Hvordan skrive bedre titler og taglines for WordPress

Det er over en milliard nettsteder online, med mer lansering hver dag. Hvis du er ny på å bygge og administrere et nettsted, kan du bli overveldet av den mengden konkurranse. Hvordan får du nettstedet til å skille seg ut, og tiltrekke deg din del av trafikken?


Det første trinnet i å bli lagt merke til er å ha en iøynefallende tittel og kreativ tagline. Siden dette er de første elementene leserne dine vil se, vil du gjøre en umiddelbar innvirkning. Å ha en tittel og en tagline som fokuserer på ditt formål og merkevare gir deg en fordel i forhold til andre nettsteder som konkurrerer om det samme publikums oppmerksomhet.

I dette innlegget skal vi utforske hva WordPress-titler og taglines er og hvordan de påvirker nettstedet ditt. Vi vil også diskutere hvordan du oppretter en tittel og en tagline som definerer merkevaren din og er optimalisert for søkemotorer. La oss komme i gang!

Hva er WordPress-titler og taglines?

Skjermbilde av WPExplorer tittel og tagline.

Tittelen og taggen på nettstedet ditt er vanligvis det første besøkende vil se. Den gir deg navnet på bloggen og sier nøyaktig hva du finner når du besøker nettstedet – kortfattet, nøyaktig og profesjonelt.

Som du sikkert kan gjette, din tittel er navnet på nettstedet ditt. Det er slik folk identifiserer merkevaren din og hvordan de søker etter deg på nettet. På den annen side din slagord er en kort uttalelse som ligner på en undertittel eller reklameslagre, ofte plassert rett under tittelen. Det fungerer som en kort beskrivelse av hva nettstedet ditt handler om og hvorfor det eksisterer.

Å kombinere en sterk tittel med en tydelig, beskrivende tagline gir nettstedet ditt en fordel når du prøver å fange oppmerksomhet fra publikum. Se på vår egen tittel- og tagline-kombinasjon ovenfor. Det gir navnet på nettstedet, mens det også tydelig og konsist forklarer hva du kan forvente av innholdet vårt (temaer, plugins og guider).

Det kan ta tid å komme med en godt laget tittel og tagline, men det er absolutt verdt innsatsen. Disse to enkle tekstbitene kan hjelpe deg med å skille seg ut fra lignende nettsteder. De forteller også leserne dine hva nettstedet ditt handler om, samt hvilken tone og stil du kan forvente. Det beste av alt, når du gjør det riktig, kan du bruke tittelen og taggen for å forbedre WordPress Search Engine Optimization (SEO).

Hvordan lage bedre titler og taglines for WordPress

Når du bestemmer deg for hvordan du merker nettstedet ditt, bør du begynne med en passende tittel. Når du har tittelen klar, kan du opprette en tagline som kompletterer den, og deretter optimalisere begge elementene for SEO-formål. La oss snakke om hvordan du får gjort disse oppgavene.

Trinn 1: Velg nettstedets tittel

Det kan være skummelt å komme på en webside-tittel, fordi det vil være det første inntrykket kundene får av nettstedet ditt. Tenk på det på denne måten: tittelen er merkevaren din. Det er slik folk kjenner deg igjen i alle de andre nettstedene der ute.

Nøkkelen til å komme med en sterk tittel er å forstå hva målene for nettstedet ditt er. Er det en personlig blogg? Eller kanskje du starter en e-handelsbutikk, en ideell organisasjon eller en online portefølje. Uansett er det lettere å finne en tittel hvis du er klar over nettstedets formål.

Trenger du hjelp med å finne et nettstednavn?

Når du vet hva nettstedet ditt handler om, er det lettere å komme med mulige navn. Men hvis du fremdeles har det vanskelig, kan du prøve disse:

 • Bruk adjektiver eller uttrykk som beskriver deg, eller ord eller uttrykk som beskriver hva du gjør. La oss for eksempel si at du har en gjør-det-selv-blogg om en rekke ting du er flink til å gjøre og kan hjelpe folk med. Du kan kalle bloggen din “Jack (eller Jill, eller navnet ditt) på All Trades”.
 • Feilaktig stavefeil eller oppfinne ord som er relatert til hvem du er eller hva du gjør. Tilbyr du saksbasert ordbok og synonymordbok? Ring nettstedet ditt “Dictosaurus”. Bli kreativ!
 • Prøv å bruke en ordgenerator eller en synonymordbok for nye ideer.

Husk nettstedets formål i tankene. Det er greit å bruke noe morsomt og sprøtt for en personlig blogg, men du bør ha noe minst forståelig (og litt profesjonelt) for en bedriftsnettsted.

Hvis nettstedet ditt er din online portefølje eller et middel til å markedsføre frilansingsvirksomheten din, er et godt alternativ å bruke ditt eget navn til tittelen – for eksempel yourname.com. Dette kan slå deg som for fremover, men det vil fortelle folk hvem du er uten at de i det hele tatt trenger å grave seg inn i profilen din. Dette gjør at du kan bygge deg selv og din autoritet som merkevare. Neil Patel, for eksempel har posisjonert seg som en online markedsføringsguru ved å merke navnet sitt:

Neil Patels hjemmeside med egen merkevare

Trinn 2: Lag en god tagline

Taglines kan være tøffere å lage enn titler. Du vil være sikker på at din oppsummerer nettstedet ditt. Hvis du kan finne en smart måte å gjøre det ved å bruke et ord på ord eller allitterasjon, er det greit. Å konsist beskrive innholdet på nettstedet ditt vil imidlertid være bedre enn en smart ordspill som ikke forteller leserne hva de kan forvente. Så selv om taglinjen din vises etter tittelen din, er den akkurat som, om ikke mer, viktig siden taglines:

 1. Oppgi kontekst for tittelen din, hvis den ikke allerede tydelig viser hva du gjør.
 2. Legg vekt på eller trekke oppmerksomhet til formålet med nettstedet ditt.
 3. Angi tonen for nettstedet ditt.
 4. Inneholder nøkkelord som hjelper nettstedet ditt å vises i søk.

Du kan ha den kuleste tittelen i verden – si for eksempel Shiny Betrayed Dinosaur – men uten en tagline vil ikke folk vite at nettstedet ditt er en personlig reiseblogg om opplevelsene dine med å utforske nye og spennende steder.

Taglineen din er det som er kjent i markedsføring som en unik selgerproposisjon. Det er slik du kan vise besøkende hva fordelen ved å sjekke ut nettstedet ditt vil være, og svare på spørsmålet om hva som ligger i det for dem. Hvis de ikke vet hvorfor nettstedet ditt er her, eller hvordan det er relevant for dem, er sjansen stor for at de ikke vil besøke.

Hva er stilen på nettstedets innhold? Har du vittige uttalelser og punchy humor? Viser du frem ferdighetene dine som designer eller tekniker? Er du oppegående, sarkastisk, saklig? La det vises i taglinjen – besøkende får en smak av hva de er inne på.

Kommer opp med en god tagline

En god tagline vil ikke bare trekke besøkende inn, men også hjelpe dem å huske deg. De beste taglines har følgende trekk:

 1. Hold det kort: Uansett hvordan du kommer på det, anbefaler vi at du holder kortlinjen. Du ønsker å gjøre maksimal effekt med en gang, og en lang, ruslende tagline vises ikke fullt ut i søkeresultatene. Prøv å ikke bruke mer enn 60 tegn, fordi det er det som vil vises i søkeresultatene. Å være kortfattet er mer effektivt enn å være lang og ruslende.
 2. Ikke gjenta: De gir styrke til tittelen uten å gjenta den. Husk at du gir kontekst for nettstedets tittel og utdyper formålet og målene for nettstedet.
 3. Vær annerledes og fengende: Du vil si noe om deg selv som andre bloggere eller forretningsfolk ikke sier. For å skille seg ut, bruk tid på å forske på konkurransen. Hvis taglinjen din kan uttrykke det andre ikke allerede sier, eller gi uttrykk for noe på en ny og unik måte, vil stemmen og merkevaren din være mer minneverdig.

Det er også nyttig å finne ut hvem målgruppen din er. Hva slags lesere håper du å tiltrekke deg? Hvilken fordel vil du gi dem? Dette vil hjelpe deg med å komme opp med en tagline som skiller seg ut i et søk. Trenger du litt mer hjelp? Prøv Shopifys gratis slagordmaker å komme i gang.

Hvorfor er en god tittel og tagline så viktig?

Tittel & tagline SEO

Som vi nevnte tidligere, er det mye konkurranse på internett. De siste årene har det vært en eksponentiell økning i mengden innhold tilgjengelig online. I følge en infografikk fra 2014 fra Uberflip, hver dag sendes det nesten 145 milliarder e-poster, 2,73 millioner blogginnlegg publisert og 500 millioner tweets – for ikke å snakke om alle timene med video lastet opp til YouTube eller nyhetsartikler publisert. Tenk hvor mye det har økt det siste året!

Med så mange mennesker som skaper og markedsfører så mye innhold, får folk til å bry seg om din innholdet har blitt mye vanskeligere. Å ha en tittel og en tagline som fanger lesernes oppmerksomhet og er relevante for nettstedet ditt, vil hjelpe deg å trekke flere besøkende og skille seg ut fra mengden.

Optimalisering av søkemotorer

For å hjelpe deg med å holde dine egne blant konkurransen, bør du vurdere søkemotoroptimalisering (SEO) – det vil si å bruke bestemte nøkkelord for å sikre at nettstedet ditt vises høyt på listen over søkeresultater for å få flest mulig besøkende. Selv om du ikke bare bør stole på at søkemotorer genererer trafikk på nettstedet, er de fortsatt et nyttig verktøy.

Søkemotorer ser etter nøkkelord, så å ha relevant innhold med passende koder vil hjelpe – men å gjøre tittelen og / eller tagline SEO klar vil gi bedre resultater. Titler fungerer vanligvis som merkenavn og har ikke alltid plass til nøkkelord, så de fleste SEO vil skje i taglinjen din – sørg for at de er relevante og at tagline fremdeles gir mening!

Slik legger du til en SEO-vennlig tittel og tagline til WordPress

Det er en langvarig debatt om hvorvidt det er viktigere for titler å være tydelig eller smart. Når det gjelder nettstedet ditt, bør den avgjørende faktoren være dens innvirkning på SEO. Sammen med å gi kontekst og angi tonen for nettstedet ditt, gjør det mulig med titler og tagliner å bruke nøkkelord for å øke søkerangeringene. Heldig for ditt, det er flere måter å legge til SEO-vennlige titler og taglines på nettstedet ditt.

Alternativ 1: Bruk WordPress ‘innebygde tittel og tagline

WordPress inkluderer innebygde alternativer for nettstedets tittel og tagline. Du burde faktisk ha valgt nettstedstittelen da du først installerte WordPress. For å gjøre endringer eller legge til en tilpasset tagline, logger du ganske enkelt på WordPress-dashbordet og navigerer til Innstillinger> Generelt:

Generelle WordPress-innstillinger: Tittel og tagline

Eller du kan klikke på Utseende> Tilpass for å gå til tilpasningstypen for live tema I vårt elegante WordPress-tema for blogging er nettstedets tittel og tagline det aller første tilpasningsalternativet.

tema-tilpasning-titler

I elegante (og andre premium WordPress-temaer) kan taglinjen være skjult som standard, så du må sannsynligvis aktivere en innstilling hvis du vil vise den. For Chic er alternativet rett i seksjonen om tilpasning av generelle temainnstillinger under Header-alternativer. Bare merk av i ruten og klikk lagre.

vis tematikonbeskrivelse

Alternativ 2: Bruk en WordPress SEO-plugin

Men disse titlene er ofte ikke det beste alternativet, siden standardtittel og tagline vil gjelde for hele nettstedet. For å virkelig forbedre SEO-en din, vil du få hjelp av en plugin. Vi personlig bruker og anbefaler Yoast SEO-plugin, som du kan få gratis fra WordPress-plugin-lagringsstedet.

Yoast SEO-plugin

Når du er installert, hold musepekeren over den nye SEO menyelement i WordPress-oversikten, og klikk deretter på Titler & Meta. Herfra kan du legge til bedre standard SEO-vennlige titler og taglines til de forskjellige delene av nettstedet ditt – inkludert hjemmesiden, tilpassede innleggstyper (dette gjelder hvis WordPress-temaet inkluderer porteføljer, attester, personale, arrangementer osv.), Taksonomier (det er kategoriene, taggene og mer), arkiver og diverse sider (dette vil vanligvis være 404 og søkeresultatene).

Yoast SEO: Titler & Meta

WordPress SEO av Yoast inkluderer tonn variabler for å gjøre det enkelt å automatisere titlene og metabeskrivelsene (som er som taglines for alle sider og innlegg). Dette er en må ha funksjon, siden du sannsynligvis ikke vil at alle bloggkategorisidene dine skal ha den samme tittelen og taglinebeskrivelsen. Her er et eksempel på hvordan vi formaterer blogginnleggstitlene våre på WPExplorer:

SEO-titler: Variable titler

Vi har konfigurert blogginnleggene våre slik at de bruker %% title %% variabelen etterfulgt av nettstedets navn som standard. Men Yoast har også individuelle alternativer per side og per innlegg for å overstyre standardverdiene du har valgt ovenfor. For å endre tittel- eller metabeskrivelsesformat, bare åpne siden eller innlegget og bla nedover under innholdet. Du bør se en WordPress SEO-innstillingsboks som denne:

Legg til tilpasset innleggstittel og meta

Herfra kan du sjekke generell SEO (se om de ønskede søkeordene dine er nok i siden eller innlegget ditt, kjøre en sideanalyse osv.), Men du kan også se om standard SEO-tittelen din fungerer, og du kan legge til en tilpasset metabeskrivelse også. Hvis du ser på bildet over, kan du se at tittelen faktisk er litt for lang, så vi bør sannsynligvis legge til en tilpasset en, og vi har allerede lagt til i en tilpasset meta i stedet for å bruke standard (som ville vært den første 156 tegn på innlegget, siden vi satte metaforene til %% utdrag %%).

WordPress SEO av Yoast har mange andre gode SEO-funksjoner, og hvis du virkelig vil lære mer, bør du sjekke ut deres kunnskapsbase. Det er detaljerte instruksjoner om hvordan du bruker alle de andre SEO-alternativene!

Konklusjon

Å ha en god tittel og tagline for nettstedet ditt er nødvendig for å skille deg ut fra mengden og føre trafikk til nettstedet ditt. Med tipsene vi har gitt deg ovenfor, trenger det ikke å være skummelt å komme med tittelen og taglinjen din. Det kan faktisk bli mye moro! Har du en tittel eller tagline som du er spesielt stolt av? La oss høre det – legg inn i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map