Vanlige WordPress-feil på stedet

WordPress er ganske bra optimalisert for søkemotorer utenfor boksen, men det er ikke perfekt. Det er mange WordPress SEO-feil som brukere gjør. Mer spesifikt trenger WordPress en hjelpende hånd på to områder:


 1. Ekstra funksjonalitet i form av en avansert SEO-plugin som Yoast SEO.
 2. Effektiv anvendelse av SEO-tiltak på stedet.

Til syvende og sist, du er ansvarlige for hvor godt optimalisert nettstedet ditt er for resultatsider (søkemotorresultater). Hvis du ikke følger grunnleggende SEO-grunnleggende, vil noen plugins eller widgets du har installert være til liten nytte.

Med det i bakhodet har jeg skrevet denne listen over de vanligste WordPress SEO-feilene, sammen med retningslinjer for hvordan du kan unngå dem. Først vil vi fokusere på feil som er spesifikke for individuelle innlegg og sider. Deretter på feil som kan ha forgreninger på et helt nettsted. F.eks typen problemer som kan ha stor innvirkning på nettstedets evne til å rangere etter relevante søkeord. Hvis du oppdager at nettstedet ditt er offer for noen av disse feilene, kan det å utbedre dem utgjøre en dramatisk forskjell for flyten av søkemotortrafikk til WordPress-nettstedet ditt.

1. Ikke optimaliser Permalink

Permalink din er bra for to ting:

 1. Gi besøkende til nettstedet ditt en indikasjon på hva en side handler om
 2. Indikerer relevans for søkemotorer

Som sådan bør du sørge for at permalinkstrukturen din er riktig definert i Innstillinger> Permalinks på backend:

Permalink-innstillinger
Som du kan se, permalinks er satt til innstillingsnavnet (eller siden). Dette er formatet jeg generelt vil anbefale. Det kan være lurt å legge til datoen til permalinken din hvis innhold på nettstedet ditt på en eller annen måte er datorelevant (for eksempel nyhetsartikler). Men for de fleste blogger gir postnavnet mest mening.

Når du har satt permalinkstrukturen riktig, vil du sørge for at permalinks for hvert innlegg er godt optimalisert for de spesifikke søkeordene du målretter mot. Her er for eksempel permalink for dette innlegget:

Post Permalink

Som du ser gjenspeiler det ikke bare hele tittelen (som er det som en permalink gjør som standard i WordPress). Jeg har endret den for å fokusere på bare de viktigste nøkkelordene i overskriften, som vil være nyttige for Google når det gjelder å tolke relevans.

2. Ikke optimaliser innleggets SERPs-presentasjon

En av de mange grunnene til at jeg anser Yoast SEO-pluginen (nevnt i begynnelsen av dette innlegget) som så uvurderlig, er alternativene per optimalisering per side / side. Her er et skjermbilde av hvordan Yoasts innleggalternativer ser ut:

Yoast SEO Snippet-innstillinger

Hvis du ikke optimaliserer innleggene og sidene dine ved å fylle ut feltene over, går du glipp av noen få triks:

 • De Fokus nøkkelord lar deg vurdere hvor godt optimalisert innlegget / siden din som helhet er for det primære søkeordet.
 • De SEO-tittel lar deg justere din tittelkode (i motsetning til overskriften i selve innholdet) for å være mer søkemotorvennlig.
 • De Metabeskrivelse lar deg lage en manuell beskrivelse for siden / innlegget ditt. Dette vises både på SERP-er og andre steder (for eksempel nettsteder på sosiale medier). Å skrive manuelle beskrivelser kan ha en dramatisk positiv effekt på klikkfrekvensene.

Forsikre deg om at hver side og innlegg på nettstedet ditt er redigert optimalt for visning i SERP-er.

3. Dårlig sammenkobling

Det er en rekke fordeler med å koble mellom blogginnlegg på nettstedet ditt. Dette kan inkludere ting som lavere avvisningsrate eller økt brukerengasjement. Men for SEO-formål er vi opptatt av relevans.

Enkelt sagt, hvis Google ser at du kobler til kontekstrelevante sider på nettstedet ditt, vil de bedre forstå nettstedets relevans for et bestemt emne som helhet. Effektiv sammenkobling kan demonstrere relevansen av en bestemt side til et emne. Men det er ikke alt. Det kan også resultere i en generell økning i rangeringer på tvers av et helt emne (siden nettstedet ditt er anerkjent som en autoritet).

Nøkkelen er å koble sammen ofte (men bare når det er relevant) og bruke nøkkelordrike forankringstekster. I stedet for “å lære mer, Klikk her“, Skriv” lære mer om hundetrening“. En plugin som jeg har funnet ekstremt nyttig for å gjøre sammenkoblingen raskere og enklere er Link Whisper. Sjekk ut Link Whisper-anmeldelsen vår hvis du vil lære mer.

4. Dårlig ekstern kobling

Selv om det kan virke motvillig, kan du positivt påvirke rangeringen av søkemotoren ved å regelmessig lenke til relevante og autoritative eksterne nettsteder. Dette er av to grunner:

 1. Relevansfaktoren som diskutert i sammenkoblingsdelen ovenfor
 2. Google liker å se nettsteder referere til andre – på samme måte som en medisinsk journal siterer andre studier

Enkelt sagt, hvis nettstedet ikke lenker til eksterne nettsteder, vil Google ta det som et tegn på at innholdet ditt ikke er spesielt verdifullt. Så sørg for at du jevnlig lenker til relevante og autoritative nettsteder og blogger i din nisje. For eksempel anser vi Yoast som en autoritet på alle ting WordPress SEO, og de har en flott artikkel om hvorfor utgående koblinger betyr noe.

5. Dårlig bildeoptimalisering

Når det gjelder vanlige WordPress SEO-feil, er en jeg ser oftest dårlig bildeoptimalisering. Søkemotorer kan ikke se tekst i bildeform, så du må holde litt i hånden deres når det kommer til media. Det er her alt- og tittelkodene kommer inn, som vist her i WordPress media uploader:

seo-image-optimalisering

Det er en uendelig debatt i SEO-verdenen om hvor viktige alt- og tittelkoder er henholdsvis. Men heller enn å kaste bort tiden min på det, legger jeg ganske enkelt tekst til begge. Når det gjelder disse taggene bør du fokus både på SEO og brukervennlighet.

For mange mennesker (for eksempel svaksynte eller mobile brukere) kan det hende at bilder ikke er synlige, i hvilket tilfelle de vil se alt-teksten. Derfor bør det være beskrivende for bildet, samtidig som det også fokuseres på nøkkelord som er relevante for innholdet. Ikke glem å ta med alt- og titteltekst på logoer, taglines og eventuelle navigasjonsbilder. De er alle nyttige for å gi søkemotorer større kontekst når det gjelder emnet på nettstedet ditt. Men det er bare toppen av bildet av et isfjell. Du kan bruke denne guiden for hvordan du kan optimalisere bilder for å lære om flere måter å perfeksjonere bilde for hastighet og SEO.

6. Dårlig kategorisering / tagging

Dette er en ekte kjæledyrgruve av meg – sider som er assosiert med et stort antall kategorier og tagger. Hvordan skal en søkemotor gi mening om et innlegg som er assosiert med et bredt spekter av nøkkelord?

Kategoriser og merk selektivt og spesifikt. Du bør ha et veldig begrenset antall kategorier (vanligvis mindre enn 10, med visse unntak), og et begrenset antall koder (kanskje ikke mer enn 50). Hvis en kategori tagg bare har blitt brukt en håndfull ganger, er det sannsynligvis ikke verdig å eksistere.

Jeg holder ting enkelt når det gjelder WordPress-innlegg og taksonomier – mindre er mer. På min egen blogg knytter jeg hvert innlegg til bare en kategori og en håndfull svært relevante koder. På denne måten produserer jeg kontekstuelt relevante taksonomisider som Google finner egnet til å rangere.

Godt konstruerte kategorisider og taggsider gir søkemotorer mye kontekst. På denne måten kan de bygge opp en ide om nettstedets relevans som helhet for et gitt emne, og de kan også rangere på individuell basis. Hvis du bestemmer deg for å sette sammen kvalitetskategori og tagge sider, husk å forsikre deg om at de er satt til å indekseres. For å lære mer om beste praksis når det gjelder kategorisering og tagging.

7. Dårlig strukturerte topptekster

HTML-overskrifter (f.eks

-koden) gir Google mye kontekst knyttet til nettstedets relevans. Ord som er plassert i overskriftkoder, vektes tyngre enn de som finnes i hovedinnholdet på nettstedet ditt.

Som sådan er det viktig at du inkluderer relevante nøkkelord i disse overskriftene når det er mulig, men Det er også viktig at topptekstene dine er strukturert på riktig måte. Noen WordPress-temaer følger ikke beste praksis i denne forbindelse, så det kan være lurt å sjekke topptekstene dine nå. Kort sagt:

 • På hjemmesiden din,

  taggen skal være navnet på nettstedet ditt

 • På alle andre sider er

  taggen skal være overskriften (dvs. innlegget / siden)

På den måten har hjemmesiden din den beste sjansen for å rangere for navnet på nettstedet ditt, og andre sider har den beste sjansen for å rangere for det spesifikke temaet de dekker.

Dessuten,

og

tagger skal være gratis for bruk som kontekstuelt relevante underoverskrifter. Hva ditt tema bør ikke gjør du ved å bruke disse taggene til bortkastede formål (f.eks. for overskriften “anbefalte innlegg” i en sidefelt-widget – som ikke hjelper søkemotorene i det hele tatt). Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du strukturerer topptekster på riktig måte, kan du sjekke dette inngående innlegget av Joost de Valk.

8. Instruere søkemotorer for å indeksere for mye

Mange mennesker gjør feilen ved å anta at Google vil gjennomsøke og indeksere hele nettstedet. Mens Google kan crawl hele nettstedet ditt, ofte vil ikke indeksere alle av innleggene og sidene. Og i virkeligheten vil du faktisk ikke at Google skal gjennomsøke alt innholdet på nettstedet ditt – bare de tingene som faktisk er verdt å rangere. Alt annet er overflødig og har ingen fordeler med å være i Googles indeks. Spesifikt inkluderer slike sider:

 • Ubrukte taksonomi- / arkivsider (f.eks. Koder, forfatterarkiver, datobaserte arkiver osv.)
 • Personvern
 • Juridiske ansvarsfraskrivelse

Du får ideen. Jo “renere” et nettsted du kan presentere for Google, jo bedre. Alt som er irrelevant eller ubrukelig for søkere, tjener bare til å utvanne nettstedets relevans. Som sådan bør du sørge for at alle slike sider er satt til “noindex” – dvs. si til søkemotorene om ikke å indeksere den. Dette gjøres enkelt med en plugin som Yoast SEO, som lar deg noindex hele taksonomier / arkivtyper.

Når pluginen er installert, bare gå til SEO> Utseende. Bytt deretter alternativet for “Vis (posttype) i søkeresultatene?” til Nei for hver innleggstype du ønsker å noindex. Gå deretter over til taksonomier og Arkiv faner for å gjøre det samme.

Yoast SEO: Innholdstyper standarder

Dette alternativet er også tilgjengelig per post eller side:

Yoast SEO Post Indeksering

9. Oppgir ikke et XML-nettkart

Et XML-områdekart er på ingen måte nødvendig. Men å ikke tilby en for søkemotorer er som å gi noen kompliserte veibeskrivelser til huset ditt muntlig, i stedet for adressen din. Det er mye lettere for søkemotorene hvis du forteller dem hva som skal indekseres. På denne måten vet Google, Bing og andre hva ut av de indekserte sidene dine er viktigst.

Den største synden ved å ikke gi et XML-sitemap er det faktum at det er så darn enkelt å gjøre. Hvis du allerede har den nevnte Yoast SEO-pluginen installert, bare gå til SEO> Generelt> Funksjoner og slå på XML-områdekartfunksjonaliteten:

Yoast SEO XML Sitemap

Det er alt som er til det. Yoast vil basere sitemaps på de forskjellige alternativene du aktiverer / deaktiverer under Søk Utseende seksjon. Plugin vil nå beholde et dynamisk oppdatert XML-områdekart på serveren din for søkemotorene å bruke når du gjennomsøker nettstedet ditt.

10. Fokuser på meta nøkkelord

Dette er mindre en feil og mer et fullstendig sløsing med tid, fordi Google vurderer ikke metasøkkelord når du rangerer nettsteder. Meta-nøkkelord har historisk blitt brukt av spammere i en slik grad at Google nå ikke deler noen verdi for dem. Så hvis du fremdeles bruker metasøkkelord, er det nå tid for å stoppe.

11. Duplisert innhold (og ikke definerer kanoniske nettadresser)

Mange vil fortelle deg at duplikatinnhold er din verste fiende. Hvis Google ser deg publisere innhold som er tilgjengelig andre steder, vil det slippe løs helvete på nettstedet ditt til det ikke er noe annet enn noe forvirret HTML.

I virkeligheten er dette ikke nødvendigvis sant. Google straffer ikke (alltid) nettsteder for bruk av duplikatinnhold. I stedet, hvis den ser to nettsider med stort sett det samme innholdet, vil den prøve å finne ut hvilken som var den opprinnelige utgiveren. Da vil den prioritere den siden i søkeresultater fremfor den andre.

På den annen side er duplikatinnhold på det samme nettstedet ikke bra. Selv om det ikke er et verdensavslutt problem, er det ganske rotete å ha flere forekomster av det samme innholdet på flere sider. Å ha tjue “Bluehost Review” -artikler vil ikke hjelpe deg å rangere på første side. Gjør ditt beste for å kombinere dupliserte bloggartikler og omdirigere fjernede innlegg / sider til det mest relevante (igjen, Yoast SEO kommer godt med den innebygde viderekoblingsansvarlig).

Og kanskje langt mer utbredt enn du kanskje tror er tilfeldige duplikatsider. Hjemmesiden til nettstedet ditt kan finnes i begge deler www og ikke-www (dvs. https://yoursite.com/) så vel som http og https versjoner, som faktisk er separate sider. Løsningen er å definere det som er kjent som kanoniske nettadresser for hvert av nettstedets sider.

12. Ikke optimalisert for hastighet

Lastens hastighet på nettstedet ditt er av vital betydning. Folk hater nettsteder som er treg å laste, og i tillegg gjør Google det (og sannsynligvis andre søkemotorer). Enkelt sagt, hastigheten nettstedet lastes inn faktisk kan ha innvirkning på rangeringene dine.

Som sådan bør du sørge for at nettstedet ditt laster på dobbelt raskt. Det er mange guider for hvordan du kan fremskynde WordPress, i tillegg til optimaliserte WordPress-hosting og cache-plugins du kan bruke for å hjelpe.

Du kan også dra nytte av populære gratis verktøy for å teste nettstedets hastighet, for eksempel Pingdom og PageSpeed ​​Insights for å vurdere nettstedets hastighet og flaskehalser på stedet.

13. Ikke optimalisert for sosiale medier

Enten du liker sosiale medier eller ikke, bør du sørge for at profilene dine er riktig satt opp og koblet til WordPress via Open Graph og Twitter Cards. Hvis du ikke har gjettet deg ennå, er Yoast SEO en rask og enkel måte å gjøre dette ettersom sosiale innstillinger er innebygd i plugin.

Yoast SEO sosiale innstillinger

Det kan virke som en relativt liten ting, men å sørge for at nettstedet ditt er riktig koblet til sosiale medier vil bidra til å sikre at innleggene dine er mer “delbare.” I tillegg kan du med Yoast legge til dine egne tilpassede Facebook- og Twitter-metatagger. Dette inkluderer tittel, beskrivelse og optimalisert bilde. Igjen, kan dette bidra til å forbedre innlegget ditt synlighet og deling.

Yoast SEO tilpassede Facebook- og Twitter-metatagger

Innpakking av vanlige SEO feil på stedet

SEO kan være ganske skremmende – det er mye å ta feil. Men baksiden av dette er at hvis du kan få det meste Ikke sant, vil du ha en stor fordel fremfor konkurransen. De fleste av WordPress SEO-feilene du ser ovenfor, er ikke rakettvitenskap. Når du først har forstått de grunnleggende prinsippene for SEO, vil du kunne se intuitivt når noe er bra for nettstedets rangering, og omvendt.

Har du noen SEO-tips på stedet for WordPress-brukere som jeg ikke har dekket verken i dette innlegget eller det andre? I så fall kan du dele med oss ​​i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me