Un ghid simplu pentru a vă schimba legăturile permanente fără a vă rupe site-ul WordPress

Modificarea structurii de legături permise pe site-ul dvs. web este o întreprindere importantă. Ar trebui să fiți absolut sigur că doriți să faceți această schimbare pe site-ul dvs., deoarece poate avea un impact asupra SEO-ului dvs. (și poate provoca o mulțime de erori și link-uri sparte, dacă nu sunt tratate corect).


Fiecare pagină și postare de pe blogul tău are o adresă URL unică permanentă, sau „legătură permanentă”, atribuită acesteia. Aceste legături permise sunt create folosind o structură prestabilită. Modificarea structurii legăturilor pentru postările dvs. este uneori necesară, dar poate provoca probleme cu clasamentele de căutare, link-urile depășite de pe site-uri externe și legăturile interne rupte din propriul dvs. conținut.

Cel mai bun mod de a evita aceste probleme cu link-urile dvs. este să aveți un plan clar pentru actualizarea acestora înainte de a face acest lucru. Apoi, puteți face comutatorul în siguranță și puteți începe să beneficiați de o structură de legătură permanentă mai optimizată. În plus, veți dori să știți cum să implementați cele mai bune redirecții, pentru a evita 404 erori.

În această postare, vom discuta ce sunt permalink-urile și vorbește despre motivele schimbării pe site-ul dvs. Vom oferi, de asemenea, instrucțiuni despre cum să faci modificați în siguranță structura de legături permanente, și evitați erorile externe și interne de la legături rupte cu utilizarea redirecțiilor. Să ne scufundăm!

Ce sunt Permalink? (Și de ce ar putea să aveți nevoie să vă schimbați)

WordPress Permalink Setări

Un legătură permanentă este partea unei adrese web care urmează numele domeniului. De exemplu, aruncați o privire la adresa URL pentru această postare pe blog: https://www.wpexplorer.com/break-into-blogging-niche/. Numele de domeniu este wpexplorer.com, iar legătura permanentă este break-in-blogging-nișă.

Permalink-urile, atunci când sunt setate corect, servesc mai multe scopuri importante. De exemplu:

  • Acestea le permit cititorilor dvs. să înțeleagă pe scurt despre ce este mesajul dvs. sau pagina dvs. fără a privi conținutul.
  • Acestea sunt utilizate de motoarele de căutare pentru a descoperi subiectul postării sau al paginii numai de pe adresa URL.
  • De asemenea, furnizează o locație permanentă pentru vizitatorii dvs. și motoarele de căutare pentru a reveni pentru a vă citi conținutul.
  • Ele sunt în esență un identificator unic pentru fiecare conținut pe care îl creați, ajutându-vă să păstrați totul organizat.

Pentru a seta structura de permalinkuri în WordPress, va trebui să accesați Setări> Permalink în tabloul de bord. În mod implicit, Permalinkuri WordPress folosește Ziua și numele opțiune. Dacă accentul dvs. se concentrează mai mult pe conținutul postării decât pe data în care a fost postată, totuși, cel mai adesea este cel mai bine să folosiți Numele postului opțiune. Această structură face clar accentul postării tale atât pentru cititori cât și pentru motoarele de căutare.

Majoritatea oamenilor vor schimba structura implicită de permalink a blogului lor WordPress la crearea acestuia. Există mai multe opțiuni din care să alegeți, dar cele mai frecvente două alegeri sunt structura care arată data urmată de numele postului sau pur și simplu numele postului pe cont propriu. Această alegere se face, de obicei, ținând cont de conținutul prevăzut. De exemplu, site-urile web care se concentrează pe știri tind să aibă data ca parte a structurii de legături permanente.

Ați crede că, deoarece este ușor să schimbați structura de legătură permanentă la crearea unui site web, ar trebui să fie și un proces simplu pentru un site web consacrat. În timp ce actul de a face schimbarea este la fel de simplu ca să selectezi un nou tip de permalink și să dai clic pe salvare, consecințele acestei acțiuni necesită o discuție puțin mai mare.

De ce aș schimba structura mea permanentă?

Există mai multe motive pentru care ați avea în vedere schimbarea structurii dvs. de permalink, mai ales dacă ați utilizat setarea implicită. Modificarea permisiunilor dvs., fie pe un site nou, fie în unul stabilit, este relativ simplă. Cu toate acestea, modificarea structurii pe un site stabilit poate avea consecințe negative, dacă nu planifica. Prin urmare, ar trebui să analizați cu atenție dacă este necesară sau nu modificarea structurii dvs. de legături permanente.

Cu toate acestea, există mai multe motive valide pentru a face comutatorul. Iată doar câteva:

  • Dacă ați început cu o versiune mai veche a WordPress, puteți folosi în continuare structura implicită anterioară, care include ID-ul postării. Această structură nu oferă informații utile despre conținutul dvs. și este inutilă pentru SEO.
  • Este posibil să luați site-ul dvs. într-o direcție diferită și trebuie să actualizați structura pentru a reflecta această schimbare. De exemplu, dacă vă deplasați pe un site mai orientat către știri, este posibil să doriți să includeți data în legăturile dvs. permanente.
  • Mulți oameni cumpără site-uri consacrate ca investiție, astfel încât este posibil să ai achiziționat sau moștenit site-ul tău de la altcineva. Dacă ați deținut proprietatea unui site live, poate doriți să actualizați structura de link-uri pentru scopuri de re-branding.

Dacă structura dvs. actuală funcționează pentru conținutul și marca dvs., schimbarea ar putea fi o durere de cap inutilă. Cu toate acestea, dacă decideți că trebuie să actualizați structura linkului dvs., veți fi bucuros să știți că există modalități de a implementa acest comutator în siguranță.

Cum să schimbați în siguranță structura permanentă

permalink-structura

Înainte de a face modificări la structura de link-uri a site-ului dvs., este important să faceți o copie de rezervă a site-ului dvs., dacă este cazul. De asemenea, este inteligent să vă testați modificările pe un site de înscenare inainte de le implementezi pe site-ul tău live, pentru a putea rezolva problemele care pot apărea.

Dacă ați decis că doriți sau trebuie să vă schimbați structura de legături permise, va trebui să faceți câțiva pași.

Pasul 1: Decideți o nouă structură permanentă

Prima decizie pe care trebuie să o luați este sintaxa noii dvs. structuri de legături permanente. Atunci când alegeți o nouă structură, trebuie să luați unele decizii despre ceea ce veți include în sintaxa linkului. Doriți să includeți o dată, de exemplu? Dacă o faceți, cât de mult doriți să fie vizibilă în link?

Este o decizie importantă și nu ar trebui să faceți nicio schimbare până când nu vă asigurați absolut sigur de alegerea dvs. Puteți obține câteva idei pentru noua dvs. structură din ghidul WordPress la folosind legături permanente. În general, Numele postului opțiunea este ideală pentru majoritatea utilizatorilor, deși site-urile legate de știri pot dori să includă date. Oricum, după ce vă decideți asupra noii dvs. structuri, este timpul să efectuați efectiv modificările la legăturile dvs. permanente.

Pasul 2: Schimbați-vă structura permanentă în WordPress

După ce știți ce sintaxă veți utiliza, este timpul să accesați meniul Permalinks din tabloul de bord și să efectuați modificarea. Pur și simplu navigați la Setări> Permalink în partea din spate a WordPress și faceți selecția din ecranul de setări:

WordPress Permalink Setări

După ce faceți selecția (sau etichetele folosite pentru a crea propria structură personalizată în loc), faceți clic pe Salvați. Permisele dvs. sunt actualizate acum! Aceasta va actualiza acum toate adresele dvs. URL interne cu noua sintaxă.

Toate legăturile interne ar trebui să se actualizeze corect dacă au fost adăugate ca parte a WordPress. Orice legături manuale trebuie să fie actualizate. Cu toate acestea, toate linkurile către site-ul dvs. din alte părți vor fi acum complet rupte și tot conținutul indexat de motoarele de căutare va fi incorect.

Pasul 3: Remediați legături rupte cu 301 redirecții

Așa cum am menționat anterior, schimbarea structurii permalinkurilor dvs. este o parte ușoară. Acum, însă, trebuie să te descurci cu căderea. Fiecare referire la legăturile dvs. anterioare, indiferent de conținutul dvs. sau de pe site-uri externe, este acum spartă. Un alt efect secundar este că orice conținut care a fost indexat de motoarele de căutare este, de asemenea, incorect.

Există o soluție simplă la această problemă și este configurarea 301 redirecții pe site-ul dvs. O redirecționare 301 indică în esență orice browser care vine pe site-ul dvs. folosind o adresă URL structurată de permalink vechi, unde se află conținutul relevant. De asemenea, permite motoarelor de căutare să știe că aceasta este o schimbare permanentă. Probabil veți dori, de asemenea, să vă personalizați pagina 404, pentru a prinde orice legături interne sau manuale rupte pe care le-ați putut trece cu vederea.

În trecut, vi s-ar fi solicitat să adăugați toate aceste redirecții manual la dvs. .htaccess fișier pe serverul dvs. web. Din fericire, cu WordPress există pluginuri care pot avea grijă de toate aceste lucruri pentru tine.

Utilizarea pluginului 301 Redirecții simple

Pentru a crea cu ușurință redirecțiile pe WordPress, o opțiune este Redirecții simple 301 conecteaza. După ce ați instalat și activat pluginul, acesta adaugă un nou meniu în zona Setări a tabloului de bord.

Setări simple de redirecționare 301

Cu adevărat, nu este foarte mare să vă faceți griji cu acest plugin. În fereastra 301 Setări Redirecții, sunt afișate două câmpuri simple. Unul este etichetat Cerere si celalalt Destinaţie. Acesta este practic în cazul în care introduceți vechea structură de legătură permanentă și noua structură de legături permanente. Trebuie să adăugați informațiile numai după numele de domeniu în aceste câmpuri.

În exemplul din imaginea de mai sus, Cerere câmpul este configurația WordPress pentru permisele de lună și nume în timp ce Destinaţie câmpul este configurația WordPress pentru structura de legături permalink pentru nume. După ce ați adăugat aceste două câmpuri, salvați modificările. Acest lucru va spune acum orice trafic de motoare de căutare care intră în vechile link-uri unde să meargă.

Utilizarea pluginului de redirecționare

Un alt plugin pe care l-am recomanda pentru adăugarea și gestionarea redirecționărilor dvs. este gratuit Redirectionarea conecteaza.

Redirecționare plugin WordPress

Pentru a utiliza redirecția, mai întâi instalați-l pe tabloul de bord WordPress. Apoi puteți naviga către Instrumente> Redirecții pentru a orienta paginile și postările de pe site-ul dvs. către noile link-uri. Pur și simplu introduceți legătura continuă veche în Adresa URL sursă câmpul și noul conexiune permanentă în Adresa URL a țintei câmp, apoi faceți clic pe Salvați:

Setări plugin-uri de redirecționare

Folosind instrumentul de ajustare Permalink SEO de Yoast (pentru a redirecționa către / & numele de utilizator% /)

Un alt instrument pe care îl puteți găsi util este instrumentul de ajustare permanentă SEO Yoast. Aceasta generează un cod bazat pe structura dvs. actuală de link, pe care îl puteți adăuga manual pe site-ul dvs. .htaccess fișier pentru a redirecționa toate postările în siguranță către noul /% nume /% structură. Desigur, acesta este un instrument foarte util, dar vă oferă doar codul pentru a redirecționa structura de nume post, în timp ce pluginul recomandat mai sus poate fi utilizat pentru a redirecționa mai multe cazuri către diverse destinații.

Dacă nu sunteți confortabil cu modificarea fișierelor site-ului dvs., totuși, vă recomandăm să rămâneți cu unul dintre cele două plugin-uri gratuite menționate mai sus.

Pasul 4: Schimbarea legăturilor motorului de căutare la noua structură (reindexare)

Am menționat mai devreme că motoarele de căutare vor avea informații incorecte după actualizarea structurii dvs. permalink. Din păcate, acest lucru este în afara controlului dvs. ca proprietar de site. Motoarele de căutare parcurg regulat site-urile și se vor actualiza atunci când vor găsi modificări, astfel încât această problemă se va corecta în timp.

Cu toate acestea, puteți ajuta procesul de-a lungul creării unui Sitemap XML, și apoi re-indexare manuală site-ul dvs. cu motoarele de căutare.

Concluzie

Este întotdeauna cel mai bine să abordați elemente precum permalinkuri înainte de a lansa un site nou. Cu toate acestea, poate fi necesar să vă schimbați structura linkului după lansarea site-ului. Dacă vă aflați în această situație, aveți nevoie de un plan atent pentru a evita perturbarea site-ului dvs. (atât intern cât și extern).

Modificarea structurii permalink a site-ului dvs. web este ceva care ar trebui luat în considerare și planificat înainte de a face ceva.

În timp ce faceți schimbarea și limitarea problemelor nu a fost niciodată mai ușor, este posibil să luați în continuare un hit SEO pe site-ul dvs. S-ar putea să fie bine pe termen scurt dacă treceți la o structură de legături permalink mai SEO, dar nu este ceva cu care doriți să aveți de a face în permanență. Alegeți noua structură de legături permanente și rămâne cu ea.

Aveți întrebări cu privire la actualizarea structurii dvs. permalink WordPress? Ați întreprins schimbarea în permanență? Ați întâmpinat probleme cu traficul motoarelor de căutare și legăturile întrerupte? Cum le-ai rezolvat? Ne-ar plăcea să aflăm de la dvs. în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me