Slik konfigurerer du Google Site Kit i WordPress

Google Site Kit er en helt ny SEO / analytics-plugin for WordPress, utviklet av Google. Med Google Site Kit kan du koble til og overvåke nettstedet ditt på tvers av Googles online markedsføringstjenester, inkludert: Search Console, Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, Google Optimize og Google Tag Manager.


Den beste delen? Du kan gjøre alt dette direkte fra ditt WordPress-nettsted.

I denne opplæringen viser vi deg hvordan du installerer og konfigurerer Google Site Kit i WordPress og kobler de to mest populære Google-tjenestene til WordPress-dashbordet ditt – dvs. Google Search Console og Google Analytics. Vi viser deg hvordan du aktiverer PageSpeed ​​Insights i Google Site Kit.

Oversikt over Google Site Kit i WordPress

skjermbilde av standard dashbord for google site kit

En av de mest nyttige funksjonene fra Google Site Kit er muligheten til å vise nettstedets data på en (a) oversikt eller samlet nivå, samt (b) på en individuelt nivå for innlegg og sider.

skjermbilde av google site kit side nivå statistikk 1 oversikt

Sistnevnte er super nyttig for å få innsikt på innlegg / side-nivå på flere Google-egenskaper, direkte i WordPress-oversikten, og sparer deg for mange nye faner, klikk og viktigst av tid. Skjermdumpen over er et utmerket eksempel på denne funksjonen.

Forutsetning for opplæringen

Vi antar at du allerede har konfigurert Search Console og Google Analytics på ditt WordPress-nettsted. Hvis ikke, anbefaler vi at du først konfigurerer både Google Analytics og Search Console før du installerer Google Site Kit.

Her er grunnen til:

 • Vi liker å tro at Google Site Kit-plugin-modulen er hoved jobben er å koble (eller lenke) til ditt WordPress-nettsted til forskjellige Google-tjenester (det være seg Search Console eller Analytics).
 • Mens Google Site Kit kan konfigurere en ny konto for ditt WordPress-nettsted i hver av sine tjenester, tror vi at du bør avstå fra å gjøre det.
 • Vi tror at å sette opp Search Console og / eller Google Analytics i den manuelle metoden gir deg en mye bedre forståelse av hvert verktøy og markedsføringsanalyse generelt.

La oss komme i gang med opplæringen!

Hvordan installere og konfigurere Google Site Kit WordPress-plugin

google site kit plugin statistikk wordpress.org

Google kunngjorde Nettstedsett for WordPress i WordCamp US 2018, og et år senere ga de ut forhåndsvisning av utvikleren i juni 2019. Spol fremover til 2020, er plugin aktiv på over 200 000+ nettsteder.

Slik installerer du Google Site Kit-pluginen i WordPress

Installering av plugin er en ganske standard prosess:

installer google site kit

Trinn 1: Logg deg på WordPress-oversikten og gå til Plugins → Legg til nytt og skriv “i søkefeltetGoogle Site Kit”. Installer og aktiver plugin-modulen.

start oppsettet for google site kit

Steg 2: Når du aktiverer programtillegget, blir du bedt om å starte installasjonsprosessen. Klikk på Start oppsett for å starte installasjonsprosessen for Google Site Kit-plugin.

Slik konfigurerer og konfigurerer du Google Site Kit-plugin i WordPress

hvordan du kobler google site kit og søkekonsoll 1

Trinn 3: Når du klikker på Start oppsett i forrige trinn, åpnes en ny fane som laster inn konfigurasjonssiden for Google Site Kit. Klikk på Logg på med Google å fortsette.

Merk: Husk å bruke Google-kontoen der alle nettstedets egenskaper, som Search Console eller Analytics, er koblet sammen. Hvis du bruker en annen e-post, vil Site Kit ikke kunne finne de aktuelle egenskapene og opprette nye for WordPress-nettstedet ditt. Du vil ende opp med en ødelagt konfigurasjon med dupliserte data.

hvordan du kobler google site kit og google analytics 1 google logg inn

Trinn 4: Logg deg på med den aktuelle Google-kontoen. Hvis du følger nøye med på skjermbildet ovenfor, vil du se at jeg har brukt min personlige e-post for å signere den (som er hovedkontoen for alle Google-egenskapene mine).

hvordan du kobler Googles nettstedssett og søkekonsoll 3-tillatelser

Trinn 5: Site Kit vil be om forskjellige tillatelser for å få tilgang til de tilkoblede Google-tjenestene dine, for eksempel Search Console, etc. Klikk på Tillate for å fortsette til neste trinn.

hvordan koble google site kit og suksess konsoll 4

Trinn 6: Ved vellykket konfigurasjon vil du se en skjerm som ligner den som er vist over. Dette bekrefter at:

 • Du er den rette eieren av nettstedets domene og at domenet ditt er konfigurert i Search Console.
 • Site Kit har tilgang til dine generelle Google-kontodata og dine Search Console-data. Den har ikke tilgang til data fra andre egenskaper som Google Analytics, etc. Dette betyr at du må gi individuelle tillatelser for hver eiendom som du vil koble til.

Klikk på Gå til dashbordet mitt for å gå tilbake til WordPress-oversikten.

hvordan du kobler oversikt over google site kit og søkekonsoll 5

Trinn 7: På dette stadiet er det bare Google Search-konsolldata som er koblet, som vist på skjermdumpen over.

google site kit søkekonsoll dashbord

Trinn 8: Du kan se nettstedets detaljerte Search Console-data i Nettstedsett → Søkekonsoll side.

Slik konfigurerer du Google Analytics i nettstedssett

I denne delen viser vi deg hvordan du kobler Google Analytics til Site Kit.

hvordan du kobler google site kit og google analytics 0

Trinn 1: Klikk på Koble til tjenesten -knappen som vist på skjermdumpen over.

hvordan du kobler google site kit og google analytics 1 google logg inn

Steg 2: Logg på med den samme Google-kontoen som du brukte i siste trinn.

hvordan du kobler tillatelser for google site kit og google analytics 2

Trinn 3: Klikk på Tillate for å gi Site Kit tilgang til Google Analytics-dataene dine.

Trinn 4: Du blir returnert til WordPress-oversikten. Forsikre deg om at riktig Google Analytics-eiendom er valgt, og klikk på Konfigurer Analytics for å fullføre tilkoblingen.

google site kit google analytics dashboard

Trinn 5: Google Analytics er nå koblet til Google Site Kit. Gå til Nettstedsett → Analytics for å se Google Analytics-dataene på nettstedet ditt i WordPress-oversikten.

Hvordan sette opp PageSpeed ​​Insights i nettstedssettet

Du kan koble til andre Google-tjenester enten fra SIte Kit-oversikten eller Site Kit-innstillingene, slik vi ser senere.

hvordan koble google site kit og google analytics 4 suksesshastighet

For eksempel kan du aktivere PageSpeed ​​Insights ved å klikke på Koble til tjenesten -knappen fra dashbordet for Site Kit.

 

skjermbilde av standard dashbord for google site kit

Når PageSpeed ​​Insights er koblet til Site Kit, vil du kunne se WordPress-nettstedets samlede PageSpeed-ytelsesdata direkte fra Site Kit’s instrumentbord i WordPress.

Skjermdumpen over er Site Kit sitt standard dashbord med aktive tre tjenester, inkludert Search Console, Analytics og PageSpeed ​​Insights. Forresten, dette er det samme skjermbildet som du så i begynnelsen av opplæringen.

Slik kobler du til individuelle Google-tjenester i nettstedssett

Du kan koble eller koble individuelle Google-tjenester til Site Kit ved å gå til innstillingene for plugin-modulen. Som på februar 2020 støtter Site Kit seks Google-tjenester, inkludert:

 • Google Search Console
 • Google Analytics
 • PageSpeed ​​Insights
 • Google AdSense
 • Google Optimaliser
 • Google Tag Manager

innstillinger for google site kit 1 tilkoblede tjenester

Du kan se de aktive tilkoblingene dine under Tilkoblede tjenester under nettstedet Kit → Innstillinger.

innstillinger for google site kit 2 andre tilgjengelige tjenester

Hvis du vil koble til flere nye Google-tjenester, går du til Koble til flere tjenester kategorien og velg tjenesten du vil koble til.

innstillinger for google site kit 3 administratorinnstillinger

De Administratorinnstillinger gir deg en oversikt over Site Kit-plugin-status og muligheten til å tilbakestille innstillingene for plugin-modulen.

Du kan også velge å dele anonyme bruksstatistikker for plugin med Google for å forbedre utviklingen av plugin. Alternativet er deaktivert som standard. Jeg har valgt å data med plugin-utviklerne.

Slik ser du data om individuelle innlegg / sider i Google Site Kit

Som vi har sett tidligere, er en av de mest nyttige funksjonene i Google Site Kit dens evne til å se data fra flere Google-tjenester (for eksempel Analytics og PageSpeed ​​Insights) for individuelle innlegg og sider.

skjermbilde av google site kit side nivå statistikk 1 oversikt

Hvis du vil se disse dataene, åpner du innlegget eller siden i en ny fane mens du er logget på WordPress. Hold musepekeren over Site Kit-knappen, og en ny fane vises med data på sidenivå. Klikk på Flere detaljer for å få tilgang til detaljerte data for den enkelte siden.

google site kit side nivå statistikk 1 detalj

Skjermdumpen over viser detaljerte data på sidenivå for den aktuelle siden på tvers av tre Google-tjenester, inkludert Search Console, Analytics og PageSpeed ​​Insights.

Pakk inn

WordPresss allestedsnærhet og markedsdominans har gjort at Goliat som Google har sluppet offisielle plugins for CMS. I dag ser vi på en mer åpen og mer inkluderende integrasjon av en rekke tjenester fra tredjeparter i WordPress, noe som til slutt kommer sluttbrukeren til gode..

Googles nettstedssett er et strålende eksempel på denne inkluderende integrasjonen. Fremover vil det være flott å se dypere integrasjoner med YouTube Analytics og Google Ads, siden mange online virksomheter bruker betydelige mengder penger på annonser for betalt innholdsmarkedsføring og markedsføring..

Hva synes du om Google Site Kit? Vil du bruke den på nettstedet ditt? Gi oss beskjed om tankene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me