Backendul WordPress poate fi un teren periculos de urmat ca începător. Tot ceea ce oferă o astfel de putere trebuie, de asemenea, să atribuie responsabilitatea utilizatorului, care este în cazul în care unii oameni pot greși atunci când începe.


Fără a dori să vă sperie prea mult, există anumite lucruri pe care le puteți face în WordPress care pur și simplu îl vor rupe. Pe o notă mai puțin îngrijorătoare (dar și importantă), există și alte lucruri pe care le puteți face, cu care aș sfătui cu siguranță – dacă reprezintă un risc potențial de securitate sau pur și simplu ceva care are un impact negativ asupra experienței utilizatorului.

Având în vedere cele de mai sus, în această postare vreau să acoper cinci lucruri pe care trebuie să evitați să le faceți în WordPress. Cu următoarele recomandări implementate, site-ul dvs. va fi mult mai sigur, fiabil, funcțional și plăcut pentru vizitatori.

1. Nu folosiți editorii de coduri

Există câteva mine de teren cuprinse în backendul WordPress; le puteți accesa prin Aspect> Editor și pluginuri> Editor în bara laterală.

La prima vedere, acești editori sunt destul de interesanți – acces complet la partea din spate a site-ului dvs. web! Imaginează-ți posibilitățile.

Fișierul antet al blogului meu accesat prin intermediul editorului de teme.

Fișierul antet al blogului meu, accesat prin intermediul editorului de teme.

Imaginează-ți posibilitățile într-adevăr – cu o singură apăsare de taste greșită, poți găsi brusc site-ul tău bine și cu adevărat rupt:

Lăsând munca în spatele lor

A trebuit să elimin doar trei caractere din fișierele PHP ale temei mele pentru a schimba complet aspectul site-ului meu web, așa cum se vede mai sus.

Dar asta nu este cel mai rău – este prea ușor să dezactivați accidental accesul la backend-ul site-ului dvs. WordPress, ceea ce nu vă lasă niciun mijloc imediat de a restabili comanda pe site-ul dvs..

Din acest motiv, vă recomand să accesați și să editați fișierele PHP ale site-ului dvs. cu o aplicație FTP, cum ar fi Filezilla (favoritul meu personal și Recomandarea WordPress.org). Ar trebui să faceți o copie a oricărui fișier PHP pe care intenționați să-l editați înainte de a începe, astfel încât să puteți reveni rapid la o versiune de lucru, dacă ar trebui să faceți accidental pe site-ul dvs. Este mult mai bine să fii în siguranță decât să-mi pară rău!

2. Nu păstrați instalate temele dezactivate

În experiența mea, există trei tipuri de utilizatori WordPress:

  1. Cei care conduc o navă foarte strânsă
  2. Cei care păstrează lucrurile în mod rezonabil îngrijit și ordonat
  3. Cei care au puțină atenție pentru backend-ul site-ului lor

Dacă vă încadrați în al doilea sau al treilea tip, ar trebui să vă gândiți atent la temele pe care le-ați instalat în prezent pe site-ul dvs. WordPress. Nu vorbesc despre tema activă, ci despre cele instalate și dezactivate.

Deși acele teme sunt dezactivate, ele există totuși în instalarea WordPress și orice defecte sau vulnerabilități de securitate pot fi exploatate. De exemplu, cel mai faimos dintre hack-urile tematice WordPress este exploit-ul TimThumb, care continuă să afecteze anumite bloguri până în zilele noastre..

În general, dacă utilizați teme de bună calitate și vă asigurați că sunt păstrate la zi, nu ar trebui să aveți probleme. Cu toate acestea, dacă aveți teme vechi care nu sunt utilizate pe backend-ul site-ului dvs., recomandarea mea ar fi să le ștergeți imediat. Datorită scării sale uriașe de utilizare, WordPress este o țintă mare pentru hackeri. Nu vă faceți o țintă ușoară.

3. Nu folosiți funcționalitatea SEO a temei dvs.

Această recomandare este mai puțin de „voi trebuie sa faceți asta ”și mai mult o sugestie pe care vă îndemn cu tărie să o urmați.

În funcție de ce temă aveți, puteți afla că are funcții SEO încorporate. Vă sfătuiesc să evitați utilizarea acestor funcții din două motive:

  1. Dacă vreodată decideți să schimbați teme, datele de SEO din tema dvs. pot fi pierdute (sau dificil de extras)
  2. Liberul WordPress SEO de Yoast pluginul are cea mai bună funcționalitate SEO a oricărui plugin sau temă disponibilă

Este o afirmație îndrăzneață, dar că este în general acceptată de unii dintre cei mai respectați utilizatori și dezvoltatori ai comunității WordPress. De exemplu, la 31 octombrie 2012, WooThemes a depășit funcționalitatea SEO în temele lor, datorită SEO de către Yoast fiind „mai benefică” pentru utilizatorii WordPress. WooThemes care predă frâiele SEO unui alt dezvoltator este un semn îndrăzneț al credinței lor în pluginul Yoast și o indicație a cât de iubit.

Dacă doriți să aflați mai multe despre SEO de către Yoast, consultați ghidul nostru despre greșelile comune WordPress SEO.

4. Nu categorizați și etichetați în mod prudent

Există puține lucruri la care mă învârt mai mult decât utilizarea slabă a categoriilor și a etichetelor din WordPress.

Haideți să obținem un lucru direct – categoriile și etichetele pot avea atât un rol de jucat pe site-ul dvs. web. Spre deosebire de ceea ce cred unii, etichetele nu sunt un tip de taxonomie antichizată care nu oferă nicio relevanță în epoca modernă a bloggingului. În plus, categoriile nu sunt folosite pentru a fi folosite și abuzate.

Definiția mea preferată de categorii și etichete vine de la Lorelle:

Categoriile sunt conținutul site-ului dvs. [și] etichetele sunt cuvintele index ale site-ului dvs..

Acum gândiți-vă la acest lucru – același text dintr-o carte apare în capitole diferite? Desigur că nu. Acest format ar trebui transferat pe blogul dvs. Ce vreau să spun prin aceasta este că o postare ar trebui rar alocată mai multor categorii. Dacă simțiți nevoia să o alocați pentru două sau mai multe, probabil că aveți prea multe categorii care se suprapun (7-10 este regula mea mare pentru un număr optim).

Categoriile ar trebui să reprezinte subiectele largi abordate pe blogul dvs. (de exemplu, „rețete pentru cină”), iar etichetele ar trebui să fie mai specifice (de exemplu, „pui”). Conținutul trebuie să fie etichetat numai atunci când etichetele în cauză sunt direct legate și relevante pentru conținut. În general, aș spune că ar trebui să folosești cel mult 50 de etichete.

Ideea mea este aceasta: atât categoriile cât și etichetele ar trebui utilizate pentru a beneficia de utilizator. Acesta este scopul lor principal. Dacă pierdeți din vedere, atunci navigarea pe site va deveni o experiență supărătoare. Cel puțin cel puțin asigurați-vă că categoriile dvs. sunt clar definite și bine aprovizionate. Dacă nu sunteți sigur cum să etichetați, fie citiți mai multe despre subiect, fie lăsați-le în pace.

5. Nu lăsați Moderarea comentariilor activate

Mă voi încheia cu o adevărată ură pentru animale de companie a mea. Nu este nimic mai frustrant atunci când comentez un blog când mă confrunt cu următorul mesaj:

Credit imagine: WPMU

Dacă trebuie să așteptați ca comentariul dvs. să fie moderat înainte de a trece în direct, vă simțiți încurajați să comentați? Te simți apreciat de blogger? Presupun că răspunsul la ambele întrebări este nu.

În opinia mea, moderarea comentariilor reprezintă o lipsă de respect din partea bloggerului pentru timpul comentatorului și ar trebui evitată cu orice preț. Lucrul amuzant este că găsești adesea moderarea comentariilor pe bloguri mai mici – rareori este folosit pe cele mai mari (care probabil că vor primi mai mult spam). Aș specula că se datorează faptului că bloggerii mai mari știu să nu antagonizeze cei mai fideli susținători (adică cei care comentează).

În realitate, spam-ul nu este o problemă atât de mare – plugin-uri, cum ar fi Akismet fă o treabă excelentă de a opri majoritatea spamului. Am scris un articol aici pe WPExplorer despre prevenirea spamului. Iar când un blog devine mare și primește o mulțime de comentarii, moderarea individuală, fiecare devine o sarcină inutil de mare. Dezactivați moderarea comentariilor prin ecranul Setări> Discuție accesibil din bara laterală.

Ce fac Tu Recomandă evitarea?

Mai sus am subliniat cinci lucruri pe care cred că ar trebui să le evitați să faceți în WordPress – de la defecte grave de securitate la ură pentru animale de companie. Există desigur multe alte avertizări și recomandări pe care le-ar putea face cu privire la utilizarea WordPress, motiv pentru care vreau să-l deschid.

Așadar, spuneți-ne – ce ne recomandați să evităm să facem în WordPress pentru a menține site-urile noastre în siguranță și ușor și plăcut de utilizat? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me