De 10 viktigste funksjonene til Yoast SEO for WordPress

Hvis du har et WordPress-nettsted, og du vet hva SEO betyr, er det sannsynlig at du allerede har Yoast SEO WordPress-plugin installert. . I dette innlegget skal vi se på de 10 viktigste funksjonene til Yoast SEO for WordPress, og hvordan du kan bruke dem til ditt eget nettsted.


Genererer XML-nettkart

Riktig organisering er et must for SEO, og en integrert del av dette er et XML-sitemap. Ved installasjon genererer Yoast SEO automatisk en og oppdaterer den konsekvent når du lager nytt innhold. Du kan enkelt endre XML-innstillingene ved å gå under SEO> XML-nettkart i WordPress admin-dashbordet.

xmlsitemap

Sender automatisk XML-nettkart til Google / andre søkemotorer

Også kalt pinging, sender Yoast SEO automatisk de oppdaterte nettstedkartene til Google og Bing. Poenget med dette er å hjelpe søkemotorer raskt å legge til nytt innhold, og holde andre indekserte innholdsstoffer oppdatert hvis du endrer dem. Under alternativene for XML-kartkart kan du også velge å ha det til å pinge Yahoo, og Ask.com hver gang du legger ut et nytt innhold.

Lar deg lage egendefinert metahode / beskrivelse

Ofte er en overskrift som vil gjøre en perfekt e-post emnelinje for abonnentene dine, en forferdelig overskrift for SEO-formål. Med Yoasts plugin skriver du bare to overskrifter, en for folk og en for søkemotorer. Du bør også legge til en tilpasset metabeskrivelse for innholdet ditt også. Ikke bare kan dette hjelpe med å målrette de riktige nøkkelordene, du kan også lage en utrolig lokkende beskrivelse som gjør at flere faktisk velger siden din når de søker i søkeresultatene. Du kan få tilgang til begge disse tingene i SEO-ruten direkte under den vanlige innlegg / side-redigereren.

seotitledescription

Kontroller nøkkelord for fokus

Du kan enkelt og raskt sjekke at du ikke går under, eller overbord med søkeordtetthet, blant andre faktorer, og bli påminnet om at du trenger å fikse side / postadresser / snegler og andre ting som påvirker SEO-siden din. . Det kan være en flott generell påminnelse som holder deg på sporet etter innlegg. Du skriver ganske enkelt inn nøkkelordet ditt i den vanlige SEO-ruten under WYSIWIG-redigeringsprogrammet / siden, og ser hva som dukker opp under det.

focuskeyword

Lar deg legge til sideveiledninger enkelt

Hvis du oppdaterer et innlegg eller en side med innhold på nettstedet ditt, men det gamle fortsatt mottar mest trafikk, kan det være en god idé å legge til i en enkel viderekobling til den nye versjonen. Dette kan indirekte hjelpe SEO ved å gi de besøkende mer oppdatert / bedre / tydeligere informasjon, muligens føre til mer deling og generelt brukerengasjement.

Lar deg legge til brødsmuler

Brødsmuler demonstrerer visuelt organiseringen av et nettsted, og det spesifikke området på et nettsted du besøker for øyeblikket. Vi bruker brødsmuler her på WPExplorer, slik at du kan se et eksempel på hvordan dette fungerer ved å bla til toppen av dette innlegget. (Eller sjekk eksemplet nedenfor, hentet fra et av innleggene på nettopp denne bloggen.)

Ikke bare kan brødsmuler hjelpe besøkende med å navigere på nettstedet ditt, men det kan også hjelpe Google (og andre søkemotorer) å finne ut om / hvor relatert nettstedet ditt er til et bestemt emne eller nøkkelord. Du kan aktivere brødsmuler under de interne koblingsalternativene. Og selv om du har mye frihet til å gjøre endringer, er det vanligvis en god ide å holde det fint og enkelt, holde det forståelig for både mennesker og roboter.

brødsmuler

Lar deg endre permalink

Under permalinkalternativene kan du få tilgang til et par forskjellige funksjoner som kan være veldig nyttige for det rette nettstedet. Det er her du kan administrere nettadressen eller snegle for innlegg eller sider.

Omdiriger Ugly URL for å rense permalinks.

redirectuglyurl

Denne funksjonen hjelper deg med å gjøre opp for litt gale lenker til sidene dine fra andre nettsteder, eller fra dine egne sider. Hvis noen tilfeldigvis legger inn et nummer, eller noe overdreven på slutten av en URL-adresse, vil det automatisk slå tilbake til den rene / riktige URL-en. (F.ex: http://website.com/page2/291 -> http://website.com/page2)

Viktig: Hvis du bruker noen form for e-handel-plugin, eller sporer opprinnelsen til salget ved å bruke kampanjekoder i URL-en, bør du ikke aktivere dette uansett hvor mange stygge lenker du oppdager til sidene dine..

Fjern stoppord automatisk fra snegler

removestopwords

Som navnet antyder, fjerner denne funksjonen stoppord fra snegler. Dette betyr i utgangspunktet at selv om du ikke skriver inn en spesifikk snegle for hvert innlegg, vil stoppordene (som Google anbefaler å holde seg utenfor nettadressen da de ikke har noen mening) automatisk bli fjernet. Siden små ting som dette kan være lett å glemme, kan det være veldig nyttig å holde den aktivert.

Hjelper deg med bulk redigere titler / beskrivelser

La oss si at Yoast SEO kom sakte til festen, og mange av de populære innleggene og sidene dine ble opprettet før du installerte plugin-en, og har ingen spesifikk SEO-tittel eller beskrivelse, ikke noe spill? Jeg mener, det er bare for tidkrevende å gå inn og redigere en og en side / et innlegg?

Heldigvis tilbyr plugin en redaktør for bulktittel og redaktør for bulkbeskrivelse. Slik kan du enkelt redigere titler og beskrivelser av dine eldre innlegg og sider enkelt. Selvfølgelig, hvis etterslepet på innholdet er for omfattende, kan det å prøve å gjøre dette for hvert stykke innhold bli en heltidsjobb for tre personer, så det er bare en god idé å fikse sider med høy prioritet.

Hjelper deg med å ‘skjule’ spesifikke innlegg / sider fra søkemotorer

noindex

Selv om du tydeligvis ikke er interessert i å skjule hele nettstedet ditt for søkemotorer (du leser en artikkel om bruk av en SEO-plugin tross alt), er det noen ganger du kanskje vil skjule bestemte sider fra søkemotorene. La oss si at du har en spesiell kampanje for e-postabonnentene dine, og du setter opp en kjapp side med ytterligere detaljer, det er ikke en side du vil at Google skal vise i søkeresultatene.

Heldigvis kan du med Yoast SEO enkelt velge å skjule ethvert innlegg eller side fra WYSIWYG-redigeringsprogrammet til nevnte innlegg eller side. Bare gå under avanserte alternativer, og endre “Meta Robots Index” til “noindex” som på bildet under. Så lenge robotene lytter til kommandoen din som de vil, er det bare folk med den direkte lenken som kan finne siden din om den spesielle abonnentavtalen..

Bonustips: Hvis du er hovedadministrator for et nettsted med mange bidragsytere, kan det være lurt å deaktivere de avanserte alternativene for andre forfattere / administratorer. Ellers kan du muligens sette deg selv i fare for å få noen til å omdirigere noen av nøkkelsidene til nettsteder etter eget valg, eller med å snudde dine største hits på Google til noindex.

Pakk inn

Selv om vi allerede har dekket ti nyttige ting du kan få Yoast SEO til å gjøre for deg, er det oppsiktsvekkende at vi fremdeles bare klør på overflaten. Hvis du fortsatt er litt ny på SEO for WordPress-nettsteder eller bare generelt og føler deg litt stumfull av terminologi, kan du sjekke ut vår nybegynnerguide for WordPress SEO. Og husk å dele noen tips du har for Yoast SEO i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map