Site-urile Web au toate dimensiunile diferite. Și cu cât este mai mare un site web, cu atât devine mai dificil să navighezi prin intermediul site-ului fără meniuri eficiente de navigare. Acum este dintr-o perspectivă umană. Din perspectiva unui crawler (un bot trimis de motorul de căutare pentru a verifica site-ul dvs. web), același lucru se aplică foarte mult.


O hartă este foarte similară cu o hartă reală. Luați în considerare o hartă electronică pentru motoarele de căutare, vă ajută motoarele de căutare să găsească și să acceseze cu ușurință toate site-urile site-ului dvs..

De ce sunt importante ?

 • Site-ul dvs. este într-adevăr mare sau are mult conținut în mai multe categorii diferite. Când site-urile web devin mai mari, îngreunează motoarele de căutare să navigheze și să se târască prin conținut mai nou.
 • Dacă aveți o mulțime de conținut care nu au fost legate între ele, dacă aveți un conținut izolat de site-ul dvs. web. Acest conținut, care altfel nu are nicio referință este practic un orfan și nu are mijloace de acces pentru un vizitator. Să presupunem o secundă, că acest conținut izolat lipsește și legături de la alte site-uri. Într-o astfel de situație, dacă motoarele de căutare nu oferă o legătură pentru ele, acestea vor fi total izolate, fără niciun trafic. Un sitemap va acoperi conținut izolat nereferențiat pe site-ul dvs. web.
 • Sitemap-urile iau în calcul, de asemenea, informațiile bogate despre site-uri și meta-date. Acest lucru ajută motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este vorba site-ul dvs. web și, de asemenea, importanța anumitor adrese URL de pe site-ul dvs. web în raport cu alte adrese URL de pe același site.
 • De asemenea, Google ne informează că sitemap-urile pot ajuta site-urile în sine, deși o hartă de sit nu garantează că fiecare pagină web este indexată.

Pe scurt, cu siguranță este mai bine să ai sitemap-uri decât este, nu să le ai. Acestea fac un loc de muncă un motor de căutare un pic mai ușor și majoritatea administratorilor web care își trimit hărțile de sit tind să beneficieze de acestea mai des decât nu.

Cum creezi un sitemap ?

O puteți crea fie folosind un plugin dedicat pentru sitemap-uri, fie puteți utiliza un plugin de optimizare a motorului de căutare. Având în vedere că un număr mare de bloggeri WordPress folosesc Yoast SEO (cunoscut anterior ca WordPress SEO), voi începe prin a discuta despre cum putem crea și trimite site-uri cu sit-uri utilizând SEO Yoast.

Yoast SEO

Dacă utilizați un plugin de optimizare a motorului de căutare, fie Yoast SEO, fie ceva similar, în mod normal nu ar trebui să faceți nimic. Generarea sitemap-ului este de obicei activată implicit.

YoastXML

Nu este suficient să creăm doar sitemap-uri – motoarele de căutare trebuie să fie notificate cu privire la schimbare. Yoast face acest lucru ușor, deoarece pluginul face ping automat Google și Bing.

De asemenea, Yoast SEO produce o foaie de stil XML care poate fi citită ca fișier HTML. Importanța acestui lucru constă în faptul că puteți verifica de fapt dacă URL-urile potrivite sunt reprezentate și incluse cu prioritate adecvată în sitemap-uri.

Stilat-XML Sitemap

Este important să vă asigurați că sitemap-ul dvs. este actualizat frecvent sau cel puțin la fel de frecvent pe măsură ce publicați postări noi în cel mai puțin timp. Din foaia de stil XML de mai sus, veți observa că există o evaluare prioritară pentru fiecare URL, o frecvență pentru generarea sitemap-ului cu numărul de imagini și ultima dată de modificare specificată.

Toate aceste informații sunt foarte relevante pentru clasamentele motorului de căutare. De exemplu, prospețimea conținutului dvs., inclusiv cantitatea de schimbare pe site-ul dvs. web, frecvența schimbării și vechimea conținutului. Toți acești trei factori pot afecta foarte mult clasamentul motorului de căutare al site-ului dvs..

Puteți citi această postare excelentă pe Moz despre politica Google când vine vorba de prospețimea conținutului. Menținerea conținutului actualizat și relevant însoțit de generarea frecventă de sitemap-uri este foarte eficientă pentru a vă asigura că conținutul dvs. nu pierde niciodată temeiul clasamentelor de căutare, deoarece conținutul poate fi considerat neadecvat..

Generator de site-uri XML

Un alt plugin pe care aș dori să-l prezint este Generator de site-uri XML. Din cauza șanselor de a nu utiliza Yoast SEO și actualul plugin de optimizare a motorului de căutare nu oferă o hartă. Acest plugin creează un sitemap care este stocat și pus la dispoziția crawler-urilor de căutare. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, sitemap-ul site-ului web este stocat pe arnebranchhold.de/sitemap.xml.

XML1

Generatorul de Sitemap XML notifică automat Google și Bing la fel cum face pluginul Yoast SEO. Adresa URL a sitemap-ului este adăugată la fișierul robots.txt, care este prima destinație a motoarelor de căutare pentru a găsi mai multe informații despre site-ul web (și, în cazul în care v-ați întrebat, fișierul robots.txt este practic ceea ce spune motoarelor de căutare care URL-urile nu trebuie să se târască. , unde ca sitemap este proiectat să facă exact opusul).

Cu pluginul pentru generator de Sitemap XML, puteți specifica care dintre următoarele sunt incluse în harta dvs. sitemap. În mod similar, puteți exclude, de asemenea, anumite postări specifice și anumite categorii:

 • Pagina principala
 • Mesaje
 • Pagini cu mai multe postări de pagini
 • Pagini statice
 • Categorii
 • Arhive
 • Pagini de autor
 • Pagini cu etichete

În afară de capacitatea de a decide ce părți ale site-ului dvs. web sunt incluse ca parte a site-urilor dvs. web, puteți, de asemenea, să alocați valori specifice de prioritate și frecvență de generare a site-urilor pentru fiecare dintre aspectele menționate mai sus ale unui site WordPress.

Sitemap-uri manuale

Ambele pluginuri trimit automat sitemap-ul către motoarele de căutare, astfel încât să nu fie necesar să o faceți. Acum șansele sunt ca aceasta să funcționeze perfect. Dar, din anumite motive, dacă nu o fac și norocul tău este la fel de putrezit ca al meu;), atunci poți descărca întotdeauna o copie a sitemap-ului tău și să o încarci pe Google Search Console sau o puteți face din contul dvs. de webmaster Google. Și dacă nu preferați să utilizați un plugin pentru generarea sitemap-ului, puteți utiliza acest generator de site-uri online.

Este un proces destul de simplu, dar generarea continuă a sitemap-urilor și trimiterea lor manuală necesită mult timp. Este o utilizare mult mai productivă a timpului dvs. pentru a utiliza unul dintre cele două plugin-uri menționate în această postare pentru a crea și actualiza frecvent sit-urile dvs. Acest lucru va menține site-ul dvs. web întotdeauna în cadrul obiectivului de căutare Google (și vă va oferi mai mult timp pentru crearea de conținut!).

Beneficii adăugate

Multe site-uri web se angajează acum în sindicalizarea conținutului, iar unele chiar fură în mod activ conținutul și îl postează pe site-urile lor web, fără permisiunea oficială a proprietarului site-ului (denumită și razuirea conținutului). Datorită noilor modificări încorporate în algoritmii de căutare Google, site-urile care copiază conținut sunt pedepsite destul de dur. Acesta este un lucru bun – trebuie doar să ne asigurăm că activitatea site-ului dvs. web este recunoscută ca generator de conținut original.

Crearea sitemap-urilor ca și când publicați postări noi vă va permite să faceți exact asta. Indiferent de câte ori este furat conținutul site-ului dvs., rezultatele căutării Google vor reflecta faptul că orice conținut furat de pe site-ul dvs. este pe bună dreptate.

Gânduri finale

Se pune tot mai mult accent pe dezvoltarea unor algoritmi mai buni de învățare automată, motoarele de căutare precum Google devin literalmente mai inteligente. Oricât de inteligent ar fi, un sitemap poate întotdeauna ajuta crawler-urile să acționeze inteligent și vă oferă o cantitate de control asupra cât de serios un motor de căutare ia diferitele părți ale site-ului dvs. web. Urale ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me