Hva er tid for første byte og hvordan du forbedrer det på WordPress-nettstedet ditt

Kanskje har du hørt uttrykket Tid til første byte men på en eller annen måte ser konseptet ut til å unnslippe noen mennesker. Det være seg fordi det virker utrolig teknisk orientert eller fordi det virker som et abstrakt konsept, ikke så viktig for hverdagsbruk. Ingenting kunne vært lenger fra sannheten.


Time to First byte er egentlig ikke et konsept eller en ide som bare teknikerne burde forstå. Alle skal kunne forstå betydningen og anvende den i praksis.

I denne artikkelen skal jeg forklare deg, med få ord: hva er tiden for første byte, hvordan påvirker dette nettstedet ditt og hvorfor du bør være oppmerksom på dette emnet hvis du vil gi leserne dine en best mulig opplevelse når du surfer på nettstedet ditt.

Hva er tiden for første byte?

Time to first byte (TTFB) er en måling som brukes som en indikasjon på responsen til en webserver eller annen nettverksressurs.

TTFB måler varigheten fra brukeren eller klienten gjør en HTTP-forespørsel til den første byten på siden som mottas av klientens nettleser. Denne gangen består av socketforbindelsestiden, tiden det tar å sende HTTP-forespørselen, og tiden det tok å få den første byten på siden. Selv om det noen ganger misforstås som en post-DNS-beregning, inkluderer den opprinnelige beregningen av TTFB i nettverk alltid nettverksforsinkelse i å måle tiden det tar for en ressurs å begynne å laste.

Det er den “techie” forklaringen hentet direkte fra Wikipedia. La oss oversette det til en enklere som tjener alle.

Time to First byte er tiden det tar fra du trykker på den knappen for å laste inn et nettsted til det øyeblikket det begynner å gjengis. Hvis du snakket om dette i spillmessige termer, vil Time to first byte være lik “latency” eller “lag” du har mens du spiller. Latensen er en direkte representasjon av hvor mye opplevd respons nettstedet ditt har.

Hvilke faktorer påvirker tiden til første byte?

Tid til første byte kan være representert av flere faktorer, men siden dette er en WordPress-artikkel, kommer vi til å redusere alt til det som blir påvirket når WordPress er på plass.

 • DNS responstid
 • Serverkonfigurasjon og ytelse (PHP og webserver)
 • WordPress-plugins / tema
 • HTML-hurtigbuffer aktivert / deaktivert

Hver og en av disse faktorene legger til en ekstra forsinkelse til tiden det tar før nettstedet ditt begynner å gjengis. Dette betyr at det alt legger opp. Det er ikke det noen av disse faktorene kan påvirke latenstid, alle av disse faktorene bidrar til mer forsinkelse! Så du kan gjette at for et ideelt scenario, alt skal gå raskt for deg å få en veldig god tid til første byte, og hvis noe i den kjeden tar mer tid å behandle, vil den endelige tiden til første byte lide.

Dette er viktig fordi Time to First byte påvirker alt du eller leserne dine gjør på nettstedet ditt. Hver gang en leser klikker på en lenke, bilde, blogginnlegg eller side, vil Time to First Byte bli tatt i betraktning. Du kan se at en dårlig tid til første byte vil bety at leseren vil ha en situasjon som ligner en spiller som er koblet til en dårlig server. Hvert klikk vil ha et betydelig etterslep, og det vil påvirke opplevelsen.

Merk: Fra dette tidspunktet fremover skal jeg bruke forkortelsen TTFB for å betegne Time to First Byte bare for å få fart på tingene.

1. DNS-responstid

DNS-oppløsning er den første faktoren i ligningen. Sørg alltid for å bruke gode DNS-servere, og at de har noder spredt over hele ordet for å få en best mulig oppløsning. En god måte å redusere TTFB på dette trinnet er å bruke en god global tjeneste som CloudFlare som den slags tjenester implementerer Global DNS-hurtigbufring. Denne metoden er ekstremt god for å redusere TTFB ved å cache ytterligere oppløsninger.

2. Serverkonfigurasjon

Det andre trinnet i TTFB-latenstid er den faktiske serveren. Det er her hostingingen din kommer på plass. Den typen webserverkonfigurasjon den bruker, og hurtigbufringsteknikkene vil gjøre det redusere kraftig TTFB. For eksempel, hvis serveren din implementerer den gamle PHP 5.4-tolken, vil du få en veldig høy TTFB, mens bruk av en moderne PHP 7.1-konfigurasjon vil redusere tiden med en faktor på 2 eller mer.

Dette er fordi PHP-tolken spiller en viktig rolle i prosessen. Hver gang du ber om en webside eller blogginnlegg som er uncached, serveren må behandle de aktuelle PHP-filene for å konvertere dem i HTML-format tilbake til nettleseren din. Jo mer komplekse PHP-filene er, jo mer tid vil det ta å forarbeide dem og sende dem tilbake til nettleseren din.

Du kan se at ytelsen til serveren også vil ta en viktig rolle i hele prosessen. Jo raskere CPU og jo mer ressurser verten tildeler deg, desto raskere vil den behandle filene, og dermed vil TTFB være mindre.

Hvis vertskapet implementerer en PHP-hurtigbufring, vil dette reduseres ytterligere på den andre forespørselen, ettersom den vil gi en hurtigbufret versjon av filen i stedet for å måtte behandle PHP-filen på nytt.

Du kan se nå at det er to typer hostingvirksomhet, de generelle (ikke-bufrede) tjenestene og WordPress eksklusive hosting-tjenester som vanligvis implementerer en cache-mekanisme for PHP, redusere TTFB i prosessen.

3. WordPress-plugins og tema

Det tredje trinnet i TTFB-ligningen er det faktiske nettstedet ditt. Dette er den viktigste faktoren, og jeg skal vise deg hvorfor.

Vanligvis vil WordPress gi hosting flere PHP-filer å behandle og jo mer komplekse de er, jo mer tid vil det ta å behandle. WordPress er tjent med plugins og de programtilleggene legger til ekstra kode til den endelige PHP-behandlingen, så med dette i tankene kan du tydelig se det jo flere plugins du har installert, jo mer tid vil det ta for hostingingen din å behandle dem og dermed vil TTFB-en din øke.

Jo mindre desto bedre

Som en tommelfingerregel er mindre plugins vanligvis bedre. Selvfølgelig kan en dårlig kodet plugin være mye verre enn 10 fagkodede plugins, eller det er mulig å installere to plugins som tilfeldigvis kommer i konflikt. Men generelt sett gjør det enklere for deg å administrere oppdateringer og kondensere antall plugins, og holder nettstedets hastighet oppe. Her er et eksempel på en rimelig mengde plugins for en installasjon.

Tid til første byte: Mindre plugins

Dette neste eksemplet kan være problematisk (igjen – det avhenger delvis av hva du har installert).

Tid til første byte: Flere plugins

Og selvfølgelig er alt forbi 30 plugins-barrierer sannsynligvis ikke bra for forsinkelsen. Du kan være sikker på at et nettsted med mer enn 40 plugins vil ha en alvorlig høy TTFB selv om det er vert på en spektakulær hostingtjeneste og jeg skal vise deg hvorfor.

4. HTML-hurtigbufring

Den siste faktoren er den viktigste, og den er relatert til hurtigbufremekanisme du bestemmer deg for å implementere på WordPress-installasjonen. Selv om det er flere typer hurtigbufringsmekanismer i WordPress, er den mest effektive av dem alle HTML-hurtigbufring.

Har en god plugin som KeyCDN Cache Enabler vil ha enorm innvirkning på TTFB-en din, enda mer enn selve hostingingen. Det vil konvertere alle disse filene til HTML, så når hurtigbufferen er aktiv, vil leserne dine ikke trenge å passere gjennom PHP-forprosessoren på vertskapet ditt, og det vil være bare webserveren selv ansvarlig for å servere innholdet ditt. Du kan til og med fremskynde prosessen enda mer hvis du bestemmer deg for å bruke en hosting som inkluderer Nginx i stedet for apache som hovedserver, som jeg har forklart i denne artikkelen.

Tid til første byte-casestudier: Hvorfor det er viktig

La meg nå vise deg hva vi snakker om. Følgende casestudier er virkelige eksempler på nettstedskonfigurasjoner på forskjellige servere, med et praktisk referansesammendrag på slutten.

Et sakte nettsted på en treg server

Å ha et sakte nettsted kan være smertefullt for TTFB, og hvis du ikke bryr deg om en god hosting-tjeneste, må du være forberedt på å møte det verste utfallet som mulig.

Tid til første byte: Slow Site, Slow Server Performance

La oss analysere dette nettstedet i detalj. For dette formålet skal jeg bruke Pingdom Tools fordi det er et utmerket verktøy for å la deg se TTFB. Trikset er å åpne opp detalj på den første forespørselen som ble gjort til nettstedet.

Tid til første byte: Slow Site, Slow Server Response

Som du ser har nettstedet en TTFB på ikke mindre enn 4,2 sekunder! Dette betyr at det går 4 hele sekunder til du får indikasjoner på at nettstedet faktisk er tilgjengelig.

Multipliser nå den tiden med alle klikkene du skal gjøre på nettstedet, og du kan se hvor mye smerte det kan være for en leser. Selvfølgelig må TTFB legges til den totale tiden nettstedet tar å gjengi. Resultatet blir katastrofalt for ytelse siden nettstedet vil ta like mye som 7 sekunder å gjengi riktig noen ganger.

Kombinasjonen av flere faktorer fører til dette. Et dårlig optimalisert nettsted uten en hurtigbuffemekanisme, en veldig treg hosting-tjeneste og en helt utdatert PHP-tolk, som fremdeles kjører PHP 5.4. Selv når nettstedet bruker cloudflare som en ekstern cachemekanisme, er det ingenting som kan gjøres for å forbedre situasjonen, hvis nettstedet ditt og hostingingen din ikke samarbeider..

Et raskt nettsted på en gjennomsnittlig server

La oss se hva som skjer når vi legger et veldig raskt nettsted på en gjennomsnittlig server som bruker Apache og PHP 7.1

Tid til første byte: Rask side, gjennomsnittlig serverrespons

Med et nettsted som har mindre enn 10 plugins på den uten cache, er resultatet minst 5 ganger bedre enn det forrige. Du kan se at TTFB nå er satt til 521ms. Det betyr at nettstedet vil ta 0,5 sekunder å begynne å gjengi i nettleseren din, fra det øyeblikket det går fra serveren til det øyeblikket det når datamaskinen din.

Tid til første byte: Rask side, gjennomsnittlig serverrespons 2

Hva skjer når vi aktiverer hurtigbufferen på det nettstedet? Magi skjer. En generelt gjennomsnittlig server som kjører på Apache kan gi utmerkede resultater med bare 152 ms TTFB. Du kan se hvor mye a god WordPress-hurtigbufring mekanisme påvirker resultatene.

Et veldig tregt nettsted på en rask server

La oss se det motsatte. Hva skjer hvis vi legger et veldig tregt nettsted på en veldig rask server.

Tid til første byte: Slow Site, Fast Server Response

En optimalisert server som kjører Plesk med nginx og PHP 7.1.11 vil ta 1,29 sekunder å gjengi et nettsted fylt med plugins (mer enn 27).

Tid til første byte: Slow Site, Fast Server Response 2

Men når vi aktiverer Cache på WordPress gjennom den nydelige KeyCDN Cache Enabler, er resultatet utrolig. Det veldig sakte nettstedet har TTFB redusert til bare 400 ms.

Et raskt nettsted på en rask server

La oss se den optimale situasjonen. Et raskt nettsted som kjører på en rask server.

Tid til første byte: Rask side, rask serverrespons

Den samme serveren som ga TTFB på 1,29 sekunder på et sakte nettsted, svarer på mindre enn 500 ms på et raskt nettsted uten hurtigbuffer.

Tid til første byte: Rask side, rask serverrespons 2

Hvis vi aktiverer hurtigbuffer, er resultatene rett og slett fantastiske. En rask server, kombinert med en rask webside med hurtigbufring aktivert, gir mindre enn 150 ms TTFB!

Referanseresultater

La oss se resultatene i en stor graf for benchmarkelskere.

Tid til første byte-benchmarks

Du kan se at hosting tjener en viktig rolle i å redusere TTFB og forbedre forsinkelser og opplevd ytelse på nettstedet, men det du gjør med nettstedet har mest innvirkning på ytelsen.

Pakk inn

Å ha en god TTFB-beregning vil garantere deg at du vil ha et raskt og responsivt nettsted, det vil kutte generell gjengittid og vil tjene som en utmerket beregning for å bestemme ytelsen. Vanligvis, jo høyere TTFB, jo tregere vil nettstedet ditt være. Det er viktig å ha TTFB når du sammenstiller nettstedet ditt, da denne timingen også kan brukes til å bestemme flaskehalser på WordPress-installasjonen. Du kan gjøre en enkel øvelse ved å deaktivere alle plugins og bytte til et grunnleggende tema og deretter måle TTFB igjen. Resultatene blir du overrasket.

Jeg vil avslutte denne artikkelen med å si at dette på ingen måte er “én beregning for å styre dem alle”, da det er andre faktorer å vurdere, inkludert databaseresultater, tilgjengelig båndbredde og nettverkshastighet. Men siden TTFB vanligvis påvirkes av alle disse faktorene, er det en god indikasjon på flaskehalser andre steder.

Forhåpentligvis vil du ta en sjanse til å eksperimentere med TTFB. Legg igjen kommentarene nedenfor. Vi vil gjerne høre om din egen testing, eller hjelpe deg med spørsmål du måtte ha.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map