Video SEO-tips for å få mest mulig ut av WordPress-videoene dine i 2017

La oss snakke om video-SEO, påvirkningsvideoene har på brukeropplevelse og søkerangeringer, og hvordan du kan optimalisere videoene dine for å få mest mulig SEO-juice.


Raskt slipper jeg et par videomarkedsstatistikker for – du vet – å bygge litt fart. Visste du:

 • En tredjedel av all online aktivitet blir brukt på å se på video?
 • 90% av brukerne sier at produktvideoer er nyttige i beslutningsprosessen?
 • Glede av videoannonser øker kjøpsintensjonen med 97% og merkevareforeningen med 139%
 • Å inkludere en video på en destinasjonsside kan øke konverteringen med 80%?
 • Artikler med videoer får tre ganger flere lenker enn artikler i ren tekst?

kilder: Hubspot & Moz

Inn- og outs av video-SEO

Mens denne statistikken er imponerende, hva har dette å gjøre med video SEO? Vel, SEO (eller søkemotoroptimalisering til uinnvidde), er bare en av de mange delene av det digitale markedsføringspuslespillet. Den andre og viktigste brikken er å få trafikken du tiltrekker til å faktisk konvertere.

Videoer kan hjelpe deg med å bygge bro mellom søketrafikk og konvertering. Med andre ord, videoer har en enorm positiv innvirkning på søkerangeringene og konverteringsfrekvensene.

Video er ikke lenger en “up-and-come” markedsføringstaktikk – den er her, og det er en kraftig måte å kommunisere merkevaren din, forklare verdiforslaget ditt og bygge relasjoner med dine kunder og potensielle kunder. – Lindsay Kolowich

I den ikke så fjerne fortiden skisserte vi et par WordPress SEO-tips i en rekke innlegg, inkludert:

 • Beste WordPress SEO verktøy
 • WordPress SEO Best Practices
 • Nybegynnerguide til WordPress SEO [Post Series]
 • De 10 viktigste funksjonene ved WordPress SEO av Yoast
 • WordPress SEO: Rangering høyere i søkemotorer

Det viktigste takeaway fra innleggene ovenfor er SEO strekker seg langt utover vanlig tekst SEO. Du bør optimalisere tekst, bilder, videoer og ta vare på andre tekniske SEO detaljer for å få mest mulig ut av SEO-innsatsen. Men la oss ikke miste oss her, vi skal fokusere på video SEO og bare det for resten av dette innlegget.

Hvordan få mest mulig ut av video SEO

La oss nå dypere inn i video-SEO og se på trinnene du bør ta for å få mest mulig SEO ut av WordPress-videoene dine (gjennom disse tipsene gjelder virkelig hvilken som helst video).

Video SEO nøkkelord

Optimalisering av søkemotorer begynner med søkeordundersøkelser som ikke er bra. Hvis du for eksempel selger WordPress-temaer, vil du tydeligvis rangere høyt for uttrykket “WordPress-temaer”, “premium WordPress-temaer” og andre relaterte termer. Dette gjelder også video SEO.

Nå for tiden beriker Google søkeresultatene ved bruk av rike medier som videoer med mer enn 90% av nevnte videoer fra YouTube (også eid av Google). Studier av MarketingLand og Searchmetrics viser at over 50% av Googles universelle søk inkluderer videoer. Dette betyr at et stort antall søkere blir utsatt for en YouTube-video til enhver tid.

Videoutgivere som YouTube er blant andre enorme trafikkilder, spesielt når du vurderer:

 • Resultatene for videosøkere har 41% høyere klikkfrekvens enn ren tekstresultater (kilde aimClear) og
 • Videoer har 50 ganger større sannsynlighet for å få organiske rangeringer på Google-siden enn resultatene i ren tekst (Forrester Research)

Men det hele begynner med skarp video SEO søkeord forskning. Du skal fokusere på nisjespesifikke nøkkelord som har videoresultater på første side av Google.

Bortsett: Google har et mykt sted for hvordan du gjør videoer, anmeldelser, tutorials og morsomme videoer. Videoer med titler som “Hvordan sette opp WordPress”, “Lag WordPress-tema”, “Sette opp WordPress-tema” og morsomme videoer som “morsomme katter” vil score fantastiske steder i Googles søkeresultater..

Hvis du optimaliserer videoen din rundt søkeord som har videoresultater på første side av Google, og vert videoen på YouTube, vil du få målrettet trafikk både fra Google og YouTube. Og hvis du ikke visste det, er YouTube den nest største søkemotoren.

Hvordan finne video SEO nøkkelord

Men hvordan får du video-SEO-nøkkelord som er relevante for din nisje? Det er enkelt. Hvis du for eksempel er i WordPress-temanisjen, vil du lete etter video-SEO-nøkkelord ved å bruke søk som “lage et WordPress-tema”, “WordPress-temaopplæring” og så videre.

For å legge pengene mine der munnen min, ga jeg dette en prøvekjøring og søkte “Create a WordPress theme” på Google. Nøkkelordet gir et YouTube-resultat i Google. Ikke verst:

finne video seo nøkkelord

Bevæpnet med et video-SEO-nøkkelord, er alt du trenger å gjøre å sjekke om det er tilstrekkelig søkevolum for det søkeordet. Her kan du gjerne bruke Googles søkeordplanleggerverktøy (gratis).

I følge Brian Dean hos Backlinko, må du forsikre deg om at søkeordet ditt får minst 300 månedlige søk. Fra Google Søkeordplanlegger ser vi at “lage WordPress-tema” i gjennomsnitt får mellom 1 og 10 000 månedlige søk. Dette er veldig bra:

google-søkeord-planner

Bonus: Fra dette instrumentbordet får vi relaterte søkeordideer, gjennomsnittlig månedlig søk samt nivåkonkurranse for hvert relatert søkeord:

google-søkeord-planner relaterte video-seo-søkeord

Hvorfor er dette viktig? Flere søkeordideer betyr flere ideer for videoene dine og annet innhold. Så lenge et nøkkelord har mer enn 300 månedlige søk, er det et flott nøkkelord å lage en video rundt. Jo mer søk, jo bedre, bare sørg for at konkurransen om det spesifikke nøkkelordet er lav til middels.

Hvis du lager en video rundt søkeordet ditt og får den til å rangere godt i Google, er du gyldig så langt som video-SEO går.

Nå som du har et nøkkelord (og relaterte nøkkelord), er det på tide å lage video (er).

Lag fantastiske videoer

Akkurat som vanlig tekstinnhold, jo mer du legger inn i videoen din, jo mer vil du komme ut av den. Lurt arbeid får deg ikke noe sted. Husk at dårlig innhold ikke rangeres i denne tiden og tiden, så ikke forvent at videoen din skal rangeres hvis den er uinteressant, uoriginal, irrelevant og / eller ikke gir noen verdi i det hele tatt.

Å lage en video av høy kvalitet koster mindre enn $ 200 dollar, selv om du ansetter en videograf og en grafikkredigerer. Hvis du bruker et budsjett med shoestring, kan du starte opp og bruke mange tilgjengelige skjermopptaksverktøy (vi liker Screen-O-Matic).

Du trenger ikke å ansette skuespillere for videoene dine. Animasjon er ganske populært, og fotomontasjer kan hjelpe deg med å fortelle en historie, spesielt hvis du kaster litt parallax-magi i blandingen, men det å tilby nyttig og direkte innhold er alt du trenger å fokusere på.

Gi verdi, gjør videoen din interessant / morsom og forblir relevant for målgruppen for å øke brukerengasjementet, som er det viktigste rangeringssignalet for YouTube-videoer.

Flere visninger = Bedre video SEO

Hvis flere fortsetter å se, abonnere, kommentere, like og dele videoene dine, vil du fortsette å øke rangene på Google. Hvis videoen din suger, vil den ikke rangere uansett hvor mye SEO du kaster bak den.

Flotte videoer gir fantastiske resultater for video SEO, koblingsbygging og merkevarebevissthet. Eksempelvis er Dollar Shave Club-video som gikk viral for en stund siden, og tjener nå virksomheten (dollarshaveclub.com) titusenvis av lenker (noen fra enorme nettsteder som Mashable, Forbes, BusinessWeek, The Next Web etc.), mye merkevareksponering og andre tilbakevendende SEO fordeler til akkurat denne dagen.

Nevnte video har over 23 millioner visninger, og i juli 2016 kjøpte Unilever Dollar Shave Club for en milliard dollar. Cha-ching!

Når det gjelder videolengde, ville jeg ikke bekymre meg litt. Noen SEO-eksperter argumenterer med at kortere videoer er bedre enn lengre og omvendt, og jeg sier at la dem krangle. Så lenge videoen din er fantastisk, vil folk se den uansett varighet. Jeg vet, jeg ser videospill rygg mot rygg, og de fleste er mer enn en time lange. Hundretusenvis av andre mennesker ser på disse videoene også, så gjør dem to timer lange eller to minutter lange – det betyr ikke noe.

Optimaliser video-SEO

Du kan velge å laste opp videoer til domenet ditt, men jeg tar til orde for å laste opp til YouTube. Tillat meg å forklare. Nedenfor er en graf som viser de hyppigste videodebitdomenene. På lekmannsspråk viser det hvilke nettsteder Google foretrekker så langt som videoresultater i SERP (søkemotors resultatsider) går.

youtube-får-92-prosent-av-google-video-resultater

Hvor vil du være vertskap for videoene dine fra ovenstående diagram? YouTube eller ditt eget domene? Jeg stemmer YouTube hver dag, fordi tallene ikke lyver.

For det andre, og vi nevnte dette tidligere, er YouTube den nest største søkemotoren som eies av Google. Er det mer sannsynlig at folk finner videoene dine på domenet ditt eller på YouTube? Du trenger ikke svare. Google vil ha mer og mer virksomhet, og jo flere de kan få til YouTube-videoer, jo høyere er fortjenestemargin.

For det tredje kan du opprette tilbakekoblinger fra YouTube – en i kanalprofilen din, og en i hver videobeskrivelse du skriver deretter. Aldri har en tilbakekobling vært en dårlig ting, spesielt ikke fra den nest største søkemotoren. Eksponering på YouTube som utløser sekundær handling (les folk som klikker seg gjennom til dine webegenskaper) er best for små og store bedrifter i en tid dominert av Google dette og Google som.

Sist, men ikke minst, lagrer du nettstedet (og serveren din) den ekstra belastningen, som kulminerer med raskere sidehastighet, derav bedre SEO score. Tross alt er YouTube-videoer enkle å legge inn og er kompatible med de fleste om ikke alle nettlesere. Andre mennesker kan også legge inn videoene dine enkelt og tjene inngående linker og mer trafikk.

Nøttene og boltene til video SEO

Grunnleggende video-SEO

Så, hvordan optimaliserer du videoer for SEO? Det er det store spørsmålet, ikke sant?

Gjør videoene dine lette

Når du laster opp videoene dine, kan du åpenbart laste opp den høyeste kvaliteten du kan. Mens mange vloggere kan være på vei til 4k-riket, er det ingen grunn til å gå så langt når du laster opp WordPress-veiledninger og guider. Ta opp videoer i 720p (hvis mulig) med et forhold på 16: 9 for å sikre optimal visning.

Men bruk en lett berøring når du legger inn videoene dine. Google legger vekt på sidehastigheter som en rangeringsberegning, slik at du bedre kan bruke de verktøyene og teknikkene du har til rådighet for å sikre at videoene dine ikke ødelegger nettstedet ditt. Du kan til og med bruke videominiaturbilder som bare vil laste spilleren når brukeren utløser avspillingsknappen. Gjør det du kan optimaliser innebygde videoer så de laster raskt.

Dette er bra for brukeropplevelse også, spesielt med den eksponentielle økningen av mobilbrukere som forlater nettstedet ditt etter fire sekunders ventetid. Ingen har tid til et sted som tar en alder og en tur / retur til solen å laste.

Merk videoene dine på riktig måte

Ser du hvordan du drysser nøkkelord over hele tekstinnholdet? Du må gi mer informasjon for å søke i edderkopper slik at de kan identifisere og indeksere videoene dine. Inkluder SEO-nøkkelordene dine i filnavnene, titlene, taggene og beskrivelsene dine for å sikre at du rangerer for kontekst og relevans.

Også når du laster opp videoene dine Velg et miniatyrbilde som gir mening. Inntil YouTube-kanalen din er bekreftet, må du ta til takke med en ramme fra videoen din, men etter bekreftelse kan du laste opp tilpassede miniatyrbilder med lagt til tekst eller overlegg for å beskrive bedre

Legg til videokontroller og nettkart

Ved å bruke vårt “WordPress-temaer” -eksempel på nytt, hvis du lager en video som dreier seg om WordPress-temaer, vil du åpenbart nevne “WordPress-temaer” et sted der inne. Søkemotorcrawlers “ser” ikke videoene dine som mennesker gjør, noe som bringer oss til transkripsjoner og sitemaps.

En transkripsjon av lyddelen av videoen din gir deg mer eiendom for å inkludere søkeordene dine, noe som forbedrer funnevnen. Transkripsjoner tilbyr brukerne dine muligheten til å “lese” videoen hvis de ikke kan høre på noe tidspunkt. I tillegg kan du til og med bruke en spesifikk transkripsjon som base for et innlegg som lenker til det andre innholdet ditt. Når alt er sagt og gjort, lar transkripsjoner deg låse opp det tekstlige innholdet i videoene dine – innholdet som søkemotorer forstår.

Videokortkart er en utvidelse av innholdskartkartet ditt, som hjelper søkemotorer med å finne og indeksere videoene dine sammen med det andre innholdet. Det beste er at du kan tilpasse videokortkart for å inkludere metadata, noe som øker relevansen til videoene dine for søkeforespørsler. Yoast tilbyr en stor Video SEO-plugin bare for dette formålet.

Gjør videoene dine enkle å finne

For det første kan du dra nytte av beskrivelsesboksen og kodene når du laster opp en video til YouTube. Sørg for å gjøre det bruke nøkkelord og inkludere relevante lenker til nettstedet ditt der seerne kan finne mer informasjon om emnet du dekker. Legge til relevante koder så videoen din er enkel å finne for YouTube-brukere og søkemotorer.

Fra et synsfunksjons- og brukeropplevelsessynspunkt, må du også gjøre de innebygde videoene enkle å finne på nettstedet ditt. Legg inn en video per innlegg / side og følg den opp med relevante kategorier og tagger. Dette gjør det enkelt for brukere og søkemotorer å finne videoene dine.

Legg til interaktive elementer videoene dine

Selv om aksjer, likes og favoritter er gode indikatorer på at du gjør noe riktig, betyr det ikke nødvendigvis at du vil slå SEO-målene dine. Du kan fange seere i viktige øyeblikk i videoene dine. Jeg snakker om interaktive elementer som skjemaer, lenker og quizer i video som guider seerne dine til neste logiske trinn lenge før videoen avsluttes.

Del videoene dine for mer SEO-juice

Det er ikke nok å lage videoer; det er bare den første og enkleste delen av ligningen. Folk trenger å se videoene dine fordi 1) det gjør at du føler deg bra og 2) flere visninger betyr bedre rangering. Så skam deg ikke for det promoter videoen din kraftig, eller like mye som du markedsfører blogginnleggene dine.

Del videoene dine på sosiale medier fordi sosiale signaler betyr noe for Google. Det er en indikator på relevans og verdi siden jo mer du har, jo bedre blir videoen din. Markedsfør videoene dine overalt på en linje.

Avsluttende ord

Google fortsetter å legge mer vekt på videoer så langt rangeringen går. På toppen av det fortsetter online videokonsum å vokse etter hvert som flere forbrukere liker, bruker og husker video. Faktisk rapporterer YouTube at videoforbruket øker 100% hvert år. [Kilde: Hubspot]

Dessuten er video blitt mer tilgjengelig og rimelig for små bedrifter. Som stiller spørsmålet: Hvorfor har du ikke implementert Video SEO ennå?

Har du et spørsmål eller et forslag? Vi lytter. Slipp oss en linje i kommentarene nedenfor, så vil vi komme tilbake til deg på kort tid. Takk på forhånd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me