Hvordan bruke Yoast SEO til å styrke rangeringen av søkemotorer

Hvordan bruke Yoast SEO til å styrke rangeringen av søkemotorer

WordPress er enkelt løsningen for å lage et nettsted med kraftig funksjonalitet. Imidlertid er det mye mer å lykkes med plattformen enn å bare starte nettstedet og lene deg tilbake. Du må også publisere det – og en av de beste måtene å gjøre det er gjennom Search Engine Optimization (SEO). Dette er et notorisk vanskelig område å navigere i, spesielt for de uerfarne.


Heldigvis tilbyr WordPress en rekke plugins som kan hjelpe deg med å krysse denne glatte skråningen, som Yoast SEO. De omfattende innstillingene kan hjelpe deg med å optimalisere innholdet ditt og rangere nettstedet ditt mer i resultatene av søkemotoren. Dette kan bidra til å gi deg eksponering, og også forbedre bedriftens konkurranseposisjon.

I denne artikkelen lærer du hva SEO er og hvordan det kan hjelpe deg. Så introduserer vi deg Yoast SEO-plugin-en, og forklarer hvordan den kan brukes til å forbedre rangeringene av søkemotorene dine ved å optimalisere søkeord, metabeskrivelser og lesbarhet. La oss ta en titt!

Hva SEO er (og hvordan det kan hjelpe deg)

Skjermbilde av SEO-resultater.

Når sidene dine rangerer høyt i søkeresultatene, er det mer sannsynlig at brukere ser og klikker på dem.

Optimalisering av søkemotorer er en teknikk som fokuserer på å forbedre nettstedets synlighet på resultatsider for søkemotorer (SERP). Søkemotorer betjener millioner av brukere per dag som søker svar på spørsmålene sine. Hvis du vil at nettstedet skal gi disse svarene, hjelper det å bruke SEO effektivt.

Siden søkemotorcrawler ikke forstår hva som er skrevet på nettstedet ditt, trenger de så mye hjelp som mulig for å finne ut hva det handler om og hvordan de skal vises i SERP-er. Dette kan gjøres på følgende måter:

 • Legge til et passende nøkkelord og bruke det i hele innholdet.
 • Gjør innholdet ditt lesbart av mennesker, og følgelig gjennomgangere.
 • Tilbyr et solid hierarki i innholdet ditt, slik at gjennomsøkere kan kartlegge innholdet ditt effektivt.

Det er mange flere måter å optimalisere innholdet ditt til å rangere høyt. WordPress tilbyr mange verktøy som kan hjelpe, men vi anbefalte å prøve Yoast SEO først.

Vi presenterer Yoast SEO Plugin

Yoast SEO-plugin

Yoast SEO er en WordPress-plugin som lar deg optimalisere innholdet ditt for å være mer søkemotorvennlig, alt fra WordPress-dashbordet. Programtillegget scorer innholdet ditt på to områder: lesbarhet og SEO:

 • lesbarhet: Dette bedømmer hvor enkelt innholdet ditt er for mennesker å lese.
 • SEO: Dette ser på hvor godt nettstedet ditt er optimalisert for gjennomsøkere av søkemotorer.

Yoast SEO fungerer på et trafikklyssystem: Grønn (Flink), Oransje (ok) og rød (Trenger forbedring). Hver spesifikk beregning innenfor de to kategoriene blir også scoret på denne måten, noe som betyr at du er i stand til å se med et øyeblikk hvor optimaliseringsarbeidet ditt er nødvendig. Dessuten inkluderer mange av beregningene råd for å forbedre poengsummen din, og fremheving i etterkant av eventuelle problemområder.

Hvordan bruke Yoast SEO til å styrke søkemotorrangeringene dine (3 enkle tips)

Før du kan styrke søkemotorrangeringene dine, må du installere og aktivere Yoast SEO og sjekke vår omfattende Yoast SEO-konfigurasjonsveiledning for å komme i gang med plugin-modulen. Etter dette kan du lese videre for tre tips som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av dette verktøyet.

1. Legg til et fokusord for å tiltrekke riktig trafikk

Et fokusnøkkelord er samlingen av ord du vil at siden din skal rangere etter i søkemotorer. Det bør undersøkes snarere enn gjettet, og det er viktig å komme i orden siden det direkte påvirker hvordan folk vil finne deg. Dessuten vil all SEO-innsatsen din bygges rundt fokusnøkkelordet ditt – uten ett vil du ikke være i stand til å måle optimaliseringen din nøyaktig.

For å få mest mulig ut av denne strategien kan du også bruke nøkkelord med lang hale. Dette er spesifikke setninger som tilbyr liten konkurranse i søkemotorer – noe som betyr at det riktige valget kan gi deg store trafikkmengder. For eksempel er “sikkerhetskopiering av WordPress” lite spesifikt, og du vil finne dusinvis av nettsteder som bruker det samme søkeordet. Derimot har “sikkerhetskopi av WordPress med UpdraftPlus” mindre konkurranse, noe som betyr at du vil se mer trafikk fra målgruppen..

For å angi et nøkkelord i Yoast SEO, må du først navigere til ønsket innlegg og deretter bla ned til Yoast SEO metakasse:

Fokus nøkkelordboksen i Yoast SEO.

Herfra skriver du nøkkelordet ditt inn i Fokus nøkkelord felt. Du vil se et antall lys aktiveres, noe som indikerer at du nå kan optimalisere innholdet ditt ytterligere. Ikke glem å legge søkeordet ditt til postens permalink.

2. Ta med en metabeskrivelse for å beskrive innlegget ditt

Skjermbilde av WPExplorer metabeskrivelse.

En nøkkelordrik metabeskrivelse kan hjelpe deg med å rangere enda høyere i søkemotorer.

En metabeskrivelse er teksten som vises under den blå lenken i et Google-søk. Dens funksjon er å tvinge besøkende til å klikke seg gjennom til innholdet ditt, så det er enda et avgjørende SEO-aspekt å få rett.

Det er mange egenskaper som kan hjelpe deg med å lage en god metabeskrivelse. For å oppsummere, skal metabeskrivelsen din:

 • Vær rundt 135–160 tegn. Dette gir en anstendig balanse mellom kortfattet å forklare hva innholdet ditt handler om, og å ikke få det kuttet av søkemotorer.
 • Match innholdet ditt. Misvisende beskrivelser kan føre til en økning i avvisningsfrekvensen din.

For å legge til din egen metabeskrivelse, naviger igjen til Yoast SEO meta-boksen i det valgte innlegget ditt, og klikk på Rediger utdrag knapp. Når du begynner å skrive inn metabeskrivelsen, ser du en stolpe begynne å fylles ut. Denne linjen blir rød hvis beskrivelsen er for lang, oransje hvis den er for kort og grønn når den er i god lengde:

Skjermbilde av Yoast SEO metabeskrivingsfunksjon.

Du vil også merke at det kommer flere trafikklys i SEO-fanen, slik at du kan optimalisere beskrivelsen ytterligere.

3. Forbedre innholdet ditt lesbarhet

Skjermbilde av Yoast SEOs lesbarhetsskjerm.

Yoast SEO analyserer innholdet ditt og finner områder der du kan forbedre lesbarheten.

Kvalitetsinnhold er viktig for SEO, så lesbarhet er avgjørende. I Yoast SEO blir innholdets lesbarhet bedømt på en rekke beregninger og scoret basert på trafikklyssystemet.

Analysen kan virke overveldende med det første, men ikke alt må tas opp for å få en grønn score. De viktigste aspektene inkluderer:

 • Seksjonslengde: Bruk av overskrifter og underoverskrifter er nøkkelen her, for å sikre at seksjoner kommer inn på under 300 ord stykket.
 • Setningslengde og struktur: Setninger som er lengre enn 20 ord reduserer lesbarheten, som de som er i passiv stemme eller ikke inneholder et overgangsord.

Du kan også legge merke til Flesch leseomgang score i dette avsnittet. Mens inn- og utkjørsler for disse kriteriene er utenfor omfanget av denne artikkelen, er det til slutt ikke en beregning å bekymre deg mye for. Vårt råd er å optimalisere for alt annet, og skrive for leseren din først og fremst.


I dagens konkurransedyktige marked er SEO viktigere enn noen gang. Gjort riktig, det kan hjelpe deg med å øke trafikken på nettstedet. Imidlertid kan det være litt forvirrende med det første, så det kan være lurt å ha litt hjelp for å sikre at optimaliseringsarbeidet ditt blir effektivt. Med en SEO-plugin – for eksempel Yoast SEO – kan du optimalisere innholdet ditt for søkemotorer uten å bekymre deg.

Har du noen spørsmål om Yoast SEO og hvordan det kan hjelpe deg? Del dem med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map