WordPress și-a îmbunătățit continuu managementul media de-a lungul anilor, dar există încă zone în care îi lipsește funcționalitatea. Există aspecte ale managementului media WordPress care sunt gestionate în mod mai interesant și mai avansat de către terți.


Utilizarea imaginilor de pe site-ul dvs. poate fi intensiv în resurse, fie că este vorba de spațiu de stocare sau pur și simplu de viteza de încărcare de pe server. Cu cât mai multe imagini utilizează site-ul dvs., cu atât aceste resurse pot fi încordate.

Site-urile care folosesc un număr mare de imagini tind să caute metode de a-și găzdui fișierele în altă parte din cloud, mai degrabă decât să preia resurse de la propriul server. Cu toate acestea, poate fi dificil să găsești un serviciu care să faciliteze această integrare.

Uploadcare este un serviciu care înlătură dificultățile cu care se confruntă ocazional atunci când utilizați un serviciu de stocare în cloud a unei terțe părți și simplifică întregul proces. Apoi, este nevoie de lucruri un pic mai departe și oferă mai multe alte opțiuni pentru a îmbunătăți experiența media pe site-ul dvs..

Ce face Uploadcare?

Uploadcare este un serviciu care vă permite să încărcați, să procesați și să folosiți stocarea CDN (Content Delivery Network).

În esență, aceasta înseamnă că orice suport pe care îl adăugați la serviciu va fi stocat pe serverele cloud. Acest lucru elimină problemele de viteză de încărcare pe care le-ați întâmpina stocând fișierele pe propriul dvs. server.

Serviciul vine cu o funcționalitate inteligentă de procesare a imaginilor care vă permite să vă modificați imaginile în diferite moduri. Aceste modificări sunt făcute toate cu mersul cu comutatoare URL care lasă imaginea originală neschimbată.

Această metodă permite un număr mare de opțiuni de procesare personalizate, toate cu o singură imagine. Voi discuta mai târziu funcțiile de procesare a imaginilor într-un detaliu puțin mai detaliat. În primul rând, să ne uităm la ce este necesar pentru a începe cu serviciul.

Crearea contului dvs. de încărcare

Crearea contului dvs. este un proces simplu care ar trebui să vă dureze mai puțin de 30 de secunde.

Inscrie-te

În pagina principală Uploadcare, faceți clic pe butonul Incepe buton.

Aceasta vă va duce la o pagină de înscriere, unde puteți utiliza o opțiune de înscriere cu un singur clic cu un GitHub sau un cont Google. În mod alternativ, vă puteți înscrie utilizând adresa de e-mail.

Dacă vă înregistrați cu o adresă de e-mail, veți primi un e-mail de verificare de la Uploadcare cu un link pe care trebuie să faceți clic pentru a finaliza configurarea contului dvs..

După ce v-ați creat contul, veți fi conectat la tabloul de bord Uploadcare unde va fi creat un proiect implicit pentru dvs. Acest proiect va veni cu un nume pe care serviciul l-a extrapolat din modul de înscriere. Modificarea numelui acestui proiect este ușoară.

Denumirea proiectului

Pentru a redenumi proiectul inițial, trebuie doar să faceți clic pe numele proiectului și să navigați la opțiunea de setări. Singura opțiune disponibilă în acest domeniu este posibilitatea de a schimba numele proiectului. Redenumiți-l în ceva adecvat site-ului dvs. web.

Cu Uploadcare nu sunteți limitat la acest proiect unic pentru contul dvs.. Puteți crea orice număr de proiecte în contul dvs. și toate vor împărtăși alocarea de stocare pe care o aveți, indiferent dacă aceasta este suma gratuită de 250 MB sau alocarea de stocare dintr-un cont plătit.

Fiecare proiect este dat de propria sa cheie publică și secretă, care vă va permite să creați proiecte individuale pentru fiecare site web pe care vă conectați la serviciul Uploadcare. Acest lucru este util în special pentru persoane fizice sau companii care administrează o serie de bloguri sau site-uri web.

Planurile de prețuri Uploadcare

Am menționat deja planul gratuit care vă oferă 250 MB de stocare la înregistrare. Acest nivel de cont va parcurge un drum lung pentru persoanele cu un singur site web. Cu toate acestea, există alte opțiuni premium pentru acele site-uri sau persoane care utilizează multe fișiere de imagini sau de rezoluție extrem de ridicată.

Uploadcare vă permite să vă actualizați conturile în baza unei cerințe de stocare cu următoarele trei planuri premium:

  • Planul 1: 5 dolari pe lună pentru 1,5 GB stocare
  • Planul 2: 19 USD pe lună pentru 7,5 GB de stocare
  • Planul 3: 99 USD pe lună pentru 50 GB stocare

De asemenea, au un plan Enterprise care poate fi complet personalizat. Ei solicită să îi contactați pentru a discuta acest lucru dacă nevoile dvs. nu se încadrează în planurile implicite.

Merită menționat că costul planurilor se referă direct la spațiul de depozitare. Toate celelalte servicii și caracteristici ale Uploadcare sunt disponibile indiferent de planul pe care îl utilizați.

Folosind Uploadcare cu WordPress

După ce v-ați creat contul Uploadcare, puteți conecta cu ușurință unul dintre proiectele dvs. cu un site Web WordPress. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să descărcați Plugin de încărcare din Depozitul de pluginuri WordPress.org. Aceasta poate fi instalată în aceeași manieră ca în orice alt plugin WordPress.

Odată ce pluginul este instalat și activat, trebuie să îl conectați la proiectul Uploadcare, introducând cheile de securitate. Acest lucru se poate realiza intrând Setări> Încărcare iar în partea de sus a paginii introduceți cheile de securitate publice și secrete pentru proiectul dvs.. Aceste chei se găsesc în pagina Prezentare generală a proiectului Uploadcare.

Plugin-Setări

Există diferite opțiuni suplimentare, cum ar fi permite Uploadcare să fie utilizate pentru imaginile prezentate. Aici puteți regla, de asemenea, serviciul Uploadcare, dar acest lucru este destinat în special utilizatorilor avansați. Instrucțiuni pentru acest lucru pot fi găsite în documentația serviciului.

Adaugă butonul Media

Cu pluginul instalat și setările configurate, acesta înlocuiește implicit Adăugați media butonul din postarea și paginile dvs..

Când faceți clic pe acest buton, vi se oferă o pagină de încărcare media cu mai multe opțiuni noi. Acum puteți încărca imagini dintr-o varietate de surse precum: Facebook, Instagram, Google Drive și Evernote.

Add-Media

Pentru prima dată când încercați să încărcați media de pe oricare dintre aceste servicii, vi se va cere să vă conectați la contul dvs. și să le conectați la Uploadcare. Serviciul suplimentar poate fi activat în proiectul Uploadcare din meniul Widget.

Fiecare imagine pe care o încărcați i se oferă un număr de identificare universal unic (UUID) și stocat în rețeaua de livrare a conținutului Uploadcare (CDN). Această abordare înseamnă că trebuie doar să încărcați o versiune de înaltă rezoluție a fișierului și prin adăugarea diferitelor comutatoare de procesare a imaginii la acest singur fișier, puteți să îl afișați în mai multe moduri pe site-ul dvs..

Caracteristici de procesare a imaginilor

După cum am făcut referire, Uploadcare are funcții fantastice de procesare a imaginilor care lasă imaginea implicită complet neschimbată. Acest lucru vă permite să faceți referire la imaginea pe mai multe locații, fiecare instanță fiind complet diferită.

De exemplu: imaginea poate fi scalată la o dimensiune specifică adăugând „/ – / resize / WIDTHxHEIGHT /”După imaginea UUID, înlocuind porțiunile de lățime și înălțime ale adresei URL cu dimensiunile dorite. Se adaugă următoarele informații URL „/ – / resize / 600 x 300 /“ ar seta dimensiunea imaginii la 600px cu 300px.

decuparea

Există diferite alte funcții de procesare a imaginilor pe care le poți folosi, cum ar fi decuparea, modificarea formatului fișierului, schimbarea unei imagini color la scară de gri și multe altele. O listă de caracteristici și metodele de utilizare a acestora poate fi găsită în Documentația de încărcare.

Concluzie

Uploadcare este un serviciu excelent pentru site-urile care folosesc o mare cantitate de media și necesită beneficii de viteză ale unui CDN, având în același timp opțiuni suplimentare de procesare a imaginilor disponibile..

Contul gratuit are suficient spațiu de stocare pentru persoanele interesate să ofere serviciului un proces extins. În timp ce actualizarea la planul inițial plătit oferă o cantitate vastă de stocare care ar trebui să fie suficientă pentru multe companii.

Cei care folosesc fișiere cu rezoluție extrem de înaltă în mod regulat, pot constata că trec rapid planurile simple. Aveți opțiunea de a șterge fișierele vechi și de a șterge spațiul de stocare în mod regulat dacă doriți să vă reduceți costurile.

Ați folosit Uploadcare sau un alt serviciu de stocare CDN pentru site-ul dvs. web? Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile despre asta în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me