comparație sendinblue vs mailchimp 2020

În acest articol de recenzie, vom compara Sendinblue cu Mailchimp – două populare platforme de marketing prin email și marketing automat.


În mod tradițional, atât Sendinblue, cât și Mailchimp au început ca email marketing unelte, și a evoluat treptat într-un marketing holistic all-in-one platforme.

Astăzi, ambele aceste platforme au o gamă largă de caracteristici, inclusiv automatizarea de marketing, direcționarea comportamentală și capacitățile de management al relațiilor cu clienții (CRM).

Mai mult, aceștia acceptă, de asemenea, mai multe canale în afară de e-mail; inclusiv reclame digitale, pagini de destinație, marketing SMS și chat de site-uri.

Pentru a vă ajuta să beneficiați la maxim de acest articol, am ales cele mai importante funcții de la Sendinblue și Mailchimp și le-am grupat în șase seturi de funcții distincte. Mai mult, am evidențiat diferențele cheie dintre Sendinblue vs Mailchimp în fiecare dintre aceste seturi.

 1. Gestionarea listelor de e-mailuri: Acest set de funcții discută caracteristicile de gestionare a listelor fiecărei platforme, cum ar fi segmentarea, profilele de contact și funcțiile CRM.
 2. Automatizarea marketingului: Aici discutăm capacitățile de automatizare și personalizare ale fiecărei platforme, cum ar fi direcționarea comportamentală, personalizarea și optimizarea timpului de trimitere.
 3. Canale de marketing: În acest set de funcții, comparăm canalele în afară de e-mail-urile disponibile pe fiecare platformă. Printre exemple se numără anunțuri digitale plătite, marketing SMS, chat de site-uri și cărți poștale.
 4. Raportare, analize și informații: Această secțiune discută diferitele opțiuni de raportare disponibile în fiecare platformă, cum ar fi ratele de clic / deschidere prin e-mail, statistici de livrare și demografia publicului. De asemenea, evidențiază câteva informații și recomandări ale campaniei bazate pe date și care sunt exclusive pentru Mailchimp.
 5. Instrumente suplimentare: Aici vom discuta despre câteva instrumente care nu sunt strict legate de e-mail marketing sau automatizarea de marketing. Acestea includ software de management social media, instrument de gestionare a conținutului și constructor de site-uri web.
 6. Prețuri: În cele din urmă, discutăm modelele de prețuri ale ambelor platforme și împărtășim o recomandare pe baza cerințelor utilizatorului.

Să începem.

Funcții de gestionare a listelor de e-mail

Atât Sendinblue cât și Mailchimp oferă un set fantastic de funcții de bază și avansate de gestionare a listelor de e-mailuri în planul lor gratuit. Sendinblue vă permite să creați un număr aproape nelimitat de liste de e-mailuri.

tablou de bord audiență mailchimp 2020

Mailchimp tratează diferit listele de e-mailuri. Ei sunt chemați Segmente de public. O audiență poate avea mai multe segmente și se comportă aproape similar cu o listă de e-mailuri. Cu toate acestea, Mailchimp oferă doar 1, 3 și 5 audiențe în cadrul lor Liber, Essentials și Standard planuri. premiu planul are audiențe nelimitate.

managementul audienței sendinblue

O diferență fundamentală între Sendinblue și Mailchimp este că, în Sendinblue, este contat un contact din mai multe liste doar o data. În timp ce în Mailchimp, este luat în calcul un contact din mai multe liste (audiențe) de mai multe ori.

Cu alte cuvinte, dacă aveți același contact în trei liste de e-mail separate, Sendinblue îl va socoti ca unul, iar Mailchimp îl va socoti ca trei. Acest nu va să fie un dezavantaj pentru utilizatorii Mailchimp, deoarece o singură audiență poate avea mai multe segmente.

Segmentarea și etichetarea publicului

În ceea ce privește segmentarea, Sendinblue și Mailchimp oferă capacități fantastice de segmentare pe baza proprietăților listei și a altor criterii. De exemplu, puteți adăuga câmpuri customizate precum Numar de telefon sau Prima achiziție la lista ta și creează audiențe segmentate pe baza acestora.

opțiuni de segmentare mailchimp pe baza activității campaniei

Mailchimp poate segmenta listele pe baza datelor abonaților (cum ar fi locația, clientul de e-mail), activitatea campaniei (comportamentul automatizării, deschiderea e-mailului), date demografice (interval de vârstă și sex) și evenimente personalizate (aplicație și activitate web).

Caracteristici de segmentare sendinblue

Sendinblue acceptă segmentarea bazată pe activitatea de e-mail și pe datele evenimentelor personalizate. Puteți stoca cât mai multe contacte doriți, precum și un număr nelimitat de evenimente și atribute (etichetele vor veni în curând).

Etichete în Mailchimp: Mailchimp oferă o proprietate suplimentară numită etichete. Puteți atribui etichete contactelor dvs. și puteți crea campanii foarte direcționate folosind atât etichete cât și câmpuri personalizate.

Etichetele nu sunt disponibile în Sendinblue, cu toate acestea, puteți utiliza cu ușurință o soluție de rezolvare. Puteți crea un câmp personalizat numit Etichete în lista de e-mailuri și utilizați proprietatea AND atunci când construiți audiența.

Instrumente CRM

mailchimp crm profil persoane

Adoptarea unei abordări personalizate în primul rând pentru client este integrală pentru succesul afacerilor B2C. Acesta este motivul pentru care platformele de marketing AIO, cum ar fi Sendinblue și Mailchimp, au funcții CRM încorporate, cum ar fi profiluri de contact, care este o pagină dedicată pentru fiecare persoană de contact din contul dvs. Puteți conecta atât Sendinblue cât și Mailchimp la instrumentele dvs. CRM de întreprindere pentru o mai bună comunicare de marketing.

Prezentare generală a secțiunii

 • Mailchimp tratează listele de e-mailuri ca audiențe și este limitat la 1, 3, 5 sau audiențe nelimitate.
 • Mailchimp consideră numărul total de contacte (non-unic), în timp ce Sendinblue consideră un număr de contacte unic.
 • Mailchimp oferă opțiuni de segmentare ușor mai bune, cum ar fi datele demografice prevăzute în planurile cu plată mai mare.

Automatizarea marketingului

Automatizarea marketingului alimentată de mesaje personalizate și direcționare comportamentală poate face minuni pentru o afacere. Atât Sendinblue, cât și Mailchimp acceptă personalizarea prin etichete de îmbinare și direcționare comportamentală avansată. Hai să aruncăm o privire:

Automatizare Mailchimp Marketing

automatizare mailchimp

Capacitățile de automatizare ale Mailchimp pot fi grupate în patru mari categorii:

 1. Automatizări de bază: Bun venit e-mail, automatizare bazată pe date, cum ar fi ziua de naștere sau aniversări.
 2. Automatizări RSS-la e-mail din care puteți crea buletine automate din fluxuri RSS.
 3. Automatizarea comerțului electronic cum ar fi e-mailuri de căruță abandonate, recomandări despre produse, notificări pentru comenzi, e-mailuri de primă achiziție și angajament atât pentru clienții fideli, cât și pentru cei inactivi (notă – acest lucru este disponibil numai pentru abonați și, în unele cazuri, poate solicita Adăugare prin e-mail tranzacțional premium).
 4. Automatizarea bazată pe evenimente: Puteți trimite date de interacțiune a site-urilor și a aplicațiilor (de ex Conectat sau Nivel completat) către Mailchimp și trimiteți e-mailuri automate pe baza comportamentului utilizatorului.

Automatizare de marketing Sendinblue

Sendinblue acceptă și el automatizări de e-mail marketing similar cu Mailchimp, cum ar fi mesajele de bun venit, activitatea de comerț electronic, activitatea tranzacțională, etc. Dar o diferență majoră este că nu trebuie să plătiți în plus pentru a utiliza această caracteristică în Sendinblue – este deja inclus.

automatizări de marketing sendinblue

Ceea ce distinge Sendinblue este acela constructor personalizat de flux de lucru. Creatorul de fluxuri de lucru personalizat al Sendinblue vă ajută să trimiteți e-mailuri către utilizatorii care efectuează o secvență predefinită de activități. De exemplu, puteți crea un flux de lucru în care un utilizator (care se află în lista de contacte) vizitează un site web al produsului SaaS, vizualizează pagina cu prețuri și apoi iese din site. La sfârșitul fluxului de lucru, este trimis utilizatorului un e-mail de implicare (cum ar fi videoclip webinar sau demo de produs).

flux de lucru sendinblue leadscore

Sendinblue acceptă și el notare de plumb care este o metodă de actualizare dinamică a calității clienților dvs. în funcție de comportamentul lor. De exemplu, dacă un contact deschide e-mailul dvs. de bun venit, puteți atribui +10 puncte acelui contact. Dacă un contact face o achiziție, alocați +50 de puncte, deoarece este probabil să cumpere din nou.

Prezentare generală a secțiunii

 • Mailchimp acceptă evenimente pentru aplicații pe care Sendinblue nu le oferă.
 • Sendinblue are un constructor personalizat de fluxuri de lucru și oferă scoruri de plumb pe care Mailchimp nu le are.
 • Ambele platforme oferă, de asemenea, optimizarea timpului de trimitere, în care e-mailurile sunt livrate în inbox-ul utilizatorului în funcție de momentul în care este cel mai probabil să deschidă e-mailul.

Canale de marketing

În lumea omnichannel de astăzi, clienții pot fi contactați prin e-mail, SMS, Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram, notificări push (mobil și web) și anunțuri vizate. (Mi-a lipsit vreunul?)

Comunicarea cu clienții nu se mai limitează la e-mail și iată cum adoptă Sendinblue și Mailchimp.

tipuri de campanii mailchimp

În Mailchimp, puteți contacta clienții dvs. prin:

 • E-mail
 • Pagini de destinație
 • Cărți poștale fizice
 • Anunțuri de socializare pe Facebook și Instagram
 • Anunțuri retargeting pe Google, Facebook și Instagram

Publicuri similare: Mailchimp vă permite, de asemenea, să creați audiențe similare pentru anunțurile sale sociale și campaniile de cărți poștale. De exemplu, dacă nu aveți adresa fizică a clientului în fișier, Mailchimp va face referire încrucișată la profilul respectiv cu baza de date și va posta cardul în numele dvs. Puteți utiliza audiențe similare pentru a crea campanii puternic direcționate.

Tipuri de campanii sendinblue

În comparație, Sendinblue vă permite să vă adresați clienților dvs. prin:

Sendinblue vă oferă un tablou de bord unificat din care puteți gestiona toate comunicările cu clienții.

Prezentare generală a secțiunii

 • Sendinblue oferă SMS și chat de site-uri ca canale suplimentare de marketing, în timp ce Mailchimp oferă cărți poștale fizice.
 • Mailchimp oferă platforme de publicitate ceva mai bune și audiențe similare.
 • In caz de e-mailuri tranzacționale, Sendinblue îl oferă în același plan, în timp ce Mailchimp necesită să cumpărați un serviciu suplimentar numit Mandrill.

Raportare, analize și informații

raport de campanie sendinblue

În ceea ce privește raportarea și analiza, atât Sendinblue, cât și Mailchimp oferă valori importante precum rata de deschidere a e-mailului, CTR (rata de clic), lista ratei de schimb (numărul de dezabonări) și rapoartele de livrare pentru a vă ajuta să măsurați performanța campaniei. De asemenea, obțineți informații suplimentare, cum ar fi locații de top, surse de creștere și multe altele în planurile plătite.

evaluare comparativă a campaniei mailchimp

Mailchimp oferă, de asemenea, evaluarea comparativă a campaniei, care vă permite să comparați performanța campaniei cu referințele din industrie. Având în vedere o gamă largă de clienți Mailchimp, aceasta este o sursă de date fiabilă, care va evidenția dacă campaniile dvs. s-au executat sau au performanțe reduse..

Dacă vă conectați magazinul online la Mailchimp, fiecărui contact i se atribuie un atribut numit Customer Lifetime Value (CLV). Puteți utiliza aceste informații pentru a crea campanii de reangajare extrem de direcționate.

Instrumente adiționale

Urmează câteva funcții suplimentare de e-mail marketing care pot îmbunătăți performanța campaniei și acuratețea măsurării.

 • Plugin oficial: Puteți instala și utiliza oficialul Plugin de newsletter pentru Sendinblue din tabloul de bord WordPress. MailChimp nu oferă propriul lor plugin oficial, așa că va trebui să vă bazați pe dezvoltatorii de plugin-uri terțe pentru o integrare ușoară cu WordPress.
 • Șabloane de e-mail: Ambele platforme oferă șabloane de e-mail pre-construite, optimizate pentru conversie, pentru diverse obiective ale campaniei (cum ar fi educarea, informarea, încântarea etc.).
 • Testare A / B: Sendinblue oferă teste A / B în planul său plătit, la fel ca Mailchimp.

Mailchimp oferă, de asemenea, teste multivariate în planul său Premium (ceva ce Sendinblue nu are).

 • Integrări terțe: Mailchimp acceptă mai multe integrări ale terților decât Sendinblue, dar cele mai populare instrumente / destinații sunt acceptate de ambele platforme.

Următoarele instrumente nu au legătură directă cu e-mail marketingul, dar oferă multe avantaje dacă luați în considerare oricare dintre soluții ca platformă de marketing directă.

 • Pagini de destinație: Mailchimp îl oferă gratuit, Sendinblue oferă acest lucru în planul său plătit.
 • Constructor de site-uri: Oferită doar de Mailchimp gratuit, inclusiv suport de domeniu personalizat.
 • Managementul social media: Mailchimp oferă instrumente gratuite pentru afișarea și planificarea posturilor pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram și Twitter), precum și gestionarea plătită a anunțurilor în Facebook Ads și Instagram Ads..
 • Mailchimp oferă și un studio de conținut care este esențial un instrument de gestionare a activelor digitale pentru site-ul dvs. Împreună cu instrumentul de socializare, acesta devine un combo puternic pentru a vă gestiona prezența pe rețelele de socializare direct din tabloul de bord Mailchimp.

Sendinblue vs Mailchimp – Comparația prețurilor

Acum pentru cel mai important aspect – modele de prețuri oferite de cele două platforme. Iată un rezumat rapid:

 • Facturile Mailchimp pe care le-ați bazat numărul total de contacte si numărul de e-mailuri trimise.
 • Facturile Sendinblue pe care le-ați bazat numai la numărul de e-mailuri trimise. Puteți avea contacte nelimitate.

Prezentare generală și analiză a prețurilor Mailchimp

mailchimp prețuri ianuarie 2020

Planul gratuit al Mailchimp este unul dintre principalele motive ale reușitei sale rătăcite. Obțineți instrumente avansate de marketing prin e-mail, cum ar fi automatizări cu un singur pas (e-mailuri de bun venit, cărucior abandonat), direcționare comportamentală, segmentare și etichete, șabloane de e-mail gratuite, pagini de destinație, constructor de site-uri web cu suport de domeniu personalizat, gestionare de social media (postare organică și anunțuri) și studio de conținut. Sunteți limitat la 2.000 de contacte și 10.000 de e-mailuri / lună. De asemenea, sunteți limitat la o singură audiență, dar puteți crea mai multe segmente.

Numărul de contacte al Mailchimp și Conundrum preț

mailchimp creșterea standardă a prețurilor bazată pe planul de preț pe baza numărului de contacte

Imediat după ce planul gratuit este când lucrurile încep să devină interesante. Prețul afișat în imaginea de mai sus este pentru 500 de contacte. Prețul crește pe măsură ce numărul de contacte crește.

De exemplu, Planul standard al Mailchimp pornește de la 14,99 USD / lună pentru 500 de contacte plafonate la 50 000 de e-mailuri / lună și 189 USD / lună pentru 20 000 de contacte limitate la 240 000 de e-mailuri pe lună..

În comparație, cel mai scump plan al lui Sendinblue toate funcții, contacte nelimitate și 300.000 de e-mailuri / lună costă 173 USD / lună.

Iată o imagine de ansamblu asupra planurilor plătite de Mailchimp:

 1. Informații esențiale Mailchimp: Acest plan include toate cele 3 audiențe, șabloane de e-mail, acceptă testarea A / B și marcarea personalizată, elimină subsolul Mailchimp și suport de e-mail și chat 24 × 7. Numărul total de e-mailuri trimise pe lună este de 10 ori mai mare decât numărul de contacte, limitat la 500.000 de email-uri.
 2. Standard Mailchimp: Acest plan include 5 audiențe, informații avansate ale audienței, inclusiv valoarea duratei de viață a clientului (LTV), reclame retargeting, șabloane de e-mail codificate personalizate, serii, programare post publicare socială (precum Buffer), optimizare a timpului de trimitere, livrare după fus orar și personalizare în mai multe etape fluxuri de lucru, inclusiv automatizare bazată pe evenimente. Limita lunară de trimitere prin e-mail este de 12 ori mai mare decât numărul de contacte, limitat la 1.2M e-mailuri / lună. Opțiunile de asistență sunt aceleași cu planul Essentials.
 3. Mailchimp Premium: Acest plan include segmentarea avansată, testarea multivariate, audiențe nelimitate și asistență telefonică. Limita lunară de trimitere prin e-mail este de 15 ori mai mare decât numărul dvs. de contacte, limitat la 1.2M e-mailuri / lună.

Pentru o privire de ansamblu detaliată a caracteristicilor și planurilor Mailchimp, vizitați site-ul lor web.

Prezentare generală și analiză a prețurilor Sendinblue

preturi sendinblue ianuarie 2020

Această secțiune prezintă o analiză a diferitelor planuri de marketing prin e-mail oferite de Sendinblue începând cu ianuarie 2020. Am încercat să păstrez această secțiune cât mai scurt posibil, fără a omite informații importante. Fiecare plan include factorul de diferențiere față de planul anterior. Gândiți-vă la asta ca la ceea ce primiți pentru banii suplimentari pe care îi plătiți. Iată un rezumat rapid al fiecăruia dintre cele curente Planuri de prețuri Sendinblue:

 • lui Sendinblue Plan gratuit vă permite să trimiteți până la 300 de e-mailuri / zi. Puteți accesa aproape toate funcțiile de marketing prin e-mail, inclusiv șabloane de e-mail, chat de site-uri, automatizare de marketing (inclusiv creatorul fluxurilor de lucru) și marketing SMS. Caracteristicile care nu sunt incluse sunt reclame, pagini de destinație și chat-ul site-ului.
 • Planul lite elimină pur și simplu limita de trimitere zilnică și acceptă până la 40.000 de e-mailuri în fiecare lună. Nu sunt furnizate alte funcții suplimentare.
 • Plan esențial elimină logo-ul Sendinblue, afișează statistici avansate de raportare și include asistență telefonică. Din nou, nu sunt furnizate alte funcții suplimentare.
 • Plan premium include fiecare caracteristică pe care Sendinblue trebuie să o ofere și poate trimite până la 300.000 de e-mailuri pe lună. Funcțiile deblocate includ anunțuri, pagini de destinație, testare A / B, optimizare timp de trimitere și asistență multi-utilizator (primele trei incluse și 12 USD / utilizator suplimentar). Opțiunile de asistență prevăzute în Esenţial și premiu planurile sunt aceleași.
 • Planul de întreprindere include suport dedicat, împreună cu toate celelalte funcții. De asemenea, ar trebui să obțineți o reducere de volum dacă aveți o cerință foarte mare de livrare prin e-mail.

Înfășurare – Ce platformă să alegeți

Alegerea unei platforme de marketing depinde de cazul de utilizare și de alți factori de susținere. Urmează două cazuri de utilizare distincte:

Blog: Sendinblue ar avea mai mult sens pentru un blog, deoarece este posibil să aveți o listă mare de e-mailuri și ar trebui să trimiteți un număr mare de e-mailuri / lună. Sendinblue ar fi considerabil mai ieftin.

Obțineți Sendinblue

În mod ironic, limita de e-mail a planului gratuit al Mailchimp (10.000 de e-mailuri / lună) este puțin mai mare decât planul gratuit al Sendinblue (9.000 de e-mailuri / lună). Totuși Sendinblue oferă contacte nelimitate în toate planurile sale.

Magazin online: Pentru un magazin online, cultivarea și implicarea cu publicul tău este cheia succesului. De asemenea, este mai puțin probabil să aveți o dimensiune de listă foarte mare (în comparație cu buletinul unui blog). Într-un astfel de caz, aș alege Mailchimp, deoarece oferă instrumente mai bune în planul său standard, cum ar fi reclame de retargeting, LTV pentru clienți și altele.

Cu toate acestea, pe măsură ce magazinul meu crește (adică dimensiunea listei crește), aș face o analiză cost-vs-beneficiu a Mailchimp vs Sendinblue pe baza dimensiunii listei, a numărului de e-mailuri trimise pe lună și a funcțiilor exclusiv platforma utilizate. Dacă Sendinblue se dovedește a fi semnificativ mai ieftin, aș face trecerea.


Peste tine – ce părere ai despre această postare comparativă? Există ceva ce vrei să adaugi? Care este alegerea dvs. pentru o platformă de marketing? Sendinblue sau Mailchimp? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me