Nettsteder kommer i alle forskjellige størrelser. Og jo større et nettsted, jo vanskeligere blir det å navigere gjennom nettstedet uten effektive navigasjonsmenyer. Nå er det fra et menneskelig perspektiv. Fra perspektivet til en gjennomsøker (en bot sendt av søkemotoren for å sjekke ut nettstedet ditt), er det veldig aktuelt.


Et nettstedskart ligner veldig på et ekte kart. Betrakt det som et e-kart for søkemotorer, det hjelper søkemotorer med å finne og få tilgang til alle fordeler på nettstedet ditt enkelt.

Hvorfor er de viktige ?

 • Nettstedet ditt er virkelig stort eller har mye innhold under mange forskjellige kategorier. Når nettsteder blir større, gjør det det vanskeligere for søkemotorer å navigere og gjennomgå nyere innhold.
 • Hvis du har mye innhold som er dårlig knyttet til hverandre, hvis du har noe innhold som er isolert fra nettstedet ditt. Dette innholdet, som ellers ikke har noen referanse, er i utgangspunktet et foreldreløst og har ingen tilgang til tilgang for en besøkende. La oss et øyeblikk anta at dette isolerte innholdet mangler innkommende lenker fra andre nettsteder også. I en slik situasjon, hvis søkemotorer ikke oppgir en kobling for dem, vil de være totalt isolert uten trafikk overhodet. Et nettstedskart vil dekke ikke-referert, isolert innhold på nettstedet ditt.
 • Sitemaps tar også hensyn til nettsteder ‘rich media-informasjon og metadata. Dette hjelper søkemotorer til å forstå hva nettstedet ditt handler om, og også viktigheten av bestemte nettadresser på nettstedet ditt i forhold til andre nettadresser på det samme nettstedet.
 • Google informerer oss også om at nettstedkart kan hjelpe nettstedene selv, selv om et nettstedskart ikke garanterer at hver webside er indeksert.

Kort sagt er det definitivt bedre å ha nettstedkart enn det er, ikke å ha dem. De gjør jobben til en søkemotor litt enklere, og de fleste nettadministratorer som sender inn sitemaps har en tendens til å dra nytte av det oftere enn ikke.

Hvordan lager du et nettstedskart ?

Du kan enten opprette den ved hjelp av en dedikert plugin for sitemaps, eller du kan bruke en søkemotoroptimaliseringsplugin. Gitt at mange WordPress-bloggere bruker Yoast SEO (tidligere kjent som WordPress SEO), vil jeg begynne med å diskutere hvordan vi kan lage og sende inn nettstedskart ved å bruke Yoast SEO.

Yoast SEO

Hvis du bruker en søkemotoroptimaliseringsplugin enten Yoast SEO eller noe lignende, trenger du normalt ikke å gjøre noe. Generering av nettkart er vanligvis aktivert som standard.

YoastXML

Det er ikke tilstrekkelig å bare opprette nettkartene – søkemotorer må varsles om endringen. Yoast gjør dette enkelt, siden pluginen automatisk pinger Google og Bing.

Yoast SEO produserer også et XML-stilark som kan leses som en HTML-fil. Viktigheten av dette ligger i det faktum at du faktisk kan bekrefte at de riktige URL-ene er representert og inkludert med passende prioritet i nettstedkartene..

Stylet-XML-Sitemap

Det er viktig å sikre at nettstedskartet ditt blir ofte oppdatert, eller minst like ofte som du publiserer nye innlegg i det minste. Fra XML-stilarket over vil du legge merke til at det er en prioriteringsvurdering for hver URL, en frekvens for generering av nettstedskart med antall bilder og den siste endringsdatoen som er angitt..

All denne informasjonen er veldig relevant for søkemotorrangeringene. For eksempel friskheten til innholdet ditt inkludert endringsmengden på nettstedet ditt, hyppigheten av endringen og hvor gammelt innholdet er. Alle disse tre faktorene kan ha stor innvirkning på nettstedets rangeringer av søkemotorer.

Du kan lese dette utmerkede innlegget på Moz om Googles retningslinjer når det gjelder innholdets friskhet. Å holde innholdet oppdatert og relevant sammen med hyppig generering av nettstedkart er veldig effektivt for å sikre at innholdet ditt aldri mister bakken på søkerangeringene fordi innholdet kan betraktes som foreldet..

XML Sitemap Generator

En annen plugin som jeg ønsker å introdusere er XML Sitemap Generator. På sjansen for at du ikke bruker Yoast SEO og den nåværende plugin-modulen for søkemotoroptimalisering ikke gir et områdekart. Denne pluginen oppretter et nettstedskart som er lagret og gjort tilgjengelig for søkemotorcrawlers. Som du kan se fra skjermdumpen nedenfor, er nettstedets nettstedskart lagret på arnebranchhold.de/sitemap.xml.

XML1

XML Sitemap Generator varsler Google og Bing automatisk på samme måte som Yoast SEO-plugin. Nettkartets nettadresse er lagt til robots.txt-filen som den første destinasjonen til søkemotorboter for å finne mer informasjon om nettstedet (og i tilfelle du lurte på, er robots.txt-filen i utgangspunktet det som forteller søkemotorer hvilke URL-er som ikke skal gjennomgå , der som et områdekart er designet for å gjøre nøyaktig motsatt).

Med XML Sitemap-generator-plugin kan du spesifisere hvilket av følgende som er inkludert i nettstedskartet. På samme måte kan du også ekskludere visse spesifikke innlegg og visse kategorier:

 • hjemmeside
 • innlegg
 • Sider med innlegg på flere sider
 • Statiske sider
 • kategorier
 • Arkiv
 • Forfattersider
 • Tagg sider

Bortsett fra muligheten til å bestemme hvilke deler av nettstedet ditt som blir inkludert som en del av nettstedkartene dine, kan du også tilordne spesifikke verdier av prioritet og frekvens for generering av nettstedskart for hver av de nevnte aspektene ved et WordPress-nettsted.

Manuelle nettkart

Begge programtilleggene sender automatisk områdekartet ditt til søkemotorer, slik at du ikke trenger å gjøre det. Nå er sjansen stor for at dette vil fungere perfekt. Men av en eller annen grunn hvis de ikke gjør det, og lykken din er så rått som min;), kan du alltid laste ned en kopi av nettstedskartet ditt og laste det opp til Google Search Console eller du kan gjøre det fra Googles webmasterkonto. Og hvis du heller ikke vil bruke en plugin til generering av nettstedskart, kan du bruke den denne nettkartgeneratoren på nettet.

Det er en ganske enkel prosess, men det er tidkrevende å generere sitemaps og sende dem manuelt. Det er en mye mer produktiv bruk av tiden din å bruke en av de to programtilleggene som er nevnt i dette innlegget for å opprette og ofte oppdatere sitemaps. Dette vil holde nettstedet ditt alltid innenfor rammen av Googles søkeobjektiv (og gi deg mer tid til innholdsoppretting!).

Lagt fordeler

Mange nettsteder driver nå med innholdssyndikering, og noen stjeler til og med aktivt innhold og legger ut det på sine nettsteder uten noen formell tillatelse fra nettstedseieren (også kalt innholdsskraping). På grunn av nye endringer som er innarbeidet i Googles søkealgoritmer, straffes nettsteder som kopierer innhold ganske hardt. Dette er en god ting – vi trenger bare å sikre at nettstedets arbeid blir anerkjent som den opprinnelige innholdsgeneratoren.

Hvis du oppretter sitemaps når du publiserer nye innlegg, kan du gjøre akkurat det. Uansett hvor mange ganger innholdet på nettstedet ditt blir stjålet, vil Googles søkeresultater gjenspeile det faktum at alt innhold stjålet fra nettstedet ditt, med rette er ditt.

Siste tanker

Det blir stadig mer vekt på å utvikle bedre maskinlæringsbaserte algoritmer, søkemotorer som Google blir bokstavelig talt smartere. Men uansett hvor smarte de blir, kan et nettstedskart alltid hjelpe crawlerne til å oppføre seg intelligent, og det gir deg litt kontroll over hvor alvorlig en søkemotor tar de forskjellige delene av nettstedet ditt. Skål ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me