Jetpack pentru WordPress: un plugin fabulos pentru a-ți supraîncărca site-ul

Dacă utilizați WordPress, probabil că ați auzit despre Jetpack. Acest plug-in a câștigat multă popularitate în ultimii ani și este folosit de mulți utilizatori WordPress în zilele noastre. Datorită popularității sale în creștere și a bazei de utilizatori numeroase, am venit cu un tutorial detaliat despre acest incredibil plug-in, cu care puteți ști clar ce este Jetpack, ce este necesar să îl instalați, ce caracteristici are și cum să-l folosească? Sperăm că acest tutorial nu numai că vă va ajuta să îmbunătățiți considerabil experiența utilizatorului de pe site-ul dvs., dar va face și viața dvs. WordPress mult mai ușoară. Sa incepem!


Ce este Jetpack?

Jetpack, dezvoltat de băieți cool de la Automattic (Compania mamă WordPress), este un plug-in puternic și polivalent. Acest plug-in adaugă o gamă largă de funcții utile site-ului dvs. WordPress.org, găzduit de sine stătător, care au fost odată disponibile doar pentru utilizatorii WordPress.com. Utilizând puterea unei infrastructuri nemaipomenite de la WordPress.com, Jetpack vă oferă zeci de funcții uimitoare pentru care în mod normal ar trebui să instalați zeci de plugin-uri individuale: formulare de contact, galerii foto și caruseli, instrumente de corectare, partajare socială, widget-uri suplimentare pentru bara laterală, statistici robuste, optimizare a imaginilor și multe altele.

Ceea ce este necesar pentru a instala Jetpack?

Pentru a începe cu Jetpack, va trebui să aveți următoarele:

 • Un cont WordPress.com gratuit.
 • Orice site web găzduit care funcționează cea mai recentă versiune a WordPress (recomandat 3.1 sau ulterior).
 • O gazdă web care folosește PHP v5.2.4 sau mai mare.
 • Un site web accesibil publicului și activat XML-RPC.

Pentru a vă salva problemele, unii furnizori de găzduire instalează automat Jetpack pentru dumneavoastră. Puteți utiliza, de asemenea, unele dintre funcțiile sale (care nu necesită o conexiune la WordPress.com) pe o instalare locală WordPress pentru testare, activând modul de dezvoltare.

Ce caracteristici are?

Deși Jetpack are în prezent peste 30 de funcții încântătoare, dar oamenii de la Automattic lucrează din greu pentru a adăuga o funcție mai incredibilă acestui plug-in impresionant. În această secțiune, vă vom parcurge cele mai populare funcții ale Jetpack. Sper, veți găsi cu siguranță ceva util pe care doriți să îl adăugați pe site-ul dvs. WordPress.

Caracteristici gratuite

Jetpack-pentru-WordPress-WordPress-opțiuni-wpexplorer

Promovează: Acest modul dulce vă permite să vă conectați site-ul dvs. la rețelele de socializare populare și să partajați automat noul conținut cu prietenii. Este perfect pentru bloggerii obișnuiți.

Legături sociale: Acest modul este o sursă canonică bazată pe Publicitate care vă permite să specificați unde ar trebui să se conecteze pictogramele dvs. de socializare.

Statistici WordPress.com: Această caracteristică utilă vă oferă o imagine de ansamblu frumoasă a traficului site-ului dvs. printr-o interfață clară și atractivă. Puteți ști cu ușurință câți oameni au vizitat site-ul dvs. și care pagini și postări sunt cele mai populare. Este una dintre cele mai bune alternative la Google Analytics.

Matematică frumoasă: Combinând simplitatea WordPress și puterea limbajului de marcare LaTeX, acest modul vă ajută să beneficiați la maxim de platformele de blogging matematic. Este superb pentru blogurile orientate spre matematică.

Carusel: Cu Carousel, veți putea transforma orice galerie standard WordPress într-o superba experiență de vizualizare a imaginilor pe ecran complet, cu date meta comentarii foto (Exif).

Comentarii: Înlocuind formularul implicit de comentarii WordPress cu un alt sistem de comentarii, Jetpack Comments permite cititorilor să-și comenteze postările folosind conturile lor Facebook, Twitter, Google+ sau WordPress.com..

Formular de contact: O modalitate excelentă de a insera un formular de contact oriunde pe site-ul dvs. WordPress.

CSS personalizat: Editorul CSS personalizat vă permite să personalizați aspectul temei dvs. fără să creați o temă pentru copii și să vă faceți griji pentru a vă pierde personalizările din cauza actualizărilor temelor.

Distribuție îmbunătățită: Folosind această funcție incredibilă, puteți partaja conținutul public al blogului dvs. în motoarele de căutare, furnizorii de informații de piață și la alte servicii în timp real.

Widget-uri suplimentare pentru bara laterală: Acest modul este un set de opt widget-uri pe care le puteți adăuga pe site-ul dvs. WordPress. Mai jos este lista tuturor widget-urilor care pot fi adăugate:

 • Facebook Like Box
 • Widget galerie
 • Widget imagine
 • Afișați postările WordPress
 • Trimiteți la Readmill
 • Cronologie Twitter
 • Linkuri RSS
 • Profil Gravatar

Conținut promovat: Cu acest modul, puteți afișa cel mai important conținut al site-ului dvs. într-o zonă evidențiată din pagina principală a site-ului dvs. pentru a oferi cititorilor dvs. o experiență credibilă de conținut prezentată.

Gravatar Hovercards: Activând această caracteristică, veți putea afișa o carte de vizită pop-up a profilurilor Gravatar ale cititorilor dvs. în secțiunea de comentarii..

Derulare infinită: Instrucțiuni detaliate despre adăugarea de asistență de derulare infinită la tema dvs. și utilizarea CSS pentru a face derulare infinită să se îmbine perfect cu designul site-ului dvs..

API JSON: Această caracteristică vă va permite să autorizați aplicațiile și serviciile pentru a stabili în siguranță o conexiune cu blogul dvs. și le va permite să utilizeze conținutul dvs. în moduri noi.

Îi place: Butonul Like permite cititorilor dvs. de blog să-și arate aprecierea pentru postările pe care le-ați scris. De asemenea, este o modalitate pentru autori de a arăta popularitatea conținutului lor oamenilor din întreaga lume.

Markdown: Cu Markdown, puteți scrie postări, pagini și comentarii în Markdown, apoi le puteți publica în HTML.

Notificări mobile de împingere: Această caracteristică vă permite să primiți notificări push ale comentariilor recente pe dispozitivele Android sau Apple și să le moderați în timp ce sunteți în mers.

Tema mobilă: Activând modulul Temă mobilă, vă puteți optimiza site-ul WordPress pentru dispozitive mobile. Astfel vizitatorii dvs. de telefonie mobilă vă pot scana site-ul cu ușurință.

Monitor: După ce ați activat această funcție, Jetpack va trimite un e-mail către contul dvs. WordPress.com dacă site-ul dvs. va fi deconectat și când va fi creat din nou.

Omnisearch: Folosind această casetă de căutare unică, puteți căuta numeroase lucruri diferite pe site-ul dvs. și de la furnizori selectați.

Foton: O modalitate excelentă de a spori viteza site-ului dvs., încărcând imagini din rețeaua de livrare de conținut (CDN) super-rapidă a WordPress.com.

Postează prin e-mail: Profitând de această caracteristică excelentă, puteți publica rapid și ușor conținutul pe blogul dvs. prin e-mail, folosind orice client de e-mail.

Partajarea: Partajarea Jetpack oferă cititorilor tăi puterea de a partaja cu ușurință conținutul tău în rețelele lor preferate cu câteva simple clicuri.

Încorporate cu coduri scurte: Această caracteristică vă permite să încorporați diferite tipuri de materiale de pe web în site-ul dvs., fără a fi codificate. De exemplu, puteți încorpora videoclipuri de pe YouTube și Vimeo, prezentări de la SlideShare și tweet-uri de pe Twitter.

Linkuri scurte WP.me: Folosind această caracteristică, puteți obține scurtături de legătură cu domenii wp.me pentru postările și paginile dvs. În acest fel, veți avea mai mult spațiu pentru a scrie pe rețelele de socializare.

Ortografie și gramatică: Activarea acestui modul vă va îmbunătăți scrierea. Jetpack utilizează serviciul de corectare după termenul limită pentru a verifica ortografia, gramatica, cuvintele greșite și stilul.

Abonamente: Acest modul permite vizitatorilor dvs. să se aboneze la cele mai recente postări de blog și comentarii pentru a fi notificați prin e-mail.

Galerii cu gresie: Cu Tile Galleries, veți putea afișa galeriile de imagini în 3 stiluri diferite: o grilă circulară, un mozaic pătrat și un mozaic dreptunghiular.

Notificări pe bara de instrumente: O bara de instrumente excelentă care vă va anunța despre toate activitățile de pe site-ul dvs., chiar din bara de Admin și de pe dispozitivul dvs. mobil.

Jetpack Conectare unică: Activarea acestui modul vă va permite să vă înregistrați și să vă conectați la site-ul dvs. WordPress.org de sine stătător, folosind aceleași certificate de autentificare WordPress.com.

Vizibilitate widget: Acest modul vă va permite să controlați ce pagini ar trebui să apară widget-urile și pe ce pagini ar trebui să fie ascunse.

Integrare Google: Cel mai bun mod de a integra serviciile Google – cum ar fi profilul Google+, documentele Google, hărțile Google, calendarele Google etc. – în site-ul dvs. WordPress activat de Jetpack.

Postări asemănatoare: Activarea acestei funcții va afișa o secțiune de postări conexe în partea de jos a postărilor.

Caracteristici bazate pe abonament

Abonamente Jetpack

VaultPress: Folosind această caracteristică, puteți obține servicii de backup și securitate în timp real pentru site-ul dvs. WordPress.

VideoPress: Acest modul vă va permite să vă încărcați și să introduceți videoclipuri pe site-ul dvs..

Cum se utilizează Jetpack?

Pentru a profita de funcțiile minunate ale acestui plug-in puternic, tot ce ai nevoie este să urmezi patru pași simpli. Vă asigurăm că toți acești pași sunt destul de ușor de manipulat și nu vă solicită să aveți cunoștințe de codificare. Aceasta înseamnă că chiar și un novice care folosește WordPress pentru prima dată poate instala și gestiona Jetpack fără niciun fel de probleme. Hai să mergem înainte și să începem.

Pasul întâi: Înregistrează-te la WordPress.com

Primul și mai important pas pentru integrarea funcțiilor puternice ale WordPress.com cu site-ul dvs. web este să vă înscrieți cu această platformă. Dacă aveți deja un cont WordPress.com deoarece ați creat un blog acolo sau ați creat Akismet pentru site-ul dvs., puteți săriți acest pas. Dacă nu, conectați-vă la WordPress.com.

După ce v-ați conectat, veți găsi pe pagina de pornire a WordPress.com un buton „Începeți” de culoare portocalie, așa cum se arată în imaginea de mai jos..

Jetpack Noțiuni introductive

Faceți clic pe butonul respectiv, veți fi direcționat către pagina de înscriere unde trebuie să completați adresa de e-mail, numele de utilizator, parola și adresa de blog. Introduceți o adresă de blog împreună cu alte informații, numai dacă doriți să creați un blog pe WordPress.com. În caz contrar, vă recomandăm să vă înscrieți doar pentru un nume de utilizator.

Nume utilizator WordPress

După completarea tuturor informațiilor necesare în pagina de înscriere, puteți activa cu ușurință contul dvs. WordPress.com făcând clic pe „Creați blog” (dacă ați introdus adresa blogului) sau Înregistrați-vă (dacă ați ales semnul doar pentru o opțiune de nume de utilizator) buton. Nu uitați că numele de utilizator și parola pe care le-ați introdus aici vor fi necesare în ultimii pași.

Pasul doi: Instalează și activează Jetpack

Cu toate acestea, puteți face acest lucru descărcând fișierul zip Jetpack de pe site-ul oficial al Jetpack și încărcându-l pe site-ul dvs. web. Dar instalarea Jetpack folosind instalatorul de plug-in-uri încorporat în tabloul de bord WordPress este mult mai ușoară.

Pentru a instala Jetpack folosind a doua metodă, trebuie să vă conectați la tabloul de bord al site-ului dvs. WordPress. După aceea, accesați pluginuri -> Adăugare nou. Căutați „Jetpack” și veți găsi cea mai recentă versiune a Jetpack în partea de sus a listei de rezultate. Instalați pluginul făcând clic pe linkul „Instalare acum”.

Instalați Jetpack

Dacă instalarea este reușită, faceți clic pe linkul „Activare plug-in” pentru a activa plug-in-ul.

Activați Jetpack

Pasul trei: autorizați WordPress.com

După ce Jetpack este activat, veți vedea un banner albastru în partea de sus a paginii, având un buton verde în partea dreaptă care vă solicită „Conectați-vă la WordPress.com”.

Conectați-vă la WordPress

Faceți clic pe butonul verde și veți fi direcționat către un ecran nou care vă solicită să introduceți numele de utilizator și parola WordPress.com pentru a autoriza conexiunea Jetpack. În plus, acest ecran vă oferă și opțiunea de a crea rapid un cont WordPress.com folosind „Aveți nevoie de un cont?” link, dacă nu v-ați creat încă.

Conectare Jetpack

Introduceți numele de utilizator și parola aici, apoi faceți clic pe butonul „Autorizați Jetpack”.

Pasul patru: Aflați și configurați modulele

Dacă autorizarea are succes, veți fi redirecționat către pagina de setări a Jetpack, afișând un banner în partea de sus a paginii, așa cum se arată în imaginea de mai jos..

Pagina de start Jetpack

Pagina de setări poate arăta ca un „pachet de plug-in-uri”, dar chiar nu este așa. Fiecare „carte” din această pagină reprezintă un modul. Puteți afla mai multe despre fiecare modul făcând clic pe butonul „Aflați mai multe” din fiecare card.

Cu toate acestea, majoritatea modulelor sunt activate automat de Jetpack, dar unele dintre ele nu sunt activate în mod implicit. Le puteți activa manual din pagina de setări. Odată activat, pe card va apărea un buton „Configurare”, cu ajutorul căruia puteți gestiona toate setările modulului respectiv.

Concluzie

Felicitări! Acum aveți Jetpack instalat și, odată ce ați configurat toate opțiunile, veți fi gata de plecare! Ce caracteristici sunteți cel mai încântat să încercați? Sau, dacă utilizați deja Jetpack, spuneți-ne ce părere aveți despre acest plugin integrat în WordPress!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map