfatter” som eksempel. Tallene er ganske gode. Rundt 30 000 månedlige søk. Men det er her de gode nyhetene stopper opp. Konkurransen er hard … og for å gjøre vondt verre, er søkeordet litt for generelt. Det er ingen reelle bevis på intensjon her. Folk søker kanskje bare fordi de så begrepet brukt (eller hørte det brukt i Mad Men), og ønsket å vite hva det betydde. Eller kanskje de har blitt fortalt at det er noe de burde vite mer om.

På den annen side har vi “tekstforfattertrener” med snaut 30 søk per måned. Selv om noen kanskje hevder at dette rett og slett er for få til å være verdt, er det en underforstått hensikt her, og du kan forestille deg levetidsverdien av å få bare en coachingklient. Og konkurransen er (ikke overraskende), mye mykere. Å komme inn på forsiden er ikke lenger en pipedrøm .. hvis du spiller kortene dine riktig, er det ganske garantert. Selv om du kanskje velger å sette søkevolumgrensen høyere, er dette eksemplet på hva du vil sikte mot. Lav konkurranse, og underforstått, eller spesifisert intensjon.

Et annet eksempel er “tørris” kontra “hvor kan jeg kjøpe tørris”. Tørris får flere søk, omtrent 90 000 estimert månedlig. Men igjen kan folk lure på hva det er laget av, eller vil se en tørris + såpe ‘bombe’ på video. “Hvor kan jeg kjøpe tørris” uttaler imidlertid spesifikt en intensjon om å kjøpe, samtidig som jeg har mindre konkurranse. Og ikke nok med det, det har fremdeles tusenvis av estimerte månedlige søk. Dette er et eksempel på et nøkkelord med lang hale. En setning, snarere enn et ord eller to, som du kan målrette når du skriver innhold.

Dessverre, med tanke på at hovedfokuset vårt er på WordPress, har vi bare tid til en rask introduksjon til søkeordforskning, men det vil være mer enn nok for å komme i gang. Hvis du vil lære mer om søkeordforskning, nøkkelord med lang hale og hvilke typer søkeord du bør gå til, kan du sjekke ut Backlinkos definitive guide for forskning på nøkkelord eller dette omfattende guide for lang hale nøkkelord av Fat Joe.

Hva gjør du med nøkkelord på ditt WordPress-nettsted

På dette tidspunktet burde du allerede ha installert WordPress SEO av Yoast-plugin, eller en annen med lignende funksjonalitet. Hvis ikke, gjør det nå, fordi det virkelig er nødvendig for det første trinnet.

Bruk nøkkelord i innlegg / sidetittel

Hvis du målretter deg mot den typen langhale søkeord som ofte er det enkleste å rangere etter, kan det ofte være nok å ha det som hele tittelen. Hvis du allerede har et publikum, kan det være lurt å bruke noe mer oppmerksomhetsgrep enn en standard søkefrase, men du vil fortsatt optimalisere for søkemotorer.

I dette tilfellet kan du bruke SEO-plugin-en til å endre tittelen. For akkurat dette innlegget kunne vi for eksempel endre sidetittelen til “WordPress SEO For Beginners” hvis vi fant ut at det var en mer ønskelig søkefrase å målrette mot.

bilde av seotittel

Optimaliser bildefilnavn og Alt-tekst

Bildet jeg tok for å endre tittelen heter for eksempel “seotitle.jpg” og alt-teksten er “image of seo title”. Dette kan ikke bare ha en positiv innvirkning på rangeringen på siden din, men det vil hjelpe bildet ditt å rangere etter relevante vilkår i Google bildesøk.

Skriv innhold 100% relatert til tittelen

Dessverre er det ikke så lett som å ta ett stykke innhold du allerede har skrevet om noe annet, endre tittelen, omskrive den litt og målrette mot et helt nytt søkeord. Ikke bare vil du irritere potensielle besøkende uten slutt, og ødelegge sjansene dine for at de noen gang blir abonnenter eller kunder, men du vil også sterkt skade sjansene dine for å bli rangert høyt nok til å bli lagt merke til i utgangspunktet. Så forbli relevant.

Bruk nøkkelord i innlegg / side-URL

Selv om du kan gjøre dette ved å bare la innlegget / sidens tittel bli permalink, anbefaler Google faktisk å bruke hele setninger, og anbefaler i stedet å bruke bare noen få (3-5) nøkkelord for hvert innlegg. Du kan gjøre dette enkelt fra inne i WordPress-postredigeringsprogrammet. Bare klikk på redigeringsknappen ved siden av url, og endre permalink fra noe slikt:

permalink

Til noe mer i disse linjene:

endre permalink

Skriv en nøyaktig metabeskrivelse

Ikke prøv å presse inn så mange nøkkelord som mulig. Beskriv hva innholdet vil gjøre for den potensielle besøkende om mulig på en overbevisende måte. (Ettersom metabeskrivelsen kan være det personen ser når siden din vises i søkeresultatene.) Hvis du er i tvil, kan du gå med en ganske rett frem beskrivelse av hva innlegget handler om. Dette gjør du i innlegg / side-redigereren, i WordPress SEO by Yoast-boksen under hovedtekstboksen.

Bruk underoverskrifter for å strukturere innholdet

Og også for å legge vekt på nøkkelord som er direkte relatert til det du skriver om. Legg alltid underoverskriftene i riktig kode.

for bredere emner, og

for noe mer spesifikt.

tagger er bare forbeholdt sidetittelen. For eksempel:

Kjente fotballspillere

Lionel Messi

Christiano Rinaldo

Bruk bredere nøkkelord for kategorier

Dette er en måte å sende signaler til søkemotorene om at dette er et emne du skriver om mye på nettstedet ditt, og at de kanskje bør vurdere å gi deg høyere rangering for søkeordet, uten å egentlig måtte målrette mot de bredere søkeordene (og ikke får trafikk) i de enkelte innleggene og sidene. Hvis du ser på kategoriene våre her på WP Explorer, kan du se denne strategien i aksjon.

Ikke misbruk nøkkelordene dine

Ofte referert til som stikk av nøkkelord, det er ganske enkelt en dårlig ide å bruke nøkkelord for mye i innholdet ditt. Dette gir ikke bare en forferdelig, forferdelig leseopplevelse for alle besøkende, det hjelper faktisk ikke rangeringene dine i det hele tatt. Det kan, og vil, hvis du går for langt, skade dem i stedet.

Konklusjon

Som avslutter kapittelet om nøkkelord. I neste del av guiden lærer vi mer om tilbakekoblinger, nettstedets hastighet og andre faktorer som kan bidra til å forbedre rangeringen av søkemotorer. Og som alltid, hvis du har spørsmål eller noe å legge til ovenstående, er det bare å legge igjen en kommentar nedenfor. Vi vil gjerne høre tankene dine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me