1. 1. Leser for øyeblikket: Nybegynnerguide for SEO for WordPress: Intro, Prep & Jargon
 2. 2. WordPress søkeordforskning og bruk for SEO
 3. 3. Forbedre SEO med tilbakekoblinger, nettstedets hastighet og mer

I denne konsise guiden lærer du hvordan du optimaliserer WordPress-nettstedet ditt, og kontanter inn de besøkende du har lagt igjen på bordet. I denne delen vil du bli introdusert for SEO, og vist noen skritt du må ta i forberedelsene til arbeidet som kommer. Hvis du har problemer med å forstå noen vilkår eller Jargon, kan du se delen “dechiffrere sjargongen”.


Hva er SEO, og hvorfor bør du bruke tid på det?

Hvis du ikke vet, står SEO for søkemotoroptimalisering, og det er i utgangspunktet disiplinen å skaffe søkemotorer, ofte med stort fokus på Google, for å sende deg besøkende.

SEO er komplisert, og det kan være vanskelig å forklare alt det innebærer uten å dra videre, så vi holder det kort og søtt. Den enkleste måten å forklare SEO er å si at det handler om kommunikasjon. På den ene siden å kjenne det potensielle publikummet ditt og kommunisere med dem på språket deres, på den andre siden kommunisere til søkemotorene at det fantastiske innholdet ditt er verdt deres bots oppmerksomhet og ærbødighet..

SEO er ofte laget for å høres ut som en slags mystisk, magisk forsøk. En reise gjennom grumsete hav som bare ‘guruerne’ og eksperter kan navigere (eller spille resultatene ved å ‘jukse systemet’). Og når det gjelder å bryte inn i de 10 beste resultatene på Google for de mest konkurransedyktige vilkårene der ute og opprettholde din rangering, er dette kanskje sant.

Men det er ikke det denne WordPress SEO-guiden handler om. Denne guiden viser deg noen av de beste fremgangsmåtene som kan begynne å gi deg litt, men betydelig søkertrafikk som vil legge seg opp over tid.

Når det gjelder hvorvidt du bør bruke tid på SEO som nybegynner, virker bloggsamfunnet å være delt i to. Mennesker som blogger om SEO “kan ikke forstå viktigheten av å gjøre SEO”, mens folk som driver med sosiale medier, nettverk, du nevner det, alle slags ser bort fra det.

Selv om jeg har sett noen overbevisende statistikker som viser at gjestebloggingstrafikk konverterer en bedre enn søketrafikk, er potensialvolumet også ganske annerledes. Mens gjesteposter kanskje henter inn noen hundre besøkende, tusenvis til og med, er den potensielle levetidstrafikken for å få et enkelt innlegg rangering av et annet omfang. Til og med for noen ‘uklare’ søkeord som bare får 30 daglige søk, er det tusenvis av potensielle besøkende per år (og selvfølgelig, heldigvis er det ikke nødvendig med nettverk / kald e-post). Så la oss grave i WordPress SEO!

Jeg trodde WordPress allerede var SEO-optimalisert?

WordPress SEO av Yoast

Jo, ja… og nei. Riktig struktur er en viktig del av SEO, og WordPress har mange viktige strukturer på plass som gjør innholdet mer attraktivt for søkemotorer. Med ekstra plugins, for eksempel WordPress SEO av Yoast, kan du sjekke mange esker uten å gjøre noe. Men det er noen ting som må gjøres, i det minste for nå, mer eller mindre manuelt. Som å optimalisere bildene dine, og sørge for at nettstedet ditt lastes så raskt det kan. Eller bruk topptekster riktig når du skriver innhold. Og sørg for at innholdet ditt er virkelig nyttig og får en andel eller tre og en tilbakekobling eller to.

Men ingenting av dette betyr noe hvis ingen søker etter det du skriver om på samme måte som du skriver om det.

Selv om Google har gjort noen fremskritt når det gjelder å gjenkjenne innhold som er nyttig for brukeren, selv når søkeordene ikke akkurat samsvarer med bruken av nøkkelord, er det fortsatt ingen reell erstatning for søkeordforskning. Uansett hvor optimalisert siden din er, hvis ingen søker etter det du skriver om, er det ingen som vil finne den selv om du rangerer øverst. (Så ikke vær for stolt av å rangere nr. 1 for det nøyaktige samsvarsnøkkelordet for navnet på nettstedet ditt. Selv om det kan være nyttig for å hjelpe tidligere besøkende med å komme tilbake til nettstedet ditt, er det veldig usannsynlig at du får nye øyeboller. )

Søkeordforskning

Google AdWords nøkkelordplanlegger

Hvis du tenker på hvordan en søkemotor fungerer, ved å gjennomsøke og indeksere sidene og innholdet ditt og deretter matche det opp med forespørsler fra søkerne, kan du få en følelse av hva det handler om. Søkemotoroptimalisering handler på en måte om å kommunisere effektivt til et potensielt publikum. du må vite hvordan du kommuniserer med publikum.

Og det er her søkeordforskning kommer inn. Søkeordforskning handler om å snakke språket til den potensielle besøkende. En litt annen formulering kan bety 1000% forskjell i potensielt publikum. Noen ganger mer (men det betyr ikke at du alltid må målrette deg mot den mer populære, mer om det senere).

Selv om det er et stort antall programvare for å gjøre søkeordundersøkelser der ute, bruker vi det gratis alternativet til denne veiledningen Googles nøkkelordplanlegger (du kommer til å trenge en aktiv AdWords-konto for å bruke den, noe som er enkelt nok hvis du allerede har en Google-konto – det er gratis).

En av favorittfunksjonene mine rundt nøkkelordplanleggeren er at du kan bruke den til å få forslag og innsikt i språket publikum bruker når du søker etter innhold, ved ganske enkelt å skrive inn et bredere emne, eller problem.

Den andre delen av søkeordforskningen er å vurdere konkurransen. Dette er nøkkelen, siden det vil hjelpe deg å avgjøre om det er verdt din tid å prøve å gå etter et spesifikt nøkkelord, eller du kan bare lagre det for senere og gå videre til grønnere beiteområder..

SEO beste praksis i henhold til Google

Google fraråder “bygging av kunstig lenke”, inkludert gjesteblogging for å bygge tilbakekoblinger. I stedet råder Google deg til å:

 • Optimaliser nettstedets struktur
 • Skriv nøyaktige sidetitler
 • Forbedre nettstedets nettadresser
 • Bruk metabeskrivelser riktig
 • Skriv kick ass-innhold, eller levere kick ass-tjenester
 • Bruk overskriftskoder riktig
 • Optimaliser bildene dine

Forberedelse

Og nå inn på selve gjøringen. Følgende ting vil hjelpe deg med å gjøre nettstedet ditt klart for implementering av SEOs beste fremgangsmåter vi vil ta tak i i neste del av guiden.

Trinn 1 Forsikre deg om at du lar søkemotorer indeksere deg.

wordpresssearchenginevisibility

FORLAT DENNE boksen HAVET! Uansett hvor bra du gjør alle de andre tingene, hvis du roter deg inn på dette trinnet, betyr det ikke noe i det hele tatt. Nettstedet ditt vil fortelle googlebots og bingbots og yahoobots at de ikke er velkomne her. Og de vil gå videre, noe som gjør deg effektivt usynlig for de fleste (om ikke alle) søkemotorer.

Trinn 2 Installer en SEO-plugin som plukker opp der WordPress slutter.

En av de mest brukte og anbefalte plugins, og den vi bruker her er WP Explorer, er WordPress SEO av Yoast (du lærer hvordan du bruker den senere, i detalj, så det er ingenting å bekymre seg for).

Trinn 3 Få nettstedet ditt indeksert hvis det ikke allerede er

For å bli indeksert av Google, trenger du et allerede indeksert nettsted for å koble til nettstedet ditt, eller du må indeksere nettstedet ditt manuelt. Du kan gjøre dette ved å sende inn sitemap (opprettet enkelt ved å bruke en plugin som WordPress SEO av Yoast, eller XML-nettkart) ved hjelp av Googles verktøy for nettredaktører (for å bli indeksert i Bing-bruk Bing Webmaster Tools for å sende inn sitemap). Mer på lage et XML-sitemap og sender den inn her.

Trinn 4 La de stygge permalinkene være igjen

Ikke bare er standardstrukturen (p = 999) dårlig for utseende, den ødelegger også indirekte rangeringen, fordi det å ha nøkkelord i url-adressen din hjelper litt. Det er en så enkel løsning også. Bare gå til innstillinger> permalinker og velg koblingsstrukturen “postnavn”, så er du klar.

wordpresspermalinks

Å dechiffrere Jargon

Det er her vi prøver å tyde noen av jargonene som ofte brukes når vi snakker om SEO. Hvis du har et begrep, lurer du på hva det betyr, kan du gjerne legge igjen en kommentar!

 • Søkevolum = Mengden søk et spesifikt nøkkelord får per måned.
 • Nøkkelord = Ofte refererer til et ord eller en setning som er søkt i i sammenheng med å sette det inn i innholdet.
 • Søkefrase = Noe noen søker etter i søkemotorer.
 • Nøkkelord for eksakt samsvar = Nøkkelord som er den eksakte samsvaren med et søkefrase (‘Organisk kattemat’ er en nøyaktig kamp, ​​men ‘Naturlig kattemat’ er ikke).
 • Backlink = En lenke fra en ekstern nettside til en webside eller side.
 • Permalink = Den fullstendige url-en til et innlegg (eller side). I utgangspunktet hvor du finner et innlegg når det ikke lenger er på forsiden.
  I denne konsise guiden lærer du hvordan du optimaliserer WordPress-nettstedet ditt og får ekstra besøkende du kanskje legger igjen på bordet.

Konklusjon

Du er i gang med en god start, og er på god vei til bedre forståelse og implementering av god WordPress SEO-praksis. Forhåpentligvis har du nå en ide om hvor du kan begynne med SEO for nettstedet ditt. I mitt neste innlegg henter vi nøkkelord, viktigheten av dem og hvordan du velger de beste for ditt WordPress-nettsted – så følg med! Og hvis du har noe å legge til, er det bare å legge igjen en kommentar nedenfor. Vi vil gjerne høre hva du har å si om SEO-prep.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me