Cum să testați backup-urile site-ului WordPress

Dacă gestionați site-urile WordPress timp îndelungat, atunci sunteți conștienți de importanța de a lua copii de rezervă obișnuite. Copiile de siguranță vă scutesc de o mulțime de probleme în caz de dezastru neprevăzut.


În afară de a lua copii de rezervă obișnuite, este important să vă gestionați copiile de siguranță. De ce? Pentru că o serie de lucruri pot merge greșit, cum ar fi –

  • Serverul rămâne fără spațiu de stocare
  • Copiile de rezervă pot deveni inaccesibile
  • Copiile de rezervă pot fi corupte, infectate cu malware
  • Backup-ul poate fi incomplet, etc

Toate aceste probleme fac ca backup-urile să fie inutile.

Imaginați-vă că site-ul dvs. va coborâ și apoi singurele copii de rezervă pe care le aveți sunt corupte sau incomplete. Pare frustrant, nu? La urma urmei, tot scopul de a lua copii de rezervă este de a le putea restaura atunci când apare nevoia.

Acesta este locul în care backup-urile de testare vin la îndemână. Testarea copiilor de rezervă înainte de restaurare te-ar putea salva de multă suferință în viitor. Este recomandat să faceți ca testarea să facă parte integrantă din strategia dvs. de backup general. Testarea copiilor de siguranță ale site-ului dvs. web trebuie efectuată din când în când, în loc să îl salvați pentru momentul în care se produce un dezastru. În acest fel, veți fi pregătiți și puteți restabili rapid o copie de rezervă funcțională pentru ca site-ul dvs. să fie pus în funcțiune.

Cum ajută testarea backup-urilor WordPress?

WordPress este un ecosistem complex care cuprinde fișiere cu mai multe nuclee, împreună cu plugin-uri și teme. Viața este bună atunci când site-ul dvs. funcționează corect. Dar, atunci când apare o problemă, a afla cauza principală poate fi o durere masivă. Tot ce vrei să faci este să-ți readuci site-ul la normal cât mai curând posibil. O soluție rapidă precum restaurarea site-ului dvs. pare tentantă. Dar restaurarea unei copii de rezervă fără prima testare, poate înrăutăți dacă copia de rezervă este coruptă sau incompletă.

Dacă alocați timp mai întâi testării copiilor de rezervă, veți realiza următoarele:

  • Diagnosticați motivul pentru care site-ul dvs. web a coborât (utilizând copia de rezervă care a fost luată chiar înainte de a coborî site-ul).
  • Dacă descoperiți o eroare în copie de rezervă, puteți săriți copia respectivă și să căutați o copie mai bună.
  • De asemenea, copiile de siguranță permit utilizatorilor să testeze modificările fără a afecta site-ul live.
  • Puteți verifica dacă există probleme de incompatibilitate etc..

Cu toate că există multe multe avantaje ale testării copiilor de rezervă, procesul poate fi consumator de timp și dificil de implementat. Să evaluăm provocările majore asociate testării copiilor de rezervă.

Provocările testării de backup WordPress

Trebuie mai întâi să creați un mediu de testare. Acest lucru poate fi destul de tehnic, în special dacă aveți mai multe versiuni de rezervă care trebuie testate. Este posibil să fie nevoie să creați diferite medii de testare. Instrumente precum WampServer sau DesktopServer vă pot ajuta să creați un mediu local pe sistemul dvs. Sau dacă utilizați un plan de găzduire WordPress bine gestionat, este posibil să puteți crea site-uri de stadializare pe care să le testați.

Dar, după ce ați configurat mediul de testare, trebuie să vă testați efectiv copiile de rezervă. Puteți face acest lucru manual sau cu un plugin. Să aruncăm o privire la ambele!

Cum să vă testați copiile de siguranță manual

Prima ta opțiune este de a testa manual copiile de rezervă ale site-ului WordPress. Trebuie să faceți doi pași principali.

1. Creați și descărcați o copie de rezervă a site-ului dvs..

Pentru a face backup site-ului dvs. WordPress, în esență, trebuie să faceți o copie a tuturor fișierelor dvs. Puteți face backup site-ul dvs. manual fie folosind Managerul de fișiere cPanel pentru a descărca folderul WordPress, fie prin SFTP pentru a vă vizualiza și descărca fișierele. Acest ghid cu privire la modul de backup WordPress acoperă toți pașii și instrumentele pentru a finaliza lucrarea.

2. Încărcați backup pe site-ul dvs. local.

Acum, pe sistemul dvs. local, va trebui să creați un site web WordPress temporar pentru a încărca și testa copia de rezervă.

Utilizați Desktopserver sau software similar pentru a crea local un site WordPress. Odată gata, încărcați copia de rezervă pe site-ul local folosind opțiunea „Exportați sau importați un site web”. (Notă, această caracteristică este disponibilă exclusiv utilizatorilor DesktopServer Premium.)

Backups DesktopServer

După ce ați încărcat backup-ul și site-ul web este gata, puteți începe să testați site-ul local.

Mai multe despre DesktopServer

După cum vedeți, testarea manuală nu este tocmai ușoară și necesită să folosiți instrumente. Pe lângă toate acestea, trebuie să aveți cunoștințe tehnice pentru a rezolva problemele apărute în timpul testării. Este mult mai ușor să utilizați un plugin.

Cum să testați copiile de siguranță cu un plugin

Testarea manuală a copiei de rezervă poate fi dificilă. Acesta este motivul pentru care mulți utilizatori preferă să utilizeze un instrument sau un plugin pentru a testa copii de rezervă. Folosind plugin-uri puteți crea un mediu de testare cu apăsarea unui buton. Dacă pluginul dvs. de rezervă WordPress oferă un mediu de testare și mai bun, deoarece nu trebuie să vă descărcați și să încărcați copiile de rezervă în mediul dvs. de testare de mai multe ori.

În această secțiune, vom arăta cum să testați copii de rezervă utilizând Servicii de Backup BlogVault.

Obțineți BlogVault

Deși există numeroase servicii de rezervă din care să alegeți, BlogVault este singurul care creează un mediu de testare pe propriul server. Sarcina proceselor de rulare este purtată de serverele BlogVault și nu a ta, ceea ce înseamnă că site-ul tău live rămâne neafectat. Și cu a sa Restaurarea testului funcționalitate, BlogVault restabilește automat backup-ul pe un mediu de testare (de obicei numit stadializare). Mediul de testare expiră într-o săptămână în care puteți examina copii de rezervă și dacă sunteți mulțumiți, restabiliți copia de rezervă a alegerii dvs. fără a sparge transpirația.

Deci, să facem testarea!

1. Creați și configurați contul dvs. Blogvault.

Creează un cont și adăugați site-ul dvs. în tabloul de bord.

Creați un cont BlogVault

După ce adăugați un site web la tabloul de bord BlogVault, pluginul va lua o copie de rezervă a site-ului dvs. web. Acest lucru poate dura ceva și veți fi anunțat după ce ați terminat.

2. Selectați backup-ul pentru a testa.

Apoi, selectați site-ul web la alegere (în cazul în care ați adăugat mai multe site-uri web) și din tabloul de bord faceți clic pe butonul Copiile de rezervă secțiune.

Backup-uri Blogvault

Apoi, în pagina următoare, faceți clic pe o opțiune care arată ca un nor. Asta este Restaurarea testului buton.

Restaurarea testului Blogvault

De asemenea, va trebui să selectați Versiunea de rezervă si Versiunea PHP vrei să testezi. Nu uitați să apăsați Trimite.

Blogvault Backup și versiunea PHP

Copia de rezervă a testului este restabilită în câteva minute și acum este timpul să verificați dacă backup-ul este în stare de funcționare.

Backup restaurat Blogvault

3. Treci la testare!

Faceți clic pe butonul Accesați Restaurarea testului buton.

Vizitați Blogvault Restaurarea testului

Vi se va cere să introduceți datele de acreditare din pagina anterioară.

Credențe Blogvault

După conectare, ar trebui să puteți vedea backup-ul restaurat pe site-ul dvs. web.

Dacă doriți să testați o copie de rezervă diferită, ștergeți pur și simplu site-ul de testare și creați unul nou. Începeți de la început și pur și simplu selectați o altă versiune de rezervă pentru a fi testată.

Când găsiți backup-ul pe care îl căutați, faceți clic pentru a activa și restaura respectiva versiune.

Instrumente automate precum BlogVault elimină problemele și riscurile asociate cu backup-urile de testare manuală. Este la fel de ușor ca să dai clic pe câteva butoane! Și după cum am menționat anterior, nu există stres pe serverul dvs. (deoarece totul este realizat pe sfârșitul Blogvault).

ÎNVĂȚAȚI MAI MULTE DESPRE BlogVault


Dezastrele grevează când te aștepți cel puțin. Mai bine să fii în siguranță decât să-mi pare rău, nu!

Testarea copiilor de rezervă din când în când este foarte recomandată. Când lucrurile merg spre sud, știi că ai o plasă de siguranță pentru a cădea din nou. Și puteți fi sigur că este unul fără găuri.

Mai aveți sfaturi pentru testarea copiilor de siguranță ale site-ului? Sau alte instrumente pe care le-ați recomanda? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me