De fleste av oss er klar over at søkemotorer som Yahoo og Google har en massiv indeks som går på millioner av sider. Dette gjør det mulig for dem å finne og tjene opp innhold som er relevant for et søk. Unødvendig å si at hvis du vil at nettsidene dine skal finne et sted i søkeresultatene, må du først sørge for at de er inkludert i indeksen. Men fremover må du også vurdere første indeksering av mobil for WordPress.


Søkemotorer fungerer ved å bruke komplekse algoritmer som er i stadig utvikling. Google for en jobber kontinuerlig med å forbedre søkealgoritmen for å tilby brukerne en best mulig søkeopplevelse. Som en del av denne prosessen beveger Google seg gradvis mot en mobil-indeks gradvis. Men ikke bekymre deg – det er noen få enkle trinn du kan følge for å forberede indeksindeks for mobil først for WordPress.

Hva er Mobile First Indexing?

Mobil-første indeksering for WordPress: Hva er det?

Frem til nylig søkte de fleste mennesker etter innhold på internett fra stasjonære PC-er. Så naturligvis var Googles søkealgoritmer rettet mot og håndterer disse søkene fra stasjonære maskiner. Søkeresultatene fra ‘desktop index’ ble deretter justert for mobilrangeringsfaktorer. Uansett om et søk starter på et skrivebord eller en mobil, vil Googlebot se innenfor denne ‘skrivebordsindeksen’ for å finne de aktuelle websidene.

Google er nå endre tilnærming, det vil begynne å søke på nettet fra en mobil-første nettleservisning, noe som betyr at du må tenke på mobil-første indeksering for WordPress.

Google vil fortsette å opprettholde en enkelt indeks for alle nettsteder. Samtidig vil den fortsette å finjustere algoritmene sine for å stole mer på mobilinnhold til

  • rangere sider fra det nettstedet
  • å forstå strukturerte data
  • for å vise utdrag fra den siden i resultater.

Denne søkemetoden vil bli brukt for søk initiert selv fra stasjonære maskiner.

For å finne ut om et nettsted er klart for inkludering i den første mobile indeksen, bruker Google “klassifiserere”. Klassifiseringer bestemmer hvor lik eller sammenlignbar en mobil vs desktop side er med tanke på innhold, lenker, skjema, multimedia, osv..

Hvorfor skiftet til en indeks med en første mobil?

Googles endring i tilnærming er et svar på den betydelige endringen mot søk fra mobile enheter. Den nåværende søkemetoden gir ikke en ideell brukeropplevelse for mobile brukere. Dette skyldes hovedsakelig at stasjonære og mobile versjoner av mange nettsteder ikke har samsvarende innhold. Hvis du klikker på et søkeresultat fra en mobilenhet, kan brukerne føre til en side som ikke finnes i mobilversjonen. Eller innholdet er kanskje ikke synlig på mobiler. Eller bruker du kanskje et WordPress-tema som ikke er responsivt. Dette resulterer i en dårlig brukeropplevelse, noe Google jobber hardt for å unngå.

Google er opptatt av å gjøre internett til et mobilvennlig sted, og indeksering for første mobil er enda et skritt i den retningen. Faktisk uttaler Google at noen nettsteder allerede er på denne indeksen, med mer å følge.

Effekten av Mobile-første indeksering

Mobil-første indeksering for WordPress: Impact

La oss gjøre en ting tydelig – Google vil gjennomsøke skrivebordsversjonen av WordPress selv om du ikke har et mobilnettsted. Det pågående skiftet betyr ganske enkelt at Google først og fremst vil se på mobilinnholdet for å bestemme rangeringer i fremtiden. Rent praktisk betyr dette når det gjelder indeksering av mobile enheter for WordPress:

  • Mobilversjonen av WordPress-siden din blir den primære versjonen av nettstedet ditt (i hvert fall for søkemotorer). Google vil først søke på mobilversjonen, og vil falle tilbake til skrivebordsversjonen bare når en mobilversjon ikke er tilgjengelig. Derfor vil et nettsted med en bedre mobilrangering vises høyere enn ett med mindre mobilrangering, selv når et søk blir startet på et skrivebord.
  • Mobilversjonen av WordPress din vil begynne å ha mer innflytelse på merkevarebyggingen av nettstedet ditt.
  • Webmastere vil merke en økning i gjennomgangen etter Smarttelefon Googlebot. Følgelig kommer kodebittene som vises i søkeresultatene fra mobilsidene dine. Det samme vil være tilfelle med innhold på Google-hurtigbuffersider.
  • Dette lar deg virkelig ikke ha noe annet valg enn å sikre at WordPress din er mobilvennlig. Avhengig av hvilket publikum du imøtekommes, er en mobil-først tilnærming kanskje det bedre alternativet. Ikke glem, Google anser allerede mobilvennlighet på nettstedet ditt som et rangeringsfaktor.

Prepping ditt WordPress nettsted for Mobile-første indeks

Det eneste som er fint med Google er at når det skjer en stor endring i søkealgoritmer, så forteller de deg hvordan du gjør deg klar for det.

1. Responsiv design

Hvis du allerede bruker et responsivt WordPress-tema, eller hvis du har et dynamisk servering nettstedet på plass, trenger du virkelig ikke gjøre noe mer for denne delen av mobil-første indeksering for WordPress. Du trenger bare å forsikre deg om at innholdet og merkingen er det samme på begge versjonene av WordPress-nettstedet.

En Responsive web design (RWD) er et oppsett der serveren alltid sender den samme HTML-koden til alle enheter og CSS brukes til å endre gjengivelsen av siden på enheten.

En dynamisk servering er et oppsett der serveren svarer med forskjellige HTML (og CSS) på samme URL, avhengig av brukeragenten som ber om siden.

Mobil-første indeksering for WordPress: Implementere mobile nettsteder

2. Gå gjennom innholdet

Hvis det skjer at det primære innholdet og markeringen er forskjellige, må du forsikre deg om at den strukturerte markeringen er den samme for både desktop- og mobilversjoner. Ofte fjerner webansvarlige betydelige deler av strukturerte data fra mobilnettstedet. Dette vil ikke lenger kvalifisere som god praksis. Du må legge til alt sammen. Oppdater også URL-ene i de strukturerte dataene på mobilsidene.

For å sjekke om innholdet er det samme i alle versjoner, kan du bruke Strukturert datatestverktøy. Skriv inn nettadressene til begge versjonene av WordPress din og sammenlign utdataene for å sjekke om innholdet er det samme i begge versjonene. Google anbefaler også at du hopper over å legge til enorme mengder markering som ikke er relevant for dokumentets innhold.

Mobil-første indeksering for WordPress: Strukturert datatestverktøy

Neste, besøk robots.txt.tester for å sjekke om robots.txt-filen din blokkerer Googles webcrawlere fra spesifikke nettadresser på nettstedet ditt. Dette verktøyet bekrefter at mobilversjonen din er tilgjengelig for Googlebot.

3. Metadata

Metadata gir tips til søkemotorer om innholdet på en side. Derfor bør den være til stede på begge versjoner av nettstedet. Enkle forholdsregler som lignende titler og metabeskrivelser på alle sider i begge versjonene av WordPress, kan gå langt.

4. Interne lenker

Det er ikke nødvendig å gjøre endringer for sammenkobling med separate mobil-nettadresser (m.-dot-nettsteder). Hvis du bruker separate mobil-nettadresser, beholder du den eksisterende lenken rel = canonical, og kobler deretter rel = alternative elementer mellom de to versjonene.

5. Språk

Hvis WordPress din er flerspråklig, sjekk hreflang-lenker på separate mobil-nettadresser. Du må koble mellom mobil- og stasjonære nettadresser hver for seg.

6. Hosting

Hvis mobilversjonen av WordPress-nettstedet ditt er på en egen vert, må du sørge for at vertsserverne kan håndtere en mulig økning i gjennomsøkingsfrekvensen.

7. Bekreftelse

Det er det ikke nok til bekrefte skrivebordets nettsted alene på Google-søkekonsollen for indeksering av første mobil for WordPress. Du må sende inn din mobile versjon av WordPress i tillegg til Googles søkekonsoll for bekreftelse.

8. Fokus på SEO

Husk at Google vil fortsette å indeksere skrivebordsversjonen, selv mens du sjekker den ut fra en mobil brukers synspunkt. Så fortsett med topp innhold og SEO-praksis.

9. Mobil vennlighet

Det er viktig å gjøre WordPress mobilvennlig for å sikre at du er klar for førsteindeksering av mobilen for WordPress. Google vurderer et nettsted mobilvennlig, når en mobil bruker kan laste inn alle deler av innholdet på siden din, lese teksten uten å måtte zoome eller klype, og kan trykke lett på en hvilken som helst knapp.

Forsikre deg om at mobilversjonen din passerer mobilvennlighetstest. Det er viktig å merke seg at Google nå godtar innhold som er skjult bak faner og trekkspill for å pakke inn mer innhold. Hvis du bruker popup-vinduer på mobiler, må du vite at popup-vinduer kan påvirke SEO.

Avsluttende ord på mobil-første indeksering for WordPress

Ingen tvil om at adopsjonen av mobil-første indeksering for WordPress (og alle nettsteder for den saks skyld) er en stor endring for nettstedseiere og SEO-fagfolk. Men det er ikke noe øyeblikkelig behov for bekymring, spesielt ikke med denne listen over tips for å forberede mobilen første indeksering for WordPress.

Overgangen til mobil-første indeks forventes å bli gradvis, noe som gir tid for nettsteder å tilpasse seg den nye tilnærmingen. Google vil evaluere hvert nettsted uavhengig for å sjekke om det er klart for skiftet, og flytte det når det er klart. Selv om det ikke er noen tidslinje på plass for å fullføre prosessen, er det en vekker for alle nettsteder å sette i gang prosesser for å rangere høyt på den første mobile indeksen.

Har du noen spørsmål om indeksering av mobile først for WordPress? Hvordan kan du gjøre nettstedet ditt klart? Eller noen andre tips du mener vi bør legge til? Lyd av i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me