Mobile-first Indexing for WordPress – Ce este și cum să te pregătești

Cei mai mulți dintre noi suntem conștienți că motoarele de căutare precum Yahoo și Google păstrează un indice masiv cu milioane de pagini. Acest lucru face posibil pentru ei să găsească și să furnizeze conținut relevant pentru o interogare de căutare. Inutil să spun, dacă doriți ca paginile dvs. web să găsească un loc în rezultatele căutării, trebuie să vă asigurați mai întâi că acestea sunt incluse în index. Dar pentru a merge mai departe, va trebui să luați în considerare și prima indexare mobilă pentru WordPress.


Motoarele de căutare funcționează folosind algoritmi complexi în continuă evoluție. Google pentru unul, lucrează continuu la îmbunătățirea algoritmului de căutare pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență de căutare posibilă. Ca parte a acestui proces, Google se îndreaptă treptat către un prim index mobil pe o bază graduală. Dar nu vă faceți griji – există câțiva pași simpli pe care îi puteți urma pentru a pregăti pentru prima indexare mobilă pentru WordPress.

Ce este prima indexare pentru mobil?

Mobile-first Indexing for WordPress: Ce este?

Până de curând, majoritatea oamenilor căutau conținut pe internet de pe desktopurile lor. Deci, în mod natural, algoritmii de căutare Google au fost (și încă sunt) direcționați să gestioneze aceste interogări de căutare de pe desktop. Rezultatele căutării din „indexul desktop” au fost apoi ajustate pentru factori de clasificare pentru mobil. Indiferent dacă începe o căutare pe un desktop sau mobil, Googlebot ar căuta în acest „index de birou” pentru a găsi paginile web relevante.

Google este acum schimbându-și abordarea, va începe să caute pe web dintr-o primă vizualizare a browserului mobil, ceea ce înseamnă că trebuie să vă gândiți la prima indexare mobilă pentru WordPress.

Google va continua să mențină un singur indice pentru toate site-urile web. În același timp, va continua să-și regleze algoritmii pentru a se baza mai mult pe conținutul mobil

 • clasează paginile de pe site-ul respectiv
 • pentru a înțelege datele structurate
 • pentru a afișa fragmente din pagina respectivă în rezultate.

Această metodă de căutare va fi utilizată pentru căutările inițiate chiar și de pe desktop.

Pentru a afla dacă un site este gata de includere în primul index pentru mobil, Google folosește „clasificatoare”. Clasificatorii determină cât de egal sau comparabil este un site mobil vs desktop în ceea ce privește conținut, link-uri, schemă, multimedia, etc.

De ce treceți la un index mobil primul?

Modificarea abordării Google este ca răspuns la schimbarea semnificativă către căutări de pe dispozitive mobile. Metoda de căutare actuală nu oferă o experiență ideală pentru utilizatorii de telefonie mobilă. În principal, acest lucru se datorează faptului că versiunile desktop și mobile ale multor site-uri web nu au conținut corespunzător. Făcând clic pe rezultatul căutării de pe un dispozitiv mobil, puteți duce utilizatorii la o pagină care nu există pe versiunea mobilă. Sau conținutul nu poate fi vizibil pe telefoane mobile. Sau, poate, utilizați o temă WordPress care nu răspunde. Aceasta duce la o experiență proastă a utilizatorului, lucru pe care Google lucrează din greu pentru a-l evita.

Google dorește să facă din internet un loc prietenos cu dispozitivele mobile și mobil-prima indexare este un alt pas în această direcție. De fapt, Google afirmă că unele site-uri sunt deja pe acest index, urmând să fie mai multe de urmărit.

Impactul primelor indexări pentru mobil

Mobil-prima indexare pentru WordPress: Impact

Să lămurim un lucru – Google va accesa versiunea desktop a WordPress, chiar dacă nu aveți un site mobil. Schimbarea continuă înseamnă că Google va analiza în primul rând conținutul mobil pentru a determina clasamentele în viitor. În termeni practici, aceasta înseamnă când vine vorba de prima indexare mobilă pentru WordPress:

 • Versiunea mobilă a site-ului dvs. WordPress devine versiunea principală a site-ului dvs. (cel puțin pentru motoarele de căutare). Google va căuta mai întâi versiunea mobilă și va reveni la versiunea desktop doar atunci când o versiune mobilă nu este disponibilă. Prin urmare, un site cu un clasament mobil mai bun va apărea mai mare decât unul cu clasament mobil mai mic, chiar și atunci când se începe o căutare pe un desktop.
 • Versiunea mobilă a WordPress-ului dvs. va începe să aibă o influență mai mare asupra brandingului site-ului dvs. web.
 • Webmasterii vor observa o creștere a accesului la crawling Smartphone Googlebot. În consecință, fragmentele care apar în rezultatele căutării vor fi din paginile dvs. mobile. Același lucru va fi cazul cu conținutul din paginile din cache Google.
 • Acest lucru nu vă lasă cu nicio altă opțiune, ci pentru a vă asigura că WordPress-ul dvs. este mobil. De fapt, în funcție de publicul de care aveți grijă, o abordare primă mobilă poate o alternativă mai bună. Nu uitați, Google consideră deja prietenia mobilă a site-ului dvs. ca fiind factor de clasare.

Pregătirea site-ului dvs. WordPress pentru primul mobil pentru index

Singurul lucru care este plăcut cu Google este că, de fiecare dată când există o schimbare majoră în algoritmii de căutare, vă spun cum să te pregătești pentru asta.

1. Design responsiv

Dacă utilizați deja o temă WordPress receptivă sau dacă aveți un servirea dinamică site-ul în loc, nu trebuie să faceți nimic mai mult pentru această parte a primelor indexări mobile pentru WordPress. Va trebui doar să vă asigurați că conținutul și marcajul sunt aceleași pe ambele versiuni ale site-ului dvs. WordPress.

Un design web responsiv (RWD) este o configurație în care serverul trimite întotdeauna același cod HTML tuturor dispozitivelor și CSS este utilizat pentru a modifica randarea paginii pe dispozitiv.

O servire dinamică este o configurație în care serverul răspunde cu HTML diferite (și CSS) pe aceeași adresă URL, în funcție de agentul utilizator care solicită pagina..

Mobile-first Indexing for WordPress: Implementați site-uri mobile

2. Examinați conținutul dvs.

Dacă se întâmplă că conținutul principal și marcajul sunt diferite, atunci asigurați-vă că marcajul structurat este același atât pentru versiunile desktop cât și pentru cele mobile. Adesea, webmasterii elimină bucăți de date structurate de pe site-ul mobil. Acest lucru nu se va mai califica drept o bună practică. Va trebui să o adăugați pe toate înapoi. Actualizați, de asemenea, adresele URL din datele structurate din paginile mobile.

Pentru a verifica dacă conținutul este același pe toate versiunile, puteți utiliza Instrument de testare a datelor structurate. Introduceți adresele URL ale ambelor versiuni ale WordPress-ului dvs. și comparați ieșirea pentru a verifica dacă conținutul este același în ambele versiuni. De asemenea, Google vă sfătuiește să săriți adăugând cantități uriașe de marcaj care nu sunt relevante pentru conținutul documentului.

Mobile-first Indexing for WordPress: Instrument de testare a datelor structurate

În continuare, vizitați robots.txt.tester pentru a verifica dacă fișierul dvs. robots.txt blochează crawler-urile Google de la URL-uri specifice de pe site-ul dvs. Acest instrument verifică dacă versiunea dvs. mobilă este accesibilă Googlebot.

3. Metadate

Metadatele oferă indicii pentru motoarele de căutare despre conținutul unei pagini. Prin urmare, ar trebui să fie prezent pe ambele versiuni ale site-ului. Precauții simple, cum ar fi titluri similare și meta-descrieri de pe toate paginile din ambele versiuni ale WordPress-ului dvs. pot merge mult.

4. Legături interne

Nu este necesar să faceți modificări pentru conectarea cu URL-uri mobile separate (site-uri cu punctele m). Dacă utilizați URL-uri mobile separate, păstrați link-ul existent rel = canonical, apoi link rel = elemente alternative între cele două versiuni.

5. Limbi

Dacă WordPress-ul dvs. este multilingv, verificați linkurile hreflang pe URL-uri mobile separate. Va trebui să faceți legătura între adresele URL pentru mobil și desktop.

6. Gazduire

Dacă versiunea mobilă a site-ului dvs. WordPress este pe o gazdă separată, asigurați-vă că serverele gazdă pot gestiona o posibilă creștere a ratei de accesare.

7. Verificare

Nu este suficient verificați site-ul desktop singur pe consola de căutare Google pentru prima indexare mobilă pentru WordPress. Va trebui să trimiteți versiunea mobilă a WordPress-ului dvs. și la consola de căutare Google pentru verificare.

8. Concentrați-vă pe SEO

Rețineți că Google va continua să indexeze versiunea desktop, chiar și în timp ce o verifică din punctul de vedere al unui utilizator mobil. Așadar, continuați cu conținut de top și practici SEO.

9. Prietenie mobilă

Este esențial să vă faceți WordPress-ul mobil pentru a vă asigura că sunteți pregătit pentru prima indexare mobilă pentru WordPress. Google consideră un site web mobil, atunci când un utilizator de telefonie mobilă poate încărca toate părțile de conținut de pe pagina ta, poate citi textul fără a fi nevoie de zoom sau de fixare și poate atinge orice buton ușor.

Asigurați-vă că versiunea dvs. mobilă trece Test de prietenie mobilă. Este important de menționat aici că Google acceptă acum conținut care este ascuns în urma filei și a acordeurilor pentru a le împacheta în mai mult conținut. Dacă utilizați ferestre pop-up pe telefoane mobile, trebuie să știți că pop-up-urile pot afecta SEO.

Cuvinte finale pe prima indexare mobilă pentru WordPress

Fără îndoială, adoptarea primelor indexări pentru WordPress (și pentru toate site-urile web) reprezintă o schimbare majoră pentru proprietarii de site-uri și profesioniștii SEO. Dar nu este nevoie imediată de îngrijorare, mai ales nu cu această listă de sfaturi pentru a vă pregăti pentru prima mobilă indexare pentru WordPress.

Trecerea la primul index pentru mobil este de așteptat să fie treptată, permițând timp pentru site-urile web să se adapteze la noua abordare. Google va evalua fiecare site în mod independent pentru a verifica dacă este pregătit pentru schimb, mutându-l când este gata. Deși nu există o perioadă de timp în vigoare pentru a finaliza procesul, este o convorbire de trezire pentru toate site-urile web să inițieze procese pentru a se clasifica pe primul index pe mobil.

Aveți întrebări despre prima indexare mobilă pentru WordPress? Cum îți poți pregăti site-ul? Sau orice alte sfaturi pe care credeți că ar trebui să le adăugăm? Sună în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map