Sfaturi vitale de securitate pentru WordPress pentru a crește siguranța

Dacă doriți să creați un site web care să îi revină pe vizitatori, va trebui să angajați o cantitate semnificativă de timp și, eventual, bani pentru efort. La urma urmei, ultimul lucru pe care îl veți dori este să vedeți site-ul dvs. compromis sau piratat. Pur și simplu, asigurarea securității site-ului dvs. ar trebui să fie o prioritate – atât în ​​timpul dezvoltării sale, cât și ulterior.


Din fericire, WordPress face munca de a vă asigura site-ul relativ ușor. Există o serie de pași simpli pe care îi puteți face, împreună cu o multitudine de plugin-uri fiabile pe care le puteți utiliza care oferă funcții de securitate mai avansate. În general, crearea site-ului dvs. va necesita un efort surprinzător de puțin și veți culege avantajele pe termen lung.

Pentru a vă începe, vă vom explica cinci sfaturi vitale pentru consolidarea securității site-ului dvs. WordPress. Să începem cu elementele de bază!

1. Back Up site-ul dvs. în mod regulat

Plugin-ul UpdraftPlus.

Păstrarea site-ului dvs. de rezervă este simplu cu un plugin, cum ar fi UpdraftPlus.

Este important să începeți prin a recunoaște că, indiferent de ceea ce faceți pentru a vă proteja site-ul, există întotdeauna șansa că ceva ar putea merge greșit. Pe scurt, nicio măsură de securitate nu poate oferi o protecție de 100%, așa că este vital să vă păstrați site-ul. În felul acesta, dacă se lovește de dezastre, aveți o modalitate de a vă recupera.

De asemenea, vă recomandăm să faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. înainte de a face modificări majore, motiv pentru care abordăm acest sfat mai întâi. Majoritatea sugestiilor de mai jos implică instalarea de pluginuri și modificarea informațiilor utilizatorului și veți dori să creați o copie de rezervă înainte de a implementa oricare dintre acestea.

Pentru a începe, consultați furnizorul dvs. de găzduire, deoarece acestea pot crea deja copii de rezervă pentru dvs. Dacă nu – sau pentru un plus de siguranță – luați în considerare instalarea unui plugin de securitate adecvat. Iti recomandam UpdraftPlus pentru ușurința de utilizare și fiabilitate. Indiferent de soluția pe care o alegeți, puneți backup-urile site-ului pe un program regulat și stocați-le undeva în siguranță.

2. Păstrați actualizate Core, Teme și plugin-uri WordPress

Un plugin care trebuie actualizat.

Tabloul de bord vă va avertiza atunci când sunt disponibile actualizări importante.

La fel ca în cazul copiilor de rezervă, actualizarea site-ului dvs. este în mod regulat o necesitate. WordPress este o țintă principală pentru hackeri, având în vedere popularitatea sa, iar noile amenințări de securitate apar deseori. Din fericire, WordPress ia aceste amenințări foarte în serios, eliberând și instalând automat actualizări de securitate frecvente.

Alegerea WordPress ca platformă la alegere înseamnă că începeți deja pe piciorul drept. Cu toate acestea, este încă important să vă asigurați că fiecare parte a site-ului dvs. este la zi. Actualizările majore de WordPress vor necesita intervenție manuală, deoarece acestea adesea aduc modificări semnificative – același lucru este valabil și pentru orice plugin și temă instalat. Din fericire, efectuarea acestor actualizări este un proces simplu – amintiți-vă doar să faceți o copie de rezervă mai întâi a site-ului!

3. Selectați un nume de utilizator și parolă „puternic”

Generator de parole WordPress.

WordPress vă poate ajuta să creați parole puternice, greu de hackat.

Când creați un nume de utilizator și o parolă pentru a vă conecta la un serviciu important, veți dori să selectați datele de autentificare greu de ghicit. Același principiu este valabil și pentru site-ul dvs. WordPress. Dacă o persoană (sau un bot) este capabilă să vă acceseze contul, va avea domnia gratuită cu privire la site-ul dvs. și la datele sale.

De asemenea, este tentant să respectăm setările implicite admin nume de utilizator, dar vă recomandăm cu fermitate. La urma urmei, este primul lucru pe care hackerii îl vor ghici dacă vor să-ți cracă parola. În schimb, mergeți cu un nume de utilizator greu de prevăzut sau utilizați în schimb o adresă de e-mail. În ceea ce privește parola, cea mai simplă soluție este să folosiți generatorul de parole încorporat WordPress – acesta vă va oferi ceva atât aleatoriu cât și sigur.

Dacă nu ați creat încă site-ul dvs. WordPress, puteți pur și simplu să implementați aceste sugestii atunci când efectuați instalarea. Cu toate acestea, dacă aveți deja un site și regretă acreditările pe care le-ați ales, nu vă faceți griji. Poti reseteaza parola și schimbați numele de utilizator oricând doriți.

4. Limitați accesul terților la site-ul dvs. web

Ecranul de roluri de utilizator WordPress.

Este important să luăm în considerare cu atenție permisiunile pe care le oferiți altor utilizatori.

Există un concept de securitate a informațiilor numit „principiul celui mai mic privilegiu„, Care afirmă că nu ar trebui să oferi niciodată utilizatorului sau programului mai mult acces decât este necesar. Aceasta este o considerație de bază, dar crucială, deoarece este cea mai bună modalitate de a limita potențialul de încălcări de securitate și de utilizare greșită a informațiilor.

Limitarea accesului este vitală atunci când aveți mulți utilizatori diferiți care vă accesează site-ul. Cu toate acestea, joacă un rol chiar dacă sunteți singurul care rulează emisiunea, deoarece se aplică și accesului la plugin. Din fericire, puteți lua unele măsuri simple pentru a limita accesul terților:

  • Oferiți utilizatorilor permisiunile de care au nevoie. De exemplu, nu oferiți acces administratorului pentru cineva care are nevoie doar de a scrie postări.
  • În mod similar, acordați plugin-urilor și temelor acces la site-ul dvs. doar atunci când aveți nevoie de ele și asigurați-vă că sunt sigure și sigure.
  • Eliminați accesul utilizatorilor pentru cei care nu mai au nevoie de acesta și ștergeți teme și pluginuri atunci când ați încetat să le utilizați.
  • Configurați cu atenție folderul și permisiunile pentru fișiere.

Plugin-urile și temele sunt instrumente extrem de utile și poate fi excelent să ai o echipă care să te ajute cu site-ul tău. Doar asigurați-vă că controlați în cele din urmă cine este capabil să acceseze și să utilizeze site-ul și datele sale.

5. Instalați un plugin complet de securitate

Pluginul Wordfence Security.

Plugin-uri cum ar fi Securitate Wordfence vă poate oferi o serie de caracteristici vitale.

Am menționat deja câteva plugin-uri care îndeplinesc sarcini specifice legate de securitate. Cu toate acestea, există alte opțiuni cuprinzătoare disponibile care vor oferi majoritatea nevoilor de securitate ale site-ului dvs. Pot fi economisitori în timp real, iar dacă alegeți unul care este bine sprijinit, acesta va fi actualizat periodic pentru a trata noi amenințări și îngrijorări.

Desigur, atunci când căutați un plugin de securitate, este crucial să alegeți unul care să fie de încredere și de încredere. Căutați unul cu evaluări excelente ale utilizatorilor și recenzii pozitive, verificați cât de frecvent este actualizat și luați în considerare cât de mult sprijin oferă dezvoltatorul.

Puteți găsi o mulțime de plugin-uri de securitate căutând prin Director de pluginuri WordPress. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur cu care să mergeți, vă recomandăm Securitate Wordfence. Este probabil cel mai popular plugin de securitate WordPress și oferă opțiuni de securitate de bază, un firewall și alte funcții de blocare. De asemenea, permite autentificarea cu doi factori, precum și scanarea și monitorizarea periodică a site-ului, a datelor și a traficului.

Dacă Wordfence nu are tot ce căutați, puteți merge și cu alternative precum Securitatea iThemes (care creează, de asemenea, copii de rezervă regulate) și Securitate Sucuri (care monitorizează și înregistrează tot ceea ce se întâmplă pe site-ul dvs.). Indiferent de pluginul pe care îl alegeți, o căutare rapidă pe Google ar trebui să afișeze o serie de tutoriale pentru a începe.


Creșterea securității nu este cea mai interesantă parte a creării unui site web WordPress, însă importanța acestuia nu trebuie subliniată. Cu cât depuneți mai multă gândire și efort în securitatea site-ului dvs., cu atât este mai puțin probabil să întâlniți un dezastru. Făcând câțiva pași de bază acum pentru a vă proteja site-ul va oferi o binemeritată liniște sufletească ulterior.

Aveți întrebări despre cum să vă păstrați site-ul WordPress în siguranță? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me