Ghid final pentru WooCommerce SEO pentru produsele dvs.

Ghid final pentru WooCommerce SEO pentru produsele dvs.

Fiecare afacere – mică, medie sau mare – are nevoie de SEO. Acest lucru se datorează faptului că optimizarea motorului de căutare (sau SEO) este un canal esențial de marketing. Conform rapoarte ale ahrefs 68% din experiențele online încep cu un motor de căutare, iar doar 0,78% din căutări ajung efectiv la a doua pagină și fac clic pe rezultatul căutării. Asta înseamnă că, dacă doriți mai mult trafic către magazinul dvs. WooCommerce, trebuie să lucrați la optimizarea acestuia pentru termenii de căutare corelați.


Ce este SEO?

Motoarele de căutare precum Google, Yahoo! Sau Bing vizează direcționarea utilizatorilor către cele mai relevante site-uri sau pagini. Ei iau în considerare mai mulți factori, atât tehnici cât și creativi, pentru a clasifica și lista site-urile web într-un rezultat al căutării. SEO este procesul de actualizare a site-ului dvs. web în încercarea de a obține rezultate de căutare la nivel înalt pentru a obține un trafic „gratuit” sau „organic”..

WooCommerce SEO SEO organic

Deși ar putea suna complex, nu este. Lucrul bun este că s-au făcut o mulțime de cercetări pe SEO și tot ce trebuie să faceți este să aplicați constatările experților pe magazinul dvs. WooCommerce, pentru a-l ajuta să se clasifice!

Pagina produsului WooCommerce & SEO

Magazinul dvs. WooCommerce este o colecție de produse care servesc unui anumit scop. Doriți să se clasifice anumite produse atunci când un utilizator le caută. De exemplu, să zicem că vindeți pălării. Doriți ca pagina dvs. de produs cu pălărie albastră să fie clasată atunci când cineva caută „pălării bleu”.

Dar ar putea exista sute de site-uri web care vând pălării albastre. Cum vă asigurați că site-ul dvs. web ocupă un loc de top? După cum am menționat, motoarele de căutare caută semnale de clasare pentru a potrivi un anumit termen de căutare cu un rezultat relevant. Pentru pagina dvs. de produs WooCommerce, aceste semnale de clasificare includ, prezența termenului de căutare în adresa URL a paginii, titlu și conținut, viteza cu care se încarcă pagina, viteza cu încărcarea paginii pe un dispozitiv mobil, link-uri către pagina de pe alte site-uri web, indicatori de popularitate socială și multe altele.

În loc să fii copleșit de toate, trebuie să începi mai întâi cu elementul de bază – genul pe care trebuie să-l facă fiecare pagină – și apoi să treci la complex – după ce ai cucerit elementele de bază.

Totul începe cu cercetarea cuvintelor cheie

Indiferent de tipul de produs pe care îl vindeți, este esențial să înțelegeți setul potrivit de cuvinte cheie pentru care trebuie să se clasifice pagina dvs. Un cuvânt cheie este o frază pe care un utilizator este cel mai probabil să o caute atunci când caută produsul dvs..

De exemplu, dacă vindeți pălării albastre, cuvintele cheie ideale par să fie „pălării albastre”, „cumpărați pălării albastre” sau „albastru pălărie pentru bărbați” sau ceva de-a lungul acestor linii. Nu este întotdeauna ușor să faci o bănuială. Alternativa mai înțeleaptă este să începeți cu cuvinte cheie largi (cele la care vă puteți gândi) și apoi să folosiți instrumente de cercetare a cuvintelor cheie pentru a le perfecționa.

Instrumente de cercetare a cuvintelor cheie

Dintre numeroasele opțiuni disponibile, unele instrumente (gratuite și plătite) pe care le puteți folosi sunt:

 • Cuvinte cheie de pretutindeni (gratuit) – o extensie de browser care listează popularitatea unui anumit termen de căutare
 • Ahrefs – Oferă un set de instrumente care vă ajută să aflați cuvintele cheie pe care le clasează concurenții și pe care ar trebui să le clasificați
 • Moz Explorer – Un instrument de cercetare a cuvintelor cheie de la guri SEO înșiși
 • trenduri Google (gratuit) – O opțiune simplă pentru a verifica popularitatea unui anumit termen de căutare
 • Sugestii de căutare Amazon (gratuit) – sugestiile de căutare Amazon listează când introduceți un produs
 • Sugestii de căutare Google (gratuit) – alternativele de căutare pe care Google le listează la sfârșitul paginii când introduceți o interogare de căutare
Sugestii de căutare Google

Exemplu: Sugestii de căutare Google

După ce ați găsit cuvintele cheie, trebuie să repetați un singur cuvânt cheie principal și să îl utilizați pentru a vă actualiza conținutul. Puteți utiliza cuvinte cheie secundare în întregul conținut.

Nu uitați, că umplerea de cuvinte cheie (utilizarea excesivă a unui cuvânt cheie) ca practică este moartă. Plasați cuvintele cheie în întregul conținut cu înțelepciune.

Îmbunătățește-ți pagina produsului cu WooCommerce Bazele SEO

După ce aveți un cuvânt cheie principal, trebuie să vă asigurați că acesta apare în cele mai importante secțiuni din pagina dvs. de produs WooCommerce. Iată cum trebuie să parcurgi acest lucru.

1. Adresa URL a produsului

Prezența unui termen de căutare într-o adresă URL este considerată un semnal puternic de clasare. De fapt, dacă termenul de căutare este prezent în numele propriu de domeniu, atunci o pagină se va clasifica inevitabil (cu excepția cazului în care orice alt semnal nu există). Adresa URL a produsului ar trebui să conțină în mod ideal cuvântul cheie focalizare. Puteți urma această practică atunci când creați noi pagini. Dar pentru paginile existente, nu ar trebui să schimbați adresa URL dacă sunteți un începător de marketing. Modificarea adresei URL poate însemna pierderea tuturor valorilor SEO pe care le-a câștigat o pagină și ar putea afecta negativ clasamentul dvs..

Sfat Pro: Activați pesmetul din magazinul dvs. Woo pentru a face citirea adresei URL în rezultatele căutării

2. Titlul produsului

Structura rezultatului căutării

Cuvântul cheie focus trebuie să fie prezent în titlul produsului pentru a ajuta la rangul paginii. Nu este prea mult de discutat aici – mergeți mai departe și actualizați titlurile produsului!

3. Descrierea produsului

Plugin-uri SEO ca Yoast SEO vă va spune că conținutul de pe orice pagină web ar trebui, în mod ideal, să nu fie mai mic de 300 de cuvinte. Același lucru este valabil și pentru paginile de produse WooCommerce. Pagina dvs. de produs ar trebui să conțină o descriere detaliată a produsului dvs. cu accentul dvs. sau cuvinte cheie secundare care apar de 2-3 ori în întregul conținut. Încă o dată, cheia este să încadrați conținutul în mod natural și să nu folosiți excesiv cuvintele cheie.

Pagina produsului WooCommerce

Sfat Pro: Dacă produsul dvs. nu garantează o descriere detaliată, acoperiți elementele esențiale. Adăugați dimensiuni, componente, instrucțiuni de îngrijire, probleme de expediere etc. Sau răspundeți la întrebări pe care le-ar putea avea cumpărătorii potențiali.

4. Imagini și videoclipuri

Știați că includerea unui videoclip într-o postare poate crește conversiile cu până la 80% (pe ghidul nostru video SEO)? Este uriaș! Imaginile și videoclipurile de pe pagina produsului dvs. vă ajută să explicați mai bine produsul și să-i angajați pe cumpărător. Imaginile ar trebui să fie de înaltă calitate, dar optimizate pentru a menține dimensiunea paginii la minimum. Videoclipurile ar trebui să fie găzduite pe platforme precum Youtube sau Vimeo și apoi incluse pe o pagină de produs.
Nu uitați, este important să adăugați text Alt pentru imaginile dvs. Acest text ar trebui să definească despre ce imagine este vorba. Motoarele de căutare folosesc acest text pentru a „citi” o imagine, iar acest text este afișat pe pagina dvs. web în cazurile în care imaginea nu se încarcă. Pagina dvs. de produs trebuie să conțină imagini cu cuvântul cheie focus în textul Alt.

5. Recenzii și evaluări

Recenziile și evaluările de la clienți sunt factori de încredere și sunt foarte apreciate de motoarele de căutare. Prezența recenziilor pe pagina produsului dvs. îl poate ajuta să se clasifice pentru căutările relevante. Partea bună este că WooCommerce are grijă să afișeze o evaluare a produsului pe un rezultat de căutare pentru a adăuga valoare SEO unei pagini..

După cum am menționat, un plugin SEO precum Yoast este indispensabil și vă poate ajuta să localizați găuri pe pagina produsului. Cuplul Yoast cu ei Extensia WooCommerce pentru superputerea SEO finală.

Tactici SEO avansate pentru a stimula clasamentul pe pagina produselor WooCommerce

Dacă vă simțiți aventuros și doriți să treceți dincolo de sfaturile de bază, puteți încerca câteva modificări avansate pe magazin pentru a-l optimiza.

În afară de conținutul prezent pe pagina produsului dvs., motoarele de căutare verifică mai mulți alți factori care vă ajută să decidă clasarea paginii. Acestea includ:

 • Cuvinte cheie în Meta Product Page – Conținutul care descrie o pagină de produs și este de obicei afișat sub titlul paginii într-un rezultat al căutării este meta pagina. Un plugin SEO vă ajută să adăugați meta meta pentru pagina dvs. Prezența unui cuvânt cheie în meta-ul paginii este considerată un factor de clasare.
 • Optimizarea dispozitivelor mobile – Având în vedere cantitatea din ce în ce mai mare de căutări care se întâmplă prin dispozitive mobile, faptul că pagina dvs. de produs WooCommerce este optimizată pentru mobil sau nu are efect asupra SEO. Aceasta înseamnă să faceți ca pagina să răspundă și să folosiți versiunile AMP (Accelerated Mobile Pages) ale paginii dvs. pentru a o ajuta să se încarce mai rapid pe dispozitive mobile.
 • Adăugarea de conținut proaspăt – prospețimea paginii dvs. (cât de des este actualizată) este un factor SEO important. O modalitate ușoară de a vă păstra paginile proaspete este cu recenziile. Ele sunt o sursă naturală de conținut adăugată în timp. În mod similar, puteți adăuga alte secțiuni relevante la produsele dvs. WooCommerce. Acesta ar putea fi un număr pentru numărul de produse vândute (actualizate în timp real), o secțiune de întrebări frecvente în care clienții interesați vă pot pune întrebări pentru a vă răspunde, o secțiune despre clienți, mărturii video și multe altele..
  WooCommerce SEO Idee de conținut proaspăt
 • backlink – Este un pic complicat, deoarece trebuie făcut corect. Un backlink este atunci când conectați alte site-uri web adăugați un link către paginile dvs. de produse. Acest lucru se poate întâmpla prin listări de directoare, postări de afiliere, mențiuni despre produse și așa mai departe. Backlinkurile sunt un factor de încredere și au indicat că produsul este suficient de bun pentru a fi conectat. Cu cât backlinkurile sunt mai mari, cu atât sunt mai mari șansele de clasare a produsului. Este important ca backlink-urile să pară naturale și nu sunt plantate prin comentarii aleatorii pe site-urile web populare * ahem ahem *

La pachet

Optimizarea motorului de căutare înseamnă să vă asigurați că traficul corect ajunge pe pagina dvs. de produs. Cu cât numărul de cumpărători potențiali ajunge la pagina dvs., cu atât sunt mai mari șansele de conversie.

În afară de punerea în aplicare a celor menționate mai sus, marca ar putea dori să optimizeze și WooCommerce pentru performanță, folosiți câteva sfaturi pentru îmbunătățirea magazinului WooCommerce și investiți în HTTPS (printre altele) pentru a securiza WooCommerce. Pentru mai multe lecturi despre SEO, încercați ghidul WPExplorer pe WordPress SEO, Ghid Moz la SEO sau Ghidul lui Ahref pentru SEO comerț electronic.

Optimizarea paginilor de produse WooCommerce pentru motoarele de căutare este un proces continuu. Amintiți-vă, mantra SEO – optimizați, analizați, actualizați și repetați!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map