En enkel guide til å endre permalinks uten å ødelegge ditt WordPress-nettsted

Å endre permalinkstrukturen på nettstedet ditt er et viktig selskap. Du bør være helt sikker på at du vil gjøre denne endringen på nettstedet ditt fordi det potensielt kan ha innvirkning på SEO-en din (og kan føre til mange feil og ødelagte koblinger hvis den ikke håndteres riktig).


Hver side og innlegg på bloggen din har en unik permanent URL, eller “permalink”, tilordnet den. Disse permalinkene opprettes ved hjelp av en forhåndsbestemt struktur. Det er noen ganger nødvendig å endre koblingsstrukturen for innleggene dine, men det kan føre til problemer med søkerangeringer, utdaterte lenker fra eksterne nettsteder og ødelagte interne lenker i ditt eget innhold.

Den beste måten å unngå disse problemene med koblingene dine på er å ha en klar plan for å oppdatere dem før du gjør det. Deretter kan du gjøre bryteren trygt og begynne å dra nytte av en mer optimalisert permalink-struktur. I tillegg vil du vite hvordan du best implementerer viderekoblinger, for å unngå 404 feil.

I dette innlegget skal vi diskutere hva permalinks er og snakk om grunner for å endre dem på nettstedet ditt. Vi vil også gi instruksjoner om hvordan du gjør det endre permalink-strukturen trygt, og unngå eksterne og interne feil fra ødelagte koblinger med bruk av viderekoblinger. La oss dykke inn!

Hva er permalinks? (Og hvorfor du kanskje trenger å endre din)

Innstillinger for WordPress Permalinks

En permalink er den delen av en nettadresse som følger domenenavnet. Ta for eksempel en titt på nettadressen til dette blogginnlegget: https://www.wpexplorer.com/break-into-blogging-niche/. Domenenavnet er wpexplorer.com, og permalink er break-inn-blogging-nisje.

Permalinks tjener flere viktige formål når de er riktig angitt. For eksempel:

  • De lar leserne dine få en kort forståelse av hva innlegget eller siden din handler om uten å se på innholdet.
  • De brukes av søkemotorer for å oppdage innlegg eller sideemne utelukkende fra nettadressen.
  • De leverer også et permanent sted for besøkende og søkemotorer å returnere til for å lese innholdet ditt.
  • De er egentlig en unik identifikator for hvert innhold du lager, og hjelper deg med å holde alt organisert.

Hvis du vil angi strukturen for permalinkene dine i WordPress, må du gå til Innstillinger> Permalinks i dashbordet ditt. Som standard, WordPress permalinks bruke Dag og navn alternativ. Hvis fokuset ditt er mer på innholdet i innlegget enn datoen det ble lagt ut, er det imidlertid ofte best å bruke Innleggsnavn alternativ. Denne strukturen gjør fokuset på innlegget ditt klart for både lesere og søkemotorer.

De fleste vil endre standardpermalinkstrukturen til WordPress-bloggen sin når den ble opprettet. Det er flere alternativer å velge mellom, men de vanligste to valgene er strukturen som viser dato etterfulgt av postnavnet eller bare postnavn på egen hånd. Dette valget er vanligvis tatt med det tiltenkte innholdet i tankene. For eksempel har nettsteder som fokuserer på nyheter en dato som en del av permalinkstrukturen.

Du vil tro at siden det er enkelt å endre permalinkstrukturen ved opprettelsen av et nettsted, bør det også være en enkel prosess for et etablert nettsted. Mens handlingen om å gjøre endringen er så enkelt som å velge en ny permalink-type og klikke lagre, krever konsekvensene av den handlingen litt mer diskusjon.

Hvorfor skulle jeg endre strukturen på Permalink??

Det er flere grunner til at du kan vurdere å endre permalinkstrukturen, spesielt hvis du har brukt standardinnstillingen. Det er relativt enkelt å endre permalinkene dine, enten på et nytt nettsted eller et etablert nettsted. Å gjøre endringer i strukturen på et etablert nettsted kan imidlertid ha negative konsekvenser, hvis du ikke gjør det planlegge på forhånd. Derfor bør du vurdere nøye om det er nødvendig å endre permalinkstrukturen din eller ikke.

Det er imidlertid flere gyldige grunner for å gjøre bryteren. Her er bare noen få:

  • Hvis du startet med en eldre versjon av WordPress, bruker du kanskje den forrige standardstrukturen, som inkluderer Post-ID. Denne strukturen gir ingen nyttig informasjon om innholdet ditt, og er ubrukelig for SEO.
  • Du kan ta nettstedet ditt i en annen retning, og må oppdatere strukturen for å gjenspeile den endringen. Hvis du for eksempel flytter til et mer nyhetsorientert nettsted, kan det være lurt å ta med datoen i permalinksene dine.
  • Mange kjøper etablerte nettsteder som en investering, så det er mulig at du har kjøpt eller arvet nettstedet ditt fra noen andre. Hvis du har tatt eierskap til et live nettsted, kan det være lurt å oppdatere koblingsstrukturen for re-branding formål.

Hvis din nåværende struktur fungerer for innholdet og merkevaren din, kan det være en unødvendig hodepine å endre det. Hvis du bestemmer deg for at du må oppdatere koblingsstrukturen din, vil du imidlertid være glad for å vite at det er måter å implementere denne bryteren på en sikker måte.

Hvordan du trygt kan endre permalink-strukturen

permalink-struktur

Før du gjør endringer i nettstedets koblingsstruktur, er det viktig å ta en sikkerhetskopi av nettstedet ditt i tilfelle. Det er også smart å teste endringene dine på et iscenesettingssted før du implementerer dem på ditt live nettsted, slik at du kan feilsøke eventuelle problemer som kan oppstå.

Hvis du har bestemt deg for at du vil eller må endre permalinkstrukturen, må du ta noen få skritt.

Trinn 1: Bestem deg for en ny permalinkstruktur

Den første avgjørelsen du må ta er syntaks for den nye permalinkstrukturen. Når du velger en ny struktur, må du ta noen avgjørelser om hva du vil inkludere i syntaksen til lenken. Vil du inkludere en dato, for eksempel? Hvis du gjør det, hvor mye av det vil du ha synlig i lenken?

Det er en viktig beslutning, og du bør ikke foreta noen endringer i det hele tatt før du har gjort deg helt sikker på valget ditt. Du kan få noen ideer til den nye strukturen din fra WordPress guide til bruker permalinks. Generelt sett Innleggsnavn alternativet er ideelt for de fleste brukere, selv om nyhetsrelaterte nettsteder kan være lurt å inkludere datoer. Uansett, når du bestemmer deg for den nye strukturen din, er det på tide å faktisk gjøre endringene i permalinksene dine.

Trinn 2: Endre Permalink-strukturen din i WordPress

Når du vet hvilken syntaks du skal bruke, er det på tide å gå inn på Permalinks-menyen på instrumentbordet og gjøre endringen. Bare naviger til Innstillinger> Permalinks i WordPress-bakenden, og velg valg fra innstillingsskjermen:

Innstillinger for WordPress Permalinks

Når du har valgt (eller brukt koder for å lage din egen tilpassede struktur i stedet), klikker du på Lagre. Permalinkene dine er nå oppdatert! Dette vil nå oppdatere alle interne URL-er med den nye syntaks.

Alle de interne koblingene bør oppdatere riktig hvis de er lagt til som en del av WordPress. Eventuelle manuelle koblinger må kanskje oppdateres. Imidlertid vil alle lenker til nettstedet ditt fra andre steder nå være fullstendig ødelagte, og alt innholdet indeksert av søkemotorer vil være feil.

Trinn 3: Løs brutte koblinger med 301 viderekoblinger

Som vi bemerket tidligere, er det den enkle delen å endre strukturen på permalinksene dine. Nå må du imidlertid takle nedfallet. Hver henvisning til tidligere lenker, enten du er i innholdet eller på eksterne nettsteder, er nå ødelagt. En annen bivirkning er at alt innhold som er indeksert av søkemotorer også er feil.

Det er en enkel løsning på dette problemet og det er å konfigurere 301 omdirigeringer på nettstedet ditt. En 301-omdirigering forteller i det vesentlige alle nettlesere som kommer til nettstedet ditt ved å bruke en gammel permalink-strukturert URL der det relevante innholdet er. Den lar også søkemotorer vite at dette er en permanent endring. Du vil sannsynligvis også ønske å tilpasse 404-siden din for å fange ødelagte interne eller manuelle lenker som du kanskje har oversett..

I det siste ville du blitt pålagt å legge alle disse viderekoblinger manuelt til din .htaccess fil på webserveren din. Heldigvis, med WordPress er det plugins som kan ta seg av alle disse tingene for deg.

Bruke Simple 301 Redirects-plugin

For å enkelt lage viderekoblinger på WordPress er ett alternativ det Enkle 301 viderekoblinger plugg inn. Når du har installert og aktivert plugin-en legger den til en ny meny til Innstillinger-området på dashbordet.

Enkle 301 omdirigeringsinnstillinger

Det er virkelig ikke mye å bekymre seg for med denne pluginen. I innstillinger-vinduet 301 viderekoblinger vises du to enkle felt. Den ene er merket Be om og den andre Mål. Det er i utgangspunktet der du går inn i den gamle permalinkstrukturen og den nye permalinkstrukturen. Du trenger bare å legge til informasjonen etter domenenavnet ditt i disse feltene.

I eksemplet på bildet over, Be om -feltet er WordPress-konfigurasjonen for måneden og navnet permalinks mens Mål -feltet er WordPress-konfigurasjonen for permalinkstrukturen for postnavnet. Når du har lagt til disse to feltene, lagrer du endringene. Dette vil nå fortelle all søkemotortrafikk som kommer inn i de gamle koblingene hvor du skal dra.

Bruke omdirigeringsplugin

En annen plugin vi vil anbefale for å legge til og administrere viderekoblinger er gratis omdirigering plugg inn.

Omdirigering WordPress-plugin

For å bruke viderekobling, først installer den på WordPress-oversikten. Da kan du navigere til Verktøy> Omdirigeringer for å peke sidene og innleggene på nettstedet ditt til de nye koblingene. Bare skriv den gamle permalinken inn i Kildeadresse og den nye permalinken inn i Mål-URL og klikk deretter Lagre:

Innstillinger for omdirigeringsplugin

Bruke Yoast SEO Permalink Helper Tool (for å omdirigere til / & postnavnet% /)

Et annet verktøy som du kan finne nyttig, er Yoast SEO Permalink Helper Tool. Dette genererer en kode basert på den nåværende koblingsstrukturen din, som du kan legge til manuelt på nettstedet ditt .htaccess fil for å omdirigere alle innleggene trygt til den nye /% postnavnet% / strukturen. Selvfølgelig er dette et veldig praktisk verktøy, men det gir deg bare koden for å omdirigere postnavnsstrukturen mens plugin-anbefalt ovenfor kan brukes til å omdirigere flere tilfeller til forskjellige destinasjoner.

Hvis du ikke er komfortabel med å endre filene på nettstedet ditt, anbefaler vi deg imidlertid å holde deg til en av de to gratis plugins som er nevnt over.

Trinn 4: Endre koblinger i søkemotoren til den nye strukturen (ny indeksering)

Vi nevnte tidligere at søkemotorer vil ha feil informasjon etter at du har oppdatert permalinksstrukturen. Dessverre er dette utenfor din kontroll som nettstedseier. Søkemotorer gjennomsøker nettsteder regelmessig og vil oppdatere når de finner endringer, slik at dette problemet vil rette seg opp over tid.

Du kan imidlertid hjelpe prosessen ved å lage en XML-områdekart, og så manuelt å indeksere nettstedet ditt med søkemotorer.

Konklusjon

Det er alltid best å adressere elementer som permalinks før du starter et nytt nettsted. Imidlertid kan det hende du fortsatt må endre koblingsstrukturen etter at nettstedet ditt har blitt lansert. Hvis du befinner deg i denne situasjonen, trenger du en nøye plan for å unngå forstyrrelser på nettstedet ditt (både internt og eksternt).

Å endre permalinkstrukturen på nettstedet ditt er noe som bør vurderes og planlegges før du gjør noe.

Selv om det aldri har vært enklere å gjøre endringene og begrense problemene, kan du fremdeles ta en SEO-hit til nettstedet ditt. Det kan være bra på kort sikt hvis du skifter til en mer SEO-vennlig permalinkstruktur, men det er ikke noe du vil måtte ha for å håndtere kontinuerlig. Velg din nye permalinkstruktur og hold deg til det.

Har du spørsmål om oppdatering av din WordPress permalinkstruktur? Har du foretatt permalinkendringen i fortiden? Opplevde du noen problemer med søkemotortrafikk og ødelagte koblinger? Hvordan løste du dem? Vi vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me