Sunt întotdeauna toate jocurile distractive până când nu te poți autentifica pe site-ul tău iubit WordPress, pentru că cei răi au preluat. Toate distracțiile și jocurile până când cineva este hacked, pierde accesul la tabloul de bord WordPress și iadul se desface.


Starea ta de spirit are primul hit. Se amortesc rapid când descoperiți că ați fost detronat. Este cel mai rău și frustrant să spun cel mai puțin, pentru că, bine, un om afară se confruntă cu traiul tău, se amestecă în afacerea ta și te scuipă în față.

Și băiatul va începe în acțiune, încercați frenetic să încercați să vă restabiliți site-ul dvs. WordPress, de aici afacerea dvs., spre gloria sa anterioară. Crede-mă, nu vrei să fii hacked, nimeni nu o face. Dar totuși, se întâmplă tuturor și diverselor lucruri de la o zi la alta.

Cu toate acestea, avem întotdeauna cele mai bune interese ale tale și, ca atare, am reunit mai multe măsuri pe care le poți folosi pentru a consolida securitatea WordPress și pentru a reduce șansele de a găzdui oaspeți neinvitați..

Cu aceste bune practici de securitate WordPress, dorim să aveți cele mai sigure site-uri WordPress. Vom face tot posibilul pentru a descompune punctele, dar în cazul în care aveți nevoie de ajutor cu ceva, puneți-vă întrebările și / sau împărtășiți-vă părerea în comentarii..

Din această cale, să ne întărim site-ul WordPress.

Începeți cu Calitate WordPress Gazduire

Alegerea unui plan de găzduire

Cu siguranță, nu vă puteți aștepta la o securitate de top de la o gazdă web care percepe o sumă de bani pe lună. Cu toții am văzut acele planuri de găzduire „noi-avem-totul-pentru-un-penny”. Aceste planuri umbroase ale companiilor de găzduire umbroase care promit raiul pentru cât mai puțin de 2 – 4 dolari dolari pe lună. Nu, nu sunt atât de ispititoare??

Acestea sunt în principal pachete de găzduire partajate care vor avea site-ul dvs., prin urmare afacerea dvs., trăind pe același server cu un milion și alte site-uri. Tot felul de site-uri – bune și rele. De obicei, sunt mai puțin sigure, spre deosebire de găzduirea WordPress administrată, care costă aproximativ 30 de dolari pe lună.

Dacă sau / și când unul dintre site-urile web este compromis, aveți un risc mai mare de a vă compromite. De fapt, vei fi compromis chiar dacă ești la fel de vigilent ca următorul tip. Singura modalitate de a atenua atacurile legate de gazda web este să mergeți cu un plan de gazdă de încredere și să asigurați un plan de găzduire sigur din start.

Alegerea celui mai bun WordPress hosting pentru afacerea dvs. nu trebuie să fie o provocare, având în vedere că există doar câțiva factori de căutat. Acestea includ costul, calitatea asistenței, politicile privind copiile de rezervă și gestionarea datelor, actualizări la server și software de pe acesta și orice altceva între ele.

Consultați articolul legat în paragraful de mai sus și fiți dornici să alegeți, printre altele, o gazdă plină de grație WordPress bazată pe caracteristici de securitate. Dacă doriți să săriți cercetarea și să mergeți direct la găzduirea blogului dvs. WordPress pe servere sigure, utilizăm, iubim și recomandăm WPEngine. Oferă WordPress de prim rang, ce oferă găzduire plină de opțiuni de securitate care îți vor exploda mintea. Totul la mare chilipir. Media Temple și Siteground sunt și alte opțiuni minunate de găzduire WordPress.

Găzduirea partajată Bluehost este o alegere excelentă și pentru începătorii care testează apele, dar dacă aveți nevoie de găzduire sigură pentru site-ul dvs. WordPress, va trebui să faceți upgrade de la pachetul de găzduire partajat la unul dintre celelalte pachete..

De ce este importantă gazda ta? Am fost hacked de trei ori (da, de trei ori) pe pachetul lor comun. Ei bine, a fost în parte vina mea, deoarece am neglijat site-urile victimelor, ceea ce le-a oferit hackerilor o zi de câmp pentru a juca așa cum și-au dorit. De atunci am scos acele site-uri, deoarece acestea erau potențiale riscuri pentru alte site-uri web de pe acel server (rămâneți pe măsură ce vom menționa un lucru sau două despre modul în care neglijarea site-ului dvs. poate duce la neplăceri neplăcute cu scumpa internetului, precum hackerii.) concentrat; acordați atenție sau veți plăti cu site-ul dvs.).

Înapoi la alegerea găzduirii WordPress de înaltă calitate, cum mergeți despre asta? Un simplu apel telefonic către gazda dvs. web la alegere ar trebui să fie suficient. Ar trebui să vă propuneți să vedeți dacă rulează cele mai recente servere. Întrebați despre versiunile serverului lor, securitatea serverelor menționate și software-ul pe care îl rulează aceste servere.

Apoi efectuați o căutare rapidă pe Google pentru a verifica (sau a confirma) datele de lansare ale software-ului serverului. Acest lucru ar trebui să vă ofere un indiciu dacă utilizează sau nu cel mai recent software. De asemenea, vă va ajuta să determinați cât de frecvent își actualizează serverele. Dacă parcurg perioade lungi fără actualizări, nu ar trebui să le aveți încredere în activitatea dvs. online.

Fiți vigilenți și puneți alte întrebări conexe și nu vă opriți niciodată până când nu sunteți mulțumit, al tău este cel mai sigur ban de gazdă web pe care îl puteți cumpăra.

Faceți fân în timp ce strălucește soarele și fiți pregătiți

Backup cheie computer în albastru pentru arhivare și stocare

Backup cheie computer în albastru pentru arhivare și stocare

Deși s-ar putea să nu oprească băieții răi să nu intre în blogul tău WordPress sau magazinul online, pregătirea poate reduce impactul atacului. Vorbesc aici de backup-uri de date, prietenul meu; copii de rezervă obișnuite care vă vor proteja de pierderea datelor importante.

O copie de rezervă vă oferă liniște sufletească, astfel încât să puteți dormi mai bine noaptea. O copie de rezervă este soluția rapidă pe care o dorești când lucrurile merg spre sud. Când site-ul tău minunat de rețete începe să comercializeze Viagra pe toate paginile, poți conta doar pe o rezervă pentru a te recupera de la un astfel de atac.

Ar trebui să urmărești să faci o copie de siguranță a întregii tale instalări WordPress; fișiere de bază, baze de date și orice altceva. Mai mult, experții recomandă criptarea copiilor de rezervă și stocarea unei copii ale acelorași pe suporturi numai în citire.

Puteți programa cu ușurință copii de rezervă zilnic sau să profitați de instrumente precum MySQL Workbench, Backup de baze de date WordPress (WP-DB-Backup) și BackWPup, printre altele. Puteți afla și mai multe:

Pluginuri WordPress

Doar a doua zi, Ryan Dewhurst din WPScan descoperit (și raportat) o vulnerabilitate injecție SQL orb în WordPress SEO de către Yoast. Acum, WordPress SEO de Yoast este un plugin SEO popular, cu peste un milion de instalări active. Aceasta înseamnă că, dacă un hacker ar exploata această gaură de securitate, ar fi avut mai mult de un milion de site-uri WordPress la mila lor. Un milion de site-uri web!

Nu, vă rog, nu vă alarmați. Yoast a lansat o corecție de securitate în aceeași zi în care a fost descoperită vulnerabilitatea. Cu toate acestea, există o singură problemă. Spre deosebire de WordPress, pluginurile nu se actualizează automat, ceea ce înseamnă că sunteți încă vulnerabil dacă nu ați fost actualizat la cea mai recentă versiune a WordPress SEO.

La fel de bine puteți susține că nu știți nimic despre acest lucru, dar hackerii au toate detaliile, deoarece informațiile se află în domeniul public, unde este ușor disponibil pentru toți. Ce dracu astepti? Apăsați deja butonul de actualizare. Actualizați și toate celelalte pluginuri.

Încă în această afacere de pluginuri WordPress, ar trebui să cumpărați sau să descărcați pluginuri WordPress doar din surse de încredere. Pentru a fi în siguranță, sursați-vă plugin-urile de la extensie Depozitul de pluginuri WordPress sau de la furnizori de renume, precum CodeCanyon.

Există hackeri care se vor masca ca dezvoltatori de plugin-uri legitimi, într-o ofertă de a vă servi pluginuri căptușite cu cod rău intenționat. Nu căutați pentru trucurile lor ieftine, luați-vă pluginurile de pe site-uri web de încredere. În plus, nu lăsați pluginurile inactive aflate în preajmă – ștergeți toate pluginurile neutilizate, deoarece acestea sunt un punct de intrare preferat pentru hackeri. Da, așa sunt, chiar și atunci când sunt dezactivate.

Apropo, cu excepția cazului în care vă plac WPEngine și Siteground, nu contați pe gazda dvs. web pentru a vă proteja în ceea ce privește vulnerabilitățile pluginului – luați-vă responsabilitatea și mușcați glonțul.

Teme WordPress

Dacă hackerii nu își vor impune drum prin pluginuri depășite, compromise sau slab codificate, vor găsi lacune în temele tale. De fapt, majoritatea atacurilor se întâmplă prin teme și plugin-uri, așa că da, trebuie să fii mai vigilent aici.

În primul rând, la fel ca în cazul pluginurilor WordPress, nu vă puteți permite să rulați teme de oriunde. Veți prinde un virus, un malware sau mai rău și apoi veți plânge atunci când nu veți lovi fanul.

Dacă lucrați cu un buget foarte restrâns sau abia începeți, puteți consulta unele dintre temele noastre WordPress gratuite, dar codificate profesional sau mii de teme gratuite la WordPress.org. În prezent, folosesc gratuit tema elegantă din propriul nostru stabil și a făcut minuni. Vedea? Nu există apă predicantă și să imbibă vin aici ��

Pe teme premium, o temă excelentă vă va întoarce 60 de dolari sau cam pe unele dintre cele mai bune piețe cu teme precum Elegant Themes și Themeforest. Obțineți un produs excelent, suport pentru sertare de top și actualizări de securitate, printre altele. Dacă aveți nevoie să indicați direcția corectă, mi-ar plăcea să vă recomandați tema tematică Total WordPress, care nu este nimic frumos și sigur.

Ar trebui să vă străduiți să vă mențineți subiectul actualizat în permanență, pentru a nu vă confrunta cu probleme. Acestea fiind spuse, ștergeți toate temele neutilizate din motive evidente.

Dacă aveți ceva verde în plus pentru a cheltui sau sunteți un dezvoltator WordPress, puteți să vă creați propriile teme personalizate. Acesta este singurul mijloc sigur, deși costisitor, pentru a obține teme WordPress sigure.

Desigur, tu (sau dezvoltatorul dvs.) trebuie să urmați cele mai bune standarde de codare web și să actualizați tema (temele), dacă este necesar. Dacă angajați un dezvoltator web care să vă creeze o temă, asigurați-vă că sunt primii de încredere. Puteți verifica, de asemenea, dacă tema dvs. îndeplinește cele mai recente standarde de temă WordPress folosind un plugin, cum ar fi Verificare temă. Trecând peste…

Actualizați WordPress

wordpress-actualizări

Ar trebui să vă derulați întotdeauna afacerea online cu cea mai recentă versiune a WordPress care nu este o idee sigură. Ar trebui să credeți că este evident că toată lumea ar actualiza WordPress în mod regulat, având în vedere că toți primim notificări în tabloul de bord.

Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul, deoarece veți prinde deseori antreprenori online care nu se actualizează la ultima versiune săptămâni și chiar luni după ce actualizarea a fost lansată.

Puteți obține întotdeauna aroma oficială și cea mai recentă a WordPress la WordPress.org. Mai aveți atenție împotriva descărcării sau instalării WordPress de pe orice alt site web, deoarece s-ar putea să prindeți ceva. Ceva cu adevărat rău ca un hack exploat în spate sau un cod JavaScript care încarcă gunoi și alte hacks pe serverul tău. Doar nu descărcați WordPress de pe alte site-uri decât WordPress.org.

Actualizarea instalării WordPress este o muncă ușoară peasy – doar o chestiune de punct și faceți clic. Cu toate acestea, vi se recomandă să faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. înainte ca orice actualizare să se întrerupă în proces. În plus, veți pierde toate modificările pe care le-ați făcut în fișierele principale, deoarece procesul de actualizare afectează toate fișierele și folderele WordPress.

Funcția de actualizare automată a fost introdusă în WordPress 3.7 pentru a avea grijă de corecțiile de securitate minore și pentru a facilita întregul proces de actualizare atât pentru dezvoltatori cât și pentru utilizatorii finali. Acum, trebuie doar să te preocupe cu actualizări majore ale versiunii, deci da, munca ta ar trebui să fie ușoară. Trebuie doar să activați actualizarea automată.

Actualizați, actualizați, actualizați sau pregătiți-vă să regretați, regretați, regretați.

Curățați computerul

După liceu în urmă cu vreo zece ani, am lucrat pe scurt la o cafenea cibernetică. A fost destul de interesant, întrucât am întâlnit atât de multe persoane și m-am făcut să intru în lumea marketingului digital.

Dar nu a fost întotdeauna distractiv datorită viermilor, cailor troieni, virușilor, malware și altele. Îmi amintesc uneori că trebuia să închid cafeneaua pentru toată ziua doar pentru a forma calculatoarele. Nu a contat că am instalate și rulează programe antivirus pe toate computerele. Dar am săpat.

Dacă un hacker reușește să obțină un computer logger pe mașina dvs. ca un cal troian (ceea ce înseamnă că loggerul cheie este ascuns într-un alt program pentru a masca faptul că hackerul înregistrează fiecare lovitură de cheie pe computer), nu vă veți asigura niciodată site-ul dvs. indiferent de site. ce.

Site-ul dvs. va fi hacked de mai multe ori, deoarece vă alimentați doar informațiile de autentificare celor răi. Și din moment ce vă pot vedea toate apăsările, vor avea acces la conturile dvs. online – toate. Vorbeste de e-mail, Facebook, Twitter, YouTube etc.

Jurnalistii cheie ajută, există lucruri mai rele pe partea întunecată a internetului. De exemplu:

Există de fapt viruși în sălbăticie care vă vor infecta computerul local, apoi căutați conexiuni FTP deschise și încărcați automat un fișier hack la gazda dvs. web folosind acea conexiune. – Brad Williams, Locking Down WordPress

Calculatoarele cyber cafe nu sunt exact cum doriți să accesați tabloul de bord al admin WordPress. Poate că este inevitabil, dar asigurați-vă întotdeauna că toate computerele pe care le utilizați nu protejează malware, viruși și spyware. În caz contrar, veți transmite hackerilor informațiile de conectare și multe altele pe un platou de argint.

Asigurați-vă că sistemul de operare și programele de pe computer sunt la zi. Apoi porniți firewall-urile și obțineți cel mai bun program antivirus. M-am săturat să formatez calculatoarele tot timpul, așa că am plecat într-un voiaj pentru a găsi cel mai bun program antivirus. Și l-am găsit. De atunci, am folosit și iubit Eset.

Mai mult, rămâneți departe de site-urile de încredere, dar dacă trebuie – pentru curiozitate, dezactivați toate scripturile adică Java, JavaScript, Flash, etc în browserul dvs. Sau pur și simplu nu îi vizitați pe cei sângeroși effin’ site-uri.

Creați parole mai puternice

resetare-wordpress-parolă

Este timpul poveștii. De data asta am avut prea multe cafele și am creat un site WordPress pe care l-am botezat „creativ” pe # YouCan’tHackThis. Creativ este în ghilimele pentru că am călărit valurile unei cafele. Poate că băusem o băutură sau două înainte de cafea; Pur și simplu nu-mi amintesc. Creez multe site-uri WordPress doar pentru distracție.

Numele meu de utilizator a fost … așteptați-l … Unckulture (vom bloca cafeaua), iar parola mea a fost, bine, nu-mi amintesc. Cu toate acestea, a fost o rușine, parola, și tocmai din acest motiv, ea nu a reținut niciodată atunci când o persoană nepoliticosă (sau ceva de neînțeles) a lovit pagina de conectare cu „forța brută”..

Povestea scurtă, apărările mele s-au ascuns și # YouCan’tHackThis a căzut ca zidurile Ierihonului. Google mi-a trimis temutul e-mail „Bănuit suspect” cu un eșantion URL, iar la investigații suplimentare, am găsit o mulțime de gunoi.

Hackerul a avut îndrăzneala să posteze o captură de ecran a desktop-ului pe iubitul meu # YouCan’tHackThis like it to burly me. El / ea / el a avut parte de vă spun, pentru că în partea de sus a ecranului, erau pagini și pagini cu puf, conținut de umplutură care nu aveau nici o direcție.

Am dat jos întregul site și mi-am consolidat securitatea pe celelalte site-uri web. Am instalat iThemes Security, iar astăzi tot ce primesc sunt e-mailuri „Notificare blocare site”. Dacă cineva încearcă să-și forțeze drum în oricare dintre site-urile mele folosind forța brută, sunt blocate timp de un secol! Da, asta este de 100 de ani în hacker-ul bin. Haha, sunt dus.

Site-blocare-notificare

Parolele slabe vă vor face hacked. În mod similar, numele de utilizator de administrare pe care îl țineți atât de scump îl va ușura pentru hackeri. Creați nume de utilizator personalizate când instalați WordPress și folosiți indicatorul de rezistență la crearea parolei. Asta ar trebui să fie suficient, dar dacă doriți să parcurgeți kilometrul suplimentar, ar trebui să faceți o pauză 1Password și KeePass unelte.

Raportă vulnerabilitatea securității

Este responsabilitatea dvs. ca utilizator WordPress să raportați o vulnerabilitate a securității imediat ce o descoperiți.

În primul rând, este o karma bună. În al doilea rând, ceea ce se întâmplă apare. În al treilea rând, dacă vulnerabilitatea este într-un plugin sau o temă pe care o utilizați, primiți actualizări de securitate și mulțumesc foarte mult. Ca rezultat, site-ul dvs. nu este compromis și vă construiți un reprezentant bun în timp ce faceți din lume un loc mai bun.

Este responsabilitatea noastră colectivă ca WordPressers să evidențieze toate găurile de securitate pe care le întâlnim. La urma urmei, este pentru binele nostru.

Strângeți permisiunile fișierului / folderului

Acum intrăm în grosul securității WordPress. Ca un începător absolut, mi-ar plăcea să scăpați. Îl voi agita și îl voi servi la rece așa cum îți place. Începem.

Dacă fiecare Tom, Dick și Harry care au acces la serverul dvs. vă pot edita fișierele și folderele (de asemenea scrieți în), atunci puteți face atât de puțin pentru a opri daunele care vor rezulta.

Dar dacă am face ca anumite fișiere și foldere să fie scrise numai de dvs.? Ei bine, hackerii nu vor ști ce să facă. S-ar putea ca acestea să fie în regulă, dar daunele pe care le-ar provoca atunci când fișierele dvs. nu pot fi modificate / înscrise este minimă. Blocarea permisiunilor de fișiere este o măsură de securitate pe care doriți să o implementați, mai mult dacă vă aflați în planul de găzduire partajat.

Dar cum te descurci cu această afacere de permisiuni de fișiere / folder? Iată o schemă posibilă de urmat:

  • Toate fișierele din folderul rădăcină ar trebui să fie scrise numai de dvs.
  • / wp-admin / – toate fișierele trebuie scrise numai de dvs.
  • / wp-include / – toate fișierele trebuie scrise numai de dvs.
  • / wp-content / theme – toate fișierele trebuie scrise de dvs. și de serverul web
  • / wp-content / plugins – toate fișierele trebuie să fie scrise de dvs.

Cum setați permisiunile pentru fișiere / foldere?

Pentru a satisface schema de mai sus, trebuie să setați permisiunile la 755 pentru foldere și 644 pentru fișiere. Cum? Aceasta este cea mai ușoară parte. Puteți utiliza clientul FTP (cum ar fi Filezilla) sau vă conectați direct la File Manager via cPanel.

Utilizarea FTP

După ce vă conectați la serverul dvs. web prin FTP, localizați directorul / fișierul pe care doriți să setați permisiunile, faceți clic dreapta pe el și alegeți „Permisiunile fișierelor”. În ecranul pop-up care apare, selectați permisiunile după cum considerați de cuviință. Popup-ul ar putea arăta astfel:

fișiere-permisiunile-pop-up-FileZilla

Iată lista completă a permisiunilor de fișiere de la 000 la 777.

fișiere-permisiuni-full-list

Utilizarea Managerului de fișiere

WordPress-securitate-bluehost-cpanel

Conectați-vă la cPanel și navigați la File Manager. Când aceasta se încarcă, selectați directorul sau fișierul dvs. și faceți clic pe „Modificați permisiunile” din meniul din partea de sus. În mod alternativ, puteți selecta folderul sau fișierul dvs., faceți clic dreapta pe el și selectați „Modificați permisiunile” din meniul derulant care apare.

Iată câteva sfaturi:

WordPress-securitate-change-file-permisiuni

Opțiunea cu clic dreapta …

WordPress-securitate-change-file-permisiunile-dreapta-clic

Popup-ul „Modificați permisiunile”:

WordPress-securitate-change-file-permisiunile-pop-up

Doriți să aflați mai multe? Citiți mai multe despre permisiunile de fișiere aici. Continuați rapid …

Autentificare în doi pași

Cea mai bună modalitate de a vă proteja activele online este de a face incredibil de greu să se autentifice. Dacă îi puteți ține afară, ați câștigat jumătate din luptă. Aici intervine autentificarea în doi pași (sau doi factori).

Când combinați parole puternice și autentificare cu doi factori, adăugați un strat de protecție site-ului dvs. web. Îmbunătățiți securitatea site-ului dvs. WordPress de două ori.

Și din moment ce avem pluginuri cum ar fi Autentificator Google, WordFence, Authy și Duo, implementarea autentificării în doi pași ar trebui să fie cea mai ușoară măsură de securitate WordPress pe care o puteți pune în aplicare chiar în acest moment.

Folosiți SSL

SSL este acronimul pentru Secure Sockets Layer, care este un mod standard de a stabili o legătură sigură și criptată între serverul unui site web și browserul unui utilizator..

Uneori, în loc să încerce să descompună apărarea site-ului dvs. web, hackerii ar putea decide să deturneze pachetele de date pe care le trimiteți de pe browserul dvs. către serverul web. Când deschid aceste pachete, au acces cu ușurință la informațiile de conectare și altele.

Ce sa fac? Trebuie să utilizați criptarea SSL care protejează confidențialitatea și integritatea tuturor datelor care trec între site-ul dvs. web și server. Acesta este exact motivul pentru care veți găsi toate site-urile principale care folosesc HTTPS, spre deosebire de HTTP în domeniile lor.

Este ușor de implementat și vă poate economisi mult timp și frustrare. Vă rugăm să consultați registratorul dvs. de domeniu sau gazda web și vor fi bucuroși să instaleze SSL pentru dvs. Certificatele SSL sunt, de asemenea, de asemenea ieftine, astfel încât să obțineți o economie de două sau mai multe.

Dezactivați conturile de utilizator neutilizate

Gândiți-vă la conturile de utilizator de pe site-urile dvs. WordPress ca locuri într-un autobuz. Dacă există un loc gol, cineva va merge mai departe. Dacă scaunul este altfel ocupat sau nu există, bine, nimeni nu va lua acel loc.

Dacă ați activat înregistrarea utilizatorului pe site-ul dvs. WordPress, pieptănați-vă conturile de utilizator odată și eliminați conturile neutilizate și toate conturile create de către spameri. Dacă lăsați acestea în preajmă, cereți doar să fiți piratat și veți fi hacked.

În mod alternativ, puteți dezactiva înregistrarea utilizatorului în totalitate accesând Setări -> General și deselectând „Oricine se poate înregistra” acolo unde aveți apartenență. Puteți vedea tot utilizatorul navigând în Utilizatori -> Toți utilizatorii în meniul dvs. de administrare WordPress.

În același timp, puteți limita permisiunile pentru conturile de utilizator noi. Puteți face acest lucru ușor navigând în Setări -> General – Rolul implicit al utilizatorului nou și setarea opțiunii „Abonat”. Alte roluri includ Contribuitor, Autor, Editor și Administrator. Cu siguranță nu doriți ca utilizatorii noi să aibă privilegii de administrator. Cel mai bine să atribuie utilizatorilor doar privilegiile de care au nevoie pentru a-și face treaba.


Aș putea continua și merge, dar vă voi copleși doar cu multe informații, care cu siguranță nu este niciodată intenția mea. Ne-ar plăcea să aveți sfaturi acționabile pe care să puteți începe să le implementați chiar în acest moment, dar acesta va fi un vis de țeavă dacă v-aș îneca atenția într-un baraj de factoizi și ce nu. Deci, aici îmi iau arcul și las perdelele să se închidă.

Înapoi la dvs., vă rugăm să începeți să lucrați în zonele pe care le-am menționat chiar acum, deoarece cu cât așteptați mai mult, cu atât va fi mai ușor pentru cei răi. Începeți doar cu o zonă și mergeți mai departe de acolo și dacă sunteți blocat sau aveți îndoieli, aduceți-vă preocupările în secțiunea de comentarii de mai jos. Sau dacă aveți un sfat de adăugat, spuneți-ne – vom aștepta și aceasta este o promisiune solemnă. Toți cei mai buni prieteni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me