Dacă aveți un site WordPress și știți ce înseamnă SEO, atunci este posibil să aveți deja instalat pluginul Yoast SEO WordPress. Dar, având în vedere faptul că acest plugin poate fi destul de util, nu toată lumea va profita din plin de capacitățile sale. . În această postare vom analiza cele mai importante 10 funcții ale Yoast SEO pentru WordPress și cum să le utilizăm pentru propriul site web.


Generează Sitemap-uri XML

Organizarea corectă este o necesitate pentru SEO, iar o parte integrantă a acesteia este o sitemap XML. La instalare, Yoast SEO generează automat unul și îl actualizează în mod constant atunci când creați conținut nou. Puteți modifica cu ușurință setările XML accesând secțiunea de mai jos SEO> Situri web XML în tabloul de bord de admin WordPress.

xmlsitemap

Trimite automat Sitemap-uri XML către Google / alte motoare de căutare

Denumit, de asemenea, pinging, Yoast SEO trimite automat sitemap-urile actualizate către Google și Bing. Scopul este acela de a ajuta motoarele de căutare să adauge rapid conținut nou și să țină la curent alte piese indexate dacă le schimbi. În cadrul opțiunilor de sitemap XML, puteți alege, de asemenea, să-l ping pe Yahoo și Ask.com de fiecare dată când postați o nouă bucată de conținut.

Vă permite să creați o antet / descriere personalizată

Adesea, un titlu care ar face o linie de subiect perfectă pentru e-mail pentru abonații dvs., face un titlu groaznic în scopuri SEO. Cu pluginul Yoast, pur și simplu scrieți două titluri, unul pentru oameni și unul pentru motoarele de căutare. De asemenea, ar trebui să adăugați o meta descriere personalizată pentru conținutul dvs. Nu numai că acest lucru vă poate ajuta în direcționarea cuvintelor cheie potrivite, puteți crea, de asemenea, manual o descriere incredibil de ispititoare, care face ca mai mulți oameni să aleagă cu adevărat pagina dvs. atunci când răsfoiesc rezultatele căutării. Puteți accesa ambele lucruri în caseta SEO direct sub editorul de posturi / pagini normale.

seotitledescription

Verificați cuvintele cheie de focalizare

Puteți verifica cu ușurință și rapiditate dacă nu veți intra sau depășiți cu densitate de cuvinte cheie, printre alți factori, și să vă reamintească că trebuie să vă reparați adresele / paginile URL / paginile și alte lucruri care vă afectează SEO pe pagina . Poate fi un memento general de excepție care te ține pe post după postare. Pur și simplu introduceți cuvântul cheie focalizare în caseta SEO normală sub editorul WYSIWIG post / pagină și vedeți ce apare sub el.

focuskeyword

Vă permite să adăugați redirecții de pagină ușor

Dacă actualizați o postare sau o pagină de conținut pe site-ul dvs. web, dar vechea dvs. primește în continuare cel mai mult trafic, poate fi o idee grozavă să adăugați o simplă redirecție către noua versiune. Acest lucru poate ajuta indirect SEO-ul dvs. oferind vizitatorilor dvs. informații mai actualizate / mai bune / mai clare, ceea ce poate duce la mai multe partajări și implicare generală a utilizatorilor.

Vă permite să adăugați pâine

Pâinea indică vizual organizarea unui site și zona specifică a unui site pe care îl vizitați în prezent. Folosim pesmet aici la WPExplorer, astfel încât puteți vedea un exemplu despre cum funcționează acest lucru parcurgând partea de sus a acestui post. (Sau consultați exemplul de mai jos, preluat de la una dintre postările de pe acest blog.)

Nu numai că pesmetul îți poate ajuta vizitatorii să navigheze pe site-ul tău, dar poate ajuta și Google (și alte motoare de căutare) să-și dea seama dacă / cât de legat este site-ul tău de un anumit subiect sau cuvânt cheie. Puteți activa pesmetul sub opțiunile de conectare internă. Și în timp ce aveți multă libertate pentru a face modificări, este de obicei o idee bună să o păstrați drăguță și simplă, păstrând-o de înțeles atât pentru oameni, cât și pentru bots..

firimituri de pâine

Vă permite să schimbați legături permanente

Sub opțiunile de legătură permanentă, puteți accesa câteva funcții diferite, care pot fi foarte utile pentru site-ul web potrivit. Aici puteți gestiona adresa URL sau slug-ul pentru postări sau pagini.

Redirecționați URL-ul urât către curățările permanente.

redirectuglyurl

Această funcție ajută la crearea de legături ușor greșite către paginile dvs. de pe alte site-uri sau din propriile pagini. Dacă cineva introduce accidental un număr sau ceva excesiv la sfârșitul unei adrese URL a paginii, se va transforma automat în URL-ul curat / corect. (F.ex .: http://website.com/page2/291 -> http://website.com/page2)

Important: Dacă utilizați orice fel de plugin de comerț electronic sau urmăriți originea vânzărilor utilizând etichete de campanie în adresa URL, nu ar trebui să activați acest lucru, indiferent de legături urâte pe care le descoperiți către paginile dvs..

Îndepărtați automat cuvintele de oprire din slug

removestopwords

Așa cum sugerează și numele, această funcție elimină cuvintele de oprire din lingurițe. În principiu, acest lucru înseamnă că, chiar dacă nu introduceți un bulon specific pentru fiecare postare, cuvintele de oprire (pe care Google recomandă să le păstrați în afara URL-ului, întrucât nu oferă niciun sens) vor fi eliminate automat. Deoarece lucrurile mici ca acestea pot fi ușor de uitat, poate fi foarte util să îl mențineți activat.

Te ajută să editezi titluri / descrieri

Să presupunem că Yoast SEO a venit lent la petrecere și multe dintre postările și paginile dvs. populare au fost create înainte de a instala pluginul și nu aveți un titlu sau o descriere specifică SEO, jocul este corect? Adică, să intri și să editezi o singură pagină / postare este nevoie de prea mult timp?

Din fericire, pluginul oferă un editor de titluri în vrac și un editor de descriere în masă. Vă permite să editați în masă titlurile și descrierile postărilor și paginilor dvs. mai vechi cu ușurință. Bineînțeles, dacă datele de bază ale conținutului dvs. sunt prea extinse, încercarea de a face acest lucru pentru fiecare bucată de conținut s-ar putea transforma într-un loc de muncă cu normă întreagă pentru trei persoane, așa că doar fixarea unor pagini cu prioritate înaltă este o idee minunată.

Vă ajută să „ascundeți” postări / pagini specifice de la motoarele de căutare

noindex

Deși, evident, nu vă interesează să vă ascundeți întregul site de motoarele de căutare (citiți până la urmă un articol despre utilizarea unui plugin SEO), există anumite momente în care doriți să ascundeți anumite pagini de motoarele de căutare. Să presupunem că aveți o promoție specială pentru abonații dvs. de e-mail și ați configurat o pagină rapidă cu detalii suplimentare, care nu este o pagină pe care doriți să o afișeze Google în rezultatele căutării..

Din fericire, cu Yoast SEO puteți alege cu ușurință să ascundeți orice postare sau pagină din editorul WYSIWYG al postării sau paginii menționate. Pur și simplu accesați opțiuni avansate și schimbați „Meta Robots Index” în „noindex” ca în imaginea de mai jos. Acum, atâta timp cât roboții ascultă comanda voastră, numai persoanele care au legătura directă pot găsi pagina dvs. despre oferta specială pentru abonați.

Sfat bonus: Dacă sunteți principalul administrator al unui site cu mulți contribuitori, poate doriți să dezactivați opțiunile avansate pentru ceilalți autori / admin. În caz contrar, s-ar putea să vă expuneți riscului de a face pe cineva să redirecționeze câteva dintre paginile cheie către site-urile web la alegere sau să transformați, din fericire, cele mai mari accesări pe Google către noindex.

Înveliți

Cu toate că am acoperit deja 10 lucruri utile pe care le puteți face Yoast SEO pentru dvs., lucrul remarcabil este faptul că tot zgâriem suprafața. Dacă sunteți încă un lucru nou în SEO pentru site-urile WordPress sau doar în general și vă simțiți un pic încurcat de terminologie, puteți consulta Ghidul pentru începători pentru SEO SEO. Și nu uitați să împărtășiți orice sfaturi pe care le aveți pentru Yoast SEO în secțiunea de comentarii de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me