Ultimate Guide to WooCommerce SEO for Your Products

Enhver virksomhet – liten, mellomstor eller stor – trenger SEO. Det er fordi Search Engine Optimization (eller SEO) er en viktig markedsføringskanal. Pr rapporter av ahrefs 68% av onlineopplevelsene starter med en søkemotor, og bare 0,78% av søkene kommer faktisk til den andre siden og klikker på et søkeresultat. Det betyr at hvis du vil ha mer trafikk til WooCommerce-butikken, må du jobbe med å optimalisere den for relaterte søkeord.


Hva er SEO?

Søkemotorer som Google, Yahoo! Eller Bing handler om å lede brukere til de mest relevante nettstedene eller sidene. De tar flere faktorer, både tekniske og kreative, i betraktning for å rangere og liste opp nettsteder i et søkeresultat. SEO er prosessen med å oppdatere nettstedet ditt i et forsøk på å rangere høye søkeresultater for å få “gratis” eller “organisk” trafikk.

WooCommerce Organic SEO

Selv om det kan høres sammensatt ut, er det ikke det. Det gode er at det er forsket mye på SEO, og alt du trenger å gjøre er å bruke ekspertfunn på WooCommerce-butikken for å hjelpe den med å rangere!

WooCommerce produktside og SEO

WooCommerce-butikken din er en samling produkter som tjener et bestemt formål. Du vil at visse produkter skal rangeres når en bruker søker etter dem. La oss for eksempel si at du selger hatter. Du vil at din blå hat-produktside skal rangeres når noen søker etter “blå hatter”.

Men det kan være hundrevis av nettsteder som selger blå hatter. Hvordan sikrer du at nettstedet ditt er på topp? Som nevnt ser søkemotorer etter rangeringssignaler for å matche et bestemt søkeord med et relevant resultat. For din WooCommerce produktside inkluderer disse rangeringssignalene tilstedeværelsen av søkeordet på siden URL, tittel og innhold, hastigheten som siden lastes inn, hastigheten med siden lastes på en mobil enhet, lenker til siden fra andre nettsteder, indikatorer for sosial popularitet og mye mer.

I stedet for å bli overveldet av det hele, må du først begynne med det grunnleggende – det slags hver side trenger å gjøre – og deretter gå videre til komplekset – når du har erobret det grunnleggende.

Det hele begynner med søkeordforskning

Uansett hva slags produkt du selger, er det viktig å forstå det riktige settet med søkeord som siden din trenger å rangere etter. Et nøkkelord er en setning en bruker sannsynligvis vil søke etter når de leter etter produktet ditt.

Hvis du for eksempel selger blå hatter, ser det ut til at de ideelle nøkkelordene er “blå hatter”, “kjøp blå hatter” eller “menns hatte blå”, eller noe i tråd med disse linjene. Det er ikke alltid like lett å gjette seg. Det klokere alternativet er å starte med brede nøkkelord (de du kan tenke på) og deretter bruke søkeordforskningsverktøy for å avgrense dem.

Søkeordforskningsverktøy

Noen av de tilgjengelige alternativene er noen verktøy (gratis og betalt) som du kan bruke:

 • Stikkord overalt (gratis) – En nettleserutvidelse som viser populariteten til et bestemt søkeord
 • Ahrefs – Tilbyr et sett med verktøy for å hjelpe deg med å finne ut nøkkelordene dine konkurrenter rangerer for og de du bør rangere etter
 • Moz Explorer – Et søkeordforskningsverktøy fra SEO-guruer selv
 • Google Trender (gratis) – Et enkelt alternativ for å sjekke populariteten til et bestemt søkeord
 • Amazon Search-forslag (gratis) – Søkeforslagene Amazon viser når du skriver inn et produkt
 • Google Search-forslag (gratis) – Søkeordalternativene som Google lister på slutten av siden når du skriver inn et søk
Google Search-forslag

Eksempel: Google-søkforslag

Når du har funnet ut nøkkelordene, må du fikse på et bestemt hovednøkkelord og bruke det til å oppdatere innholdet. Du kan bruke sekundære nøkkelord i hele innholdet.

Husk at stikk av nøkkelord (overbruk av et nøkkelord) som en praksis er død. Plasser nøkkelordene dine i hele innholdet med omhu.

Forbedre produktsiden din med WooCommerce SEO Basics

Når du har et primært nøkkelord, må du sørge for at det vises i de viktigste delene av WooCommerce-produktsiden. Slik trenger du å gjøre det.

1. Produkt-URL

Tilstedeværelsen av et søkeord i en URL anses som et sterkt rangeringssignal. Faktisk, hvis søkeordet er til stede i selve domenenavnet, vil en side rangere uunngåelig (med mindre alle andre signaler ikke eksisterer). Produkt-URL-en skal ideelt sett inneholde fokusnøkkelordet ditt. Du kan følge denne praksisen når du oppretter nye sider. Men for eksisterende sider, bør du ikke endre nettadressen hvis du er en markedsføring nybegynner. Endring av nettadresse kan bety at du mister all SEO-verdien en side har fått, og kan ha negativ innvirkning på rangeringene dine.

Pro tips: Aktiver brødsmuler i Woo-butikken for å gjøre nettadressen lesbar i søkeresultatene

2. Produkttittel

Søkeresultatstruktur

Fokus nøkkelordet skal være til stede i produkttittelen for å hjelpe rangeringen av siden. Ikke mye å diskutere her – gå videre og oppdater produkttitlene dine!

3. Produktbeskrivelse

SEO-plugins som Yoast SEO vil fortelle deg at innhold på enhver webside ideelt sett ikke bør være mindre enn 300 ord. Det samme gjelder WooCommerce produktsidene. Produktsiden din skal inneholde en detaljert beskrivelse av produktet ditt med fokus eller sekundære nøkkelord som vises 2-3 ganger i hele innholdet. Nok en gang er nøkkelen å ramme innholdet naturlig og ikke å bruke overordnede nøkkelord.

WooCommerce produktside

Pro tips: Hvis produktet ditt ikke garanterer en detaljert beskrivelse, må du dekke de viktigste tingene. Legg til dimensjoner, komponenter, pleieinstruksjoner, leveringsproblemer osv. Eller svar på spørsmål potensielle kjøpere kan ha.

4. Bilder og videoer

Visste du at å inkludere en video i et innlegg kan øke konverteringene med så mye som 80% (per vår SEO SEO guide)? Det er enormt! Bilder og videoer på produktsiden din er med på å bedre forklare produktet og engasjere kjøperen. Bilder skal være av høy kvalitet, men optimalisert for å holde sidestørrelsen på et minimum. Videoer bør være vert på plattformer som Youtube eller Vimeo og deretter inkluderes på en produktside.
Husk at det er viktig å legge til Alt Text for bildene dine. Denne teksten skal definere hva bildet handler om. Søkemotorer bruker denne teksten for å “lese” et bilde, og denne teksten vises på hjemmesiden din i tilfeller når bildet ikke lastes inn. Produktsiden din skal inneholde bilder med fokusnøkkelordet i Alt-teksten.

5. Vurderinger og rangeringer

Vurderinger og rangeringer fra kunder er tillitsfaktorer og vurderes veldig høyt av søkemotorer. Tilstedeværelsen av anmeldelser på produktsiden din kan hjelpe deg med å rangere etter relevante søk. Den gode delen er at WooCommerce sørger for å vise en produktvurdering i et søkeresultat for å legge til SEO-verdi på en side.

Som nevnt er en SEO-plugin som Yoast uunnværlig og kan hjelpe deg med å oppdage hull på produktsiden din. Par Yoast med sin WooCommerce-utvidelse for den ultimate SEO supermakten.

Avanserte SEO-taktikker for å øke WooCommerce-produktets siderangeringer

Hvis du føler deg eventyrlysten og ønsker å gå forbi grunnleggende tips, kan du prøve noen avanserte endringer i butikken din for å optimalisere den.

Bortsett fra innhold som finnes på produktsiden din, søker søkemotorer etter flere andre faktorer som hjelper deg med å bestemme siderangering. Disse inkluderer:

 • Nøkkelord i metoden for produktside – Innholdet som beskriver en produktside og som vanligvis vises under sidetittelen i et søkeresultat, er metaan. En SEO-plugin hjelper deg å legge til metaanavis for produktene dine. Tilstedeværelsen av et nøkkelord i sidemetoden anses som en rangeringsfaktor.
 • Optimalisering for mobile enheter – Tatt i betraktning den økende mengden søk som skjer via mobile enheter, det faktum at WooCommerce produktsiden er optimalisert for mobil eller ikke, har en effekt på SEO. Dette betyr å gjøre siden responsiv og bruke AMP (Accelerated Mobile Pages) versjoner av siden din for å hjelpe den med å laste raskere på mobile enheter.
 • Legge til ferskt innhold – Friskheten på siden din (hvor ofte den oppdateres) er en viktig SEO-faktor. En enkel måte å holde sidene friske på er med anmeldelser. De er en naturlig kilde til innhold lagt til over tid. På samme måte kan du legge til andre relevante seksjoner til WooCommerce-produktene dine. Dette kan være en telling for antall solgte produkter (som oppdateres i sanntid), en FAQ-seksjon der interesserte kunder kan stille spørsmål du kan svare på, en kundehistorisk seksjon, videouttalelser og mye mer.
  WooCommerce SEO Fresh Content Idea
 • koblinger – Dette er litt vanskelig fordi det må gjøres riktig. En tilbakekobling er når du kobler til andre nettsteder, legg til en lenke til produktsidene dine. Dette kan skje gjennom katalogoppføringer, tilknyttede innlegg, produktomtaler og så videre. Tilbakekoblinger er en tillitsfaktor og indikerte at produktet er godt nok til å kobles sammen. Jo mer tilbakekoblinger, jo større er sjansene for produktrangeringen. Det er viktig at backlinkene virker naturlige og ikke plantes gjennom tilfeldige kommentarer på populære nettsteder * ahem ahem *

Ta bort

Søkemotoroptimalisering handler om å sørge for at riktig type trafikk når produktsiden din. Jo høyere antall potensielle kjøpere som når siden din, desto større er sjansene for konvertering.

Bortsett fra å implementere det ovennevnte, kan det være lurt å også optimalisere WooCommerce for ytelse, bruke noen WooCommerce-forbedringstips til, og investere i HTTPS (blant annet) for å sikre WooCommerce. Hvis du vil lese mer om SEO, kan du prøve WPExplorer’s guide om WordPress SEO, the Moz-guide til SEO, eller Ahref’s guide for e-handel SEO.

Optimalisering av WooCommerce-produktsidene for søkemotorer er en kontinuerlig prosess. Husk SEO-mantraet – optimaliser, analyser, oppdater og gjenta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me