Matomo Analytics: WordPress-Free WordPress Analytics gratuit

Matomo Analytics: WordPress-Free WordPress Analytics gratuit

Traficul este elementul de viață al unui site web de succes. Fără trafic, aveți un site web bun pentru nimic, indiferent cât de bună este oferta sau produsul dvs. Și nu este doar orice trafic, ci un fel de trafic potrivit. Cu alte cuvinte, ai nevoie trafic orientat pentru a vă crește site-ul, prin urmare, afacerea.


Dar pentru a conduce trafic direcționat, trebuie să înțelegeți utilizatorii. Pentru a înțelege utilizatorii, aveți nevoie de o soluție de analiză. De obicei, rulăm în principal la Google Analytics, deoarece – mentalitatea mulțimii.

Dar Google Analytics este cea mai bună platformă de analiză acolo? Nu neapărat, mai ales că este un serviciu terț asupra căruia nu ai control. În plus, poate fi un pic greu de configurat pentru începători și profesioniști. Și recent, au început să ascundă câteva cuvinte cheie.

introduce Matomo Analytics și lucrurile încep să caute utilizatorii WordPress de pe întregul forum. Matomo Analytics este un plugin gratuit de analiză pe care îl instalați pe site-ul dvs. WordPress găzduit.

Asta înseamnă că dețineți toate datele dvs. de analiză și nimeni nu vă va ascunde cuvintele cheie. Setarea întregii lucruri este super-duper confortabilă; veți fi în funcțiune în câteva minute.

Pentru utilizatorul de energie electrică, Matomo Analytics vă oferă o gamă largă de suplimente premium, astfel încât să vă puteți înțelege mai bine consumatorii. Acum, nu trebuie să vă bazați pe servicii de analiză terță parte, de ex. Google Analytics, pentru a înțelege vizitatorii web.

În revizuirea Matomo Analytics de astăzi, facem lucrurile obișnuite pe care le facem în toate celelalte recenzii. Acoperim cu ce lucrăm (Matomo Analytics), funcțiile (există o tonă) și, în sfârșit, instalăm pluginul (de obicei, partea distractivă). Sper sa te distrezi.

Ce este Matomo Analytics?

plugin de analiză matomo wordpress

Matomo Analytics este un plugin WordPress gratuit care vă ajută să urmăriți rapid traficul site-ului. Potrivit dezvoltatorilor, Matomo Analytics este „… alternativa Google Analytics utilizată # 1, care oferă o gamă puternică de funcții, securitate și protejează confidențialitatea utilizatorilor tăi.”

Este o soluție genială de analiză WordPress care vă oferă un control complet asupra datelor dvs. de analiză. „Prin găzduirea de analize web pe serverele dvs., nu există terți care să dețină proprietatea, nici vânzarea de date și nimeni nu caută.”

Este minunat, nu?

Nu este totul, Matomo Analytics este ușor de configurat (spre deosebire de Google Analytics) și vine cu o suită excelentă de funcții. Cu o interfață de utilizator care economisește timp, vă veți înțelege mai bine vizitatorii și veți învăța cum să vă îmbunătățiți site-ul în cel mai scurt timp.

Pluginul principal este gratuit pentru a descărca și utiliza, dar dezvoltatorii vă oferă o gamă de suplimente premium care extind un plugin de analiză deja puternic. Matomo Analytics este o platformă de analiză adecvată pentru toate tipurile de site-uri WordPress, de la comerț electronic la bloguri personale și site-uri web de afaceri până la rețele sociale, printre altele.

Acum că știți cu ce lucrăm, permiteți-ne să acoperim câteva dintre funcțiile oferite de Matomo Analytics.

Caracteristici Matomo Analytics

caracteristici de analiză matomo

Matomo Analytics este la pachet cu toate caracteristicile de care ai nevoie pentru a urmări traficul, pentru a înțelege nevoile clienților și pentru a-ți îmbunătăți site-ul în consecință. Peste un milion de site-uri web se bazează pe platforma Matomo Analytics pentru a monitoriza traficul, ceea ce înseamnă că sunteți în mâini sigure.

După ce instalați Matomo Analytics, așteptați-vă funcții precum:

 • Analiza comerțului electronic – Puteți înțelege cu ușurință comportamentele de cumpărare ale clienților dvs. astfel încât să vă puteți crește eficient vânzările și veniturile. Puteți spune rapid locații populare, canale care funcționează cel mai bine, dispozitive utilizate de utilizatori, cât de clienți sunt angajați și multe altele. Vizualizați cu ușurință veniturile totale, numărul de comenzi, rata de conversie, cuvintele cheie ale campaniei, căruțele abandonate și multe altele.
 • Urmărirea campaniei – Urmăriți cu ușurință rezultatele campaniilor dvs., deoarece puteți crea rapid URL-uri urmărite datorită instrumentului Matomo Analytics URL Builder. Adresele URL includ parametri utili pentru comerțul electronic și conversiile obiectivelor. Acum puteți spune imediat ce metodă de achiziție vă aduce cel mai mult trafic. Este Google AdWords? Facebook? Marketing prin e-mail? Matomo Analytics are răspunsurile.
 • Profilele vizitatorilor – Matomo Analytics vă oferă o filă Vizitatori care vă oferă o mulțime de informații despre vizitatorii dvs. Vă puteți identifica publicul țintă și zonele cu performanțe pentru afacerea dvs., unde puteți maximiza conversia clienților. Matomo Analytics vă permite să vizualizați călătoria de viață a fiecărui vizitator. De asemenea, puteți vedea acțiunile pe care utilizatorii le finalizează când sunt pe site-ul dvs. web.
 • Manager de etichete – Pluginul este livrat cu un manager de etichete puternic care vă permite să implementați mai multe coduri de urmărire cu o ușurință relativă. Datorită platformei centralizate Matomo, puteți adăuga etichete fără a adăuga cod direct pe site-ul dvs..

Mai este…

 • Panou de bord intuitiv – Folosirea Matomo Analytics este o briză, datorită tablourilor de bord intuitive care vă oferă o mulțime de informații dintr-o privire. Puteți găsi rapid informații despre modul în care utilizatorii se angajează cu afacerea dvs..
 • Segmentarea – Matomo Analytics face extrem de ușor să vă împărțiți audiențele mari în grupuri mai mici pentru direcționarea cu laser.
 • Rapoarte de trafic în timp real – Matomo Analytics îți arată cine este pe site-ul tău în timp real. Funcția este remarcabil utilă dacă aveți oferte sensibile la timp și trebuie să urmăriți traficul în timp real. Dacă lansați un produs sau o caracteristică nouă, puteți spune rapid modul în care utilizatorii primesc știri.
 • Rapoarte extinse de geolocalizare – Puteți identifica rapid locația vizitatorilor dvs. datorită rapoartelor detaliate care vin complet cu hărți. Puteți vedea continente, țări, orașe, regiuni, limba browserului și furnizori de internet cu un singur clic.

Alte caracteristici includ:

 • Funcții de import / export – Matomo Analytics vă oferă șansa de a importa rapoartele Google Analytics. În plus, puteți exporta rapoartele Matomo Analytics cu un singur clic.
 • Comparații de rapoarte
 • Asistență pentru WP REST API și alte API-uri
 • Includeți cu ușurință roluri de utilizator specifice, vizitatori și pagini urmărite
 • Acordă-le colegilor acces la rapoartele tale
 • Asistență pentru WP Multisite

Caracteristici plătite:

 • Hărți de căldură și înregistrări de sesiune
 • Analiza formelor
 • Analitica media
 • Canale
 • Caracteristici SEO
 • Raportare personalizată
 • cohorte
 • Fluxul de utilizator

De mai sus, este doar un mic eșantion de funcții, Matomo Analytics vine cu sute de alte funcții, de care am avea nevoie de o postare completă pe blog pentru a acoperi toate.

Cu caracteristicile ieșite din drum, permiteți-ne să instalăm Matomo Analytics.

Cum se instalează Matomo Analytics în WordPress

Instalarea și configurarea Matomo Analytics este la fel de ușor ca A, B, C. Este mult mai ușor decât configurarea Google Analytics. Dar înainte de orice, Matomo Analytics are câteva cerințe de sistem minime pentru a funcționa fără probleme:

 • Limită de memorie PHP = 128Mb, 256Mb recomandat
 • PHP 7.2 și versiuni ulterioare
 • Dacă aveți un site web cu trafic mare sau rulați multe site-uri web cu multisite WordPress, dezvoltatorii recomandă Matomo On-Premise sau Matomo Cloud si Plugin WP-Matomo in schimb

Din această cale, să instalăm Matomo Analytics. Este un plugin gratuit disponibil pe WordPress.org, deci știi că va fi ușor.

Navigheaza catre Pluginuri> Adaugă nou:

cum să instalați noul plugin wordpress

Apoi, introduceți „Matomo Analytics” în caseta de căutare a cuvintelor cheie și, după ce găsiți pluginul, apăsați pe Instaleaza acum buton, după cum se arată mai jos.

instalarea pluginului de analiză matomo

După aceea, activați pluginul:

activarea pluginului wordpress matomo analytics

Activarea pluginului adaugă un element Matomo Analytics în tabloul de bord al admin WordPress. Apoi, mergeți la Matomo Analytics> Începeți, după cum subliniem mai jos.

Matomo analytics wordpress plugin

Pe Incepe ecran, primiți o mulțime de informații. Apoi, faceți clic pe butonul Activați urmărirea acum buton, după cum se arată mai jos.

analiza matomo

După cum se vede în pagina de mai sus, puteți adăuga [Matomo_opt_out] shortcode către pagina dvs. de politică de confidențialitate, astfel încât utilizatorii să renunțe la urmărire.

În afară de asta, puteți alege să nu afișați niciodată Incepe mai multe pagini și aflați mai multe despre Matomo Analytics. Pe aceeași pagină, puteți găsi cu ușurință ajutor prin intermediul ghiduri de utilizare, Forum, premium diverse planuri de sprijin și altele.

Să mergem mai departe.

După ce faceți clic pe butonul Activați urmărirea acum buton, Matomo Analytics este gata de pornire. Acum să ne acoperim unele dintre opțiunile disponibile.

Am mers mai departe și am trimis niște trafic simulat pe site-ul meu de testare folosind un bot, știți, doar pentru a verifica dacă pluginul funcționează ca reclamă și ghiciți ce? Functioneaza! A înregistrat atât traficul bot cât și instanțele mele când am accesat site-ul de probă. Iată ecranul:

analiza matomo

Pentru a accesa pagina de mai sus, navigați la Analiza Matomo> Raportare, așa cum se arată mai jos.

raportare analize matomo

Pentru a accesa Managerul de etichete Matomo Analytics (pentru a putea adăuga coduri de urmărire ale unor terți), navigați la Analiza Mamoto> Manager de etichete, după cum subliniem mai jos.

manager de etichete matomo analytics

Dacă faceți acest lucru, vă duceți la următoarea pagină:

manager de etichete matomo analytics

În pagina de mai sus, puteți crea o etichetă așa cum am făcut-o într-un articol anterior. Procedura rămâne aceeași.

Pentru a accesa setările Matomo Analytics, navigați la Analiza Matomo> Setări, așa cum detaliem mai jos.

setări de analiză matomo

Complementele gratuite și premium Matomo Analytics

Matomo Marketplace vă permite să instalați o mulțime de suplimente gratuite și premium, astfel încât să vă puteți duce Matomo la nivelul următor:

piața de analiză matomo

Pentru a instala suplimente Matomo în administratorul dvs. WordPress, trebuie să instalați mai întâi pluginul Matomo Marketplace pentru WordPress.

Cum? Navigheaza catre Matomo Analytics> Marketplace, și faceți clic pe butonul Download Matomo Marketplace pentru WordPress, așa cum se arată mai jos.

piață matomo pentru wordpress

Salvați pluginul Matomo Marketplace pe computer.

Apoi, navigați la Pluginuri> Adaugă nou:

cum să instalați noul plugin wordpress

Apoi, faceți clic pe Pluginul de încărcare, alegeți pluginul pentru Matomo Marketplace pe care l-ați descărcat și apăsați butonul Instalare acum:

instalarea matomo marketplace

După aceea, faceți clic pentru a activa Matomo Marketplace. După ce pluginul Matomo Marketplace pentru WordPress este activ, sunteți gata să petreceți petrecerea. Să începem cu plugin-uri gratuite.

Instalarea suplimentelor gratuite Matomo Analytics

Instalarea suplimentelor gratuite Matomo Analytics este simplă. Navigheaza catre Matomo Analytics> Marketplace și faceți clic pe fila Instalare pluginuri:

instalarea de suplimente gratuite matomo

Pur și simplu apăsați linkul Instalare de lângă pluginul respectiv (vezi imaginea de mai sus). Matomo Analytics oferă un număr de 66 de suplimente gratuite la momentul scrierii.

Instalarea suplimentelor Matomo Analytics Premium

Pentru a instala suplimente premium, trebuie să activați mai întâi licența Matomo Analytics. Prima conectare la dvs. Cont Matomo Analytics, și faceți clic pe Descărcări:

contul de analiză matomo

Parcurgeți partea de jos a ecranului și alegeți Faceți clic pentru a afișa licența legătură:

licență de analiză matomo

Nu uitați să copiați cheia de licență, deoarece avem nevoie pentru următoarea parte.

Reveniți la tabloul de bord al administratorului dvs. WordPress. Navigheaza catre Matomo Analytics> Marketplace, și faceți clic pe butonul Abonamente tab. După aceea, lipiți licența și faceți clic pe butonul Salvați cheia de licență buton:

activare licență matomo

După activarea cu succes a licenței, Matomo Analytics vă va redirecționa către fila Instalare pluginuri, unde veți găsi atât complemente gratuite, cât și premium.

Apoi, apăsați pur și simplu linkul Instalare sub suplimentul premium pe care doriți să îl instalați. În cadrul acestei ședințe, Matomo oferă nouă suplimente premium.

Am mers mai departe și am încercat suplimentele premium. Mai jos, găsiți scurte descrieri a ceea ce face fiecare supliment suplimentar premium.

cohorte

Întotdeauna doriți ca vizitatorii să revină pe site-ul dvs. web pentru mai multe conținuturi și produse minunate. Mai important este că doriți ca vizitatorii dvs. să rămână în urmă, pentru că cu cât fac acest lucru mai mult, cu atât aveți mai mult impact și mai mulți bani veți face.

Componenta Matomo Analytics Cohorts vă ajută să urmăriți eforturile de menținere a vizitatorilor în timp, astfel încât să le puteți menține implicate și să reveniți pentru mai multe. Vă permite să vedeți cum se comportă vizitatorii dvs. pe web și după data achiziției lor. Cu alte cuvinte, Cohorte vă ajută să:

 • Vedeți cât timp rămân vizitatorii noi înainte de a ieși din site.
 • Vizualizați perioade de timp specifice în care scade angajarea
 • Înțelegeți de ce unii vizitatori la magazinul dvs. nu cumpără nici după ce au vizitat de mai multe ori
 • Determinați utilizarea aplicației dvs. și
 • În general, urmăriți-vă eforturile de retenție

Rapoarte personalizate

rapoarte personalizate

Aveți nevoi și obiective de afaceri, care vă urmărește traficul. Am început prin a spune dreapta traficul este elementul de viață al oricărui site web și, pentru a identifica publicul țintă, este important să obțineți informații și valori măsurabile. Cu informațiile corecte, puteți elimina frecarea în procesul de cumpărare prin reglarea fină a aplicației sau a site-ului web.

Acum, Matomo Analytics este un instrument robust care vă oferă un set fantastic de rapoarte standard. Totuși, ca în orice alt instrument, s-ar putea să ratezi câteva informații vitale. În trecut, trebuiau să renunțați la informații sau să creați foi de calcul manual, care necesită mult timp și predispuse la erori.

Însă Matomo schimbă tot ceea ce se face cu ajutorul rapoartelor personalizate, un supliment suplimentar care vă permite să extrageți informații cât doriți din traficul dvs. Aveți peste 200 de valori diferite pentru a obține exact informațiile de care aveți nevoie. Da, 200, plus puteți personaliza rapoartele pe larg cu vizualizări și filtre.

Formular Analytics

analize de formă

Pariez că banii mei ai cel puțin un formular undeva pe site-ul sau aplicația web. Formularele pot varia de la formulare de comentarii, formulare de comandă, abonare la newsletter, formulare de contact, pagini de închiriere și așa mai departe. Și de ce formele sunt din nou importante? Da, așa este, este un punct crucial de contact cu vizitatorii și potențialii clienți.

Acum, nu doriți să aveți o imagine mai bună despre cum interacționează clienții și cititorii cu formularele dvs.? Gândiți-vă la ce puteți obține cu toate aceste date. Știați punctele de durere ale clientului dvs. și modul în care interacționează cu formularele dvs. online. Puteți chiar să urmăriți conversiile de formular și să faceți multe altele. Toate mulțumesc Forms Analytics.

Canale

niște pâlnii

Spuneți că doriți ca perspectiva să ajungeți la pagina dvs. de pornire, faceți clic pe butonul „Contactați-ne”, completați formularul de contact și apăsați butonul de trimitere. După aceea, poate doriți să redirecționați perspectiva către o pagină de mulțumire, un blog sau orice altceva. Fiecare acțiune pe care o întreprinde perspectiva pentru a vă contacta face parte dintr-o pâlnie.

Pentru a face afaceri cu dvs., aveți nevoie de vizitatorii dvs. pentru a urma un „traseu” predefinit pe site-ul sau în aplicație. Este sarcina ta să direcționezi vizitatorii de la punctul de intrare la obiectiv. Pentru a profita la maximum de acest „traseu”, trebuie să înțelegeți în întregime modul în care vizitatorii se deplasează pe pâlnie.

Iată un video excelent Matomo care descrie cum funcționează o pâlnie:

Bucurați-vă de ��

Heatmap și înregistrarea sesiunii

Matomo Analytics este cadoul care nu se oprește niciodată. Cu suplimentul premium Heatmap & Session Recording, puteți „… înțelege cu adevărat vizitatorii dvs. văzând unde fac clic, se fixează și defilează.” Este ca urmărirea ochilor, dar mai ieftină și mai ușor de instalat.

Heatmaps-urile vă arată unde au făcut clic vizitatorii web, cât de departe au defilat și unde au mutat mouse-ul. Toate aceste date ajută la cunoașterea conținutului dvs. interesant și la identificarea locurilor în care utilizatorii acordă atenție.

În schimb, Înregistrări de sesiune, vă permite să înregistrați defilări, mișcări ale mouse-ului, clicuri, interacțiuni de formular etc. Mai târziu, redați videoclipul pentru a vedea ce fac vizitatorii pe site-ul dvs. web. Ce dragut?

Media Analytics

matomo media analytics

Utilizarea video a crescut extraordinar, cu mai mulți marketeri care doresc să stimuleze traficul, vizualizările pe pagini, conversiile și în cele din urmă vânzările. Același lucru este valabil și pentru audio precum podcast-uri, cărți audio etc. Iar multimedia nu merge nicăieri.

Dar știi cum publicul tău urmărește videoclipurile tale? Cum ascultă audio? Puteți face conexiunea în mod clar între utilizarea media și alte valori de trafic? Cine vă urmărește videoclipurile? Pentru cât timp? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care suplimentul Media Analytics vă ajută să răspundeți.

Atribuirea conversiilor cu mai multe canale

atributie multicanal

Pentru un site web sau o aplicație, traficul poate proveni din mai multe surse diferite. Poate că conduceți traficul de pe Google Ads, Facebook Ads, căutare organică și trimiteri sociale. De unde știți ce sursă de trafic aduce cele mai multe rezultate din punct de vedere al conversiilor, printre alte valori?

Este crucial să știi unde să îți direcționezi bugetul de marketing. Dacă căutarea organică vă oferă un trafic de calitate, ar fi mai bine să redirecționați resursele către ceea ce funcționează, să spunem, SEO. Acum nu trebuie să vă întrebați care este sursa de trafic care se transformă cel mai bine. Aveți o atribuție de conversie cu mai multe canale Matomo la dispoziție.

Performanța cuvinte cheie a motorului de căutare

performanța de cuvinte cheie a motorului de căutare

Un cuvânt cheie – sfântul graal al traficului motoarelor de căutare. Ce n-ai face pentru a pune mâna pe toate cuvintele cheie pe care clienții le folosesc în Google și Bing, printre altele? Dacă vă cunoașteți cuvintele cheie, puteți crea conținut orientat și relevant și oferte care funcționează ca magia. A fost făcut de mai multe ori și puteți face și voi.

Componentul de performanță Cuvinte cheie pentru motorul de căutare vă arată toate cuvintele cheie pe care le utilizează perspectivele dvs. Puteți vizualiza motoarele de căutare populare, cuvinte cheie text, cuvinte cheie combinate, cuvinte cheie imagine și cuvinte cheie video. Componenta suplimentară vă permite să vizualizați nevoile publicului țintă într-un singur loc.

Fluxul de utilizatori

utilizatorii de analize matomo circulă

Și nu în ultimul rând, avem suplimentul premium User Flow. Complementul este o reprezentare vizuală a căilor pe care utilizatorii le parcurg pe site-ul sau în aplicație. User Flow vă permite să determinați rapid nevoile utilizatorilor, deoarece puteți vedea modul în care utilizatorii navighează pe site-ul dvs. web.

La prima vedere, puteți vedea de unde ies utilizatorii și alți factori care ar putea afecta rata de conversie. Rapoartele pe care le obțineți de la Fluxul de utilizatori vă pot ajuta foarte mult în timp ce vă optimizați site-ul, aplicația sau produsul. Complementul vă permite să examinați cu atenție traficul care a trecut printr-o anumită pagină.

Si asta e. Ce acum?

În meniul Matomo Analytics, aveți paginile Diagnostice și Despre noi, pe care nu le acoperim. Pluginul Matomo Analytics este ușor de configurat și utilizat.

Instalarea Matomo Analytics pe site-urile WordPress este extrem de ușoară (și nu implică editarea fișierelor dvs. de temă), ca să nu mai vorbim de pluginul însuși se integrează cu peste 100 de instrumente preferate.

Am sentimentul că nu îți va lipsi Google Analytics, deoarece Matomo Analytics oferă mai multe funcții și un mod mai simplu de accesare a datelor despre trafic pe care trebuie să le păstrezi și.


Cum urmăriți traficul pe site-ul dvs. WordPress? Ce aveți de spus despre pluginul Matomo Analytics WordPress? L-ai mai folosit? Am lăsat ceva afară? Dacă acum instalați și încercați pluginul, care sunt opiniile dvs.?

Vă rugăm să ne informați în comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map