Hvordan bruke popup-vinduer uten å skade SEO

La oss få en ting ut av veien. Pop-ups kan være veldig irriterende for leserne, men de er en favoritt blant webansvarlige. De er fantastiske for konverteringer, og det er egentlig ingen som ønsker pop-ups. Den virkelige utfordringen ligger i å vise popup-vinduer på en måte som er mest effektiv for konverteringer, og som samtidig ikke er påtrengende for leserne. I dette innlegget, la oss undersøke hvordan du bruker popup-vinduer trygt uten å skade SEO på nettstedet ditt.


Hvorfor du bør bruke popup-vinduer

Pop-ups er gode verktøy for å fange oppmerksomheten til leserne og rette det til bestemte områder eller innhold på nettstedet ditt. De kan overtale en kunde til å kjøpe et produkt, betale for en tjeneste, registrere seg til et nyhetsbrev, fornye et abonnement og mer. EN studie av SumoMe fant at popup-vinduer generelt har en konverteringsfrekvens på 3,09%. Dette tallet kan gå så høyt som 9,28 når det gjelder topppresterende popup-vinduer.

Pop-up konverteringsfrekvens

Kilde: SumoMe.com

Du kan også bruke popup-vinduer for å lede besøkende til en hvilken som helst oppfordringsknapp, for å avgi kunngjøringer og gi informasjon.

Hvordan lage en popup som konverterer

I studien over har du kanskje lagt merke til at ikke alle popup-vinduer er like effektive i konvertering. Konverteringsfrekvensene øker betydelig for topppresterende popup-vinduer. Så la oss ta deg tid til å forstå hva som skal til for å skape en flott pop-up. Her er 8 aspekter ved en god pop-up:

 1. En fengende og relevant overskrift som formidler straks hva popup-en handler om (Abonner! Black Friday Sale! osv.).
 2. En tydelig beskrivelse som ikke lar leserne gjette er viktig. Du bør oppgi hva popup-en din er for ikke bare fordi den kan betraktes som villedende reklame (som FTC tillater ikke), men også fordi det ser spammy ut – folk vil vite hva de klikker. Vil du klikke på en popup som nettopp sa GRATIS uten andre detaljer? Sannsynligvis ikke.
 3. Visuell appell er også nøkkelen. Bruk farger, bilder og skrifter som skiller seg ut, bare vær forsiktig så du ikke går over bord. Gal grafikk eller daterte stiler kan få en optin til å se ut som spam, så husk nåværende designtrender så vel som utseendet og følelsen på ditt eget nettsted når du oppretter din popup.
 4. Pop-up-en må være det aktuell til konteksten til nettsiden den vises på. Du må først bruke siden til å bygge verdi, og deretter bruke den verdien for å skape interesse for popup-en. På en bloggside kan du for eksempel be leserne om det Abonner på bloggen mens du er i butikken din, kan du be dem gjøre det Abonner for tilbud.
 5. Sammen med relevansen din popup bør plasseres i en plassering det gir mening. De fleste lesere har ikke tenkt å abonnere på bloggen din før de har lest noe, så å legge til et lysbilde-optin når de har kommet halvveis ned på siden, eller en pop-up når de er ferdige med artikkelen, vil sannsynligvis være bedre. Tenk logisk når du velger hvordan og hvor du skal plassere popup-vinduene.
 6. Tilby noe som er av verdi til leserne dine. Gjør det verdt å klikke på popup-en. Rabatter, tilgang til mer verdifullt innhold, gratis medlemskap, lenker for videre lesing kan gjøre det verdt for besøkende å klikke på popup-vinduet.
 7. Pop-up-en skal være en direkte kobling til ønsket innhold. Leseren skal ikke være nødt til å klikke for mange ganger eller utføre flere handlinger etter å ha klikket på popup-en. Hvis du tilbyr et nyhetsbrevabonnement, bør leserne kunne legge inn informasjonen deres og lande på en nyttig, relatert oppfølgingsside som bekrefter abonnement eller til og med deler mer innhold de kan ha glede av. Hvis du tilbyr en kupong, skal du klikke på (eller kopiere) koden og ta brukeren til butikken din.
 8. Lage et element av nysgjerrighet kan også få en leser til å klikke seg gjennom en pop-up. Men som nevnt før, handlingen skal føre til noe verdt. Så mens en mysteriumrabatt eller “hemmelige” tips for suksess er gode klikk-agn, må du sørge for å løfte løftet ditt.

I tillegg til disse faktorene, må du ta hensyn til statistikken når du vurderer hvordan du bruker popup-vinduer. Selv om vi kan dele tips for å hjelpe deg med å lage din pop-up, kan vi ikke fortelle deg hva som vil fungere best for nettstedet ditt i din spesifikke bransjens nisje. Bruk rapportering eller analyse for din plugin-programvare eller programvare for å spore hvilke popup-vinduer som konverterer og gjøre forbedringer derfra.

Straffer Google nettsteder med popup-vinduer?

Det raske svaret er kan være – det kommer an på om popup-en blir ansett som påtrengende. Selv om du klarer å optimalisere popup-vinduene dine, betyr det ikke at du kan fortsette og fylle websidene dine med dem. I hvert fall ikke hvis du vil bli funnet av Google. Noen besøkende lukker ganske enkelt vinduet og beveger seg bort fra nettstedet ditt hvis de får en pop-up. For å få besøkende til å holde seg lenger på nettsidene dine, og for å få Google til å liste deg i et søkeresultat, må du forsikre deg om at popup-vinduene ikke er påtrengende for brukeren..

Med virkning fra 10. januar 2017 har Google begynt å straffe pop-ups (mellomrom) på mobile nettsider som er påtrengende for leseren. Google ønsker å være sikker på at innhold som blir servert til brukere er lett tilgjengelig, uansett hvilken enhet de bruker for å surfe på nettet.

Søkemetodene til Google og andre søkemotorer er i stadig utvikling. I dag, trafikk fra mobile enheter overgår trafikken fra stasjonære maskiner. I tråd med denne veksten i mobiltrafikk inkluderer Google rangeringsfaktorer som legger vekt på brukeropplevelsen på mobilen. Mobile enheter bruker noen forskjellige søkemetoder som lokalt søk og stemmesøk. Søkemotorer er sterkt påvirket av disse søkevanene til mobile brukere. Faktisk har Google gått videre til indeksering for første mobil, og i et hvilket som helst søk, ser Google Bots nå på mobilsidene dine foran innholdet på skrivebordet ditt.

For å gjøre innhold lettere tilgjengelig på mobiler har Google lagt ut retningslinjer for mobil som forklarer hvilke popup-vinduer som er akseptable på mobiler og hva som ikke er det. Den grunnleggende regelen er at popup-vinduer og alle andre slags mellomrom som er påtrengende for leserne, er et stort NEI. Dette gjelder bare mobile websider.

Eksempler på akseptable popup-vinduer

Akseptable popup-vinduer vil ikke skade SEO

Google tilbyr eksempler på ikke-påtrengende popup-vinduer. Pop-ups som ligner på disse er fine og anses som helt akseptable av Google,

 • Pop-ups som svar på lovkrav som aldersbekreftelse eller bruk av informasjonskapsler. Det samme gjelder for popup-vinduer som krever innlogging for å få tilgang til låst innhold.
 • Pop-ups som opptar rimelig skjermplass og lett kan avvises.
 • Mindre meldinger som bannere, inlines eller lysbildeinnsatser, eller innhold skjult bak faner.

Fra illustrasjonslisten over kan det være trygt å konkludere med at inkludert utvidbart innhold som trekkspill eller utvidbare esker er trygge alternativer.

Eksempler på uakseptable popup-vinduer

Dårlige popup-vinduer vil skade SEO-rangering

Google godkjenner ikke popup-vinduer som betydelig svekker eller hindrer folk i å bruke nettstedet ditt. Dette inkluderer:

 • Klassiske mellomliggende annonser og sprutannonser som avbryter brukere når de navigerer mellom sider og / eller før de kommer til hjemmesiden din.
 • Nye vinduer popup-vinduer som åpnes så snart en bruker klikker på siden din.
 • Innholdsdekkende popup-vinduer som brukere tvinges til å lukke for å fortsette å lese.
 • Frittstående mellomliggende poster som må avvises før brukere kan få tilgang til innholdet ditt.
 • Misvisende sideoppsett hvis del over folden ser ut som et mellomrom.

Fra disse eksemplene kan vi konkludere med at følgende typer mellomrom ikke vil finne gunst hos Google,

 • Spammy, vanskelig å avvise popup-vinduer som omdirigerer besøkende som ved et uhell klikker på dem, eller reduserer brukerens opplevelse.
 • Overlegg på fullskjerm, velkomstmatter og annonsemodeller.
 • Påtrengende lightbox-annonser.
 • Mellomrom det be en bruker om å installere en mobilapp.

Selv om dette kan høres litt tøft ut, er det fornuftig. Google er fokusert på brukeropplevelse, og det er måter for deg å fortsatt utvide publikum med popup-vinduer uten å komme på Googles dårlige side.

Hvordan bruke popup-vinduer uten å skade SEO

Hvis du har nådd dette punktet, bør du ha en ide om hvordan du bruker popup-vinduer og en rettferdig forståelse av hvilke typer popup-vinduer som sannsynligvis ikke vil påvirke nettstedets SEO. Du kan vurdere å bruke følgende som brede retningslinjer når du legger til popup-vinduer på nettstedet.

Bytte til popup-popup-vinduer. Googles John Mueller bekreftet at mellomrom utløst av exit-intensjon fremdeles er tillatt. Det er bare mellomrom som vises mellom søkeklikk og tilgang til innhold som har en negativ innvirkning på rangeringen. Følgelig vil popup-vinduer som vises mens du flytter fra side til side, eller popup-popup-popup-vinduer sannsynligvis ikke påvirke rangeringen.

Forsinkelse utseendet til pop-up-en. Vent til leserne dine er opptatt av innholdet ditt, og sørg for at popup-vinduet lukkes automatisk. Du kan bruke Google Analytics for å finne ut gjennomsnittlig tid en bruker blir liggende på en webside. Mange pluginprogrammer inkluderer funksjoner for å konfigurere tid eller interaksjonsbaserte utløsere for popups, noe som gjør det enkelt å utsette dem til leseren er involvert i innholdet på nettstedet ditt..

Det er også en god idé å vedlikeholde lenge intervaller mellom to opptredener av popup-vinduene dine. Brukere ønsker ikke å bli bombardert med forespørsler om å “abonnere” på hver side de besøker. Gode ​​informasjonskapsler for pop-up-bruk, slik at du kan oppdage og målrette om spesifikke brukere for å tilby forskjellige popup-vinduer, spesialtilbud for tilbakevendende brukere eller til og med samhandlingsbaserte oppfølginger.

Du kan også vurdere å bare skjule popup-vinduene på mobile enheter og bare vise dem på stasjonære maskiner. Eller du kan opprette og definere bestemte popup-vinduer kampanjer for forskjellige enheter slik at du fremdeles kan bruke overleggs velkomstmatte-stil.

OptinMonster for avanserte popup-alternativer

Så hvordan bruker du alle disse tipsene til å faktisk lage og implementere kjempeflott optins som ikke resulterer i Google-straff? Eller lurer du på hvordan du bruker popup-vinduer spesielt med WordPress? Vi anbefaler OptinMonster. Denne kraftige blygeneratoren tilbyr mange optin og funksjoner for å fullstendig tilpasse popup-vinduene dine, velkomstmatter, skyve inn optins, innholdsskap, tilpassede tilbud og mer. Det beste av alt er at det er enkelt å bruke og implementere med WordPress.

OptinMonster gjennomgang og installasjonsveiledning

Du kan lese vår OptinMonster-anmeldelse for å se flere skjermbilder og en full spasertur selv om du kommer i gang, men for å oppsummere gjør OptinMonster det så enkelt å lage, tilpasse og administrere dine egne optins og popup-vinduer for WordPress.

OptinMonster Optin-tilpasninger

Faktisk oppretting av optin skjer på nettstedet deres der du kan bruke dra og slipp-byggherre, innebygde stylingsalternativer (selv om de støtter tilpassede CSS), mobilalternativer, tilpassede effekter og kampanjeinnstillinger for å utforme popup-vinduene dine. Du kan også velge fra generelle tidsstyringsalternativer, så vel som mer avansert exit-intention, bladrigger, inaktivitet, planlegging og mer. Dette er i tillegg til muligheten til å målrette spesifikke brukere basert på henvisninger, geolokalisering, enhet eller til og med informasjonskapsler for personlige kampanjer..

Installer OptinMonster-plugin

Når appen din er klar, bare installer plugin-modulen din, koble til OptinMonster-kontoen din og velg optinsene du vil aktivere. Og selv om det er mange andre gode funksjoner vi kan nevne, er den siste vi skal berøre den innebygde analysen. Du kan raskt se med et øyeblikk hvilke popup-vinduer og optins som konverterer, testendringer med A / B-delt testing og spore ytelse fra dashbordet.

Så hvis du er interessert i å legge til popup-vinduer på nettstedet ditt, og du vil være sikker på å unngå Google-straff, tilbyr OptinMonster alle funksjonene og alternativene du måtte ønske deg.

Å oppsummere

Pop-ups og andre mellomrom har mye for seg. Ingenting griper en lesers oppmerksomhet som en pop-up, men mange brukere og Google-boter tar ikke vennlig imot dem. Hvis du har lagt merke til en økning i avvisningsfrekvensen på nettstedet ditt etter januar i år, kan popup-vinduene være en mulig grunn til det.

Videre, som i skrivende stund dette innlegget, Google har kunngjort at med virkning fra 15. februar 2018, vil Chrome’s innebygde annonse-blokkering begynne å blokkere annonser som ikke klages på standardene satt av Koalisjon for bedre annonser, hvorav Google er medlem. Disse standardene dekker både skrivebords- og mobilopplevelser. Eksempler på slike annonser er popup-annonser, store klistrete annonser og annonser som uventet spiller av lyd. I fremtiden må nettsteder også sjekke om popup-vinduene deres er i samsvar med standardene som er satt av Coalition for Better Ads.

Hvis du har andre spørsmål eller flere tips å legge til hvordan du bruker popup-vinduer, vennligst legg igjen en beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me