comparație mailpoet vs mailchimp

Când vine vorba de e-mail marketing, unul dintre cele mai bune lucruri care îmi plac la WordPress este numărul mare de pluginuri pe care le are de oferit! În timp ce asta arată excelent la suprafață, uneori poate fi dificil să alegeți pluginul potrivit.


Nu vă faceți griji! Scopul acestui articol este de a vă ajuta doar cu asta! Vom compara două soluții de e-mail marketing pentru WordPress – Mailchimp și MailPoet.

Până la sfârșitul acestei postări, veți afla avantajele și contra de la ambele servicii și, sperăm, să puteți alege soluția potrivită de e-mail pentru a vă dezvolta afacerea. Să începem!

MailPoet vs Mailchimp

MailChimp, după cum știu toți, este o platformă de marketing de e-mail lider în industrie. În 2001, ce a început ca un proiect lateral pentru a trimite buletine de informare mai bune, astăzi s-a transformat într-un platforma de marketing all-in-one pentru afaceri în creștere, cu milioane de clienți pe tot globul. Astăzi Mailchimp oferă mult mai mult decât un simplu marketing prin email – inclusiv pagini de destinație, postări de social media, reclame Facebook și Google, reclame retargeting, automatizare marketing și multe altele.

MailPoet, pe de altă parte, este încă simplu puternic plugin de email marketing, construit cu WordPress în minte. Cu alte cuvinte, MailPoet este un plugin de marketing prin e-mail centrat pe WordPress.

MailPoet face un lucru și o face foarte bine. Trimite emailuri grozave, direct de la WordPress. Cu alți 300.000 de utilizatori din întreaga lume, există două lucruri care conferă MailPoet un avantaj competitiv:

 • Totul în WordPress: Puteți proiecta și trimite buletine informative fără a fi nevoie să părăsiți vreodată tabloul de bord WordPress.
 • Curba de învățare minimă: MailPoet este foarte ușor de configurat – atât de mult, încât puteți trimite prima campanie de e-mail în 15 minute.

Pentru a menține lucrurile simple, vom discuta doar caracteristicile care țin doar de e-mail marketing. Am împărțit procesul de comparație în mai multe valori și am ales, de asemenea, un câștigător pentru fiecare.

Cu toate acestea, atunci când alegeți pluginul dvs. de marketing prin e-mail, ar trebui să atribuiți o pondere mai mare valorilor care sunt mai importante pentru dvs. De exemplu, dacă ușurința de utilizare este de cea mai mare importanță pentru tine, atunci ar trebui să atribuiți 50-60% din greutate metricii „ușurință de utilizare” și să împărțiți restul între altele..

Bine, atunci să începem cu valorile, trebuie să o facem?

1. Email Marketing în cadrul WordPress

Tipuri de campanii de e-mail Marketing în MailPoet

Tipuri de campanii de marketing prin e-mail în MailPoet

MailPoet este unul dintre puținele pluginuri de marketing prin e-mail de pe piață care vă permite să proiectați, să construiți și să trimiteți, atât campanii de e-mail manual, cât și automatizate, direct din tabloul de bord WordPress.

Spre deosebire de Mailchimp, MailPoet nu necesită înregistrare sau activare cont. Pur și simplu instalați / configurați pluginul, proiectați-vă e-mailul și apăsați pe Send. Buletinul dvs. informativ va fi pe drum către abonații dvs..

Pur și simplu, cu MailPoet puteți rula întreg spectacol de e-mail marketing, fără a fi nevoie să părăsiți niciodată tabloul de bord WordPress. Chiar dacă MailChimp poate oferi funcții suplimentare (pentru cei care doresc să investească în ele), prin această valoare, MailPoet este câștigătorul de până la capăt.

Câştigător: MailPoet

2. Curba de învățare

Opțiuni de configurare Mailchimp către WordPress

Opțiunile de configurare Mailchimp și WordPress

Trebuie să recunosc – Mailchimp are o curbă de învățare când vine vorba de trimiterea de buletine informative. Nu mă înțelegeți greșit – are un UI genial și un tonă de caracteristici deosebite. Cu toate acestea, înainte de a putea trimite chiar și un newsletter în Mailchimp, trebuie să faceți o mulțime de configurații (deși o singură dată) – cum ar fi verificarea domeniului, conectarea cheii API la pluginul WordPress Mailchimp și câțiva alți pași ( dacă este necesar).

În timp ce acest proces ar putea fi interesant pentru profesioniștii de marketing, ar putea fi un pic descurajant pentru persoanele care caută un soluție simplă de e-mail marketing. Și de aici prosperă MailPoet.

Procesul de configurare al MailPoet este la fel de simplu ca instalarea unui plugin WordPress. Trebuie doar să selectați partenerul dvs. de livrare prin e-mail (mai multe despre asta mai târziu) și sunteți bine să mergeți. Puteți începe proiectarea campaniilor imediat după! Nu este nevoie să vă familiarizați cu o nouă interfață. Constructorul de campanii este intuitiv și ușor (datorită funcționalității drag and drop).

Mai mult, când vine vorba de campanii ușor complicate – cum ar fi e-mailuri automate de notificare postată – veți vedea că crearea unor astfel de campanii în MailPoet este mult mai ușoară!

Câştigător: MailPoet

3. Raportare: statistici de e-mail și Analytics

ilustrare tablou de bord raportare mailpoet

Ilustrația tabloului de bord Raportarea Mailchimp

MailPoet oferă statistici de bază de e-mail, cum ar fi rata deschisă și rata de clic în versiunea lor gratuită. Pentru rapoarte avansate de livrare și rate detaliate de deschidere / clic, aveți nevoie de o versiune plătită a pluginului. Fapt amuzant: MailPoet oferă un Premium pentru plan gratuit dacă aveți 1.000 de abonați sau mai puțin. (Mai multe despre asta mai târziu).

Analiza Mailchimp este însă la un alt nivel. Versiunea gratuită vă oferă informații avansate despre livrare, rate de deschidere / clic, comparație cu mediile industriei, link-uri de top, locații de top și multe altele. Inutil să spun, Mailchimp câștigă această valoare printr-o imagine lunară!

Câştigător: MailChimp

4. Campanii prin e-mail: e-mailuri de notificare post

MailPoet Email Builder

Creator de e-mail MailPoet

Atât Mailchimp, cât și MailPoet au construitori de e-mailuri grozave pentru drag-and-drop. MailPoet oferă peste 50 de șabloane de e-mail pre-construite în versiunea gratuită, în timp ce majoritatea șabloanelor Mailchimp sunt disponibile în planul plătit.

Creatorul de e-mail Mailchimp oferă câteva îmbunătățiri, precum posibilitatea de a insera GIF-uri, postări Instagram și multe altele. (Și-au redistribuit constructorul de e-mail la „Content Studio”).

În afară de buletine informative, puteți configura campanii de e-mail prin picurare în Mailchimp, precum și în MailPoet.

Până în prezent, este o legătură între cei doi furnizori de servicii de e-mail (ESP). Cu toate acestea, când vine vorba posta e-mailuri de notificare, MailPoet trântește peste Mailchimp. Permiteți-mi să explic de ce.

Cu toate acestea, când vine vorba posta e-mailuri de notificare, MailPoet trântește peste Mailchimp.

Mailchimp trimite e-mailuri de notificare postată prin analizarea fluxului RSS al site-ului dvs. WordPress. În mod implicit, WordPress trimite întregul conținut de postare în fluxul RSS. (Puteți alege, de asemenea, să trimiteți doar rezumatul postului în locul întregului conținut).

Această limitare împiedică Mailchimp să personalizeze cu adevărat e-mailurile de notificare post. Poate să ridice postări individuale (adică intrări) în fluxul RSS și să le plaseze în e-mail.

Pe de altă parte, integrarea robustă a MailPoet cu WordPress îi permite să tragă informațiile despre post direct din baza de date WordPress. Aceasta permite MailPoet să ofere o tonă de opțiuni de personalizare în cadrul său Conținut automat de ultimă oră modul (găsit în constructorul de e-mailuri). Aceste opțiuni includ titlul postării, extrasul, conținutul complet al postării, informațiile despre autor, imaginea prezentată, categoria / etichetele și multe altele.

Drept urmare, puteți crea e-mailuri de notificare postare mult mai personalizate cu MailPoet, în comparație cu Mailchimp.

Opțiuni de personalizare în constructorul de e-mail MailPoet

Opțiuni de personalizare în modulul „Conținut automat cel mai recent” al constructorului de e-mail MailPoet

în plus, crearea de e-mailuri de notificare postare în MailPoet este destul de simplu și durează mai puțin de 15 minute. Cu toate acestea, cu Mailchimp, chiar și un pic de personalizare ar necesita să înțelegeți și să folosiți Etichete de îmbinare RSS, ceea ce ar putea fi un pic prea complicat pentru mulți oameni.

Câştigător: Tie (buletine informative și campanii de picurare), MailPoet (e-mailuri de notificare post).

5. Opțiuni de livrare prin e-mail

Opțiuni de livrare prin e-mail în MailPoet

Opțiuni de livrare prin e-mail în MailPoet

MailPoet oferă trei opțiuni distincte de livrare prin e-mail:

 1. Livrare prin e-mail prin intermediul gazdei dvs. Web: Deși această metodă reduce efectiv cheltuielile de marketing prin e-mail la zero, nu o recomand, deoarece are rate reduse de livrare prin e-mail. În plus, dacă le depășiți gazda limita de trimitere prin e-mail, sunteți susceptibil la notificări de utilizare a resurselor și poate chiar suspendarea sau rezilierea contului.
 2. Livrare prin e-mail prin servicii terțe: MailPoet acceptă servicii terțe de livrare prin e-mail, cum ar fi Amazon SES sau Sendgrid pentru a trimite e-mailuri.
 3. Livrare prin e-mail prin serviciul de trimitere prin e-mail a MailPoet: MailPoet oferă și sale serviciu de trimitere prin e-mail foarte propriu care este optimizat pentru livrare prin e-mail și capabil să trimită peste 50.000 de e-mailuri / oră. Vă puteți bucura de acest serviciu în planul gratuit de a trimite e-mailuri nelimitate, pentru până la 1.000 de abonați.

Mailchimp oferă rate de livrare a e-mailurilor de talie mondială pe măsură ce e-mailurile sunt trimise prin intermediul infrastructurii sale de rețea lider în industrie.

6. Afișarea planului gratuit: Abonați și limite de e-mail

Planul MailPoet pentru totdeauna gratuit pentru maximum 1000 de abonați

Planul pentru totdeauna gratuit al MailPoet pentru până la 1.000 de abonați

Mailchimp oferă un plan gratuit care are o limită de 2.000 de abonați, cu o capacitate maximă de trimitere prin e-mail de 12.000 de e-mailuri pe lună..

MailPoet oferă versiunea Premium pentru gratuitate de până la 1.000 de abonați. Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de toate caracteristicile premium pe care MailPoet trebuie să le ofere – cum ar fi eliminarea mărcii MailPoet, analize avansate și e-mailuri WooCommerce – totul gratuit!

În această secțiune există două oferte:

 1. Oferte MailPoet e-mailuri nelimitate / lună către 1.000 de abonați; în timp ce Mailchimp îl limitează la 12.000 de e-mailuri lunar pentru până la 2.000 de abonați.
 2. În al doilea rând, MailPoet este probabil singurul plugin de pe piață care vă oferă toate funcțiile premium din planul său gratuit, limitat la 1.000 de abonați.

Câştigător: MailPoet sau MailChimp (în funcție de cerințele utilizatorului)

7. Compararea planurilor plătite

Opțiuni de plan premium Mailchimp 2019

Planurile premium ale Mailchimp – 2019

Mailchimp oferă un abonat pe bază de și un model de prețuri de plată. Planurile bazate pe abonați oferă diferite grade de caracteristici începând de la:

 • 9,99 USD / lună pentru 500 de abonați (Planul esențial)
 • 14,99 USD / lună pentru 500 de abonați (Planul Standard) și
 • Mergând până la 299 USD / lună pentru 10.000 de abonați (Plan Premium)

MailPoet oferă două planuri premium:

 1. Primul este un supliment pentru 149 USD / an care oferă toate elementele Funcții premium de newsletter, fără serviciul de trimitere prin e-mail. Acest lucru este excelent pentru persoanele cu un număr mare de abonați de e-mail, care caută să-și optimizeze costurile de marketing prin e-mail.
 2. Al doilea plan include funcțiile premium, plus Serviciul de trimitere prin e-mail a MailPoet. Începe de la 15 USD / lună pentru 1.250 de abonați. Nu uitați că primii 1.000 de abonați sunt absolut gratuite (inclusiv toate funcțiile premium!) După 1.000 de abonați, prețul este același cu Planul esențial al Mailchimp.

Testare A / B: Este esențial să subliniem că MailPoet nu oferă teste A / B în niciun plan, spre deosebire de Planul esențial al Mailchimp.

E-mailuri de automatizare: MailPoet oferă e-mailuri de automatizare (cum ar fi e-mailuri de bun venit și campanii de picurare) în mod implicit în planul lor gratuit pentru 1000 de abonați și în toate planurile premium. Mailchimp oferă e-mailuri de automatizare Planul standard, începând de la 14,99 USD / lună pentru 500 de abonați.

8. Integrarea WooCommerce

Funcțiile WooCommerce în MailPoet

Funcțiile WooCommerce în MailPoet

Mailchimp acceptă integrarea prin e-mail cu WooCommerce prin pluginul lor oficial – Mailchimp pentru WooCommerce. Cu toate acestea, chiar și cu peste 500.000 de utilizatori activi, pluginul este slab cotat la 2,3 stele din 5. Acest lucru indică probleme de fiabilitate, lucru evident și din pagina de asistență a pluginului – completată cu recenzii negative, bug-uri și solicitări de asistență..

Am vorbit cu Kim (co-fondatorul MailPoet) și mi-a spus că aproximativ un sfert dintre utilizatorii MailPoet au WooCommerce instalat. Acești utilizatori au solicitat o echipă de funcții (extrem de utile) de la echipă și sunt de lucru pentru a le adăuga la MailPoet. Unele dintre aceste caracteristici „în curând” includ:

 • automat e-mailuri tranzacționale la înscriere și checkout și la prima cumpărare.
 • automat e-mailuri de recomandare a produsului cum ar fi „Achiziționat în această categorie” și „Cumpărat acest produs” și e-mailuri despre coșul abandonat.
 • Segmentarea clienților bazat pe comportamentul de cumpărare trecut.
 • Lista clienților și veniturile pe e-mail.

Deși acestea sunt caracteristici promițătoare de la MailPoet, succesul său va fi determinat doar de adoptarea clientului numai după ce vor deveni disponibili.

Câştigător: Compatibilitatea Mailchimp (deocamdată) și MailPoet odată lansată compatibilitatea WooCommerce.

Înveliți

Aș dori să închei acest articol discutând utilizatorul ideal pentru fiecare plugin.

Mailchimp este destinat persoanelor care necesită un platforma holistica de marketing care le permite mult mai mult decât doar e-mail marketing. Lucruri precum rețelele de socializare, anunțuri plătite, reclame retargeting, gestionarea veniturilor etc. Dacă vă vedeți că utilizați aceste canale de marketing în viitorul apropiat – și nu v-ar fi deranjat să plătiți un pic în plus pentru a le avea pe toate într-un tablou de bord centralizat (Mailchimp); apoi, prin toate mijloacele, alege Mailchimp!

MailPoet este destinat persoanelor care doresc un soluție simplă de e-mail marketing că pot funcționa în tabloul de bord WordPress. Dacă doriți să optimizați complet cheltuielile de marketing prin e-mail și aveți totul sub un singur acoperiș, atunci MailPoet este pentru dvs.!

În cele din urmă, e-mail marketingul este un mijloc de a-ți dezvolta afacerea. Ar trebui să alegeți instrumentul care se potrivește cerințelor dvs. și vă ajută să vă striviți valorile.

Ce ESP folosești? Aștept cu nerăbdare comentariile și sugestiile voastre! Ca întotdeauna, dacă aveți nevoie de ajutor, vă rugăm să nu ezitați să lăsați un comentariu sau să mă DMM pe Twitter la @souravify. Noroc!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me