Slik holder du WordPress-nettstedet ditt utenfor Googles svarteliste

Merker du en plutselig dukkert i trafikken til nettstedet ditt? Rare annonser for skyggefulle produkter som blinker på sidene dine? Hvis du nikker enig, er det mulig at nettsidene dine mangler fra Googles indeks. For å si det enkelt, Google kanskje svartelister nettstedet ditt, fordi det anser det som utrygt for besøkende. For å forhindre at dette skjer med nettstedet ditt, er det viktig å vite hvordan du holder nettstedet utenfor Googles svarteliste.


Hva er Googles svarteliste?

Søkemotorer som Bing, Norton Safe Web, McAfee SiteAdvisor etc. streber etter å tilby brukerne en best mulig søkeopplevelse, og Google er ikke annerledes. Google er stadig på utkikk etter ondsinnet innhold på nettsteder som potensielt kan skade besøkende. Deretter karantene disse nettstedene.

Selv om Google ikke publiserer noen offisiell svarteliste, søker den kontinuerlig på internett for potensielle trusler. Deretter av-indekseres disse utrygge nettsteder for å sikre besøkende. Webmastere må være veldig oppmerksom på dette, da det kan føre til kraftig tap av trafikk.

Google mistenker at disse nettstedene injiserer ondsinnet kode for å stille installere programmer som drar nytte av programvarefeil på datamaskinen din. Disse programmene kan deretter sende ut spam-e-poster, og til og med ødelegge en besøkende datamaskin eller bremse den. De kan også stjele de besøkende personlige opplysningene dine, for eksempel passord eller kredittkortinfo.

I mange tilfeller er en svarteliste en god ting da den beskytter uforsiktige besøkende. Faktisk bør en potensiell kjøper av et nettsted sjekke om nettstedet er på svartelisten som en del av due diligence-prosessen.

Hva som gjør at Google anser et nettsted som usikkert?

Google vurderer mange aspekter før du tar nettstedet ditt utenfor rekkevidden til besøkende. Noen ganger skjer dette på grunn av algoritmiske endringer, men oftere kan det kanskje på grunn av sikkerhet eller andre problemer som trenger litt fiksering:

  • Malware eller virus i vertsserverne eller på datamaskinen eller nettverket.
  • Innhold av lav kvalitet eller pornografisk innhold eller søppel, kontroversielt / ulovlig innhold, innhold som ikke er originalt eller krenker copyright.
  • Hosting phishing eller svindel sider.
  • Omdirigerer til andre nettsider.
  • Opprette bakdører, sende lenker tilbake, kjøpe eller selge lenker.
 • Kobling til spammy og ondsinnet sider.
 • Urent SEO-praksis som maskering av nøkkelord eller overoptimalisering av nøkkelord.

Disse aspektene kan utløse straff fra Google, inkludert fjerning fra Googles søkeindeks.

Hva skjer hvis nettstedet ditt er svartelistet?

Den mest dramatiske effekten av å bli lagt på Googles svarteliste er nedgangen i antall besøkende. Foruten alvorlig inntektstap, kan nettstedets omdømme og troverdighet også slå.

Google begynner å blinke advarselsskilt å skremme bort besøkende fra nettstedet ditt. Og når du først er på svartelisten, kan det være en lang vei til bedring.

15 tegn på at nettstedet ditt er svartelistet av Google

Noen ganger varsler Google webansvarlige om avindeksering av nettstedet. Men du kan også se etter disse skiltene.

 1. Advarselsmeldinger som ‘Dette nettstedet kan hacket‘Eller‘Dette nettstedet kan skade datamaskinen din. Vil du fortsette? ‘ begynner å blinke.
 2. Google advarer besøkende om at nettstedet ditt er muligens kompromittert eller potensielt usikkert.
 3. Nettstedet ditt laster en tom side, eller hjemmesiden din omdirigerer til en annen URL.
 4. Å søke på nettstedet ditt på Google gir rare sider eller annonser.
 5. SEO-spam-koblinger og viderekoblinger i SERP-er.
 6. Rare søkeordsøk etter skyggefulle farmasøytiske produkter kommer på siden din.
 7. E-postene dine begynner å sprette.
 8. Ukjente popup-vinduer begynner å blinke, søppelt innhold eller rare annonser vises på nettstedet ditt.
 9. Nettleseren din laster merkelig innhold fra eksterne kilder.
 10. Du merker merkelige kodefragmenter i toppteksten eller bunnteksten på nettstedet ditt når du klikker Ctrl + U.
 11. Nettstedet ditt synker synlig.
 12. Bruken av båndbredde øker.
 13. Trafikken til nettstedet ditt synker med dagen.
 14. Google Webmaster Tools-kontoen din mottar advarsler om ondsinnet kode på nettstedet ditt.
 15. Nettstedet ditt vises ikke lenger på Googles indeks.

Slik kan du sjekke om WordPress-nettstedet ditt er på Googles svarteliste

Det er ganske mulig at nettstedet ditt er tatt av indeksen av søkemotorer uten at du engang vet om det. Mens skiltene over kan indikere svartelisting, er det noen spesifikke kontroller du kan utføre for å bekrefte det samme:

Gjennomfør en manuell sjekk

Skriv inn nettstedsadressen din i Google-søkefeltet. Hvis nettstedet ditt ikke vises, og dette ikke var tilfelle tidligere, er sjansen stor for at nettstedet er blitt avindeksert av Google. Selvfølgelig vil dette ikke fungere for et nytt nettsted, ettersom det ennå ikke er indeksert av søkemotorer.

Gratis online verktøy

Online skanneverktøy tilbyr en rask sjekk for å finne ut om nettstedet ditt har blitt straffet av Google. Besøk IsMyWebsitePenalized og lim inn nettadressen til nettstedet ditt. Dette verktøyet er en gratis tjeneste som er nyttig for webansvarlige og SEO-fagfolk.

Googles svarteliste: IsMyWebsitePenalized

Verktøyet skanner nettstedet ditt og gir deg beskjed om straffestatus. Resultatene er ganske nøyaktige. Det er viktig å merke seg at parkerte domener, omdirigerte domener eller nye nettsteder vil reflektere en straffbar status.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Et annet effektivt verktøy som du kan bruke er Sucuri SiteCheck skanner. Det kan oppdage malware og en rekke sikkerhetsproblemer, inkludert svartelisting av nettstedet ditt. Dessuten anbefaler skanneren metoder for å løse problemet.

Googles verktøy for nettredaktører

Men langt den beste måten å gjøre det på ville være å bruke Googles verktøy for nettredaktører for å sjekke sikkerhetsfeil på nettstedet ditt.

Googles svarteliste: Google-søkekonsoll

Sikkerhetsproblemerområdet i Googles webmasterverktøy avslører en mengde nyttig informasjon om nettstedet ditt, inkludert koblinger til nettstedet ditt, søkene dine, nettstedets helse og 404 feil.

Tips for å holde nettstedet ditt utenfor Googles svarteliste

Å reparere skaden forårsaket av avindeksering er en langsiktig prosess. Derfor er det klokere (og enklere) å vedta noen forebyggende tiltak. Her er en håndfull ting du kan gjøre for å holde deg på Googles gode side:

 • Installer en brannmur og kjør antivirusprogramvare regelmessig.
 • Rydd opp på nettstedet og fjern skadelig innhold.
 • Unngå å lenke til nettsider som spam, samt kjøpe eller selge lenker.
 • Sørg for originalt innhold uten stikkord fra nøkkelord.
 • Velg hostingpakken nøye.
 • Oppdater WordPress regelmessig, bruk pålitelige temaer og plugins.
 • Endre brukernavn og passord regelmessig, beskytt innloggingssiden.
 • Sikre wp-config.php-filen så vel som .htaccess-filen.
 • Du må være kjent med Googles vilkår og følge med på algoritmendringene.

Husk at disse ikke er noen garanti (siden vi ikke vet hva du gjør på nettstedet ditt), men det er alle gode fremgangsmåter å følge for å holde nettstedet ditt hvitlistet.

Konklusjon

Som du kan se, å bli svartelistet av Google har enorme negative konsekvenser som det tar tid å komme seg fra. Det er en god idé å opprette en konto med Googles verktøy for nettredaktører for å kontrollere nettstedet ditt jevnlig. Du kan også henvise til vårt tidligere innlegg om gjenoppretting fra et hacket nettsted.

Når du er klar over at du ikke lenger er med på indeksen, kan det første trinnet ditt være å ta nettstedet ditt offline som et skadetiltakstiltak. Gi beskjed til verten og deaktiver nettstedet. Hvis du er i stand til å logge inn, kan du notere hva du ser og formidle det til hostingleverandørene dine.

Se opp Googles merknad om å opprettholde et rent nettsted, og om nødvendig ta profesjonell hjelp til å rydde ut nettstedet ditt. Når du er ferdig, gi beskjed til Google ved å be om en gjennomgang. Google vil deretter begynne å gjennomsøke nettstedet ditt igjen og indeksere nettstedene dine på nytt. Det vil ta tid, men du kan komme deg.

Har du noen nyttige tips å legge til? Eller spørsmål om beste fremgangsmåter for å vedlikeholde WordPress-nettstedet ditt? Legg igjen en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me