Greșeli comune de securitate WordPress

Dacă site-ul dvs. web a fost vreodată atacat de roboți, hackeri sau alte elemente necinstite, veți ști că setarea corectă a acestuia poate deveni un coșmar. Odată cu câștigarea popularității WordPress, a devenit mai mult o țintă pentru hackeri, deoarece remunerațiile pot fi mai mari. Cu toate că nu există niciun fel de securitate neperformantă, există multe lucruri mici și mari pe care le putem face pentru a evita unele greșeli obișnuite de securitate WordPress și a îngreuna accesul roboților pe site-urile noastre și a crea ravagii..


În această postare, să vedem greșelile comune de securitate pe site-urile WordPress. Vom afla, de asemenea, ce putem face pentru a minimiza vulnerabilitatea noastră la amenințările de securitate.

Greșeala nr. 1: Nu actualizează WordPress

WordPress are o comunitate excelentă care este alertă cu privire la problemele de securitate, iar echipa de la WordPress emite periodic actualizări pentru a rezolva amenințările de securitate. Dar depinde de noi să efectuăm aceste actualizări pe instalarea noastră de WordPress și să facem corecții orificiilor de securitate. Actualizări majore la nucleul WordPress au loc automat, dar pentru actualizări minore și pentru actualizări la teme și pluginuri, trebuie să acordați atenție notificărilor care apar în tabloul de bord..

Actualizarea WordPress este adesea un proces fără probleme, necesitând doar un clic, dar uneori pot exista probleme de incompatibilitate care să rupă site-ul dvs. web. Există mai multe despre actualizarea WordPress în acest Ghid rapid pentru actualizarea WordPress.

Greșeala 2: Nu cumpărați teme și plugin-uri de calitate

Temele și pluginurile slab codificate reprezintă un pericol pentru securitate pe site-ul dvs. web. Nu numai că pot încetini site-ul dvs. web, ci pot fi incompatibile cu versiunea WordPress pe care o utilizați sau între ele. În plus, ele pot servi ca punct de intrare pentru software-ul rău intenționat.

Precauția evidentă de adoptat aici este achiziționarea de teme și pluginuri numai din surse de calitate. Există multe teme și plugin-uri bune disponibile gratuit în WordPress. Dacă alegerea dvs. este pentru o temă sau un plugin premium, căutați Themeforest sau CodeCanyon și alte case teme de renume precum WPExplorer.

Selectați cele mai bine cotate și beneficiați de un număr mai mare de descărcări. Citiți recenzii despre teme și plugin-uri și verificați ce spun ceilalți utilizatori autentici pe termen lung. Parcurgeți modificarea pentru a vedea dacă există actualizări periodice. Scrieți-le autorilor pentru a înțelege dacă acea temă sau plugin este potrivită pentru dvs. înainte de a face o achiziție. Și pentru a reține orice problemă practică, puteți să o executați pe un site de testare, dacă este posibil.

Greșeala nr. 3: Nu actualizează temele și pluginurile

La fel ca WordPress, temele și plugin-urile dvs. ar trebui să aibă actualizări periodice pentru remedieri de erori și corecții de securitate. Este de datoria dvs. să testați aceste actualizări, apoi să le instalați pentru a vă asigura site-ul dvs. WordPress în siguranță.

Notă: Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii lasă temele lor să fie datate este din cauza codului personalizat. Acesta este motivul pentru care utilizarea temelor pentru copii este importantă. Dacă intenționați să faceți modificări la fișierele dvs. tematice, nu uitați să utilizați o temă pentru copii, astfel încât să puteți actualiza în siguranță tema de bază în viitor.

Greșeala nr. 4: Lipsa securității pe pagina de conectare

Pagina de conectare este locul de unde utilizatorii autorizați intră pe site-ul web. Însă mulți utilizatori nedoriti pot, de asemenea, să-și găsească în mod inteligent site-urile noastre de pe pagina de conectare și pot dobândi chiar privilegii la nivel de admin. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să îmbunătățim securitatea pe pagina de conectare. Într-adevăr, nu este greu să faci acest lucru și există multe modificări ușoare pe care le poți efectua pentru a opri greșeala chiar la intrarea ta.

Puteți schimba numele de utilizator din „Administrator” utilizat în mod obișnuit și puteți aplica parole puternice. Sau limitați numărul de încercări de conectare – acest lucru va fi deosebit de eficient în stoparea atacurilor de forță brută. O altă metodă de protecție ușor de adoptat este autentificarea a doi factori. Si cu Google făcând presiune pentru utilizarea SSL, este posibil să doriți să păstrați un pas înainte și să îl aplicați pe site-ul dvs. web mai devreme decât mai târziu. Deci, vedeți, pagina de conectare este un loc bun pentru a începe să îmbunătățiți securitatea pe site-ul dvs. web.

Greșeala 5: Utilizarea necorespunzătoare a rolurilor utilizatorului

WordPress are multe roluri de utilizator – Administrator, Editor, Autor, Contribuitor și Abonat. Nu toți trebuie să aibă aceleași privilegii pe site-ul dvs. web. Când adăugați utilizatori pe site-ul dvs., fiți atenți la privilegiile pe care le acordați în backend. Permiteți doar tot atâția privilegii necesare pentru a-și îndeplini rolurile pe site.

Acordarea accesului fără restricții tuturor utilizatorilor poate facilita accesul hackerilor.

În realitate, nu este necesar să acordăm abonaților acces la backend atunci când tot ce trebuie să facă este să citească conținut. Accesul la nivel de editor ar trebui să fie acordat numai utilizatorilor de încredere, iar accesul la nivel de administrator poate fi acordat, dacă este deloc, foarte puțin. Permiterea privilegiilor limitate utilizatorilor și obligarea acestora să utilizeze parole puternice poate controla accesul la backend într-o mare măsură.

Greșeala nr. 6: Nu ștergeți temele și pluginurile neutilizate

În timp, continuăm să adăugăm plugin-uri și teme la WordPress-ul nostru când și când apare nevoia. Dar, odată ce nu mai avem niciun folos pentru ele, uităm să le ștergem de pe site-ul nostru. Nu este suficient să dezactivezi pur și simplu teme și plugin-uri, trebuie să ștergi cele pe care nu intenționezi să le folosești. Acest pas simplu vă poate reduce expunerea la malware. Pluginurile inactive nu consumă RAM, lățime de bandă sau PHP, dar ocupă spațiul serverului. Nu numai că acest lucru poate încetini site-ul tău, ci poate fi folosit și pentru a rula coduri rău intenționate pe site-ul tău.

Înainte de a adăuga un plugin pe site-ul dvs., verificați dacă WordPress poate gestiona în mod nativ funcția particulară. Sau tema pe care o utilizați sau gazda dvs. poate acoperi funcțiile de care aveți nevoie. Deci, dacă aveți vreun plugin pe site-ul dvs. pentru aceleași funcții, poate doriți să le ștergeți.

Acum că curățați plugin-urile neutilizate, la fel de bine puteți parcurge întreaga distanță și curățați media media, folderul de încărcări și folderul include. Acestea sunt puncte de intrare alternative pentru malware care intră pe site-ul dvs. doar pentru a se executa ulterior. Prin reducerea acestor foldere, veți reduce punctele de acces pentru malware și hackeri.

Greșeala nr. 7: Nu alegeți o gazdă securizată

Adesea, hackerii nu vizează site-ul dvs., pot viza un alt site web care împărtășește spațiul serverului cu dvs. Ești doar o victimă accidentală. Într-un scenariu de găzduire partajat, un site web compromis poate reduce toate site-urile de pe un server. Prin urmare, este important să alegeți gazda web cu multă grijă. După cum am spus în mod repetat în paginile noastre de blog, atunci când vine vorba de găzduire, veți obține doar ceea ce plătiți. Opțiunile ieftine de găzduire compromis aproape întotdeauna de securitate, iar serverele lor sunt mai predispuse la atacuri de securitate. Nu numai că, deseori veți găsi asistență mai puțin decât satisfăcătoare atunci când site-ul dvs. Web este atacat.

Închiderea de bani buni pentru găzduirea de calitate merită investiția. Vă va economisi o mulțime de dureri de cap în linie, mai ales dacă afacerea dvs. este legată foarte mult de site-ul dvs. web. Ai nevoie de ajutor pentru a alege o gazdă? Mergeți la lista noastră de opțiuni de găzduire recomandate.

Greșeala nr. 8: nu verifică programele malware

Programele malware pot intra pe site-ul dvs. web, fără să fiți conștienți de acesta. Poate rămâne ascuns și face multe lucruri fără cunoștința ta, cum ar fi urmărirea vizitatorilor, accesarea informațiilor sensibile, cum ar fi detaliile cardului de credit sau adăugarea de link-uri pe alte site-uri web. Când există un malware care pândește pe site-ul dvs. web, Google începe să oprească motoarele de căutare pentru a preveni infectarea altor site-uri web. Acest lucru poate provoca o scădere a traficului către site-ul dvs. web.

Există multe plugin-uri și servicii disponibile care vă pot scana site-ul web pentru a descoperi malware și a elimina multe dintre acestea. Trebuie doar să vizitați site-ul de servicii cum ar fi Sucuri SiteCheck Scanner și introduceți adresa URL a site-ului dvs. web. Va fi generat un raport care afișează programele malware detectate, precum și recomandările privind modul în care ar trebui să îl gestionați. Sau, altfel, puteți alege să adăugați un plugin și să rulați o scanare. Dacă doriți, puteți șterge pluginul după utilizare și reinstalați-l când doriți să rulați o scanare din nou.

Greșeala 9: Nu instalați un plugin de securitate

Una dintre cele mai ușoare metode de îmbunătățire a securității pe site-ul dvs. web este să adăugați un plugin de securitate. Aceste plugin-uri pot trata multe probleme de securitate, cum ar fi aplicarea parolelor puternice, configurarea firewall-urilor, protejarea împotriva atacurilor de forță brută și multe altele. Există multe pluginuri gratuite, cum ar fi iThemes Security, precum și multe plugin-uri de securitate premium disponibile și cel mai bine este să instalați și să activați unul cât mai devreme. Există, de asemenea, multe servicii de securitate a site-urilor, precum Sucuri, care oferă gestionarea securității pe site-ul dvs. WordPress.

Greșeala nr. 10: Nu păstrați copii de rezervă ale site-ului

Ați crede că acum ați făcut toate cele de mai sus, site-ul dvs. este în siguranță de cei răi. Ne pare rău să dezamăgesc, dar hackerii își perfecționează metodele și noile amenințări cresc continuu. Prin urmare, ca o rețea de siguranță, puteți utiliza un plugin pentru backup și puteți lua o copie de siguranță a site-ului dvs. la intervale regulate și să le păstrați într-o locație sigură.

Nu este suficient pentru a realiza o copie de rezervă doar a bazei de date, este necesară o copie de rezervă completă a site-ului web. Aceasta include teme, plugin-uri, folderul wp-content, precum și fișiere importante de configurare WordPress, cum ar fi wp-config.php și fișiere .htaccess. Utilizați plugin-uri de calitate precum BackupBuddy sau VaultPress și actualizați-le în mod regulat. De asemenea, mențineți mai multe copii de rezervă pe care le puteți reveni în diferite locații off-site și offline.

Pe scurt

Securitatea site-ului nu este întotdeauna legată de ziduri și garduri înalte și nici nu este o soluție unică. Este vorba mai degrabă de a rămâne în fața factorilor de răutate. Există multe etape mici și ușoare pe care le puteți adopta pentru a menține un site web în siguranță și sigur. Este important să treceți în revistă apărările pentru a vă asigura că sunt în conformitate cu nevoile site-ului dvs. web și să evoluați practicile de securitate care să îl poată păstra în siguranță.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me