Slik fjerner du ødelagte koblinger fra ditt WordPress-nettsted for alltid

Det er få ting som er verre for en nettredaktør enn en 404 Not Found-feil (men vi har en hel guide for hvordan du løser 404-feil).


Det skal være det verste marerittet ditt – å sende den besøkende et sted som ikke finnes. Jeg sier det bør vær ditt verste mareritt veldig bevisst, ettersom mange bloggere ikke legger for mye tanke på ødelagte koblinger og hvor effektivt de kan fjerne folk fra nettsteder..

Tenk på din egen oppførsel når du får en 404-feil: hvordan påvirker det din oppfatning av nettstedet du er på? Hvor sannsynlig er det at du prøver å grave deg rundt på jakt etter det du var forventer å se? Er det mer sannsynlig at du bare fortsetter? En besøkende interesse for nettstedet ditt er ofte en anelse ting – å belaste det forholdet ved å tilby en ødelagt lenke er utilgivelig.

Selv om du kan jobbe med å lage en interessant og unik 404-feilside, så er jeg den beste kuren forebygging for meg. Med det i tankene, i dette innlegget vil jeg introdusere deg for en utmerket gratis plugin som vil hjelpe deg med å utrydde 404 feilsider fra nettstedet ditt helt.

Vi presenterer Broken Link Checker

Broken Link Checker

Du har kanskje hørt om denne pluginen før – faktisk nevnte jeg den spesifikt som en del av funksjonen min i Periodic Table of WordPress Plugins. Det er en ekstremt populær plugin og med god grunn: det kan hjelpe deg med å gjøre 404 feilmeldinger på nettstedet ditt til en saga blott.

Funksjonen til Broken Link Checker er enkel, men likevel ekstremt effektiv: den vil gjennomsøke og teste hver lenke på nettstedet ditt for å sikre at hver enkelt løser seg til den definerte URL-en korrekt. Hvis plugin-en støter på et problem (for eksempel en 404-feil), vil den legge den til en liste over ødelagte koblinger som du kan håndtere deretter.

Det skal nevnes at Broken Link Checker har tiltrukket seg en og annen dårlig anmeldelse den siste tiden, med noen som klager over at den rett og slett ikke fungerer. Jeg har ikke opplevd noen problemer med pluginen, og flertallet av anmeldelsene er fremdeles overveldende positive. Mange mennesker har en tendens til å legge igjen negative anmeldelser på grunn av et problem med sitt eget unike WordPress-oppsett i stedet for selve pluginen, så jeg tar alltid slike anmeldelser med en klype salt. Det er mulig at du kan oppleve en konflikt med en bestemt plugin på nettstedet ditt hvis du bruker Broken Link Checker, men jeg tror det er vel verdt den potensielle risikoen.

Slik bruker du brutt koblingssjekk

Prosessen med å bruke Broken Link Checker er ekstremt enkel.

Plugin-en gjør alt det harde arbeidet ved å skanne nettstedet ditt etter ødelagte koblinger i bakgrunnen. Når den er ferdig, vil den presentere ødelagte lenker som den har funnet for deg i WordPress.

Det er to måter du raskt kan sjekke for å se om Broken Link Checker har funnet noen ødelagte koblinger:

Via WordPress Dashboard

Via WordPress Dashboard eller …

Via sidefeltet

… via sidefeltet.

Som du kan se, varslene er intuitive og enkle å oppdage – hvis en ødelagt kobling vises på nettstedet ditt, vil du vite om det raskt.

I forbindelse med dette innlegget bruker jeg bloggen min som marsvin. Som du kan se fra skjermbildene ovenfor har jeg for øyeblikket to ødelagte lenker på nettstedet mitt, så neste trinn er å sjekke dem ut. Du kan gjøre det enten ved å klikke på “Fant 2 ødelagte koblinger” i dashbord-widgeten eller ved å klikke på “Ødelagte koblinger” -menyelementet under Verktøy i sidefeltet.

Du vil da bli presentert for en skjerm som denne:

Broken Link Checker

Som du kan se, begge de ødelagte koblingene på nettstedet mitt er som et resultat av 404 Not Found-feil, men pluginen vil finne noen kobling som ikke løses riktig. For eksempel vil den liste opp en hvilken som helst URL som ikke lastes på grunn av en ikke-reaktiv server.

Displayet over er ganske selvforklarende. Du har nettadressen til den ødelagte lenken, etterfulgt av statusen, ankerteksten som er brukt, og til slutt innlegget eller siden den vises på. Imidlertid er den virkelige skjønnheten med Broken Link Checker at den lar deg korrigere eller fjerne disse koblingene mens du er på farten. Bare hold musepekeren over en ødelagt URL, så får du en liste med alternativer:

Valg for ødelagte lenker

Igjen, alternativene er ganske selvforklarende: du kan redigere nettadressen, fjerne lenken (mens du beholder ankerteksten), merke lenken som ikke ødelagt (hvis for eksempel et midlertidig serverproblem er løst), eller bare avvise link.

I eksemplet over vet jeg at koblingen er brutt da den peker på en 301-viderekobling som jeg siden har fjernet. Som sådan må jeg redigere nettadressen slik at den peker til riktig sted:

Redigere en URL i Broken Link Checker

Så enkelt er det! Uten å forlate dette skjermbildet kan du gjøre nødvendige tiltak for å fikse ødelagte lenker. Og med widgeten på WordPress-dashbordet ditt, vil enhver ødelagt lenke på nettstedet ditt ikke forbli brutt på lenge.

Eventuelle lenker som du avviser finner du under koblingen “Avvist” øverst på siden:

Avbrutte ødelagte koblinger

Som du kan se, viser skjermbildet over hvilke andre feilmeldinger du kan se. Koblingen til Life Stoked er et godt eksempel ettersom jeg vet at det er en blogg som regelmessig er oppdatert. Når Broken Link Checker sist skannet den, må det ha skjedd en midlertidig serverfeil som førte til at den ble merket som en ødelagt lenke. Men siden jeg visste bedre (og etter å ha sjekket at det var tilbake på nettet), kunne jeg merke lenken som “Ikke ødelagt.”

Det kan være tidspunkter der du må se på innlegget eller siden koblingen inneholder for å forstå konteksten. Trafikkplanetlenken over er et godt eksempel på det. Alt jeg trenger å gjøre er å holde musepekeren over kildekoblingen og klikke på “Vis.” Jeg kan deretter finne lenken på siden:

Broken Link Checker

Jeg kan se at lenken fører til et spesifikt foruminnlegg som ikke lenger eksisterer. Derfor er det beste å gjøre med tanke på brukeropplevelsen:

  1. Endre lenken til Traffic Planet-hjemmesiden
  2. Legg til et notat til innlegget om at den nevnte tjenesten ikke lenger er tilgjengelig

Én rask endring via Broken Link Checker-plugin og en liten redigering av innlegget, og jeg har løst enhver potensiell forvirring for besøkende til innlegget..

En Peerless Plugin?

Jeg kjenner ikke til noen annen plugin som samsvarer med funksjonaliteten som tilbys av Broken Link Checker. I en verden fullpakket med uendelige varianter av SEO-plugins og lignende, kommer dette meg som en overraskelse. Personlig vil jeg gjerne se litt konkurranse på et område som jeg mener er avgjørende for den pågående brukbarheten til enhver blogg.

For det meste skriver jeg blogginnlegg som jeg liker å se stå tidens prøve. Jeg liker vanligvis å skrive “eviggrønne” brikker som er like relevante et år fra nå som de var i dag. Med det i bakhodet er det veldig viktig for meg å sørge for at sidene jeg lenker til i gamle blogginnlegg forblir riktige fremover. Derfor anser jeg Broken Link Checker for å være et så uvurderlig verktøy.

Som alltid, hvis du har spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å spørre dem via kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map