Topp WordPress SEO tips for nye bedrifter

Søkemotoroptimalisering (SEO) er et bredt emne og kan virke litt overveldende når du starter som ny bedrift eller nettstedseier. Men ikke bekymre deg! I denne artikkelen har vi delt opp SEO i noen få viktige områder for å gjøre det mer håndterbart. La oss ta en titt!


Installer en god SEO-plugin

Å bruke en SEO-plugin for å optimalisere innholdet på WordPress-nettstedet ditt er et must. De tilbyr massevis av gode funksjoner som hjelper nettstedet ditt å starte rangering. Heldigvis er det mange gratis (og premium) SEO-plugins som er tilgjengelige for å forbedre plasseringen av sidene og innleggene dine i søkemotorene..

Yoast SEO

Yoast SEO

I det store og hele er Yoast SEO den mest populære og kjente WordPress-plugin som er tilgjengelig. Denne gratis løsningen gir deg kontroll over mange viktige faktorer ved SEO som titler og metadata, XML-nettkart, brødsmuler, permalinks, sosiale koblinger og mye mer (som du kan lære om i vår komplette Yoast SEO-guide).

Yoast SEO Post Meta

Med Yoast SEO kan du også spesifisere et fokusord. På denne måten kan du virkelig optimalisere et bestemt stykke innhold for å rangere etter nøkkelord med høy verdi. Yoast vil vise deg om du har brukt nøkkelordet nok ganger og på de riktige stedene. Det vil også gi råd om hva du kan gjøre for å forbedre innholdet ditt for å sikre at nettstedet ditt har en kjempesjanse til å rangere etter dine spesifikke nøkkelord.

Lokal SEO

Yoast Local

Hvis du har en lokal virksomhet, med fysiske lokasjoner, bør du også vurdere å installere til Yoasts Local SEO for WordPress premium plugin. Eller like, velg Yoasts lokale SEO for WooCommerce hvis du driver en e-handelsbutikk ved siden av murstein- og mørtelbutikken.

Når du optimaliserer for lokal SEO, målretter du søk geografisk nær din lokalitet. Dette kan hjelpe deg med å rangere i søkemotorer for lokale søk (for eksempel “beste iskrembutikk i New York City”), samt gjøre det mulig for deg å enkelt sette inn Google Maps, kontaktinformasjon, en butikklokalisering og åpningstider på WordPress-nettstedet ditt.

Gjør nøkkelordforskningen

Søkeordforskning er et must for nye virksomheter. Når du har funnet ut hva du selger og hvem du selger, er det avgjørende å bestemme hva potensielle kunder eller kunder søker etter. For eksempel, hvis du er en klesbutikk i Denver som spesialiserer seg i bryllup, vil du sannsynligvis ønske å rangere for “Denver brudekjoler” eller “hvor du kan kjøpe en brudekjole i Denver” og lignende.

Med dette spikret kan du skrive innhold til nettstedet ditt med fokus på disse nøkkelordene. Hvis du skriver “Beste guide til brudekjole-shopping i Denver”, er nettstedet ditt en god sjanse til å rangere etter disse vilkårene. Følgelig, når noen søker på disse søkeordene, vil de komme over nettstedet ditt i søkemotorene.

Googles nøkkelordplanlegger

Men en del av en god søkeordstrategi er å bruke en blanding av varianter og støttende søkeord. Med Googles nøkkelordplanlegger kan du raskt bestemme hvilke nøkkelord du skal bruke i innleggene dine. Dette populære verktøyet lar deg skrive inn nøkkelord tilknyttet virksomheten din. Planleggeren gir deretter viktig informasjon om antall personer som søker etter de valgte søkeordordene.

Tilsvarende vil Google Nøkkelordplanlegger også gjøre oppmerksom på relaterte ord og uttrykk som blir søkt på som er relevante for de opprinnelige søkeordene. Du bør deretter prøve å bruke disse i innholdet ditt for å hjelpe nettstedet ditt til å rangere for en rekke populære søkeord som er kompatible i din nisje.

Ubersuggest søkeordverktøy

Du kan også bruke gratis verktøy som Ubersuggest å finne enda mer beslektede nøkkelord eller Google Trender for å oppdage nye / trending nøkkelord i ditt område. Dette er gode verktøy som du (eller bloggforfatterne dine) kan bruke når du er uten å måtte logge inn på Google-kontoen din.

Ta linkbygging på alvor

Koblingsbygging er en viktig faktor i Googles algoritme for rangering av nettsteder. Så sørg for at du legger til lenker til nettstedet ditt, begge deler internt og eksternt. Over tid vil koblinger oppstå organisk, men som en ny virksomhet bør du også gjøre en innsats for å planlegge hvordan du opprinnelig får lenker til nettstedet ditt.

Interne lenker

Interne lenker

Interne lenker er for andre sider eller innlegg på ditt eget nettsted. Hvis vi for eksempel legger til en lenke til WordPress SEO, er dette en intern lenke til en side på vår egen webside som snakker om WordPress SEO.

Å legge til interne lenker til nettstedet ditt er en enkel måte å forbedre din posisjon i søkemotorer. Interne lenker gjør det enkelt for Google å søke på nettstedet ditt for å finne og rangere innhold. Interne lenker gjør det også enkelt for besøkende å finne innhold og kan bidra til å øke tiden de bruker på nettstedet ditt.

Husk å lenke til andre relevante innlegg eller sider når du lager artikler eller sider på nettstedet ditt. I tillegg må du sørge for å bruke interne lenker for å veilede brukere til de viktigste sidene dine. Fra hjemmesiden din bør du for eksempel koble til sider der du vil at besøkende skal gå neste gang (på vår egen WPExplorer-hjemmeside lenker vi til kjerneartiklene våre som vi synes er mest nyttige, så vel som til de siste innleggene våre).

Uansett hvor det er fornuftig å koble sider og innlegg, kan du dra nytte av denne muligheten til å legge til interne lenker til ditt WordPress-nettsted.

Tilbakekoblinger Koblinger

Eksterne linker

Eksterne lenker fra tredjeparts nettsteder som lenker til innholdet ditt kalles tilbakekoblinger. Sammenlignet med interne lenker er de absolutt vanskeligere å lage. Det er viktig å få tilbakekoblinger til nettstedet ditt fra relevante, anerkjente nettsteder. Ved koblingsforening vil Google erkjenne at nettstedet ditt er viktig, og dette kan hjelpe nettstedet ditt til å rangere i søkeresultater.

En flott måte å generere lenker til nettstedet ditt er å gjesteinnlegg på andre nettsteder. Kontakt andre nettsteder i din nisje, lignende virksomheter, online magasin og nyhetssider og andre relevante nettsteder du kan finne. Ved å skrive gjesteposter for disse nettstedene kan du legge igjen en lenke tilbake til ditt eget nettsted.

Legg til en blogg

WordPress Blog

Å ta seg tid og sette inn forsøk på å starte en blogg for virksomheten din kan ha mange fordeler. Søkemotorer liker å se at et nettsted kontinuerlig blir oppdatert og lagt til. Å legge ut bloggartikler daglig eller ukentlig vil hjelpe deg med å merke av i denne ruten.

En blogg lar også nettstedet ditt bygge samlet innhold, trafikkilder og til slutt vokse. Å legge til interessant og verdifullt innhold vil tiltrekke seg nye besøkende og oppmuntre tilbakevendende brukere. Vurder å bruke forskjellige typer medier som video, podcaster og webinarer for å appellere til forskjellige målgrupper. Trafikk til bloggen din vil ikke bare være god for bedriften din, men det økende antall besøkende vil hjelpe deg med søkemotorrangeringer for den nye bedriften.

Til slutt, sørg for å skrive nye innlegg for nye emner. Du vil ikke ha duplisert innhold. I stedet fokusere på å sentrere hvert blogginnlegg rundt et annet nøkkelord. Dette vil gjøre det mulig for nettstedet ditt å rangere etter en rekke søkeord, og følgelig nå et bredere publikum. Jo mer interessant og mangfoldig innhold du legger ut, jo mer sannsynlig er det at du får kontakt med nye brukere.

Optimaliser nettstedets ytelse

Forsikre deg om at WordPress-nettstedet ditt yter et så høyt nivå som mulig. Søkemotorer tar faktorer som bildeoptimalisering og nettstedets hastighet i betraktning. Så å optimalisere den samlede nettstedytelsen er en annen måte du kan forbedre nettstedet ditt for søkemotorer.

Overvåk nettstedets hastighet

Overvåk nettstedets hastighet

Google smiler på nettsteder som laster raskt og gir en sømløs brukeropplevelse. Så hvis nettstedet ditt ikke har raske lastetider, kan dette ha stor innvirkning på posisjonen din i søkemotorene.

Hvis du er usikker på hvor bra nettstedet ditt presterer, kan det være lurt å bruke et gratis verktøy for å hvile. Et flott alternativ er Pingdom verktøy. Gratisversjonen av denne førsteklasses ytelsesadministrasjonstjenesten på nettstedet vil blant annet gi deg muligheten til å teste raskt hvor raskt nettstedet ditt lastes inn. Det vil også generere detaljerte rapporter for å hjelpe deg med å forstå hvilken type innhold som bremser nettstedet ditt, og hva du kan gjøre for å forbedre lastetidene. Premium-brukere kan også overvåke sidefarten din fortløpende, samt motta sanntidsvarsler om nedetid.

Et annet flott verktøy er god ole ‘ Google PageSpeed ​​Insights. Dette verktøyet analyserer nettstedet ditt ved hjelp av en første mobilindekseringstilnærming – som betyr at den ser på nettstedets ytelse basert på mobile enheter før stasjonære maskiner. I likhet med Pingdom gir Google PageSpeed ​​Insights også “muligheter” til å forbedre hastigheten over hele nettstedet.

Forbedre nettstedets hastighet

Det er et par enkle måter å forbedre nettstedets hastighet på. Ta selvfølgelig hensyn til hvilke sidehastighetsverktøy som rapporteres, men det er et par justeringer du kan lage uansett.

Først, se nøye på tema og vertstjeneste du bruker. Et moderne, raskt lastende tema, som vårt eget tema Total WordPress Theme, vil umiddelbart imponere søkemotorene og kan nettstedet ditt rangere.

wpengine administrert wordpress-leverandør

Info & Last ned

Det er like viktig å bruke en webkvalitet av høy kvalitet. Når du er vert for det gamle ordtaket “du får det du betaler for”, stemmer det absolutt. Hvis du har råd til det, velger du alltid et avansert administrert WordPress-vertsfirma som WP Engine. Denne WordPress-spesifikke hostingtjenesten har en imponerende merittliste, og gir rask lastetid for de mange nettsteder de er vert.

Andre topp tips for å forbedre nettstedets hastighet inkluderer å installere noen få forskjellige plugins til WordPress-nettstedet ditt. Vurder å bruke en cache-plugin, en plugin for optimalisering av bilder og en plugin for lat belastning. Disse kan forbedre nettstedets ytelse og hjelpe deg med å oppnå fordel hos søkemotorene.

Gjør nettstedet ditt mobilvennlig

Gjør nettstedet ditt mobilvennlig

Det å ha et mobilt responsivt tema er en annen avgjørende faktor hvis du vil at WordPress-nettstedet skal rangere godt i søkemotorene. Det er nær umulig i dag å kjøpe et tema som ikke er mobilklart.

Hvis du er usikker, bare sjekk. Trekk ut telefonen eller nettbrettet ditt og besøk nettstedet ditt. Du kan også bruke disse tipsene for å gjøre nettstedet ditt mobilvennlig. Avhengig av nettstedets nisje, kan det være lurt å også fokusere på AMP for WordPress. I et nøtteskall lar AMP (Accelerated Mobile Pages) deg vise raskere innlasting, forenklede versjoner av sidene dine (med hurtigbufring, mindre HTML, ingen JavaScript osv.) På mobile enheter. Hvis bloggen din er en viktig del av nettstedet ditt, kan AMP være en god ide for deg.

Google PageSpeed ​​Insights

Som nevnt før, for å sjekke hvor bra nettstedet ditt presterer på mobil, sjekk Googles Innsyn for sidehastighet verktøy. Bare skriv inn nettstedet ditt, så vil Google gi deg en poengsum på 100 for nettstedets mobilytelse, og anbefalinger om hva du kan forbedre.

Endelige tanker for ny virksomhet SEO

Mange virksomheter, spesielt når de bare starter, har ikke den tiden som trengs for å vie til SEO. Hvis dette er tilfelle, og du har budsjett for det, er det fornuftig å få inn en SEO-profesjonell for å hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt.

Når du prøver å finne passende SEO-bedrifter eller enkeltpersoner, kan du spørre etter anbefalinger. Forsøk alltid å snakke med tidligere klienter som de har jobbet med, ikke bare les attestene. Og unngå noen av de øverste påstandene. Hvis de lover noe som er for godt til å være sant, er det sannsynligvis det!

Å ansette en SEO-ekspert kan være en fin måte for en ny virksomhet å starte sin vei inn i søkemotorene. Bare sørg for at du gjør forskningen nøye før du ansetter.

Hvilket område av SEO trenger WordPress-nettstedet ditt for å forbedre eller fokusere på? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me