Există câteva lucruri mai rele pentru un webmaster decât o eroare 404 Not Found (dar avem un întreg ghid despre cum să remediați erorile 404).


Ar trebui să fie cel mai rău coșmar – trimiterea vizitatorului undeva, care nu există. Eu zic că ar trebui să fiți cel mai rău coșmar al dvs. foarte în mod deliberat, întrucât mulți bloggeri nu se gândesc prea mult la legăturile întrerupte și cât de eficient pot conduce oamenii departe de site-urile web.

Luați în considerare propriul comportament atunci când vi se prezintă o eroare 404: cum vă afectează percepția asupra site-ului pe care vă aflați? Cât de probabil ai să încerci să săpați în căutarea a ceea ce ai fost așteptându- a vedea? Ai mai multe șanse să mergi mai departe? Interesul unui vizitator pentru site-ul dvs. web este adesea un lucru tânăr – încordarea acestei relații prin oferirea unui link rupt este de neiertat.

Deși puteți lucra la crearea unei pagini de eroare interesante și unice 404, în ceea ce mă privește, cea mai bună cură este prevenirea. Având în vedere acest lucru, în această postare vreau să vă prezint un plugin gratuit excelent, care vă va ajuta să eradicați 404 de pagini de eroare de pe site-ul dvs..

Introducerea verificatorului de legături sparte

Verificator de legături stricate

Este posibil să fi auzit de acest plugin înainte – de fapt, l-am menționat în mod specific ca parte a funcției mele din Tabelul periodic al pluginurilor WordPress. Este un plugin extrem de popular și cu un motiv întemeiat: te poate ajuta să faci 404 mesaje de eroare pe site-ul tău ceva trecut.

Funcționalitatea Broken Link Checker este simplă, dar extrem de eficientă: va accesa cu crawlere și va testa fiecare link de pe site-ul dvs. pentru a vă asigura că fiecare rezolvă corect adresa URL definită. Dacă pluginul întâmpină o problemă (cum ar fi o eroare 404), acesta îl va adăuga la o listă de legături stricate cu care puteți face față în consecință..

Trebuie menționat faptul că Broken Link Checker a atras recent o recenzie slabă ocazională, cu unii oameni care se plâng că pur și simplu nu funcționează. Nu am întâmpinat probleme cu pluginul, iar majoritatea recenziilor sunt încă extrem de pozitive. Mulți oameni au tendința de a lăsa recenzii negative din cauza unei probleme cu propria lor configurare unică a WordPress, mai degrabă decât pluginul în sine, așa că iau mereu astfel de recenzii cu un pic de sare. Este posibil să aveți un conflict cu un anumit plugin de pe site-ul dvs. dacă utilizați Verificator de legături stricate, dar cred că merită potențialul „risc”.

Cum se folosește verificatorul de legături sparte

Procesul de utilizare a Broken Link Checker este extrem de simplu.

Pluginul face toată munca grea prin scanarea site-ului dvs. pentru a găsi link-uri rupte în fundal. După ce este terminat, vă va prezenta orice legături sparte pe care vi le-a găsit în WordPress.

Există două modalități prin care puteți verifica rapid pentru a vedea dacă verificatorul de linkuri rupte a localizat vreun link rupt:

Prin tabloul de bord WordPress

Prin tabloul de bord WordPress sau …

Prin bara laterală

… prin bara laterală.

După cum puteți vedea, notificările sunt intuitive și ușor de detectat – dacă apare un link rupt pe site-ul dvs., veți ști despre el rapid.

În scopul acestei postări, folosesc blogul meu ca cobai. După cum puteți vedea din capturile de ecran de mai sus, în prezent am două link-uri sparte pe site-ul meu, așa că următorul pas este să le verificați. Puteți face acest lucru fie făcând clic pe „Găsiți 2 legături sparte” din widgetul tabloului de bord sau făcând clic pe elementul de meniu „Linkuri rupte” din Unelte în bara laterală.

Apoi, vi se va prezenta un ecran de acest fel:

Verificator de legături stricate

După cum puteți vedea, ambele linkuri stricate de pe site-ul meu sunt rezultatul a 404 erori Not Found, dar pluginul va găsi orice link care nu se rezolvă corect. De exemplu, ar enumera orice adresă URL care nu se încarcă din cauza unui server neactiv.

Ecranul de mai sus este destul de explicativ. Aveți adresa URL a legăturii sparte, urmată de starea acesteia, de textul de ancoră utilizat și, în final, de postarea sau pagina pe care apare. Cu toate acestea, adevărata frumusețe a Broken Link Checker este că vă permite să corectați sau să eliminați aceste legături din zbor. Treceți peste un URL rupt și vi se va prezenta o listă de opțiuni:

Opțiuni pentru verificarea legăturilor sparte

Din nou, opțiunile sunt destul de auto-explicative: puteți edita adresa URL, puteți elimina legătura (păstrând textul de ancoră), marcați linkul ca nu este rupt (dacă, de exemplu, o problemă temporară a serverului a fost rezolvată) sau pur și simplu respingeți legătură.

În exemplul de mai sus știu că legătura este spartă, deoarece indică o redirecționare 301 pe care am eliminat-o de atunci. Ca atare, trebuie să editez adresa URL, astfel încât să indice locația corectă:

Editarea unei adrese URL în verificatorul de legături sparte

Este atat de simplu! Fără a părăsi acest ecran, puteți lua orice măsuri necesare pentru a remedia legăturile stricate. Și cu widget-ul de pe tabloul de bord WordPress, orice legătură spartă de pe site-ul dvs. nu va rămâne spartă mult timp.

Orice linkuri pe care le renunțați pot fi găsite în linkul „Renunțat” din partea de sus a paginii:

Renunțarea la link-uri sparte

După cum puteți vedea, ecranul de mai sus arată ce alte mesaje de eroare ați putea vedea. Linkul către Life Stoked este un exemplu bun, deoarece știu că este un blog actualizat regulat. Când ultima verificare a legăturii ruptă a scanat-o ultima dată, trebuie să fi existat o eroare temporară a serverului care a dus la marcarea ca legătură spartă. Dar, din moment ce știam mai bine (și la verificare am constatat că era din nou online), am reușit să marchez legătura ca „Nu este spart”.

Pot exista momente în care trebuie să vă uitați la postarea sau pagina în care este conținut linkul pentru a înțelege contextul său. Link-ul planului de trafic de mai sus este un bun exemplu în acest sens. Tot ce trebuie să fac este să treceți peste linkul sursă și să faceți clic pe „Vizualizare”. Apoi pot găsi linkul din pagină:

Verificator de legături stricate

Pot vedea că link-ul duce la o anumită postare pe forum care nu mai există. Prin urmare, cel mai bun lucru de făcut în ceea ce privește experiența utilizatorului este:

  1. Schimbați linkul la pagina principală a forumului Traffic Planet
  2. Adăugați o notă la mesaj care să spună că serviciul numit nu mai este disponibil

O modificare rapidă prin pluginul Broken Link Checker și o mică editare a postării și am rezolvat orice confuzie potențială pentru vizitatorii postării.

Un plugin fără egal?

Nu sunt conștient de niciun alt plugin care să corespundă funcționalității oferite de Broken Link Checker. Într-o lume plină de varietăți interminabile de plugin-uri SEO și altele asemenea, aceasta este o surpriză pentru mine. Personal mi-ar plăcea să văd ceva concurență într-un domeniu care cred că este vital pentru utilizarea continuă a oricărui blog.

În cea mai mare parte, scriu postări pe blog pe care îmi place să le văd stand testul timpului. Îmi place în general să scriu piese „perenne”, la fel de relevante un an de acum, cum au fost astăzi. Având în vedere acest lucru, este foarte important pentru mine să mă asigur că paginile pe care le leag în vechile postări de pe blog vor rămâne corecte în viitor. De aceea consider Broken Link Checker un instrument neprețuit.

Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări sau comentarii, nu ezitați să le întrebați prin secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me