Slider Revolution WordPress Plugin Review și cum să ghidăm

Revista de revizuire a pluginului WordPress Slider și cum să ghidăm

Slider Revolution este un slider premium disponibil ca plugin WordPress, plugin jQuery și plugin Joomla. A obținut o popularitate uriașă în comunitatea WordPress datorită gamei uriașe de funcții și ușurința de utilizare.


În această imagine de ansamblu, vom aborda doar principalele caracteristici ale Slider Revolution Plugin WordPress, și atunci vă vom arăta cât de ușor este să vă faceți propriile glisoare de la zero.

Obțineți Slider Revolution gratuit! Pluginul Slider Revolution este inclus gratuit cu achiziționarea temei noastre totale de WordPress, astfel încât nu numai să obțineți un plugin minunat, veți primi și tema Total, precum și pluginul Visual Composer, care este inclus și gratuit!

Obțineți Slider Revolution

Slider Revolution: Ce face acest plugin WordPress atât de grozav

Există o mulțime de funcții excelente încorporate în Slider Revolution pentru a ușura crearea de slider-uri personalizate pentru site-ul dvs. web. Iată câteva dintre preferatele noastre.

Dispuneri responsive

Pluginul este gata receptiv și include mai multe opțiuni de dispunere a slider-urilor pentru a vă ușura viața. Alegeți mai întâi tipul de slider: glisorul standard, scena eroilor (un singur diapozitiv) sau un glisor carusel. Apoi selectați un aspect: automat, cu lățime completă sau pe ecran complet.

aspect automat opțiunea vă permite să setați dimensiunea glisorului folosind pixeli exacti, cu opțiuni suplimentare pentru a seta dimensiunile glisorului la diverse lățimi ale ecranului (desktop, laptop, tabletă și telefon). Dacă lăsați această opțiune la setarea implicită, vă va întinde glisorul până la lățimea principală a containerului, așa cum este definit de tema dvs. WordPress.

aspect complet de lățime este exact cum sună – o opțiune glisantă cu o lățime completă, care se va întinde complet de la stânga la dreapta. Va trebui totuși să definiți înălțimea glisorului.

Cea mai unică opțiune de aspect este ecran complet. Cu această opțiune puteți crea glisoare fantastice care completează literalmente întregul ecran, indiferent de dimensiunea browserului sau dispozitivului dvs. (puteți utiliza chiar și această opțiune pentru a adăuga glisiere cu ecran complet cu videoclipuri pentru un impact și mai mare).

Surse multiple de conținut

Vrei să creezi un slider pentru postările tale? Sau pentru produsele dvs. WooCommerce? Nu este o problemă – alegeți 11 surse de conținut diferite la crearea glisorului.

În ceea ce privește scrierea acestei postări, Slider Revolution acceptă conținut bazat pe postări de blog, postări specifice, postarea / pagina curentă (excelent dacă doriți să adăugați un slider prezentat la postarea de blog sau la articol din portofoliu), Flickr, Instagram, WooCommerce, Twitter, Facebook , YouTube, Vimeo sau glisorul implicit (încărcați propriile imagini / videoclipuri).

Opțiuni ușoare

Slider Revolution simplifică crearea de glisoare personalizate adăugând opțiuni pentru aproape orice. Alegeți întârzierea diapozitivului, săgețile de navigare, fonturile personalizate, adăugați fundaluri paralax, locația glisorului (adăugați margini), adăugați straturi media, butoane inserați, selectați tranzițiile de diapozitive și multe altele folosind meniurile derulante din întregul plugin.

Și, pe deasupra, puteți personaliza aproape orice și chiar să vă salvați presetările pentru a face reutilizarea stilurilor de fonturi, a tranzițiilor de diapozitive, a animărilor de straturi și mai ușor.

Suport media

Adăugați text, linkuri, imagini și videoclipuri cu câteva clicuri ale mouse-ului. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a crea diapozitive bogate în informații cu care cititorii și clienții dvs. vor putea identifica. În plus, fiecare dintre aceste tipuri de suporturi este adăugat ca un strat propriu, cu animații, cronologie și stiluri unice pe care le-ați setat folosind super opțiunile Slider Revolution.

Instalarea Slider Revolution

Mai întâi, va trebui să obțineți o copie a pluginului WordPress Slider Revolution. Există câteva metode diferite de instalare a pluginului în funcție de dacă ai achiziționat propria copie a pluginului sau dacă a fost inclus cu tema premium.

1. Instalează-ți copia Revoluției glisante

Descărcați pluginul Slider Revolution

Dacă ați achiziționat propria copie a Slider Revolution de la CodeCanyon, conectați-vă la contul Envato și accesați pagina dvs. de descărcări (puteți ajunge la această pagină trecând cu numele de utilizator). Apoi localizați copia de pe Slider Revolution și selectați opțiunea de descărcare pentru „numai fișierul WordPress instalabil”.

Încărcați fișierul Zip Plugin

În continuare, conectați-vă pe site-ul dvs. WordPress și navigați la Pluginuri> Adaugă nou și faceți clic pe butonul „Încărcare plugin” din partea stângă sus a ecranului.

De aici, utilizați butonul „Alegeți fișierul” pentru a selecta fișierul plugin pe care tocmai l-ați descărcat de pe CodeCanyon și faceți clic pe butonul „Instalare acum”. După aceasta, trebuie doar să activați pluginul și sunteți gata să începeți să construiți glisoare!

Decuplați folderul de pluginuri pentru a încărca prin FTP

Notă: Puteți, de asemenea, să vă instalați pluginul prin FTP, conectându-vă pe serverul dvs. și încărcând pluginul extras (dezarhivat) în folderul dvs. localizat la wp-content / plugins.

2. Instalați Slider Revolution inclus cu o temă premium

Multe teme premium includ copii ale plugin-urilor premium cu descărcarea temei. Dacă acesta este modul în care doriți să instalați copia Slider Revolution, atunci va trebui să faceți referire la documentația temei. Dar majoritatea dezvoltatorilor fac tot posibilul pentru a face acest proces ușor.

Total plugin-uri recomandate

De exemplu, dacă utilizați tema Total WordPress, ar trebui să vedeți un prompt pe ecran care vă recomandă să instalați Slider Revolution (și alte plugin-uri incluse cu tema). Doar faceți clic pe linkul către începe instalarea apoi activați pluginul.

Instalați Slider Revolution cu Total

Total include, de asemenea, o opțiune personalizată în importatorul demo pentru a instala și activa Slider Revolution când importați date de probă. Dacă Slider Revolution a fost utilizat pentru a crea demo-ul pe care îl importați, vi se va solicita să instalați pluginul așa cum se vede mai sus.

Importați slider-urile Revolution Slider cu Total

Apoi, trebuie doar să fiți sigur că opțiunea „Import Sliders” este selectată, iar tema va importa automat orice slider personalizat din demo. Uşor!

Ghidul revoluției slider

După ce ați instalat pluginul, ar trebui să adăugați un element de meniu în tabloul principal de bord WordPress. Faceți clic pe aceasta pentru a fi accesat pe pagina principală de control al glisierelor Slider Revolution.

Setări principale ale revoluției glisierelor

De aici puteți crea sau edita glisiere, activa licența dvs. dacă ați achiziționat propria copie a pluginului (dacă glisorul a fost inclus în tema dvs. puteți ignora această secțiune) și vedeți dacă copia dvs. a pluginului este actualizată.

Setări globale de revoluție slider

Înainte de a începe construirea, vă recomandăm să vizitați site-ul Setări globale opțiune (care este un element submeniu sub Revoluția glisorului).

slider Revoluții Setări globale

Există o mulțime de opțiuni importante aici pentru setările de grilă responsive implicite (care se aplică la construirea de noi slide), URL-ul de încărcare a fonturilor personalizate, crearea bazei de date pentru plugin și multe altele. Dar există două opțiuni pe care vă recomandăm să o modificați.

Prima opțiune pe care ar trebui să o luați în considerare este editarea Vizualizați permisiunea de plugin pe care îl puteți utiliza pentru a restricționa accesul la pluginuri numai la admins. Acesta este un mod ușor de a vă asigura că, designerul web sau alți administratori sunteți singurii care creează glisoare pe site-ul dvs. (util mai ales dacă aveți autori invitați pe blogul dvs.).

A doua opțiune pe care s-ar putea să o dezactivați este Activați notificările opțiune. Dacă utilizați o copie a funcției Slider Revolution care a fost inclusă cu o temă premium, este posibil să vedeți avizele „upgrade” sau „introduceți licența” atunci când nu este nevoie. Pur și simplu dezactivați această opțiune pentru a ascunde notificările. Apoi salvați setările.

Acum puteți începe să vă construiți glisoarele! Aveți trei opțiuni – începeți de la zero, încercați un fișier de export gratuit din „Exemple de utilizare” a revoluției glisante sau importați glisoarele de eșantion incluse cu tema dvs..

Importați un glisor de probă

Slider Revolution Exemple de glisiere

Dacă alegeți să importați un slider de eșantion din Slider Revolution exemple de utilizare descărcați mai întâi fișierul glisant de pe site-ul lor, apoi navigați înapoi la WordPress, faceți clic pe butonul Slider import opțiune. De aici căutați fișierul cu exemple pe care l-ați descărcat și faceți clic pe Încărcați. Acest lucru ar trebui să adauge glisorul de probă și toate setările, astfel încât să poți să-l folosești ca bază pentru un nou slider.

Creați un nou slider

Dacă faceți un glisor de la zero, faceți clic pe butonul Slider nou opțiune. Acum începe de sus

Sursă de conținut de revoluție slider

Selectați o sursă de conținut: alegeți cum doriți să adăugați conținut în glisorul dvs. Există 11 surse de conținut din care să alegeți, dar în mare parte veți dori să selectați Mod implicit opțiune.

Slider Revolution Titlu & Shortcode

Adăugați un titlu al cursorului și un cod scurt: Selectați un nume pentru glisorul dvs. care vă va ajuta să vă amintiți ce conține sau pe ce pagină îl utilizați. Acesta este și locul în care veți găsi codul scurt ușor pentru glisorul dvs. să îl inserați în postări și pagini.

Tip Revoluție glisant

Selectați un tip de glisor: Alegeți un tip de glisor și selectați o presetare pentru încărcarea presetărilor incluse în plugin.

Dispozitiv Revoluție glisant

Alegeți un aspect al diapozitivelor: Selectați aspectul glisorului și grila (în pixeli). Puteți seta dimensiuni de grilă personalizate în funcție de dimensiunea ecranului, deși ecranul complet va completa întregul ecran al browserului. Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, va trebui să adăugați o lățime și o înălțime a grilei care va determina dimensiunea containerului dvs. de strat.

Următoarea derulați în sus în partea de sus a ecranului pentru a începe să editați Setările generale pentru glisorul dvs..

Setări glisor

În dreapta, veți vedea o mulțime de opțiuni de glisare.

setari generale: Setați opțiunile prezentării de diapozitive, setați durata diapozitivului implicită (durata de prezentare a unei diapozitive), editați tranzițiile / animațiile și fundalurile implicite, activați bara de progres (și modificați poziția și stilul), editați setările pentru prima diapozitivă, activați diapozitivul următor pe focalizare și dezactivare încețoșare.

Aspect și vizual: Editați umbrele, suprapunerile, fundalul glisorului principal, activați un filator de încărcare, dezactivați glisorul pe mobil (sau sub lățimi specifice) și selectați o poziție a glisorului pe pagină.

Navigare: Personalizați opțiunile și setările pentru săgețile de sider, gloanțe, file și miniaturi. De asemenea, permiteți navigarea prin atingere, glisarea, navigarea prin tastatură și derularea mouse-ului.

Parallax & 3D: Activați suportul de paralax și / sau 3D, plus editarea sensibilității mouse-ului și a nivelului de adâncime a paralajei.

Performanță și SEO: Activați încărcarea leneșă și monitorizați performanța glisorului.

Tratarea problemelor: Activați funcțiile de rezervă și depanați eventualele erori ale glisorului.

Fonturi Google: Încărcați familii personalizate Google Fonturi special pentru glisorul dvs. (adăugați oricare fonturi doriți sau trebuie să adăugați straturi de text care se potrivesc cu restul site-ului dvs. web în diapozitivele dvs.).

Import / Export / Înlocuire: Importați șabloane personalizate, exportați glisorul curent pentru a le reutiliza pe un alt site web și utilizați opțiuni pentru a înlocui adresele URL din slider.

Funcții API: Editați metode și evenimente api (vă recomandăm să ignorați această filă, cu excepția cazului în care sunteți un dezvoltator avansat).

Slider Revolution Link-uri rapide

După ce ați încheiat selecțiile, faceți clic pe butonul fișier verde în partea de sus a ecranului pentru a salva modificările. După aceasta, faceți clic pe butonul creion albastru pentru a începe editarea diapozitivelor!

Adăugați sau editați diapozitive

Adăugați sau editați diapozitivele revoluționare a cursorului

Acum trebuie să începeți să adăugați diapozitivele dvs. Există două sau trei opțiuni de diapozitive, în funcție de dacă porniți de la zero sau utilizați un glisor de probă: Straturi / straturi globale, orice diapozitive deja create și Adaugă Slide.

Straturi / straturi globale va fi văzut ca o suprapunere deasupra oricăror diapozitive create. Aceasta este o modalitate excelentă de a adăuga un logo sau un filigran, include un buton „Cumpărați acum” pentru produsul dvs. sau chiar un link pentru a vă abona la newsletter-ul dvs..

Alegeți o ieșind din diapozitiv pentru a face modificări la o diapozitivă creată anterior sau importată ca parte a unui glisor de probă. Aceasta este una dintre cele mai simple modalități de a începe cu Slider Revolution, dacă sunteți nou la plugin, deoarece glisoarele lor de exemplu arată cum să utilizați corect diverse funcții de plugin pentru a crea glisoare impresionante.

Click pe Adaugă Slide pentru a începe crearea unei diapozitive de la zero.

Slider Revolution: Set Slide Background

În primul rând, utilizați butonul Fundal principal opțiuni pentru a selecta fundalul diapozitivului: imagine, adresă URL externă, transparentă (notă – dacă setați un fundal principal al glisorului în setările generale ale glisorului, acesta va fi vizibil), culoare solidă sau video. Apoi folosiți opțiuni pentru setările sursei media, filtrele, nivelul de paralax (%) și Ken Burns (un efect de panoramare și zoom animat) dacă doriți să personalizați în continuare diapozitivul.

Revoluția glisorului: setați setările generale ale diapozitivelor

Urmează treceți la setari generale. Acesta este locul în care puteți seta o întârziere a diapozitivului dacă nu doriți ca glisorul dvs. să fie animat imediat ce se încarcă, editați opțiunile de buclă de diapozitive sau adăugați o dată de expirare (excelent dacă creați un slider pentru o vacanță sau o promoție). O altă caracteristică utilă din această filă este capacitatea de a vă seta Slide State la nepublicat – în acest fel, puteți continua să editați diapozitivul și să îl previzualizați pe backend-ul site-ului dvs. web, fără ca noua diapozitiv să fie vizibilă vizitatorilor site-ului dvs. Web.

Dacă utilizați o navigare în miniatură pentru glisorul dvs., miniatură fila oferă opțiuni pentru a selecta o imagine și dimensiuni diapozitive personalizate. Dar dacă ați ales să nu utilizați acest stil de navigare, puteți săriți această filă.

Slider Revolution: setați diapozitive de animație

Cu acest lucru, puteți trece la Slide Animation pentru a personaliza animația de tranziție glisantă. Există peste 80 de animații pentru a alege dintre opțiuni de rotație, durată și ușurare.

Revolution Slider oferă, de asemenea, opțiuni pentru Link & SEO setări, Slide Info (parametri și descriere personalizate) și Suprascriere de navigare pentru a adăuga săgeți, gloanțe sau miniaturi de navigație personalizate în mod specific.

Acum este un moment excelent pentru a face clic pe asta fișier verde pictograma din partea de sus a ecranului pentru a salva setările înainte de a adăuga straturi și stiluri în diapozitiv.

Adăugați straturi de diapozitive

Slider Revolution: Adăugați straturi glisante

Atunci când adăugați sau editați diapozitive, Slider Revolution este încărcat cu opțiuni și acestea continuă să vină. Puteți alege dintre 8 diferite Adaugă strat Opțiuni:

 • Text / HTML straturile sunt perfecte pentru a adăuga rubrici, descrieri sau chiar link-uri. Adăugați orice doriți să spuneți în diapozitiv.
 • Imagini sunt minunate pentru inserarea logo-ului, adăugarea adâncimii pe lamelele paralax, introducerea seturilor înainte / după și multe altele.
 • Audio și & Video straturile sunt destul de drepte. Alegeți media pe care doriți să o inserați și selectați un fișier din biblioteca media sau introduceți un link (YouTube, SoundCloud etc.). Apoi adăugați setări pentru a activa bucla, redarea automată, diapozitivul următor la sfârșit, volumul de bază, începutul / sfârșitul segmentului și preîncărcarea. Acesta este un mod ușor de a adăuga mărturii reale la glisorul tău, la un videoclip de introducere sau la un tutorial.
 • Buton Opțiunile de strat includ 21 de combosuri de dimensiuni și rază de bord pentru care puteți edita culoarea, fundalul, culoarea chenarului, pictograma, fontul, starea de mers și textul. În plus, există o serie de setări prestabilite utile pentru legături sociale, pictograme animate de derulare a mouse-ului, meniu hamburger sau chiar redare / pauză.
 • forme poate fi folosit pentru a adăuga efecte (cum ar fi pulsarea sau radierea unei culori în spatele unui buton), pentru a defini o parte a unui strat de text (utilizați o formă pentru a evidenția doar un cuvânt sau o frază) sau pentru a adăuga interes vizual. Selectați fundalul, culoarea / dimensiunea bordurii, raza marginii formei (0 pentru un pătrat, 100 pentru un cerc), dimensiunea formei în pixeli și captusirea.
 • Obiect straturile pot fi utilizate pentru a insera un png, jpg, svg sau pictogramă din biblioteca de resurse gratuite a ThemePunch.
 • Import pentru a copia un strat sau a glisa dintr-un alt slider din biblioteca ta. Rapid și simplu!

Faceți clic pe butonul albastru „Adăugați strat” pentru a începe, apoi utilizați opțiunile pentru a personaliza sau stratul cu adevărat.

Opțiuni strat

Dacă vă uitați la nord de secțiunea principală de previzualizare a glisorului, ar trebui să vedeți o bară albă cu o mulțime de opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a edita și personaliza straturile pe măsură ce le adăugați.

Slider Revolution Strat strat

Folosește Stil opțiuni pentru a edita fonturile, culorile și locația stratului. Aceasta include totul, de la un font Google personalizat, dimensiunea fontului, înălțimea liniei, culoarea textului, fundalul stratului, căptușirea / marginea, perspectiva, trecerea, comutarea și multe altele.

Slider Revolution Layer Animation

Animaţie fila este exact așa cum vă așteptați – deține opțiunea pentru adăugarea și personalizarea animațiilor de intrare și ieșire pentru stratul dvs. Selectați un șablon prestabilit de animație, adăugați o ușurare și editați durata de animație.

Bucla de slider Revolution Layer

Buclă setările sunt simple: fie lăsați dezactivat, astfel încât stratul dvs. se încarcă pur și simplu cu animația pe care ați selectat-o ​​sau activați bucla selectând tipul. Alegeți din pendul, rotiți, în jos, puls și undă pentru a oferi stratului dvs. o animație constantă, în buclă.

Vizibilitatea stratului revoluție slider

Setările mobile se găsesc în secțiunea Vizibilitate. De aici puteți specifica dacă un strat trebuie să fie vizibil pe anumite dispozitive, ascuns sub o lățime setată sau să apară doar pe pasaj.

Comportamentul stratului revoluției glisante

Comportament include câteva comutări utile pentru a personaliza setările stratului. Primul este o setare pentru a permite auto-sensibilitatea la nivel și sensibilitatea elementului copil. În mod implicit, straturile de diapozitive se vor micșora pe măsură ce fereastra browserului se micșorează, dezactivează aceste setări pentru a menține dimensiunea stratului. De asemenea, puteți edita alinierea stratului și compensarea sensibilă de aici.

Acțiuni la nivel de revoluție glisant

Folosește acţiuni tab pentru a adăuga setări personalizate de strat pe clic, introducere mouse sau plecare mouse. Acțiunile includ defilare, comutare, redare media, pauză, intrare pe ecran complet, mutare și multe altele.

Atribute ale nivelului revoluției glisante

Pentru utilizatorii avansați sau dezvoltatori, atribute secțiunea poate fi utilizată pentru a adăuga propriul ID, clase și ambalaje pentru a ține cu cod personalizat.

Slider Revolution Layer Parallax / 3D

Și în sfârșit, Parallax / 3D oferă un selector vertical pentru a alege „nivelul” efectului de paralax pe care doriți să îl adăugați la un strat. Cu cât este mai mare procentul, cu atât stratul dvs. se va muta mai mult.

Timpul cadrului stratului

Trecând mai departe, sub previzualizarea glisorului, ar trebui să vedeți un orar. De aici puteți edita întârzierea pentru când straturile dvs. vor fi animate pe diapozitiv. Puteți vedea, de asemenea, un orar vizual care arată calendarul stratului în comparație cu durata generală a diapozitivei. Secțiunea blocată este timpul de animație al stratului dvs., iar bara colorată mai deschisă este întreaga durată în care stratul dvs. va fi vizibil.

Timpul Revoluției Slider-ului

Pentru a edita durata generală a diapozitivului, trebuie doar să faceți clic și trageți eticheta albastră din partea dreaptă sus a tabelului.

După ce ați adăugat mai multe straturi, puteți utiliza, de asemenea, această secțiune pentru a reorganiza straturile dvs. editând numărul poziției, ora de intrare sau glisând și plasând straturile în ordine. În plus, puteți utiliza această secțiune pentru a reda diapozitivul dvs. pentru a previzualiza sincronizarea pe măsură ce efectuați modificări.

Salvați diapozitivul

Cel mai important pas este să salvați diapozitivul! Asigurați-vă că salvați sau actualizați diapozitivul după efectuarea oricăror modificări. Dacă navigați departe de diapozitiv (chiar dacă este vorba de o altă diapozitivă), puteți pierde toată munca grea. Deci, asigurați-vă că salvați, salvați, economisiți!

După salvare, puteți continua și lucra la alte diapozitive sau glisiere.

Folosind cursorul

Pentru a adăuga glisorul tău fabulos la orice postare sau pagină, folosește codul scurt Revoluție slider pe care l-ai creat anterior. Acest cod scurt poate fi găsit făcând clic pe elementul de meniu Slider Revolution din tabloul de bord. Codul scurt ar trebui să arate ca [alias rev_slider] pe baza aliasului pe care l-ați dat glisorului atunci când l-ați creat.

Este suficient să inserați codul scurt în conținutul postării sau al paginii. Sau dacă tema dvs. acceptă locații glisante suplimentare, puteți adăuga și codul scurt acolo. Unele teme WordPress includ chiar și module speciale pentru glisor. De exemplu, Tema multifuncțională WordPress include Revoluția glisorului și, cu ajutorul constructorului de pagini încorporat, puteți adăuga glisoare la orice postare sau pagină, pur și simplu introducând un modul Revoluția glisorului. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați modulul, să selectați un glisor din lista verticală (va afișa o listă cu toate glisoarele pe care le-ați creat deja), să introduceți și apoi să glisați și să fixați glisorul în loc. Ușor drept?

Înveliți

Considerăm că Slider Revolution este unul dintre cele mai ușor de folosit plugin-uri glisante premium, mai ales că oferă o serie de șabloane gratuite (și chiar mai multe șabloane premium dacă achiziționați licența proprie pentru plugin), un editor vizual ușor de utilizat și tone de caracteristici încorporate, astfel încât nu trebuie să știți CSS pentru a vă modela diapozitivele (butoanele, fonturile, culorile și multe altele există deja!). Este de 5 stele solide și, după părerea noastră, vei fi greu să găsești un plugin pentru slider mai bun.

Sperăm că ghidul nostru te-a ajutat în procesul de a începe, dar pentru a afla mai multe (sau pentru a prelua propria copie), vizitați pagina principală Revoluție glisantă a ThemePunch. Acestea arată exemple excelente de glisor, precum și link-ul către demo-urile live, unde puteți vedea ce poate face Slider Revolution.

Mai multe despre Slider Revolution

Dar ne-ar plăcea să auzim de la tine. Spuneți-ne ce credeți despre Slider Revolution în comentariile de mai jos sau nu ezitați să ne puneți orice întrebări. Suntem bucuroși să vă ajutăm!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map