Cum să vă păstrați site-ul WordPress de pe lista neagră a Google

Observi o scufundare bruscă a traficului către site-ul tău? Anunțuri ciudate pentru produse umbrite care se aprind în paginile tale? Dacă nu dați de acord, este posibil ca paginile dvs. web să lipsească din indexul Google. Pentru a spune simplu, Google poate lista neagră a site-ului dvs., deoarece îl consideră nesigur pentru vizitatori. Pentru a preveni acest lucru pe site-ul dvs. web, este important să știți cum să vă păstrați site-ul dvs. de pe lista neagră a Google.


Care este Lista neagră a Google?

Motoarele de căutare precum Bing, Norton Safe Web, McAfee SiteShare etc. se străduiesc să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență de căutare posibilă, iar Google nu este diferit. Google este permanent în căutarea de conținut rău intenționat pe site-urile web care pot dăuna vizitatorilor. Apoi face carantină aceste site-uri web.

În timp ce Google nu publică nicio listă neagră oficială, acesta cercetează continuu internetul pentru posibile amenințări. Apoi dez-indexează aceste site-uri web nesigure pentru a proteja vizitatorii. Administratorii trebuie să acorde o atenție deosebită acestui lucru, deoarece poate duce la pierderi mari de trafic.

Google suspectează că aceste site-uri web injectează un cod rău intenționat pentru a instala liniștit programe care profită de orice probleme de software din computer. Aceste programe pot trimite apoi mesaje de spam și chiar pot distruge computerul unui vizitator sau îl pot încetini. De asemenea, pot fura informațiile personale ale vizitatorilor dvs., cum ar fi parolele sau informațiile despre cardul de credit.

În multe cazuri, o listă neagră este un lucru bun, deoarece protejează vizitatorii nedoriti. De fapt, un potențial cumpărător al unui site web ar trebui să verifice dacă site-ul se află pe lista neagră ca parte a procesului de diligență cuvenită.

Ceea ce face ca Google să considere un site Web nesigur?

Google ia în considerare multe aspecte înainte de a scoate site-ul dvs. la îndemâna vizitatorilor. Uneori, acest lucru se întâmplă din cauza modificărilor algoritmice, dar, mai des, este posibil din cauza problemelor de securitate sau alte probleme care au nevoie de unele remedieri:

  • Programele malware sau virușii din serverele gazdă sau de pe computer sau rețea.
  • Conținut de calitate scăzută sau pornografic sau junk, conținut controversat / ilegal, conținut care nu este original sau încalcă niciun drept de autor.
  • Gazduire pagini de phishing sau înșelătorie.
  • Redirecționarea către alte pagini web.
  • Crearea în aer liber, trimiterea de link-uri înapoi, cumpărarea sau vânzarea de link-uri.
 • Link la pagini spammy și rău intenționate.
 • Practici SEO necurate, cum ar fi mascarea cuvintelor cheie sau optimizarea excesivă a cuvintelor cheie.

Aceste aspecte pot declanșa penalități de la Google, inclusiv eliminarea din indexul de căutare Google.

Ce se întâmplă dacă site-ul dvs. este listat negru?

Cel mai dramatic impact al introducerii pe lista neagră a Google este scăderea numărului de vizitatori. Pe lângă pierderea gravă a veniturilor, reputația și credibilitatea site-ului poate fi de asemenea o bătaie de cap.

Google începe să aprindă semne de avertizare pentru a speria vizitatorii de pe site-ul dvs. web. Și după ce ai ajuns pe lista neagră, poate fi un drum lung până la recuperare.

15 semne că site-ul dvs. este listat negru de Google

Uneori, Google notifică administratorii web despre dezindexarea site-ului. Dar poți să te uiți și la aceste semne.

 1. Mesaje de avertizare, cum ar fi „Acest site poate fi hacked„Sau”Acest site poate dăuna computerului dvs. Vreți să continuați? ” începe să clipească.
 2. Google avertizează vizitatorii că site-ul dvs. este posibil compromis sau potențial nesigur.
 3. Site-ul dvs. web încarcă o pagină goală sau pagina dvs. de pornire se redirecționează către o altă adresă URL.
 4. Căutarea site-ului dvs. web în Google returnează pagini sau reclame ciudate.
 5. Linkuri spam și redirecționări SEO în SERP.
 6. Căutări ciudate de cuvinte cheie pentru produse farmaceutice umbrite apar pe pagina dvs..
 7. E-mailurile dvs. încep să sară.
 8. Pop-up-uri necunoscute încep să clipească, conținutul de spam sau reclame ciudate apar pe site-ul dvs..
 9. Browserul dvs. încarcă conținut ciudat din surse externe.
 10. Observați fragmente de cod ciudate în antetul sau subsolul site-ului dvs. web când faceți clic pe Ctrl + U.
 11. Site-ul dvs. web încetinește vizibil.
 12. Utilizarea lățimii de bandă crește.
 13. Traficul către site-ul dvs. web scade cu ziua.
 14. Contul dvs. Google Webmaster Tools primește avertizări despre codul rău intenționat pe site-ul dvs. web.
 15. Site-ul dvs. web nu mai apare pe indexul Google.

Cum să verificați dacă site-ul dvs. WordPress se află pe Lista neagră a Google

Este foarte posibil ca site-ul dvs. web să fi fost scos din index de către motoarele de căutare, fără să știți despre el. În timp ce semnele de mai sus pot indica lista neagră, există unele verificări specifice pentru a verifica același lucru:

Efectuați o verificare manuală

Introduceți adresa site-ului dvs. în bara de căutare Google. Dacă site-ul dvs. nu apare, iar acest lucru nu a fost cazul anterior, este posibil ca site-ul să fie dezindexat de Google. Desigur, acest lucru nu va funcționa pentru un site nou, deoarece nu poate fi încă indexat de motoarele de căutare.

Instrumente online gratuite

Instrumentele de scanare online oferă o verificare rapidă pentru a afla dacă site-ul dvs. web a fost penalizat de Google. Vizita IsMyWebsitePenalized și lipiți adresa URL a site-ului. Acest instrument este un serviciu gratuit, util pentru webmasteri și profesioniști SEO.

Lista neagră a Google: IsMyWebsitePenalized

Instrumentul scanează site-ul dvs. și vă informează despre starea pedepsei. Rezultatele sunt destul de precise. Este important să rețineți că domeniile parcate, domeniile redirecționate sau site-urile noi vor reflecta o stare Penalizată.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Un alt instrument eficient pe care îl puteți utiliza este Sucuri SiteCheck scanner. Poate detecta malware și o serie de probleme de securitate, inclusiv listarea neagră a site-ului dvs. web. Mai mult, scanerul recomandă metode pentru a remedia problema.

Instrumente pentru webmaster Google

Dar de departe, cel mai bun mod de a face despre asta ar fi să folosești Instrumente pentru webmaster Google pentru a verifica defectele de securitate din site-ul dvs. web.

Lista neagră a Google: Consola Google Search

Zona de probleme de securitate a instrumentelor Google Webmaster dezvăluie o mulțime de informații utile despre site-ul dvs., inclusiv link-urile către site-ul dvs., întrebările dvs. de căutare, sănătatea site-ului și erorile 404.

Sfaturi pentru a vă menține site-ul de pe lista neagră a Google

Repararea daunelor cauzate de dezindexare este un proces pe termen lung. Prin urmare, este mai înțelept (și mai ușor) să adopți unele măsuri preventive. Iată o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a rămâne pe partea bună a Google:

 • Instalați un firewall și rulați software antivirus în mod regulat.
 • Curățați site-ul și eliminați conținutul rău intenționat.
 • Evitați conectarea la site-urile spam, precum și cumpărarea sau vânzarea de link-uri.
 • Asigurați conținut original fără umplutură de cuvinte cheie.
 • Selectați cu atenție pachetul dvs. de găzduire.
 • Actualizați-vă WordPress în mod regulat, utilizați teme și plugin-uri fiabile.
 • Schimbați-vă numele de utilizator și parola în mod regulat, protejați-vă paginile de conectare.
 • Protejați fișierul wp-config.php, precum și fișierul .htaccess.
 • Trebuie să fiți familiarizați cu termenii și condițiile Google și să fiți la curent cu modificările algoritmului.

Nu uitați că acestea nu sunt o garanție (din moment ce nu știm ce faceți exact pe site-ul dvs. web), dar sunt bune practici pe care trebuie să le urmați pentru a vă ajuta să vă păstrați lista albă.

Concluzie

După cum puteți vedea, a fi listat negru de Google are consecințe negative uriașe care necesită timp pentru a vă recupera. Este o idee grozavă să creezi un cont cu instrumentele Google webmaster pentru a face o verificare regulată a site-ului tău. De asemenea, vă puteți referi la postarea noastră anterioară cu privire la recuperarea de pe un site web hacked.

După ce știți că nu vă mai aflați în index, primul dvs. pas poate fi să luați site-ul dvs. offline ca măsură de control al daunelor. Notifică-ți gazda și dezactivează site-ul. Dacă vă puteți autentifica, notați ceea ce vedeți și transmiteți furnizorilor de servicii de hosting.

Privește în sus Nota Google privind menținerea unui site curat, și dacă este necesar, luați ajutor profesional pentru a vă curăța site-ul. După ce ați terminat, anunțați Google solicitând o recenzie. Apoi, Google va începe să târască din nou site-ul dvs. și să reindexeze paginile dvs. web. Va dura timp, dar vă puteți recupera.

Aveți sfaturi utile de adăugat? Sau întrebări despre cele mai bune practici pentru întreținerea site-ului dvs. WordPress? Lasă un comentariu mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me