Marketingul prin e-mail este o piatră de temelie a celor mai de succes afaceri online. Ca atare, furnizarea serviciilor de e-mail marketing este o afacere importantă. Și în timp ce s-ar putea să vă lăsați păcălit să credeți că doar aprecierile AWeber și MailChimp merită luate în considerare, există alternative.


SendinBlue este o astfel de alternativă. Public din septembrie 2012, SendinBlue și-a făcut misiunea de a oferi „cea mai simplă și mai fiabilă soluție de marketing pentru toată lumea” – atât pentru începători cât și pentru utilizatori avansați..

Nu sunt una pentru piețele subconcurențiale sau monopolizate, așa că sunt mereu dornic să verific alternative la marketingul de e-mail „suspecți obișnuiți”. Din fericire, SendinBlue nu a dezamăgit. În acest articol vă voi prezenta serviciul împreună cu pluginul său gratuit WordPress gratuit, dar linia mea de jos este aceasta: dați-i lui SendinBlue.

Ce este SendinBlue?

Pagina de start SendinBlue

Pe scurt, SendinBlue este un furnizor de servicii de marketing online. Dacă este destul de ambiguu pentru gusturile dvs., serviciul SendinBlue acoperă marketing prin e-mail, e-mailuri tranzacționale (de exemplu, confirmări de cumpărare și memento-uri de parolă) și mesagerie text mobilă. După ce și-au sărbătorit a doua zi de naștere chiar luna trecută, ei se laudă deja cu 20.000 de utilizatori; nu un număr la care să fie adulmecat.

Dar ce le face mai bune decât concurența, s-ar putea să vă întrebați în mod rezonabil? În ceea ce mă privește, această decizie se referă la trei factori:

 1. Serviciu. Ce le oferă că competiția nu este? Cum se compara serviciul lor?
 2. Preț. Sunt mai mult sau mai puțin costisitoare decât concurența?
 3. Integrare WordPress. Cât de bine se integrează serviciul lor cu WordPress prin intermediul pluginului lor?

Voi aborda pe rând fiecare dintre acești factori.

Serviciul SendinBlue

Prima caracteristică care îl diferențiază pe SendinBlue de mulți dintre concurenții săi este opțiunea sa de apartenență complet gratuită. Există doar două restricții:

 1. Puteți trimite doar 9.000 de e-mailuri pe lună (300 pe zi)
 2. Producătorul de buletine informative este disponibil doar 60 de zile

Nu există un furnizor de servicii de e-mail marketing cu adevărat capabil, de care sunt conștienți care oferă un membru permanent complet gratuit pentru nimic, astfel încât oferta SendinBlue este la fel de bună (sau mai bună) decât oricare alta. Dacă sunteți gata să trimiteți SendinBlue, procesul de înregistrare este rapid și nedureros: introduceți doar numele companiei, adresa de e-mail și parola. Următorul ecran pe care îl veți vedea este tabloul de bord:

Tabloul de bord SendinBlue

Am fost serios impresionat de cât de simplă este interfața. Sunt un fan AWeber, dar interfața sa este înfundată serios și poate fi confuză pentru începători. SendinBlue este cu totul alt tip de pește: intuitiv este cuvântul care îmi vine în minte. SendinBlue oferă o mulțime de caracteristici, la care vă așteptați majoritatea. Există totuși câteva completări interesante:

 • „Contacte” nelimitate (adică abonați). Asta e corect; puteți avea atâția abonați cât doriți, fără costuri suplimentare. Mai multe detalii în secțiunea prețuri.
 • IP dedicat. Acestea trebuie achiziționate cu un cost suplimentar, dar vă permit să vă semnați e-mailurile cu numele de domeniu.
 • „Trigger marketing”. Aceasta este versiunea SendinBlue a funcționalității răspunsului automat.
 • Harta termografica. Vedeți unde fac clic pe abonații dvs. pe e-mailurile dvs..
 • Integrare Google Analytics.
 • Urmărirea în timp real a datelor.

Vi s-ar fi iertat că credeți că SendinBlue este doar un alt furnizor de servicii de email marketing, dar funcționalitatea de mai sus sugerează altfel. Cu toate acestea, propunerea cheie de vânzare a lui SendinBlue este, probabil, că aduce trei servicii – email marketing, e-mailuri tranzacționale și mesagerie SMS – împreună sub un acoperiș. Unii oameni nu vor fi îndepărtați în special de acest lucru, în timp ce alții vor fi văzuți ca un Godsend de către alții. Dar asta nu este tot. În opinia mea, prețul este cel care distinge cu adevărat SendinBlue.

Cât costă SendinBlue?

Varietatea și flexibilitatea costurilor par a fi punctele cheie de vânzare atunci când vine vorba de opțiunile de preț ale SendinBlue:

Prețuri SendinBlue

După cum am discutat deja (și așa cum te-ai aștepta în mod rezonabil), Liber planul este gratuit și complet funcțional (pentru o perioadă limitată de timp). Micro planul oferă aceeași funcționalitate ca a sa Liber compatriotul; puteți trimite doar mai multe e-mailuri. Este Bronz planificați și până unde lucrurile devin interesante. Toate oferă același set de caracteristici una cu cealaltă; există doar doi factori de diferență:

 1. Cu cât plătiți mai mult, cu atât puteți trimite mai multe e-mailuri
 2. Obțineți un IP dedicat gratuit atunci când vă abonați la Aur plan sau mai sus

Este ce Bronz și oferta mai mare deasupra Liber și Micro planuri care este probabil de mai mult interes. În primul rând este harta de căldură menționată mai sus. În al doilea rând este deschisă și datele despre rata de clic. În al treilea rând, este eliminarea logo-ului SendinBlue din e-mailurile tale; lucru pe care mulți îl vor considera obligatoriu în scopuri de branding.

Cel mai interesant lucru despre prețuri este că acesta este calculat prin numărul de e-mailuri pe care le trimiteți, nu de numărul de abonați pe care îl aveți. Acest lucru este, în mod curios, contrar modului în care atât AWeber, cât și Mailchimp își calculează taxele și îmi place. La urma urmei, a avea abonați este pasiv; trimiterea de e-mailuri este ceea ce contează cu adevărat. Mereu mi-a displăcut faptul că sunt taxat de AWeber pentru persoanele care s-au dezabonat; ceva ce SendinBlue nu face.

Cât de bine se integrează SendinBlue cu WordPress?

Plugin WordPress SendinBlue

Orice serviciu de email marketing în valoare de sare are propriul său plugin WordPress. Cu toate acestea, din experiența mea, mulți dintre ei nu își merită greutatea în octeți. Deci, cum face Oferta SendinBlue tarif? Într-un cuvânt: foarte bine. (Așteaptă, adică două cuvinte …)

Se simte ca un plugin care a fost conceput ca o parte de bază a lui SendinBlue, nu abordat ca un răspuns din urmă (te privesc, AWeber). Nu este doar un simplu formular de înscriere; Pluginul SendinBlue este o soluție completă de marketing prin e-mail centrată pe WordPress, cu toate caracteristicile pe care le-ați spera. Am inclus câteva imagini de mai jos de pe pagina oficială a pluginului. Aș putea să-mi ofer propria mea, dar nu arată foarte mult în ceea ce privește activitatea campaniei!

Tabloul de bord SendinBlue WordPress.

Tabloul de bord SendinBlue WordPress.

Ecranul campaniilor SendinBlue

Ecranul Campaniilor SendinBlue.

Pagina de statistici globale SendinBlue.

Pagina de statistici globale a SendinBlue.

Veți observa că o parte din textul imaginilor de mai sus este în limba franceză. SendinBlue este o companie franceză, așa că vă puteți aștepta cu niște engleză pidgin în interfață și printre documentație, dar nu ar trebui să o lăsați să distragă calitatea pluginului și a serviciului. Având în vedere dimensiunea și creșterea SendinBlue, se așteaptă ca o traducere mai profesională să fie pusă în aplicare înainte de mult timp.

Configurarea pluginului este o bucată de tort; trebuie doar să copiați și să lipiți API-ul și cheile secrete din contul SendinBlue. După ce ați configurat, puteți rula întreaga campanie de marketing prin e-mail de pe site-ul dvs. WordPress; chiar și prin intermediul serverului preferat SMTP, dacă doriți. Este cea mai bună integrare pe care am văzut-o între un furnizor de servicii de marketing prin e-mail complet profesionist și WordPress, perioada respectivă.


SendinBlue este o alternativă viabilă pentru concurenții săi, făcută cu atât mai viabilă pentru utilizatorii WordPress, datorită pluginului său superb. Dacă doriți să vă aduceți toate eforturile de marketing online sub un singur acoperiș și căutați o alternativă mai ieftină, precum AWeber și Mailchimp, SendinBlue ar putea fi potrivit pentru dvs. Am impresia că sunt o afacere tânără și flămândă; nu este limitat de faptul de a fi un juggernaut bine stabilit și gata să facă lucrurile altfel.

Este posibil ca acest serviciu să nu fie pentru toată lumea, dar cred că majoritatea utilizatorilor WordPress și-ar face un favor, înscriindu-se pentru un cont gratuit și oferind SendinBlue (și pluginul său WordPress) un drive test.

Înscrie-te la SendinBlue    Obțineți pluginul SendinBlue

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me