Introducere în HTTP / 2 pentru WordPress

HTTP / 2 este una dintre cele mai semnificative repere care trebuie introduse pe web-ul modern. Acest articol evidențiază starea actuală a HTTP și introduce beneficiile de bază (și unele concepte non-tehnice) ale HTTP / 2. De asemenea, vom învăța cum să implementați HTTP / 2 pentru WordPress în 2018.


Scurt istoric al HTTP

HTTP reprezintă Hypertext Transfer Protocol, creat de Tim Berners Lee în anul 1991. Tim este omul căruia trebuie să-i mulțumim pentru World Wide Web. HTTP este unul dintre cele mai omniprezente și adoptate pe scară largă protocoale de aplicare pe internet. Dar nu este singurul.

Țineți o secundă. Am evidențiat fraza protocoale de aplicare. De ce este asta? Vedeți, internetul este de fapt o compoziție a patru straturi ierarhice de protocoale. Fiecare strat constă dintr-un număr de protocoale și este responsabil pentru un funcția de bază.

Efectuarea geek pentru un pic, există patru straturi în suita de protocol Internet (IP):

  1. Strat de aplicație
  2. Strat de transport
  3. Internet Layer
  4. Strat de legătură
Protocoalele Internet Layer Application

Straturi de protocol Internet. Sursă: Wikipedia

Fără a intra prea mult în detalii, ultimele trei straturi (adică straturi Transport, Internet și Link) sunt responsabile de stabilirea unei conexiuni fiabile pentru schimbul de date.

Stratul cel mai de sus se numește Strat de aplicație, care servește tuturor aplicații în internet.

  • Vizualizarea paginilor web este o aplicație pe Internet – care este posibilă prin protocolul HTTP.
  • Email-ul este o altă aplicație de pe Internet – posibilă prin protocolul POP sau IMAP.

Sunt mai multe protocoale în stratul de aplicații în Internet care creează lucruri precum YouTube Live Videos și Incaierarea clanurilor posibil.

Nașterea HTTP / 2

HTTP / 2 pentru începuturile WordPress

HTTP este limbajul comun între clienți și servere, care permite web-ul modern. Încă de la începuturile sale ca un singur cuvânt cheie și document, a devenit protocolul de alegere nu doar pentru browsere, ci pentru fiecare aplicație hardware și software conectată la Internet.

Aceasta pune întrebarea – cât de des actualizăm acest software crucial? Ei bine, așa cum se dovedește – nu foarte des

De fapt, ultima dată când protocolul HTTP a primit o actualizare, a fost în anul 1997 – cu zece ani înainte de lansarea primului iPhone! Aceasta a fost versiunea HTTP 1.1 și 20 de ani mai târziu, este încă cea mai utilizată versiune HTTP astăzi!

Tot ceea ce se întâmplă pe internet – de la streaming video de pisici, la video chat-uri livrate de la Stația Spațială Internațională și miliarde de tranzacții online – se întâmplă prin tehnologia care nu a avut o actualizare de peste două decenii. De-a lungul anilor, am făcut progrese extraordinare prin crearea de noi aplicații pentru Internet. Cu toate acestea, am făcut toate acestea creând rezolvări din limitările HTTP / 1.1

Nu vreau să spun că HTTP / 1.1 este rău. Dar se poate asigurați-vă că utilizați o actualizare. Și de aceea în 2015 Grupul de lucru pentru inginerie pe Internet dublat la crearea unui protocol mai bun pentru HTTP.

Rezultatul a fost un nou protocol care a funcționat perfect cu toate lucrurile care rulau pe HTTP / 1.1, făcând totodată unele îmbunătățiri serioase în tehnologia de bază. Acest nou protocol a fost numit HTTP / 2.

Ce s-a schimbat în HTTP / 2?

Multe lucruri de fapt. Dar nu le vom acoperi pe toate aici. Destul de sigur că te vei plictisi până atunci și chiar mai sigur că nu voi putea explica lucrurile într-un mod non-geek. Dar când vine vorba de HTTP / 2 pentru WordPress, iată câteva puncte cheie.

multiplexare

În HTTP / 1.1, serverul și clientul aveau nevoie să stabilească conexiuni individuale pentru a solicita resurse. Permiteți-mi să vă explic cu această frumoasă ilustrație din UpWork:

HTTP / 2 pentru WordPress: Multiplexare

Ilustrarea multiplexării prin oDesk

Un site web este format din HTML, CSS, JavaScript, imagini și alte fișiere. Aceste fișiere sunt numite colectiv resurse. În acest exemplu, există un site web format din trei resurse – un fișier JavaScript, un fișier CSS și un fișier imagine.

Vedem că în HTTP / 1.1, browserul necesită trei conexiuni TCP cu serverul pentru a solicita aceste resurse. De ce? Deoarece în HTTP / 1.1, fiecare conexiune poate solicita doar o singură solicitare. Un număr mai mare de conexiuni are ca rezultat, de obicei, ceea ce poate fi cel mai bine descris ca „blocaj de trafic” de resurse – ceea ce duce la o experiență lentă a site-ului web.

HTTP / 2 acceptă multiplexarea

Multiplexarea este o tehnologie care permite serverelor să trimită mai multe fișiere printr-o singură conexiune. Drept urmare, atunci când același site web folosește HTTP / 2, toate cele trei resurse pot fi trimise printr-o singură conexiune. În consecință, timpul de încărcare și consumul de resurse de rețea s-ar reduce semnificativ. În termeni mai simpli, veți putea face mai mult cu mai puțin. Prin urmare, HTTP / 2 pentru WordPress este o modalitate excelentă de a accelera (potențial) site-ul dvs. WordPress.

Împărțirea domeniului și alte îmbunătățiri

Vă amintiți cum aplicațiile mai noi necesită „soluții de rezolvare” pentru a depăși anumite limitări ale HTTP / 1.1? Clarificarea domeniilor este una dintre aceste soluții. Să ne uităm de ce este necesară ascuțirea domeniului.

De obicei, HTTP / 1.1 limitează numărul maxim de conexiuni deschise între un server (domeniu) și un client. Majoritatea site-urilor web au mai multe resurse pentru a fi încărcate în paralel. În efortul de a face site-urile să se încarce mai repede, site-urile web au început să își servească resursele din mai multe subdomenii. Aceasta se numește ascuțirea domeniului.

HTTP / 2 pentru WordPress: Partajarea domeniilor

Ilustrație de ascuțire a domeniului de către UpWork

Acum, cu HTTP / 2, nu este nevoie de partajarea domeniului. Nu pentru că HTTP / 2 nu pune o limită a numărului maxim de conexiuni deschise. Dar pentru că HTTP / 2 acceptă multiplexarea. Toate resursele pot fi trimise direct într-o singură conexiune!

Datorită multiplexării în HTTP / 2, multe dintre aceste „soluții” nu mai sunt necesare. Acestea includ Sprituri CSS, imagini inline în CSS folosind URI de date, și concatenarea CSS și JavaScript. Să-l punem Revista SmashingCuvintele:

Cererile HTTP sunt ieftine în lumea HTTP / 2. Organizarea activelor în timpul dezvoltării în funcție de paginile pe care le vor utiliza va fi mult mai bună. Puteți servi apoi numai codul de care are nevoie vizitatorul. Descărcarea multor foi de stil minuscule nu va conta. De asemenea, v-ați putea organiza pe baza cât de des se schimbă lucrurile; activele cu longevitate ar putea fi apoi îngrijite mai mult timp.

Asistență pentru protocoale binare

Știm că calculatoarele vorbesc în 0 și 1, nu? Ei bine, nu a fost modul în care vorbea HTTP / 1.x. HTTP1.x utilizat pentru procesarea comenzilor text pentru a completa ciclurile de cerere-răspuns.

HTTP / 2 acceptă conversia de la un protocol text la un protocol binar. Acest lucru permite serverului și clientului să vorbească în 0s și 1s în loc de text real – reducând astfel semnificativ cantitatea de timp și energie necesară pentru a completa aceleași cicluri de răspuns-solicitare.

Push Server HTTP / 2

Această caracteristică s-ar putea complica puțin, dar voi încerca să o mențin simplă. În scenariul clasic HTTP / 1.1, un server (sau un site web) va trimite resurse către client (browser) doar atunci când clientul solicită resursa. Acesta este scenariul tipic de cerere-răspuns.

Cu toate acestea, HTTP / 2 introduce conceptul de push server, în care pentru prima dată serverul poate trimite resurse (sau informații) către client, fără ca clientul să solicite în mod explicit resursa. Acest mecanism economisește o cerere-răspuns dus-întors și reduce latența rețelei.

Dezvoltatorii web pot construi aplicații care folosesc Server Push și pot trimite resurse / informații suplimentare clientului prin anticiparea solicitărilor. Rezultat final? Aplicații mai rapide și mai netede.

Compresia antetului

HTTP / 2 folosește ceva numit compresia antetului HPACK la schimbul de date între client și server. Înainte de a înțelege de ce este important, este timpul să învățăm un pic mai multe despre protocoale.

O unitate de date din orice protocol (inclusiv HTTP) este formată din trei componente de bază – antet, sarcină utilă și subsol.

  1. Antet: antetul conține informații despre unitatea de date
  2. Sarcină utilă: acestea sunt datele reale care sunt transportate de la server la client
  3. Footer: Acesta este un fel de listă de verificare care asigură livrarea cu succes a unității de date fără nicio eroare.

Compresia antetului funcționează este un mod destul de simplu – serverul comprimă informațiile antetului inainte de transferul acestuia către client. La primirea unității de date (sau a pachetului), clientul decomprimă antetul și îl afișează (sau îl folosește) pentru (sau pentru) utilizator.

Cu site-urile web bogate în media (cum ar fi Netflix sau New York Times) devenind azi norma, compresia antetului HPACK HTTP / 2 poate economisi multă lățime de bandă atunci când transferați date de pe server către client..

TLS îmbunătățită

TLS reprezintă Transport Layer Security, care este bitul de tehnologie care criptează conexiunile între server și clienți. Știm că are HTTPS. Aceasta este tehnologia care ajută la prevenirea hackerilor să ne fure informațiile cardului nostru de credit și alte date personale în timpul tranzacțiilor online.

HTTP / 2 funcționează perfect cu tehnologia TLS existentă și aduce o tonă de funcții avansate, cum ar fi mai puține strângeri de mână TLS, consum redus de resurse atât pe partea clientului, cât și pe server și capacități îmbunătățite în reutilizarea sesiunilor web existente, în timp ce elimină anumite vulnerabilități asociate cu HTTP / 1 .X.

Este lumea pregătită pentru HTTP / 2?

Ei bine, asta depinde. Majoritatea browserelor moderne, inclusiv Chrome și Firefox, acceptă protocolul HTTP / 2. Dacă aveți resurse pentru a implementa protocolul HTTP / 2 – ar trebui să mergeți mai departe și să faceți acest lucru.

Verificarea compatibilității pentru HTTP / 2 printre browserele web majore.

CanIUse.com oferă o verificare a compatibilității actualizate pentru HTTP / 2 în rândul marilor browsere web

Cum să începeți cu HTTP / 2 pentru WordPress?

HTTP / 2 pentru WordPress

Implementarea HTTP / 2 pe gazda WordPress necesită multă cunoaștere tehnică. Dacă sunteți un dezvoltator sau rețele și servere de gestionare sunt chestia dvs., mergeți pentru asta.

Vestea bună este că implementarea HTTP / 2 pentru WordPress se face ușor datorită furnizorilor buni de hosting WordPress. De exemplu, WPEngine și Kinsta acceptă HTTP / 2 și au toate problemele necesare pentru a asigura vizitatorilor site-ului care nu acceptă noul protocol, să obțină o versiune fiabilă, complet optimizată a experienței HTTP / 1.1..

Din perspectiva unui utilizator de internet, nu va trebui să faci altceva decât să descarci cea mai recentă versiune a browserului tău. Dacă site-ul web este compatibil cu HTTP / 2, browserul dvs. va comunica automat cu acesta folosind noul protocol. Cu toate acestea, HTTP / 2 este complet compatibil înapoi, astfel încât site-urile web care încă utilizează vechiul HTTP nu vor fi afectate. Asta înseamnă că poți doar să stai pe spate și să te bucuri de încărcare mai rapidă a site-urilor web.

Înveliți HTTP / 2 pentru WordPress

HTTP / 2 pentru WordPress este o actualizare foarte necesară și revoluționară a uneia dintre cele mai importante tehnologii din lume. Cu toate acestea, ar fi nevoie de o mult de timp pentru HTTP / 2 să meargă mainstream – cum ar fi site-urile HTTPS. Acestea fiind spuse, scopul acestui articol este de a prezenta cititorilor noștri această minunată tehnologie care ar putea schimba fața World Wide Web.

Gânduri pe HTTP / 2 pentru WordPress? Întrebări? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me