Greșeli comune SEO la fața locului SEO

WordPress este destul de bine optimizat pentru motoarele de căutare din cutie, dar nu este perfect. Utilizatorii fac multe greșeli SEO la fața locului. Mai exact, WordPress are nevoie de o mână de ajutor în două domenii:


 1. Funcționalitate suplimentară sub forma unui plugin SEO avansat, cum ar fi Yoast SEO.
 2. Aplicarea eficientă a măsurilor SEO la fața locului.

în cele din urmă, tu sunt responsabili de cât de bine optimizat este site-ul dvs. pentru paginile cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Dacă nu respectați fundamentele fundamentale de SEO, orice plugin-uri sau widget-uri pe care le-ați instalat nu vor fi prea utile.

În acest sens, am scris această listă cu cele mai frecvente greșeli SEO WordPress, împreună cu ghiduri despre cum să le evităm. Mai întâi ne vom concentra pe greșelile specifice postărilor și paginilor individuale. Apoi, pe erori care pot avea ramificări pe un întreg site web. De exemplu. genul de probleme care pot avea un impact major asupra capacității site-ului dvs. de a rula după cuvinte cheie relevante. Dacă descoperiți că site-ul dvs. este victimă a unora dintre aceste erori, rectificarea acestora poate face o diferență dramatică în fluxul traficului motoarelor de căutare către site-ul dvs. WordPress.

1. Nu vă optimizați Permalink

Legătura permanentă este bună pentru două lucruri:

 1. Oferind vizitatorilor site-ului dvs. o indicație despre ce este vorba despre o pagină
 2. Indicarea relevanței pentru motoarele de căutare

Ca atare, ar trebui să vă asigurați că structura dvs. de legături permanente este definită corect în Setări> Legături permanente pe backend:

Setări permanente
După cum puteți vedea, legăturile permanente sunt setate pe numele postării (sau al paginii). Acesta este formatul pe care l-aș recomanda în general. Poate doriți să adăugați data pe link-ul dvs. permanent dacă conținutul de pe site-ul dvs. este într-un fel relevant pentru date (cum ar fi articole de știri). Dar pentru majoritatea blogului folosind numele postului are sens.

După ce ați configurat corect structura de legături permise, veți dori să vă asigurați că fiecare dintre mesajele dvs. permalinkuri sunt bine optimizate pentru cuvintele cheie specifice pe care le vizați. De exemplu, iată link-ul permanent pentru această postare:

Post Permalink

După cum puteți vedea, nu reflectă pur și simplu întregul titlu (ceea ce face în mod implicit un WordPress inter-link în mod implicit în WordPress). Am modificat-o pentru a mă concentra doar pe cele mai importante cuvinte cheie din titlu, care vor fi utile pentru Google când vine vorba de interpretarea relevanței.

2. Nu optimizați prezentarea SERP-urilor dvs.

Unul dintre numeroasele motive pentru care consider pluginul SEO Yoast (menționat la începutul acestei postări), atât de neprețuit este opțiunile sale de optimizare per-post / pagină. Iată un ecran cu aspectul opțiunilor de post ale lui Yoast:

Setările fragmentului SEO pentru Yoast

Dacă nu optimizați postările și paginile dvs. completând câmpurile de mai sus, nu vă lipsesc câteva trucuri:

 • Focus cuvinte cheie vă permite să evaluați cât de bine este optimizarea postării / paginii dvs. în general pentru cuvântul cheie principal.
 • Titlu SEO vă permite să vă reglați eticheta titlului (spre deosebire de titlul din conținutul în sine) pentru a fi mai prietenos cu motorul de căutare.
 • Meta Descrierea vă permite să creați o descriere manuală pentru pagina / postarea dvs. Aceasta se va afișa în SERP-uri, precum și în alte locuri (cum ar fi site-urile de socializare). Scrierea descrierilor manuale poate avea un efect dramatic pozitiv asupra ratelor de clic.

Asigurați-vă că fiecare pagină și postare de pe site-ul dvs. este editată optim pentru afișare în SERP.

3. Slabă interconectare

Există o serie de avantaje în legătura dintre postările de pe site-ul dvs. Acest lucru poate include lucruri precum rata mai mică de respingere sau o implicare mai mare a utilizatorilor. Dar în scopuri SEO suntem preocupați de relevanță.

Pe scurt, dacă Google vede că vă conectați la pagini relevante din punct de vedere contextual din cadrul site-ului dvs., vor înțelege mai bine relevanța site-ului dvs. pentru un anumit subiect în ansamblu. O legătură eficientă poate demonstra relevanța unei anumite pagini la un subiect. Dar asta nu este tot. De asemenea, poate rezulta o creștere generală a clasamentelor pe un întreg subiect (deoarece site-ul dvs. este recunoscut ca autoritate).

Cheia este să conectați deseori (dar numai dacă este relevant) și să folosiți texte de ancorare bogate în cuvinte cheie. În loc de „să înveți mai multe, Click aici„, Scrie„ aflați mai multe despre antrenament pentru câini„. Un plugin pe care l-am găsit extrem de util pentru a face legătura mai rapidă și mai ușoară este Link Whisper. Consultați recenzia Link Whisper dacă doriți să aflați mai multe.

4. Legătură externă slabă

Deși poate părea contraintuitiv, puteți afecta pozitiv clasamentul motorului de căutare în mod regulat conectarea la site-uri externe relevante și autoritare. Acesta este din două motive:

 1. Factorul de relevanță, așa cum este discutat în secțiunea de legătură de mai sus
 2. Google îi place să vadă că site-urile se referă la alții – în același mod în care un jurnal medical citează alte studii

Simplu, dacă site-ul dvs. nu se leagă de site-uri externe, Google va lua asta ca un semn că conținutul dvs. nu este deosebit de valoros. Așadar, asigurați-vă că vă conectați în mod regulat la site-uri și bloguri relevante și autoritare din nișa dvs. De exemplu, considerăm Yoast o autoritate în ceea ce privește WordPress SEO și toate au un articol minunat de ce contează legăturile de ieșire.

5. Optimizarea slabă a imaginilor

Când vine vorba de greșelile obișnuite de WordPress, una pe care o văd cel mai adesea este optimizarea slabă a imaginii. Motoarele de căutare nu pot vedea textul sub formă de imagine, așa că trebuie să țineți puțin mâna când vine vorba de media. Acolo apar etichetele alt și titlu, așa cum se arată aici în încărcătorul media WordPress:

SEO-image-optimizare

Există o dezbatere fără sfârșit în lumea SEO cu privire la importanța altului și a etichetelor de titlu. Dar, mai degrabă decât să-mi pierd timpul în asta, pur și simplu adaug text la ambele. Când vine vorba de aceste etichete, ar trebui concentrați-vă atât pe SEO, cât și pe capacitatea de utilizare.

Pentru multe persoane (cum ar fi persoanele cu deficiențe de vedere sau utilizatorii de dispozitive mobile), imaginile pot să nu fie vizibile, caz în care vor vedea textul alt. Prin urmare, ar trebui să fie descriptivă a imaginii, concentrându-se, de asemenea, pe cuvinte cheie relevante pentru conținut. Nu uitați să includeți text alt și titlu în logo-uri, linii de etichetă și orice imagini de navigare. Sunt toate utile pentru furnizarea motoarelor de căutare cu un context mai mare în ceea ce privește subiectul site-ului dvs. Dar acesta este doar vârful imaginii unui aisberg. Puteți utiliza acest ghid despre cum să optimizați imaginile pentru a afla mai multe modalități de a perfecționa imaginea pentru viteză și SEO.

6. Clasificare slabă / etichetare

Acesta este un adevărat animal de companie – pagini care sunt asociate cu un număr imens de categorii și etichete. Cum se presupune că un motor de căutare are sensul unei postări care este asociată cu o gamă largă de cuvinte cheie?

Categorizați și etichetați selectiv și specific. Ar trebui să aveți un număr foarte limitat de categorii (în general mai puțin de 10, cu anumite excepții) și un număr limitat de etichete (poate nu mai mult de 50). Dacă o categorie de etichete a fost folosită doar de câteva ori, probabil că nu este demnă de existență.

Eu păstrez lucrurile simple când vine vorba de postări și taxonomii WordPress – mai puțin este mai mult. Pe propriul blog leag fiecare post la o singură categorie și o mână de etichete extrem de relevante. În acest fel, produc pagini de taxonomie relevante din punct de vedere contextual pe care Google le consideră potrivite.

Paginile de categorii și etichete bine construite oferă motoarelor de căutare cu un context foarte mare. În acest fel, pot crea o idee despre relevanța site-ului dvs., în ansamblu, pentru un anumit subiect și pot fi clasificate și individual. Dacă decideți să alăturați pagini de categorii și etichete de calitate, nu uitați să vă asigurați că acestea vor fi indexate. Pentru a afla mai multe despre cele mai bune practici atunci când vine vorba de clasificare și etichetare.

7. Anteturi slab structurate

Anteturi HTML (de exemplu,

etichetă) oferă Google o mulțime de contexte referitoare la relevanța site-ului dvs. Cuvintele plasate în etichetele antetului sunt ponderate mai mult decât cele conținute în conținutul principal de pe site-ul dvs..

Ca atare, este extrem de important să includeți cuvinte cheie relevante în aceste anteturi oricând este posibil, dar este de asemenea important ca etichetele antetului să fie structurate corespunzător. Unele teme WordPress nu respectă cele mai bune practici în această privință, așa că poate doriți să verificați etichetele antetului acum. Pe scurt:

 • Pe pagina de start,

  eticheta trebuie să fie numele site-ului dvs.

 • Pe toate celelalte pagini,

  eticheta trebuie să fie titlul (adică postarea / pagina)

În acest fel, pagina dvs. de pornire are cele mai mari șanse de clasare pentru numele site-ului dvs., iar alte pagini au cele mai mari șanse de clasare pentru orice subiect specific pe care îl acoperă..

În plus,

și

Etichetele trebuie să fie gratuite pentru sub-anteturi relevante din punct de vedere contextual. Care este tema ta nu ar trebui A face este să folosiți aceste etichete în scopuri risipești (de exemplu, pentru titlul „postări recomandate” dintr-un widget în bara laterală – care nu ajută deloc motoarele de căutare). Pentru informații suplimentare despre modul de structurare corectă a etichetelor antetului, consultați acest post în profunzime Joost de Valk.

8. Instrucționarea motoarelor de căutare pentru a indexa prea mult

Mulți oameni fac greșeala de a presupune că Google va accesa cu crawlere și va indexa întregul site. În timp ce Google poate crawl întregul tău site, de multe ori nu va indexa toate a postărilor și paginilor. Și, în realitate, nu dorești de fapt ca Google să urmărească întregul conținut de pe site-ul tău – doar lucrurile care chiar merită clasate. Orice altceva este de prisos și nu beneficiezi să fii în indexul Google. Mai exact, astfel de pagini includ:

 • Pagini de taxonomie / arhivă neutilizate (de exemplu, etichete, arhive de autor, arhive pe bază de date etc.)
 • Politica dvs. de confidențialitate
 • Declinări legale

Ai ideea. Cu cât este mai „curat” un site pe care îl puteți prezenta Google, cu atât mai bine. Orice lucru care nu este relevant sau inutil pentru căutători servește doar la diluarea relevanței site-ului dvs. Ca atare, ar trebui să vă asigurați că toate aceste pagini sunt setate pe „noindex” – adică spuneți motoarelor de căutare să nu le indice. Acest lucru se face cu ușurință cu un plugin cum ar fi Yoast SEO, care vă permite noindex întregi taxonomii / tipuri de arhivă.

Cu pluginul instalat, trebuie doar să accesați SEO> Aspect de căutare. Apoi, comutați opțiunea „Afișați (tipul postării) în rezultatele căutării?” până la No pentru fiecare tip de postare pe care doriți să noindex. Apoi îndreptați-vă către taxonomii și Arhive file pentru a face la fel.

Yoast SEO: Tipuri de conținut Implicite

Această opțiune este disponibilă și pe o bază pe post sau pe pagină:

Yoast indexare post SEO

9. Nu furnizează o Sitemap XML

O sitemap XML nu este nicidecum necesară. Dar a nu oferi unul pentru motoarele de căutare este ca și cum ai da cuiva indicații complicate către casa ta verbal, mai degrabă decât adresa ta. Este mult mai ușor pentru motoarele de căutare dacă le spui ce ar trebui indexat. Astfel, Google, Bing și alții știu ce este cel mai important din paginile indexate.

Cel mai mare păcat de a nu oferi o sitemap XML este faptul că este atât de ușor de făcut. Dacă aveți deja instalat pluginul SEO Yoast menționat anterior, accesați SEO> General> Caracteristici și comutați pe funcționalitatea sitemap-ului XML:

Sitemap SEO XML Yoast

Cam despre asta e. Yoast vă va baza hărți de hartă pe diferitele opțiuni pe care le activați / le dezactivați în cadrul Aspectul de căutare secțiune. Pluginul va păstra acum o sitemap XML actualizată dinamic pe serverul dvs., pentru ca motoarele de căutare să le utilizeze atunci când vă târâți site-ul..

10. Concentrarea pe Cuvinte cheie meta

Aceasta este mai puțin o greșeală și mai mult o pierdere completă de timp, deoarece Google nu are în vedere meta-cuvinte cheie atunci când se clasează site-uri. Cuvintele cheie meta au fost utilizate istoric de către spameri într-o măsură în care Google nu le oferă acum nici o valoare. Așadar, dacă tot utilizați meta-cuvinte cheie, acum este momentul să vă opriți.

11. Duplicarea conținutului (și nu definirea adreselor URL canonice)

Mulți oameni îți vor spune că conținutul duplicat este cel mai rău dușman al tău. Dacă Google vă vede că publicați conținut care este disponibil în altă parte, va dezlănțui sfântul naibii pe site-ul dvs. până când nu va mai rămâne nimic, dar niște coduri HTML.

În realitate acest lucru nu este neapărat adevărat. Google nu (întotdeauna) penalizează site-urile pentru utilizarea conținutului duplicat. În schimb, dacă vede două pagini web cu în mare măsură același conținut, va încerca să descopere care a fost editorul original. Atunci va acorda prioritate acelei pagini în rezultatele căutării față de cealaltă.

Pe de altă parte, conținutul duplicat pe același site nu este grozav. Deși nu este o problemă cu final mondial, faptul că mai multe instanțe cu același conținut sunt prezente în mai multe pagini este pur și simplu dezordonat. Dacă aveți douăzeci de articole „Bluehost Review” nu vă va ajuta să faceți rang pe prima pagină. Faceți tot posibilul să combinați articole de blog duplicate și redirecționați postările / paginile eliminate cele mai relevante (din nou, Yoast SEO vine foarte la îndemână cu managerul de redirecție integrat).

Și poate mult mai răspândit decât ați putea crede că sunt pagini duplicate accidentale Pagina de pornire a site-ului dvs. poate exista în ambele www și non-www (adică https://yoursite.com/), precum și http și https versiuni, care sunt de fapt pagini separate. Soluția este de a defini ceea ce este cunoscut sub numele de URL-uri canonice pentru fiecare dintre paginile web ale site-ului dvs..

12. Nu optimizarea vitezei

Viteza de încărcare a site-ului dvs. este de o importanță vitală. Oamenii urăsc site-urile încărcate lent și, prin extensie, la fel și Google (și probabil alte motoare de căutare). Pune simplu, viteza cu care încărcările site-ului dvs. pot avea de fapt un impact asupra clasamentului dvs..

Ca atare, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. se încarcă în timp dublu rapid. Există o mulțime de ghiduri cu privire la modul de accelerare a WordPress, precum și hostingul WordPress optimizat și pluginurile de memorie în cache pe care le puteți utiliza pentru a ajuta.

De asemenea, puteți profita de instrumente gratuite populare pentru a testa viteza site-ului, cum ar fi Pingdom și PageSpeed ​​Insights, pentru a evalua viteza site-ului și blocajele la loc.

13. Nu optimizarea pentru social media

Indiferent că vă plac sau nu rețelele de socializare, ar trebui să vă asigurați că profilurile dvs. sunt corect configurate și conectate cu WordPress prin intermediul graficului Open Graph și Twitter Cards. Dacă nu ați ghicit încă, Yoast SEO este o modalitate rapidă și simplă de a face acest lucru, deoarece setările sociale sunt integrate în plugin.

Setări sociale Yoast SEO

Poate părea un lucru relativ minor, dar asigurarea faptului că site-ul dvs. este conectat corect la rețelele de socializare vă va ajuta să vă asigurați că postările dvs. sunt mai „partajabile”. În plus, cu Yoast puteți adăuga propriile etichete personalizate Facebook și Twitter. Aceasta include un titlu, o descriere și o imagine optimizată. Din nou, acest lucru vă poate ajuta să îmbunătățiți vizibilitatea și distribuirea postării.

Etichete personalizate SEO și Twitter Meta tag SEO

Înfășurarea greșelilor comune SEO la fața locului

SEO poate fi destul de intimidant – sunt multe de greșit. Dar partea flip a acestui lucru este că, dacă puteți obține cele mai multe lucruri dreapta, veți avea un mare avantaj față de concurență. Majoritatea greșelilor SEO WordPress pe care le vedeți mai sus nu sunt știință rachetă. În plus, după ce înțelegeți principiile de bază ale SEO, veți putea detecta intuitiv când ceva este bun pentru clasamentul site-ului dvs. și invers.

Aveți sfaturi SEO la fața locului pentru utilizatorii WordPress pe care nu i-am acoperit nici în această postare, nici în cealaltă? Dacă da, vă rugăm să ne împărtășiți cu noi în secțiunea de comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me