Cum să utilizați Yoast SEO pentru a consolida clasamentul motorului de căutare

WordPress este ușor soluția perfectă pentru crearea unui site web cu funcționalități puternice. Cu toate acestea, este mult mai mult să reușiți cu platforma decât să lansați site-ul și să vă așezați pe spate. De asemenea, va trebui să-l faceți publicitate – și unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este prin optimizarea motoarelor de căutare (SEO). Aceasta este o zonă extrem de complicată de navigat, în special pentru cei fără experiență.


Din fericire, WordPress oferă o serie de pluginuri care vă vor ajuta să traversați această pantă alunecoasă, de exemplu Yoast SEO. Setările sale cuprinzătoare vă pot ajuta să optimizați conținutul dvs. și să vă rangizați site-ul mai mult în rezultatele motorului de căutare. Acest lucru vă poate ajuta să vă aduceți expunere îmbunătățiți poziția competitivă a afacerii dvs..

În acest articol, veți afla ce este SEO și cum vă poate ajuta. Apoi, vă vom prezenta la pluginul SEO Yoast și vă vom explica cum poate fi folosit pentru a îmbunătăți clasamentul motorului de căutare prin optimizarea cuvintelor cheie, meta descrieri și lizibilitate. Hai să aruncăm o privire!

Ce este SEO (și cum vă poate ajuta)

Screenshot a rezultatelor SEO.

Când paginile dvs. au un nivel ridicat de rezultate în căutare, utilizatorii sunt mai susceptibili să vadă și să facă clic pe ele.

Optimizarea motorului de căutare este o tehnică care se concentrează pe îmbunătățirea vizibilității site-ului dvs. web în paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Motoarele de căutare servesc milioane de utilizatori pe zi care caută răspunsuri la întrebările lor. Dacă doriți ca site-ul dvs. să ofere acele răspunsuri, vă ajută să utilizați SEO eficient.

Deoarece crawler-urile pentru motoarele de căutare nu înțeleg ce este scris pe site-ul dvs. web, au nevoie de cât mai mult ajutor posibil pentru a afla despre ce este vorba și despre modul de afișare în SERP. Acest lucru se poate face în următoarele moduri:

  • Adăugarea unui cuvânt cheie de focalizare adecvat și utilizarea acestuia în întregul conținut.
  • Faceți conținutul dvs. lizibil de către oameni și, în consecință, crawler-urile.
  • Oferind o ierarhie solidă în conținutul dvs., astfel crawler-urile pot să vă mapați conținutul eficient.

Există mai multe modalități de a-ți optimiza conținutul pentru a fi clasat la nivel înalt. WordPress oferă multe instrumente care vă pot ajuta, dar am recomandat să le încercați pe Yoast SEO.

Introducerea pluginului SEO Yoast

Plugin SEO Yoast

Yoast SEO este un plugin WordPress care vă permite să vă optimizați conținutul pentru a fi mai prietenoase cu motoarele de căutare, toate din tabloul de bord WordPress. Pluginul punctează conținutul dvs. în două domenii: Diviziune și SEO:

  • Diviziune: Aceasta apreciază cât de ușor este de citit conținutul dvs. pentru oameni.
  • SEO: Aceasta arată cât de bine este optimizat site-ul dvs. pentru crawler-urile de căutare.

Yoast SEO funcționează pe un sistem de semafor: verde (Bun), Portocale (O.K) și Roșu (Are nevoie de îmbunătățire). Fiecare valoare specifică din cele două categorii este, de asemenea, punctată în acest fel, ceea ce înseamnă că puteți vedea dintr-o privire unde sunt necesare eforturile dvs. de optimizare. Mai mult decât atât, multe dintre valorile includ sfaturi pentru îmbunătățirea punctajului dvs. și evidențierea în post a tuturor domeniilor cu probleme.

Cum să utilizați Yoast SEO pentru a consolida clasamentul motorului de căutare (3 sfaturi simple)

Înainte de a vă sprijini clasamentul motorului de căutare, va trebui să instalați și să activați Yoast SEO și să consultați ghidul nostru complet de configurare SEO Yoast pentru a începe cu pluginul. După aceea, citiți mai departe trei sfaturi care vă pot ajuta să beneficiați la maxim de acest instrument.

1. Adăugați un cuvânt cheie focus pentru a atrage traficul corect

Un cuvânt cheie focal este colecția de cuvinte pe care doriți să le obțină pagina dvs. în motoarele de căutare. Ar trebui să fie cercetată, mai degrabă decât ghicită și este important să aveți dreptate, deoarece afectează direct modul în care vă vor găsi oamenii. Mai mult decât atât, toate eforturile dvs. SEO vor fi construite în jurul cuvântului cheie focalizat – fără una, nu veți putea evalua cu exactitate optimizarea dvs..

Pentru a profita la maxim de această strategie, puteți utiliza, de asemenea cuvinte cheie lungi. Acestea sunt fraze specifice care oferă o concurență scăzută în motoarele de căutare – ceea ce înseamnă că alegerea potrivită v-ar putea să vă elimine cantități grave de trafic. De exemplu, „backup WordPress” nu este foarte specific și veți găsi zeci de site-uri care utilizează același cuvânt cheie. În schimb, „backup WordPress cu UpdraftPlus” are mai puțin concurență, ceea ce înseamnă că veți vedea mai mult trafic din partea publicului țintă.

Pentru a seta un cuvânt cheie focus în Yoast SEO, va trebui mai întâi să navigați la postarea dorită, apoi să derulați în jos Yoast SEO meta box:

Caseta Focus Keyword din Yoast SEO.

De aici, pur și simplu introduceți cuvântul dvs. cheie în Focus cuvinte cheie camp. Veți vedea o serie de lumini activate, ceea ce indică că puteți optimiza conținutul dvs. în continuare. De asemenea, nu uitați să adăugați cuvântul dvs. cheie la linkul permanent al postării.

2. Includeți o meta descriere pentru a descrie postarea dvs.

Captura de ecran a meta descrierii WPExplorer.

O meta descriere bogată în cuvinte cheie vă poate ajuta să obțineți o poziție și mai mare în motoarele de căutare.

O meta descriere este textul care apare sub linkul albastru dintr-o căutare Google. Funcția sa este de a constrânge vizitatorii să facă clic pe conținutul dvs., deci este încă un aspect SEO crucial pentru a obține corect.

Sunt multe caracteristici care vă pot ajuta să creați o meta descriere bună. Pentru a rezuma, meta descrierea dvs. ar trebui:

  • Aveți o lungime de aproximativ 135–160 de caractere. Acest lucru oferă un echilibru decent între explicarea concisă a conținutului dvs. și neacceptarea motoarelor de căutare.
  • Potriviți-vă conținutul. Descrierile înșelătoare pot duce la o creștere a ratei de respingere.

Pentru a adăuga propria meta descriere, accesați din nou la Yoast SEO caseta meta din postarea aleasă și faceți clic pe butonul Editează fragment buton. După ce începeți să introduceți meta descrierea, veți vedea o bară care începe să se completeze. Această bară va deveni roșie dacă descrierea dvs. este prea lungă, portocalie dacă este prea scurtă și verde atunci când are o lungime bună:

Captura de ecran a funcției de descriere a metaastului Yoast.

Veți observa, de asemenea, un număr de semafoare suplimentare care apar în fila SEO, permițându-vă să vă optimizați și mai mult descrierea.

3. Îmbunătățește lizibilitatea conținutului tău

Screenshot de ecranul de lizibilitate SEO de Yoast.

Yoast SEO analizează conținutul dvs. și găsește zone în care puteți îmbunătăți lizibilitatea acestuia.

Conținutul de calitate este important pentru SEO, astfel încât lizibilitatea sa este primordială. În Yoast SEO, lizibilitatea conținutului dvs. este evaluată pe mai multe valori și punctată pe baza sistemului de semafor..

Analiza poate părea copleșitoare la început, dar nu totul trebuie abordat pentru a obține un scor verde. Cele mai importante aspecte includ:

  • Lungimea secțiunii: Utilizarea titlurilor și a subtitlurilor sunt esențiale aici, pentru a vă asigura că secțiunile intră la mai puțin de 300 de cuvinte.
  • Durata și structura propoziției: Propozițiile mai lungi de 20 de cuvinte reduc lizibilitatea, la fel și cele care sunt cu voce pasivă sau nu conțin un cuvânt de tranziție.

Este posibil să observați și Ușor de citit Flesch punctaj în această secțiune. Cu toate că aspectele și criteriile acestui criteriu sunt dincolo de domeniul de aplicare al acestui articol, în cele din urmă, nu este o măsură de care să vă faceți griji. Sfatul nostru este să optimizați pentru orice altceva și să scrieți în primul rând pentru cititorul dvs..


Pe piața competitivă de astăzi, SEO este mai important ca niciodată. Gata, vă poate ajuta să creșteți traficul site-ului. Cu toate acestea, la început poate fi puțin confuz, așa că poate doriți un ajutor pentru a vă asigura că eforturile dvs. de optimizare vor fi eficiente. Cu un plugin SEO – cum ar fi Yoast SEO – vă puteți optimiza conținutul pentru motoarele de căutare fără griji.

Aveți întrebări despre Yoast SEO și cum vă poate ajuta? Vă rugăm să le împărtășiți cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me