WordPress a fost întotdeauna lăudat ca fiind unul dintre cele mai prietenoase și optimizate sisteme de gestionare a conținutului de conținut (CMS) de acolo – chiar chiar în afara locului! Însă, există încă niște primii pași foarte importanți și de bază, pe care doriți să-i faceți la prima instalare a WordPress pe blogul sau site-ul dvs. pentru a vă ajuta să optimizați SEO pe pagina de instalare și să vă asigurați că sunteți pe calea corectă pentru a face rafturi în căutare. motoare. După cum știu toți clasamentele înalte = trafic și bine, trafic = bani.


Această postare este pentru cei care au doar instalat WordPress și vreau optimizarea site-ului lor pentru a se asigura că nu vor trebui să treacă mai multe tone de muncă mai târziu pentru a-și configura SEO de bază pe pagina.

1. Verificați Setările de confidențialitate

Acesta este un pas foarte de bază, dar FOARTE important. WordPress are această mică opțiune în Setări -> Confidențialitate, unde puteți seta site-ul dvs. să „blocheze motoarele de căutare”. Unele gazde care au funcții de instalare automată pot instala WordPress cu această setare activată în mod implicit, ceea ce vă va împiedica să fiți indexat în orice motor de căutare.

Asigurați-vă că verificați dacă setarea este setată la opțiunea care spune: „Permiteți motoarelor de căutare să indexeze acest site.”.

Setări de confidențialitate WordPress

2. Optimizați Permalink-urile

În mod implicit, WordPress folosește o structură URL foarte „murdară” care arată așa ceva: http://www.example.com/blog/?p=70

Din motive SEO și ușor de utilizat, ar trebui să ai întotdeauna o structură URL formată din cuvinte cheie care îți spun ceva despre o pagină doar uitându-te la ea. Din fericire, WordPress are o pagină de setări „permalink” care vă permite să schimbați structura URL în ceva mai optimizat SEO. Așa că mergeți la Setări -> Permalink-uri și alegeți opțiunea care spune „Post Name” sau introduceți propria structură URL personalizată mai jos.

Setări Permalink WordPress

Notă: Pentru majoritatea oamenilor, WordPress vă va actualiza automat fișierul .htaccess pentru a reflecta noua dvs. structură de legături permanente, dar pentru unii ar trebui să o actualizați manual. Veți ști, deoarece veți primi un mic avertisment, de asemenea, veți primi 404 erori pe site-ul dvs..

3. Instalați plugin-uri SEO

Unul dintre cele mai bune lucruri despre WordPress este posibilitatea de a instala plugin-uri care vor adăuga funcții suplimentare site-ului tău. În ceea ce privește SEO, există o mulțime de plugin-uri WordPress dintre care puteți alege, dintre care multe pot fi foarte utile pentru îmbunătățirea generală a site-ului pe site-ul SEO.

Pachetul All In One SEO sau WordPress SEO Plugin de Yoast

Mai întâi doriți să obțineți un plugin SEO care vă va permite să adăugați cu ușurință meta descrieri și meta titluri la postările dvs. de blog. Am încercat mai multe acolo și ale meleYoast SEO plugin-urile preferate pentru aceasta sunt Pachetul SEO în totul” și “WordPress SEO De Yoast„. Personal, folosesc pachetul SEO All In One, deoarece l-am folosit deja de mult timp și ar fi foarte intens să lucrez la plugin de către Yoast.

Atunci când alegeți pluginul SEO principal pentru site-ul dvs., asigurați-vă că testați câteva și găsiți cel care vă place cel mai bine. Asigurați-vă că vă place cu adevărat, deoarece după ce aveți câteva mii de postări pe blogul dvs. nu veți dori să schimbați pluginurile și trebuie să parcurgeți toate postările pentru a remedia toate meta titlurile și descrierile..

Sitemap-uri Google XML

Un sitemap este întotdeauna o idee grozavă. Practic, este o listă cu toate link-urile de pe site-ul dvs. pe care doriți să le indexați și pe care le puteți încărca prin intermediul webmasterilor dvs. Google, astfel încât să puteți spune Google ce conținut aveți pe site-ul dvs. și ce ar trebui să parcurgă și să indexeze.

Sitemap Google XML este pluginul meu preferat pentru crearea sitemap-urilor. Va genera automat sitemap-ul dvs. de fiecare dată pentru a scrie o nouă postare și va anunța motoarele de căutare să știe că harta a fost actualizată.

Linkuri SEO automate

În opinia mea, Linkuri SEO automate este un plugin indispensabil. Acest plugin vă va permite să introduceți cuvinte cheie și să alegeți o adresă URL pentru fiecare. Pluginul va înlocui automat acel cuvânt cheie din postările de pe blog cu un link către adresa URL corespunzătoare. Este o tehnică de reticulare foarte eficientă, care depune foarte puțin efort.

Linkurile SEO automate pot fi utilizate și pentru afiliații care doresc să promoveze produsele prin intermediul cuvintelor cheie de pe site-ul dvs. Și da, există o opțiune de a adăuga non-follow la orice legătură individuală de cuvinte cheie.

Scribe conținut SEO plugin

Scibe SEO este un plugin premium care a câștigat foarte multă popularitate în ultima perioadă și este sigur că va fi unul dintre cele mai bune conținut și pluginuri pentru link-uri. Pluginul a fost creat de foarte popularul „CopyBlogger” și funcționează pe baza de membru. Practic, adaugă un întreg sistem de analiză SEO pe site-ul dvs., astfel încât, de fiecare dată când scrii o nouă postare, o poți scana și îți poate oferi tot felul de sfaturi SEO pentru îmbunătățirea postării pe blog în termeni de conținut, cuvinte cheie, meta-tag-uri … etc. Pluginul vă va arăta, de asemenea, surse din care puteți obține legături conexe către postările dvs., precum și identificarea utilizatorilor de socializare influenți care ar putea dori să partajați conținutul dvs..

Scribe SEO

4. Alegeți o temă WordPress prietenoasă cu SEO

Alege o temă WordPress este de asemenea foarte importantă pentru SEO. O mulțime de teme gratuite sunt livrate cu linkuri criptate care se duc către site-uri de jocuri de noroc care te vor face să pierzi un rang de pagină valoroasă. Deoarece sunt site-uri care nu pot avea legătură cu dvs., conectarea la ele vă poate afecta rangul.

O altă problemă este aceea că unele teme nu folosesc în mod corespunzător etichetele de titlu (h1, h2, h3, h4 ..), poziționarea conținutului (postarea textului ar trebui să vină întotdeauna înainte de bara laterală) sau sunt pur și simplu codificate astfel încât slabele motoare de căutare vor avea. probleme cu accesul corect la site-ul dvs..

Ce să cauți într-o temă WordPress:

Iată câteva lucruri pe care vei dori să le cauți în timp ce îți alegi tema WordPress.

  • Titlul site-ului ar trebui să fie o rubrică h1 pe pagina principală și o rubrică h2 în alte pagini
  • Toate titlurile postării ar trebui să aibă eticheta h1
  • Navigare în paine
  • Legături postare următoare și anterioară
  • Afișări conexe pe postări unice
  • Curată semantică – verificați W3c
  • Asigurați-vă că nu există legături „peștele” în tema care indică site-uri schițate

Opțiuni SEO încorporate?

Personal nu-mi plac opțiunile SEO încorporate în temele mele WordPress. Motivul principal este pentru că, dacă vreau vreodată să schimb teme, eforturile mele de pe On-Page sunt acum pierdute. Așadar, în opinia mea, este o idee foarte proastă. Cu toate acestea, pentru unii oameni care doresc doar să configurați un site rapid, poate doar cu câteva pagini (cum ar fi o pagină de destinație rapidă de afiliere), opțiunile SEO încorporate ar putea fi în regulă. Mai jos este o privire rapidă la opțiunile seo pe care Nick le adaugă la temele sale la Elegant Themes.

Teme elegante SEO

S-ar putea să doriți să consultați Eleganta mea revizuire a temelor dacă sunteți interesat să cumpărați pachetul lor.

5. Adăugați urmărirea Google Analytics la tema dvs.

Nu este neapărat un pas SEO, dar configurarea sistemului de urmărire imediat vă va ajuta să urmăriți cât de mulți oameni vizitează site-ul dvs., precum și să monitorizați cum au ajuns acolo. Menținerea atentă asupra analizelor dvs. vă poate ajuta cu adevărat să vă optimizați site-ul în viitor.

Există multe pluginuri care vă vor permite să vă configurați codul de urmărire pe site-ul / blogul dvs. (cum ar fi Plugin Google Analytics pentru Yoast). Cu toate acestea, multe dintre temele premium de acolo includ o opțiune în panoul lor de administrare în care puteți lipi codul și acesta va include automat urmărirea în antetul sau subsolul site-ului dvs..

Personal aș deschide doar fișierul meu header.php sau footer.php și aș introduce codul manual.

6. Adăugați marcaje sociale la tema dvs.

Cu toții știm cât de importantă este influența socială în ceea ce privește clasamentul site-urilor în aceste zile. Și chiar dacă nu vă crește clasamentul, este totuși important pentru generarea de trafic și de urmăritori. Așadar, veți dori cu siguranță să instalați câteva butoane de marcare socială pe site-ul dvs., cum ar fi butonul de tweet, butonul google plus și butonul like facebook, precum și să postați linkuri la profilurile dvs. sociale.

Mai jos sunt câteva pluginuri pe care le-am folosit și mi-au plăcut.

Caseta socială Widget social

Caseta socială WordPress

Acesta este pluginul meu preferat pentru afișarea profilurilor sociale pe bara laterală widgetizată a temei. Nu numai că vă permite să vă prezentați linkurile, dar arată și un contor al următorilor dvs. În plus, l-am folosit pe WPExplorer în trecut și a funcționat excelent!

Sticky Bar pentru partajarea socială a pluginului WordPress

WordPress Social Sticky Bar

Barul Sticky este un plugin de WordPress cu adevărat nemaipomenit, care va adăuga o bară de partajare statică pe site-ul dvs. web, astfel încât utilizatorii să poată face clic cu ușurință pentru a-ți plăcea, a tweet sau a oricărui post. Este livrat cu câteva opțiuni grozave și, având în vedere că adaugă o bară lipicioasă, va fi întotdeauna vizibil pentru cititorii dvs., ceea ce face mai probabil că vor face clic pe butoane.

Notă: Se pare că acest plugin nu mai este disponibil (față tristă). Iată o alternativă gratuită cu aspect bun – Faceți clic pe butoanele de partajare socială.

7. Scrie / Adaugă conținut epic

Acum că ați terminat să configurați elementele de bază, singurul lucru care vă rămâne de făcut este să scrieți conținut Epic. În cele din urmă, cel mai mare factor în ceea ce privește dacă veți obține trafic și dacă oamenii vor împărtăși site-ul dvs. este conținutul dvs. Trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. web oferă valoare cititorilor săi. Și nu numai că un conținut excelent vă va ajuta să clasificați și să îi determinați pe oameni să vă împărtășească site-ul, dar vă va ajuta și să adunați următoarele. Iar pentru unele site-uri web, urmașii tăi sunt ceea ce va genera cel mai mare venit pentru tine, spre deosebire de vizitatorii pasivi.

rezumat

Dacă veți obține elementele de bază în primul rând și corect, va face ca SEO să funcționeze în viitor o sarcină mai ușoară. Am văzut o mulțime de oameni care nu și-au schimbat structura de legături în permanență decât după ce au avut sute de postări, ceea ce însemna că trebuiau să creeze un TON de redirecții pur și simplu pentru a-și plasa rangul de pagină către noua structură URL. În plus, dacă obțineți toate elementele SEO de bază chiar de la început, vă puteți concentra pe chestii mai importante, cum ar fi conținutul și rețelele de socializare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me